2018. szeptember 24. - Gellért napja
Hétfő
Min:9°
Max:16°
Kedd
Min:6°
Max:13°
Szerda
Min:3°
Max:14°
Csütörtök
Min:1°
Max:17°
Péntek
Min:7°
Max:21°
Önkormányzat

Sportnagyhatalom vagyunk
2018-04-13 - "Kiváló fiaink és lányaink váltják valóra a város hosszútávú sportkoncepcióját, védik meg a Nemzeti Sportváros büszke címet, képviselik a sport példamutató, közösségépítő- és megtartó értékét és Százhalombattát". Így köszöntötte az év sportolóit Vezér Mihály polgármester az április 11-ei Sportgálán, a Városi Sportcsarnokban.
A sportcsarnok – a hétköznapi rendezés ellenére is – megtelt a résztvevőkkel, érdeklődőkkel. Megjelent Sinka László alpolgármester és a képviselő-testület jelentős része. Vezér Mihály polgármester köszöntőjében büszkeségét és boldogságát hangsúlyozta, kiemelte a sport, a mozgás életminőséget pozitívan befolyásoló, egészségmegőrző hatását. Sajnálatát fejezte ki, a "szűk keret" miatt, hiszen mint mondta, Százhalombattán a tehetséges, kiváló sportolók száma messze meghaladja a díjazottak lehetőségének számát. "Minden díjazottra, személy szerint nagyon büszke vagyok. Valamennyi százhalombattai sportoló munkájához, példamutatásához az aktív mozgás örömét, jó egészséget és balesetmentest sportolást kívánok!"

A polgármester köszöntőjét a már hagyománnyá vált flash mob követte, amelyet a SZVISE B-Cool Dance közel száz táncos növendéke, valamint az Arany János iskola 3. a osztálya, illetve az Arany és a SZISZKI középiskolásai adtak elő.

Szél Pál szakbizottsági elnök elmondta, hogy sportolóink a tavalyi évben is hozták a megszokottan szép eredmények tucatját, ezért a díjazottak kiválasztása – mint minden évben – nehéz volt, de eredményalapú. Örömének és büszkeségének adott hangot, hogy Százhalombatta akkora mértékben tudja a sportot támogatni, amelyre "nagyon kevés példa van az országban". Véleménye szerint a szabadidő-, a verseny- és a tömegsportokra egyaránt nagy szükség van, nem lehet és nem is szabad összehasonlítani őket. Végezetül minden sportolónak, edzőnek és testnevelő tanárnak köszönettel, elismerően gratulált a tavalyi eredményeikhez és sok sikert kívánt az idei évre.

Az oklevelek és emlékplakettek átadására Mészáros Gábor és Lengyel Bonita fergeteges akrobatikus rock and roll, valamint Deák Manyi és Floch Bernadett - a Dollhouse Buda Stúdió vezetői - rúdtánc- és légtornabemutatóját követően került sor.

Az év legjobb sportolója egyéni fiú kategória arany fokozatát Kovács Zsombor gokartversenyző nyerte el. Junior kategóriában a magyar bajnokságon második helyezettje, valamint Rotax Max Grand Final Európa-bajnok lett, a közép-kelet-európai zónakupán pedig a harmadik helyet szerezte meg 2017-ben.

Az év legjobb sportolója egyéni lány kategória győztese Szélné Horváth Klaudia erőemelő, aki giri magyar és Európa-bajnoki első hellyel büszkélkedhet és mesterjelölt sportágában.
Az év legjobb utánpótlás-sportolója elismerést csapatban a 2002-2003-as korosztályú vízilabdázók érdemelték ki, akik a Dunántúli országos bajnokságban bajnoki címet szereztek. A csapat tagjai: Magyar Bence, Gábor Lőrinc, Bednárik Barnabás, Szalai Bálint, Szigetvári Dániel, Bihácsi Balázs, Gercsó Zsombor, Apró Milán, Goldinger Dávid, Szűcs Milán, Tolnai Milán, Harangozó Dániel, Rugg Dávid, Szabó Patrik, Sudár Levente. Edzőjük Kopányi László.

Az utánpótlás korú fiúk közül Szalai Dániel Attila erőemelő nyerte el az év legjobbjának járó díjat. A korosztályos Európa-bajnokságon első, az országos bajnokságon pedig második helyet szerzett giriben.

Az év legjobb utánpótlás-sportoló egyéni lány kategóriájában arany fokozatú elismerését Soós Dorka triatlonversenyző kapta. Kiemelkedően szerepelt az olimpiai reménységek versenyén, a duatlon ranglistaversenyen, a Pest megyei mezeifutó bajnokságon, valamint az aquatlon regionális döntőn. Kiemelkedően szerepelt a Pest megyei diákolimpián és a Batta Aquatlon felkészülési versenyen. Eredményei alapján ismét a Héraklész válogatott tagja.

A 2017-es év legjobb masters férfi sportolója Tejes István úszó lett, aki a fedettpályás nyílt Szenior Úszó OB-n második és harmadik, a rövidpályás Szenior OB-n egy második és három harmadik helyet szerzett.

A masters nők között Tarjáni Regina úszó kapta a legnagyobb elismerést. Két aranyérmet szerzett a fedettpályás nyílt Szenior OB-n és több versenyszámban is indult a világbajnokságon.

Az év legjobb edzője csapatban Bálintné Hegedűs Magdolna, a Százhalombattai Kosárlabda Egyesület utánpótlásedzője és a női szakosztály vezetője lett. Junior csapatát az országos bajnokság bravúros ötödik helyére juttatta el.

Az év edzője egyéniben Löffler Miklós, aki az 1980-as évek óta foglalkozik Százhalombattán teniszoktatással. Pályafutása során több mint 900 gyerekkel ismertette meg a sportág alapjait, többen közülük válogatott versenyzők lettek.

Testnevelőtanári munkája, az Arany János iskola kézilabdacsapataival elért diákolimpiai eredményei alapján az év legjobb testnevelője címet Vass Éva érdemelte ki. Megyei első hellyel, országos elődöntő, valamint megyei második hellyel is büszkélkedhetnek neveltjei.

Életműelismerést vehetett át Somlai József testnevelő tanár, kézilabdaedző, aki 1977 óta dolgozik a városban. Kiváló irányítójátékos volt és remek utánpótlásnevelő. Számos szakmai sikere közül kiemelendő, hogy 1995-ben a felnőtt férfi kézilabdacsapat másodedzője és egyben az ifjúsági- és serdülő csapat edzője is volt. 2004-ben megalapította a lány kézilabdacsapatot, amely számára 2008-tól több korosztályban, évente mintegy hatvan csapat részvételével szervezte a Batta Kupát. Húsz év kihagyás után újra alakította a női felnőtt kézilabdaszakosztályt, amelynek edzője is volt. A Kalocsa Kupa nemzetközi tornán a szakosztály legfiatalabb csapatával első helyet szerzett 2012-ben. 2015-ben U12-es csapata megnyerte a Pest megyei bajnokságot, a Kovács László régióbajnokságot, az országos elődöntőt, majd negyedik helyezést ért el az országos döntőben.

Az év legjobb sportolója egyéni fiú kategória ezüst fokozatát Noé Zsombor kajakozó, bronzfokozatát  Joó Attila sportlövő kapta. Egyéni lány kategóriában ezüstfokozatban részesítették Illyés Laura Vanda úszót és bronzban Lengyel Bonita akrobatikus rock and roll táncost, valamint párját, Mészáros Gábort. Az év legjobb utánpótlássportolója egyéni fiú kategóriában ezüstfokozattal Engler Ádám judos, bronzfokozattal pedig Marosi Bálint úszó lett. Az év utánpótlássportolója egyéni lány ezüst fokozatát Vencz Tímea sportlövő, bronzfokozatát pedig Török Nikolett judos nyerte el. (Fotó: Medgyesi Milán)


AKTUÁLIS
2018-09-24 -
2018-09-24 - Módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a Budapest – Székesfehérvár és a Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonalon szeptember 24-től október 3-ig.
2018-09-20 - Hét városi tulajdonú bérlakásra írt ki pályázatot a százhalombattai önkormányzat szeptember 20-án.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Kézilabda NB I/B - Vereséggel kezdték a szezont
2018-09-24
Az idény második mérkőzésén a Balatonfüred U21 csapatát fogadta otthonában a Százhalombattai KE. Szeptember 22. Százhalombattai KE- Balatonfüred U21 (10-14) 22-26. SZKE: Horváth 1 – Pap 1, Tass, Kónya 3, Kiss 5, Laurinyecz 7, Dósa 1. Csere: Róth, Kurán – Garajszki, Tóth 2, Bálint, Gyurcsovics, Kővári 1, Kreisz, Mogyorósi 1. Edző: Kovács Gergely

Baráti találkozó
2018-09-24
Forrai Csaba első, Forró Krisztián pedig harmadik lett azon a vitorlás hajómodell-versenyen, amelyet az ASE - Atomerőmű Sportegyesület rendezett F5-E/IOM hajóosztályban szeptember 22-23-án Fadd-Domboriban, a Duna holtágában.

Munkatársakat keres a MÁV
2018-09-20
A hosszú távú szakmai utánpótlás biztosítása és az üres pozíciók betöltése érdekében számos pozícióban állásokat kínál a MÁV Zrt.

Marad a péntek
2018-09-20
Az idei téltől kedden és pénteken is elszállítja a szemetet a SZÁKOM Kft. Százhalombatta kertes városrészeiben azoktól a lakóktól, akik ezt igényelik.

Egyenlő bánásmód ügyfélfogadás
2018-09-20
A százhalombattai Polgármesteri Hivatalban tart ügyfélfogadást a Pest megyei egyenlőbánásmód-referens, dr. Szatmári Éva október 29-én, hétfőn, 11 óra 30-tól 15 óra 30-ig.

A tűzrakó meséje
2018-09-20
Áll a költő Balogh Ágnes Emese borítóján és olvas. A stégen, amelyik a Balatonhoz vezet. De lehetne akár a Duna is. Vers meg a Duna – óhatatlanul József Attila verse jut eszünkbe, az, amelyikben "zavaros, bölcs és nagy volt a Duna." A borító fotóján nem látszik, hogy zavaros-e a víz, de mert a többi között fiatalos lendületet és humort ígér beköszöntőjében a szerkesztő (Kaiser László), kíváncsian várjuk a könyv kézbevételekor, hogy mennyire "zavaros" az (a társadalom, az átélt időszak) Véghelyi Balázs válogatott és új verseiben.

Védelmi gyakorlat lesz szerdán
2018-09-20
Katasztrófavédelmi gyakorlat miatt lezárják az Erkel körút egy szakaszát Százhalombattán szeptember 26-án, szerdán, 9 és 13 óra között – tájékoztatott az önkormányzat és az érdi katasztrófavédelmi kirendeltség.

Gyerekek a család fölött - Ahogyan a védőnő látja
2018-09-20
Manapság a gyerekek nem tagjai a családnak, inkább fölötte állnak. Nincsenek feladataik, mindenki őket szolgálja. Hogy ezzel mi a baj? Egyebek mellett erről is beszélgettünk Szikszai-Gál Évával, a százhalombattai Arany János iskola védőnőjével, aki idén negyven éve dolgozik a pályán, és mintegy foglalkozási ártalomként mindenkit "kicsikémnek" szólít, amikor szenvedélyes magyarázataiba kezd.

Magyarország legjobb úszó szakosztályát akarjuk megcsinálni
2018-09-19
Alighogy visszatért a VUK SE-hez, olyan ajánlatot kapott, amelyet valószínűleg kevesen utasítanának el a magyar úszósportban. Hosszú Katinka kérte fel saját klubja szakmai vezetőjének. Vizi Csabával élete legnagyobb és legszebb szakmai kihívásáról beszélgettünk. 

A héten mutatják be Rómában Fazekas darabját
2018-09-18
Az Európai Kultúra Napján, szeptember 20-án, este 7 óra 30 perctől kerül bemutatásra Rómában, a Magyar Akadémia Liszt termében Fazekas István Pilátus éjszakája című történelmi drámája. A magyar szerző művét La notte di Pilato címmel fordították olaszra.

Judo Eb
2018-09-18
Ötödik helyezést ért el 81 kilogrammban Rajkai Róbert, a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület versenyzője a szófiai Judo Junior Európa-bajnokságon szeptember 14-16-án.

Ötvenesek lettek
2018-09-18
Aranylakodalmat ünnepeltek a Dunafüredi Nyugdíjas Klubban Százhalombattán szeptember 17-én. Az önkormányzat nevében Szél Pál és Török Sándor képviselők köszöntötték Garai Józsefet és nejét, Marikát.

Önismereti tréning gyerekeknek
2018-09-18
A résztvevők két nap alatt, tapasztalt önismereti tréner segítségével, közösen járnak be egy utat, amelynek célja, hogy jobban megismerjék saját személyiségüket, erősségeiket, gyengeségeiket, működésüket, reakcióikat, valamint a változtatás lehetőségeit.

Szűz Mária születése a román nemzetiségnél
2018-09-18
Kisboldog asszony, Na?terea Maicii Domnului ünnepet rendez Százhalombatta Város Román Nemzetiségi Önkormányzata szeptember 21-én, pénteken, amelyre szeretettel várják az érdeklődő városlakókat.

Bizottsági ülések
2018-09-18
Jövő héten tartják képviselő-testületi tanácskozást előkészítő üléseiket a százhalombattai önkormányzat szakbizottságai.

Szerb búcsú
2018-09-18
A tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a nemzetiségi önkormányzat Százhalombattán. Az évtizedek óta fennálló hagyományos rendezvény a görögkeleti szerb templom védőszentjének ünnepét zárja.

Anyaországi látogatás
2018-09-18
A tavalyi évhez hasonlóan idén is szervezett a görög nemzetiségűeknek anyaországi kulturális kirándulást a százhalombattai görög önkormányzat.

Galéria az udvarban
2018-09-17
Tizenötödik alkalommal rendezett festménykiállítást a százhalombattai Hangyássyné Zsuzsa a Battai Napok alatt. A minigalériát ezúttal is saját otthonában, a Vasút utca 70. alatti csodaszép kertben rendezte be. A látogatókat pogácsával és aprósüteménnyel fogadta.

Új forgalmi rend az M0-on
2018-09-17
A Hárosi Duna-hídon a munkaterület mellett az M1 autópálya irányába az eddigi kettő helyett három forgalmi sáv, míg a Soroksári Duna-híd felé nyújtott gyorsítósávok segítik majd a közlekedőket az M0-on. Az autóút déli szektorának rekonstrukciója miatt szükségessé vált forgalomterelések átalakításáról született döntés. 

Kungfu-önvédelem felnőtteknek
2018-09-17
A Százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztálya felvételt hirdetett most alakuló felnőtt csoportjába.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.