2019. december 13. - Luca napja
Péntek
Min:2°
Max:5°
Szombat
Min:3°
Max:7°
Vasárnap
Min:2°
Max:7°
Hétfő
Min:3°
Max:8°
Kedd
Min:6°
Max:12°
Riport

Hagyományuk a boldogság
2018-06-01 - Nyári melegben, napsütésben ragyogó gyerekek töltötték meg a Szent István teret a Városi Gyermeknapon május 27-én.
A hagyományok jegyében szervezett egésznapos programon együtt táncoltak, énekeltek és játszottak kicsik és nagyok. A kézműves foglalkozások és népi játékok szinte minden korosztály körében népszerűek voltak. A gyerekek búzát őröltek, kukoricát morzsoltak, similabdát készítettek, kipróbálhatták a gólyalábat, a kosarasfakörhintát, óriásbuborékot fújtak és függőágyban pihentek. Nagy sikere volt a BaHorKa Társulat Improvizációs és Folklórszínház "Cifra mesterségek" című, valamint Gulyás Ferenc népi hangszeres előadóművész és néprajzkutató látványos hangszerbemutató foglalkozásának. Sokan tekintették meg a Masiniszta Vasútmodellező és Szabadidős Egyesület – a többi között két dioráma harckocsit és csatajelenetet is tartalmazó – vasútmodell-kiállítását a Szekeres rendezvényközpontban.  A jó hangulatú gyereknapot a Csurgó zenekar interaktív, játékos koncertje zárta – tájékoztatott Őri Ildikó, főszervező.

A hagyományoknak megfelelően Vezér Mihály polgármester és Szigetvári József igazgató átadta a Janikovszky Éva-díjakat, és kihirdették a gyereknapi rajzpályázat eredményét is. A BKK 2012-ben hozta létre a Janikovszky Éva Gyermek Művészeti Díjat. A képző-, fotó-, film-, videó-, tánc-, tárgyalkotó és előadóművészet területén kimagasló gyerekek elismerésére a városi intézmények, civil szervezetek, a BKK művészeti csoportjai tehetnek javaslatot.

A "Családi hagyomány" című gyereknapi rajzpályázatra az Eötvös és az Arany János iskolából, valamint a Százszorszép Óvodából érkezett a legtöbb pályamunka. Az alkotásokat véleményező zsűri elnöke László Bandy képzőművész volt. (Fotó: Tóth Erzse)

A díjazottak listája:
Janikovszky Éva-díj:
Dobai Ádám – Arany János Általános Iskola és Gimnázium
Farkas Eszter Kata – SZVISE B-Cool Dance
Koncz Regina – Batta Balett Stúdió
Kozma Kata – BKK Paletta Gyermek Képzőművészeti Szakkör
Menyházi Evelin Dana – Százhalombattai 1. számú Általános Iskola
Nagy Zsófia – Iringó Táncstúdió
Naszáli Norbert – Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola
Orovecz Kamilla – BKK Paletta Gyermek Képzőművészeti Szakkör
Pálvölgyi Jázmin – SZTC Táncszakosztály
Szabó Nagy Csenge – BKK Látás Iskolája
Todor Vivien – Százhalombatta Városi Ifjúsági Sportegyesület
Tóth Luca – Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola
Udvarhelyi Viktória – Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola
Zoványi Noémi – Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola

A "Családi hagyomány" rajzpályázat díjazottjai
Óvodás korcsoport (egyéni)
1. Csukás Alíz, Százszorszép Óvoda
2. Bodor Gergő, Százszorszép Óvoda
2.   Buda Marcell, Százszorszép Óvoda

Iskolás korcsoport (egyéni):
1. Jákovics Szamanta, Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola
2. Bárány Panna, Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola
2. Renner Anna, Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium
3. Kovács Réka, Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium
3. Barta Flóra Mercédesz és Mózsi Villő, Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola

Különdíj: Hludek Anna Kamilla (Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola), Iváncsevics Flóra és Grósz-Sveda Nóra, Mozaik szakkör


AKTUÁLIS
2019-12-11 -
2019-11-25 - Véglegesen lezárja az Olajmunkás útról nyíló, Franciska-pusztára bevezető utat a vasútépítő konzorcium a mai napon.  A SZÁKOM Kft. telephelyét – a városi hulladéklerakót és a Hulladékudvart – csak az Ipari Parkon keresztül lehet megközelíteni.
2019-11-15 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Fénysugárlélek - Keleti Anikó kiállítása a HBVK-ban
2019-12-12
Adventi kiállítás nyílt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban Keleti Anikó festőművész alkotásiból. A tárlat január 3-ig látható. Az alábbiakban László Bandy megnyitója olvasható.

Agyhullámok tengerén
2019-12-12
A téma három szakértője mellett a százhalombattai dr. Kovács Erika PhD, a  Delfinekkel Együtt az Autistákért (DEA) Alapítvány alapítója volt a vendége a Duna TV Ridikül című talkshowjának december 4-én.

112, ha baj van!
2019-12-12
A tájékoztató letölthető innen!

Bűnszövetségben károsítottak meg pénzintézeteket több száz millió forinttal
2019-12-12
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 11-én megszüntette a letartóztatását és elrendelte bűnügyi felügyeletét annak a férfinak, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével gyanúsít.

Kiégett egy autó
2019-12-11
Kigyulladt egy gépkocsi kedden éjfélkor Százhalombattán, a Fuvaros utcában.

Mozgalmas hónapot zártak a battai karatésok
2019-12-11
Tizenöten vettek részt a Százhalombattai Karate Egyesületből a negyedik V4 kupán és szemináriumon Sopronban november közepén.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-11
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Közös ünnepvárás
2019-12-11
A szeles, esős idő ellenére is nagyon sokan vettek részt a településrészek közös fadíszítésén Urbárium-Újtelepvárosrészben és Dunafüreden december 9-én.

Kecske Kupa
2019-12-10
A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában tartják az idei Kecske Kupa Csapatversenyt. A számtanra, algebrára, geometriára és logikára épülő kétfordulós megyei versenyt a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezi.

Édes Janka
2019-12-10
Csányi Vilmos etológusprofesszor harmadik kutyás könyvét is László Bandy illusztrálta. A könyvesboltokban néhány hete megjelent Édes Janka történetéről a városunkban élő képzőművész mesélt.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Diákolimpiai bajnokok
2019-12-10
Egyéniben és – Blaner Dáviddal, valamint Papp Mátéval - csapatban is megnyerte a sportlövő diákolimpia országos döntőjét Joó Attila, a SZISZKI diákja és a Százhalombattai Lövészklub versenyzője a középiskolások légpisztoly 40 lövéses számában december 7-én Székesfehérváron. Nagy Zsófia és Klem Barnabás III. helyezést értek el kategóriájukban.

A mamahotel csapdájában - Mindenütt jó, de legjobb otthon?
2019-12-10
Habár a fogalom nem új keletű, a "mamahotelek" száma jelentősen megugrott az elmúlt évtizedben. A témáról dr. Feikné Nagy Judit szexológus, szexuálterapeuta tartott előadást a Hamvas Béla Városi Könyvtárban október 7-én.

Ifjúság és irodalom
2019-12-10
Egésznapos rendezvényt szervezett középiskolások számára a SZIKE-Ifjúsági Műhely a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, Százhalombattán december 2-án. A színes és tartalmas élményen osztoztak a százhalombattai Arany János és Széchenyi István gimnázium, valamint a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulói.

Ünnepi munkarend a SZÁKOM-nál
2019-12-10
Közzétette ünnepi munkarendjét a SZÁKOM Nonprofit Kft. Százhalombattán.

Vidám ének hangja szállt
2019-12-09
A hideg, ködös idő ellenére vidámsággal és élettel telt meg Százhalombatta főtere, amikor megérkeztek az ovisok és kisiskolások a hagyományos fadíszítésre december 9-én délelőtt. A mindenki karácsonyfájához idén is mindegyik óvoda és iskola küldött csoportot, amely elhelyezhette a gyerekek által készített díszeket.

Veretlen bajnokok
2019-12-09
Nem találtak legyőzőre a Százhalombattai VUK SE legfiatalabb focistái az ország legnagyobb utánpótlás-tornáján, a Sátorkupán november 30-án Gödöllőn.

Javulhat a közvilágítás
2019-12-09
Kiemelt ügyfélként kezeli az ELMŰ Százhalombattát és a jövőben magasabb szinten koordinálja a közvilágítás kiegyensúlyozott és folyamatos működését. Erről állapodott meg az önkormányzat és a szolgáltató – tájékoztatott a Városháza.

Csillogó érmek a fa alá
2019-12-09
Két arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel gyarapították gyűjteményüket a Százhalombattai VUK SE szenior úszói az Évzáró Kupa nemzetközi rövidpályás szenior úszóversenyen, Budapesten az elmúlt hétvégén.

Helytállás és lánykérés
2019-12-09
36:25-re (13:14) vesztett az SZKE III a Bugyi otthonában a megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság december 7-i utolsó fordulóján, amely meglepő és romatikus fordulatot vett.SZKE: Pruch Cs., Mélypataki B., (kapusok) Tóth Cs. 2., Fodor G. 1., Isépy Zs. 6., Bán J., HÓKA A. 11., Szabó A. 3., Oláh L., Mészáros N., Petri P. 2

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.