2022. május 29. - Magdolna napja
Vasárnap
Min:10°
Max:16°
Hétfő
Min:9°
Max:18°
Kedd
Min:9°
Max:23°
Szerda
Min:13°
Max:23°
Csütörtök
Min:13°
Max:26°
Gazdaság

Tárgyalásos úton szeretnének megegyezni
2018-04-18 - Félpályás útlezárással tiltakoztak tegnap délelőtt a dolgozók a Mol Dunai Finomító északi portája előtt, az Olajmunkás úton, Százhalombattán, mivel a bértárgyalások során nem született megállapodás.
A félpályás útlezárásban mintegy százhúsz autó – járművenként egy-három munkavállaló - vett részt mondta el a hírtükörnek Kovács László, az Olajipari Szakszervezet elnöke.

Míg a Mol a fizikai dolgozók részére 13 ezer forintos fix, valamint 6 ezer forint differenciálható, a szellemieknek pedig 5 százalékos differenciálható alapbérfejlesztésre tett javaslatot idén, az érdekképviselet egységesen 30 ezer forintos emelést javasolt. Erre tettek javaslatot legutóbb a munkaadónak, amely azonban nem fogadta el azt. A bértárgyalások megrekedtek, és a munkáltató jelenlegi álláspontja az, hogy egyoldalúan végrehajtja a saját bérjavaslatát ebben a hónapban.

Kovács László arról tájékoztatott, hogy hamarosan egyeztetést kedvezményeznek a Mol-lal a tárgyalások folytatásáról, mert ők lehetőleg megegyezéssel szeretnék lezárni a vitát. Ha ezt nem sikerül elérni, a szakszervezet küldöttgyűlése dönt a következő lépésekről.
A demonstrációról elmondta, hogy a félpályás lezárás lassította a forgalmat, de egyéb rendkívüli esemény nem történt. A rendőrség rendkívül korrekten biztosította a helyszínt és irányította a közlekedést. A szervezők és a hatóság kölcsönösen elismerte egymás tevékenységét. Az erődemonstrációhoz csatlakoztak Mol-on belüli más szakszervezetek tagjai is, de szervezetten, illetve vezetői szinten nem képviselte magát a másik három munkavállalói érdekképviselet.

Az Olajipari Szakszervezet szerint a fizikai és a szellemi munkakörökben dolgozóknál alacsony a munkáltatói ajánlat mértéke. A szellemi munkakörökben dolgozókat hátrányos megkülönböztetés éri, mivel a rájuk vonatkozó ötszázalékos bérfejlesztési terv mértéke alacsony, és száz százalékban differenciálható, ezért lehetnek olyanok, akik egyáltalán nem részesülnek emelésben.

Az utolsó tárgyalásokon a szakszervezetek 30 ezer forintos alapbérfejlesztést követeltek mind a fizikai, mind a szellemi munkakörökben, az összeg kétharmadát mindenkinek, egyharmadát pedig differenciáltan. Lapértesülések szerint a Mol az ország többi egységénél már megállapodott a bérekről.

A Mol sajtónyilatkozatban utasította el azt az állítást, hogy a szellemi munkakörökben dolgozó munkavállalók lealacsonyító bánásmódban részesülnek. Az olajipari cég közölte: az idei érdekképviseleti egyeztetések során az alapbéremelés mellett a munkavállalók igényeihez igazodó további juttatások fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordítottak, így a dolgozók magas értékű egészségügyi szolgáltatáscsomagban részesülnek, de többek között nőtt a jóléti keret, a mobilitást támogató és a nyugdíjasjuttatás is.

A bérfejlesztéssel kapcsolatban a Mol kiemelte: 2018-ban a fizikai munkakört betöltők alapbérének emelése átlagosan 8 százalék, míg a szellemi munkakört betöltő munkavállalóknál átlagosan 5 százalék. Hozzátették: a Mol 2030-ig szóló stratégiájának egyik kiemelt célja, hogy Magyarország egyik legvonzóbb munkáltatója legyen, ennek érdekében pedig tovább erősítse versenyelőnyét a bérezés, kompenzáció és egyéb juttatások terén. (Fotó: Pap Miklós)


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
2022-05-22 - Fazekas István gondolatai
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
Ovi-zsaru a Százszorszép óvodában
2022-05-28
Óvodánkban ebben a nevelési évben is folytatódott az Ovi-zsaru prevenciós program, május 16-án a gyerekek 3. alkalommal vettek részt olyan eseményen, amelyen a kapcsolattartó rendőrök személyesen is jelen voltak.

Nemzeti Összetartozás Napja
2022-05-28
Megemlékezés a trianoni döntés 102. évfordulóról.

Aktív futók
2022-05-25
Több helyszínen is megmérettették magukat a SZVISE Atlétika szakosztályának futói május utolsó előtti hétvégéjén.

GEMS of Europe diákcsere Szlovéniában
2022-05-24
Négy diák és két kísérő pedagógus képviselte a százhalombattai Arany János iskolát a GEMS of Europe Erasmus+ projekt második diákcsere programján a Slovenske Konjice városban található szlovén partneriskolában.

Hősök napja
2022-05-24
Megemlékeztést tart a KÉSZ Százhalombattai Csoportja május 29-én.   

A mi pünkösdünk
2022-05-24
A fent szereplő címmel indít 9 részes, ünnepre hangoló videó sorozatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége május 27-től. A sorozatban többek között Illéssy Mátyás, a százhalombattai Szent István templom plébánosa is megosztja majd a Szentlélek kitöltetéséről szóló gondolatait.

Virágos város
2022-05-22
A hagyományokhoz híven idén is virágosztást tartott az önkormányzat Százhalombattán. A városlakók összesen közel 20 ezer tő egynyári növényhez juthattak hozzá.

Aranyérem és helyezések az élményfutáson
2022-05-22
Kategóriájában az első helyen végzett Balázs Anikó, a SZVISE atlétika szakosztályának versenyzője a szolnoki Pizza Sprint Élményfutás 14 kilométeres távján május 8-án.

A hely története - Harminckét év a város szolgálatában
2022-05-22
A Matrica Múzeum felkérésére az intézmény helytörténeti sorozatának keretében tartott előadást Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a város 50 éves múltjáról, kiemelve azt a több mint három évtizedet, amelyet különböző beosztásokban a település szolgálatában töltött.

Nem hozott szerencsét a péntek 13
2022-05-22
38-32-re kikapott a Százhalombattai KE a Vecsés otthonában az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 13-án– derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Ismét TeSzeddeltünk!
2022-05-22
A TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb civil mozgalma. A hulladékgyűjtés keretében az aktivisták, önkéntesek szerte az országban "nagytakarítanak". Már a tizedik akcióra került sor idén.

Polgárőr beszámoló  
2022-05-22
Nagyon sok iskolai rendezvény volt áprilisban, a legnagyobb mozgósítást igénylő esemény az "Eötvös Futás" volt. 

Madarak és fák napja a Kipp-Kopp Óvodában
2022-05-22
Óvodánkban az idei évben is megrendeztük a már hagyománynak számító Madarak és fák napi játékos vetélkedőnket. 

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...
2022-05-22
Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Tehetségnap az Egyesben
2022-05-22
Ha május, akkor Tehetségnap. Nincs járvány, nincs korlátozás, így megrendezhettük újra a Tehetségek napját.

Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.