2018. április 23. - Béla napja
Hétfő
Min:15°
Max:27°
Kedd
Min:15°
Max:21°
Szerda
Min:12°
Max:24°
Csütörtök
Min:14°
Max:24°
Péntek
Min:9°
Max:18°
Önkormányzat

Sportnagyhatalom vagyunk
2018-04-13 - "Kiváló fiaink és lányaink váltják valóra a város hosszútávú sportkoncepcióját, védik meg a Nemzeti Sportváros büszke címet, képviselik a sport példamutató, közösségépítő- és megtartó értékét és Százhalombattát". Így köszöntötte az év sportolóit Vezér Mihály polgármester az április 11-ei Sportgálán, a Városi Sportcsarnokban.
A sportcsarnok – a hétköznapi rendezés ellenére is – megtelt a résztvevőkkel, érdeklődőkkel. Megjelent Sinka László alpolgármester és a képviselő-testület jelentős része. Vezér Mihály polgármester köszöntőjében büszkeségét és boldogságát hangsúlyozta, kiemelte a sport, a mozgás életminőséget pozitívan befolyásoló, egészségmegőrző hatását. Sajnálatát fejezte ki, a "szűk keret" miatt, hiszen mint mondta, Százhalombattán a tehetséges, kiváló sportolók száma messze meghaladja a díjazottak lehetőségének számát. "Minden díjazottra, személy szerint nagyon büszke vagyok. Valamennyi százhalombattai sportoló munkájához, példamutatásához az aktív mozgás örömét, jó egészséget és balesetmentest sportolást kívánok!"

A polgármester köszöntőjét a már hagyománnyá vált flash mob követte, amelyet a SZVISE B-Cool Dance közel száz táncos növendéke, valamint az Arany János iskola 3. a osztálya, illetve az Arany és a SZISZKI középiskolásai adtak elő.

Szél Pál szakbizottsági elnök elmondta, hogy sportolóink a tavalyi évben is hozták a megszokottan szép eredmények tucatját, ezért a díjazottak kiválasztása – mint minden évben – nehéz volt, de eredményalapú. Örömének és büszkeségének adott hangot, hogy Százhalombatta akkora mértékben tudja a sportot támogatni, amelyre "nagyon kevés példa van az országban". Véleménye szerint a szabadidő-, a verseny- és a tömegsportokra egyaránt nagy szükség van, nem lehet és nem is szabad összehasonlítani őket. Végezetül minden sportolónak, edzőnek és testnevelő tanárnak köszönettel, elismerően gratulált a tavalyi eredményeikhez és sok sikert kívánt az idei évre.

Az oklevelek és emlékplakettek átadására Mészáros Gábor és Lengyel Bonita fergeteges akrobatikus rock and roll, valamint Deák Manyi és Floch Bernadett - a Dollhouse Buda Stúdió vezetői - rúdtánc- és légtornabemutatóját követően került sor.

Az év legjobb sportolója egyéni fiú kategória arany fokozatát Kovács Zsombor gokartversenyző nyerte el. Junior kategóriában a magyar bajnokságon második helyezettje, valamint Rotax Max Grand Final Európa-bajnok lett, a közép-kelet-európai zónakupán pedig a harmadik helyet szerezte meg 2017-ben.

Az év legjobb sportolója egyéni lány kategória győztese Szélné Horváth Klaudia erőemelő, aki giri magyar és Európa-bajnoki első hellyel büszkélkedhet és mesterjelölt sportágában.
Az év legjobb utánpótlás-sportolója elismerést csapatban a 2002-2003-as korosztályú vízilabdázók érdemelték ki, akik a Dunántúli országos bajnokságban bajnoki címet szereztek. A csapat tagjai: Magyar Bence, Gábor Lőrinc, Bednárik Barnabás, Szalai Bálint, Szigetvári Dániel, Bihácsi Balázs, Gercsó Zsombor, Apró Milán, Goldinger Dávid, Szűcs Milán, Tolnai Milán, Harangozó Dániel, Rugg Dávid, Szabó Patrik, Sudár Levente. Edzőjük Kopányi László.

Az utánpótlás korú fiúk közül Szalai Dániel Attila erőemelő nyerte el az év legjobbjának járó díjat. A korosztályos Európa-bajnokságon első, az országos bajnokságon pedig második helyet szerzett giriben.

Az év legjobb utánpótlás-sportoló egyéni lány kategóriájában arany fokozatú elismerését Soós Dorka triatlonversenyző kapta. Kiemelkedően szerepelt az olimpiai reménységek versenyén, a duatlon ranglistaversenyen, a Pest megyei mezeifutó bajnokságon, valamint az aquatlon regionális döntőn. Kiemelkedően szerepelt a Pest megyei diákolimpián és a Batta Aquatlon felkészülési versenyen. Eredményei alapján ismét a Héraklész válogatott tagja.

A 2017-es év legjobb masters férfi sportolója Tejes István úszó lett, aki a fedettpályás nyílt Szenior Úszó OB-n második és harmadik, a rövidpályás Szenior OB-n egy második és három harmadik helyet szerzett.

A masters nők között Tarjáni Regina úszó kapta a legnagyobb elismerést. Két aranyérmet szerzett a fedettpályás nyílt Szenior OB-n és több versenyszámban is indult a világbajnokságon.

Az év legjobb edzője csapatban Bálintné Hegedűs Magdolna, a Százhalombattai Kosárlabda Egyesület utánpótlásedzője és a női szakosztály vezetője lett. Junior csapatát az országos bajnokság bravúros ötödik helyére juttatta el.

Az év edzője egyéniben Löffler Miklós, aki az 1980-as évek óta foglalkozik Százhalombattán teniszoktatással. Pályafutása során több mint 900 gyerekkel ismertette meg a sportág alapjait, többen közülük válogatott versenyzők lettek.

Testnevelőtanári munkája, az Arany János iskola kézilabdacsapataival elért diákolimpiai eredményei alapján az év legjobb testnevelője címet Vass Éva érdemelte ki. Megyei első hellyel, országos elődöntő, valamint megyei második hellyel is büszkélkedhetnek neveltjei.

Életműelismerést vehetett át Somlai József testnevelő tanár, kézilabdaedző, aki 1977 óta dolgozik a városban. Kiváló irányítójátékos volt és remek utánpótlásnevelő. Számos szakmai sikere közül kiemelendő, hogy 1995-ben a felnőtt férfi kézilabdacsapat másodedzője és egyben az ifjúsági- és serdülő csapat edzője is volt. 2004-ben megalapította a lány kézilabdacsapatot, amely számára 2008-tól több korosztályban, évente mintegy hatvan csapat részvételével szervezte a Batta Kupát. Húsz év kihagyás után újra alakította a női felnőtt kézilabdaszakosztályt, amelynek edzője is volt. A Kalocsa Kupa nemzetközi tornán a szakosztály legfiatalabb csapatával első helyet szerzett 2012-ben. 2015-ben U12-es csapata megnyerte a Pest megyei bajnokságot, a Kovács László régióbajnokságot, az országos elődöntőt, majd negyedik helyezést ért el az országos döntőben.

Az év legjobb sportolója egyéni fiú kategória ezüst fokozatát Noé Zsombor kajakozó, bronzfokozatát  Joó Attila sportlövő kapta. Egyéni lány kategóriában ezüstfokozatban részesítették Illyés Laura Vanda úszót és bronzban Lengyel Bonita akrobatikus rock and roll táncost, valamint párját, Mészáros Gábort. Az év legjobb utánpótlássportolója egyéni fiú kategóriában ezüstfokozattal Engler Ádám judos, bronzfokozattal pedig Marosi Bálint úszó lett. Az év utánpótlássportolója egyéni lány ezüst fokozatát Vencz Tímea sportlövő, bronzfokozatát pedig Török Nikolett judos nyerte el. (Fotó: Medgyesi Milán)


Nyári táborok
2018-04-17 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni május 10-éig lehet a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon.
AKTUÁLIS
LEGFRISSEBB HÍREINK
Fejlesztések Óvárosban
2018-04-23
Az óvárosiak számára rendezett lakossági fórumot a képviselő-testület április 19-én, csütörtökön a Zenálkó Etel Közösségi Házban. Vezér Mihály polgármester, Sinka László alpolgármester, a településrész képviselője mellett az eseményen részt vett Klimsa Arthur, Szalai Attila, Török Sándor, Pap Miklós képviselő, Pátkai Zsolt korábbi képviselő, valamint Janovszky Károly, a Szákom ügyvezető igazgatója, továbbá a Polgármesteri Hivatal irodavezetői, munkatársai.

Újabb vereség
2018-04-23
A bajnokságot vezető Nagytétény vendége volt a Battai Gurítók tekecsapata április 17-én Budapesten.

Osztrák modellregatta
2018-04-23
Az ausztriai Pichlingersee Regattán vendégszerepeltek a százhalombattai hajómodellezők a hétvégén.

Nagy csata
2018-04-23
Hét százhalombattai játékos is kerettag volt abban a nemzeti rögbiválogatottban, amely a listavezető Litvániával mérkőzött meg az Európai Nemzetek Kupája első konferenciájának északi csoportjában április 21-én Százhalombattán.

Legjobb négy között a női kézisek
2018-04-23
Idegenben és hazai pályán is nyert a Százhalombattai KE felnőtt női kézilabdacsapata a rájátszás eddigi mérkőzésein. Az alapszakaszt a második helyen zárták a lányok. A folytatásban a Pest megyei női felnőtt bajnokság B csoportjának harmadik helyéről továbblépő Pásztói KC volt az ellenfelük. Két győzelemmel az SZKE jutott a legjobb négy csapat közé.

Nyílt hét a művészeti iskolában
2018-04-20
Nyílt hét lesz a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskolában április 23. és 27. között. Az intézmény tanórái szabadon látogathatók. Bővebb információ a 06 23 354-568-as telefonszámon és a www.szami-batta.hu weboldalon található. Az intézmény nyílt hetére minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Csak a szépre emlékezik
2018-04-20
Ismét szépkorút köszöntött az önkormányzat az Idősek Gondozóházában, Százhalombattán április 19-én. A 90 éves Vas Istvánné Irénke néninek Sinka László alpolgármester adta át a miniszterelnök oklevelét és a város virágcsokrát.

Karateöröm
2018-04-19
Várakozáson felül szerepeltek a battai versenyzők a Shotokan Karate International MSZ Országos Bajnokságon április 7-én Kőszegen

Titokfotel - Rázós múlt
2018-04-19
Kedves Fati, biztos, hogy minden rosszat, ami történt velünk, elő kell rángatni a múltból és foglalkozni kell vele? Nem lehet, hogy vannak dolgok, amiket jobb örökre elfelejteni és továbblépni? Judit

Pest megyei elnök lett Szalai Attila
2018-04-19
Száz százalékos támogatással a százhalombattai Szalai Attilát választották a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Pest megyei szervezete elnökének. A tisztújításra a korábbi vezető lemondása után került sor.

Tárgyalásos úton szeretnének megegyezni
2018-04-18
Félpályás útlezárással tiltakoztak tegnap délelőtt a dolgozók a Mol Dunai Finomító északi portája előtt, az Olajmunkás úton, Százhalombattán, mivel a bértárgyalások során nem született megállapodás.

Háromból három
2018-04-18
Megkezdte szereplését a százhalombattai nő labdarúgócsapat a tavaszi évadban április 15-én. A kuparendszerben szervezett megyei első osztályú bajnokságban itthon játszhatták le az első három meccsüket.

Nyolcvanezer lépés a kedvetekért
2018-04-17
Huszonöten teljesítették az idei Eötvös-futás mintegy 80 kilométeres távját Soós Elekkel április 13-án. A százhalombattai sportember kilencedik alkalommal futott, hogy tiszteletét fejezze ki egykori iskolájának és jó példát mutasson a tanulóifjúságnak.

Nagyszerűen kezdték a szezont a triatlonosok
2018-04-17
A VUK SE triatlonszakosztálya számára a megyei úszó diákolimpia volt az év első versenye, amely még bőven az alapozást frissítette fel január 21-én a százhalombattai sportuszodában. Soós Dorka 100 méter gyorsúszásban indult és kiváló egyéni csúccsal nyert.

Versek szárnyán
2018-04-16
Nemcsak a Magyar Költészet Napjáról, hanem a Könyvtárosok Világnapjáról is megemlékeztek az idei Városi Vers- és Prózamondó Verseny díjátadó gáláján, Százhalombattán április 14-én.

Két mérkőzésen négy pont - Megyei labdarúgás
2018-04-16
A 16 csapatos tabella 10. helyén várja a folytatást a Százhalombattai Labdarúgó Klub a Pest megyei első osztályú bajnokságban.

Komolyan vesszük a gyerekeket
2018-04-16
Megható és családias ünnepségen emlékeztek meg a Szivárvány Óvodában az alapítás negyven éves jubileumáról április 12-én. Az összejövetelen részt vettek az egykori és jelenlegi kollégák, vezetők, a társintézmények, valamint az önkormányzat képviselői.

Értékes helyek a nemzetközi szeniorkupán
2018-04-16
Egy arany-, öt ezüst- és két bronzérmet, valamint több pontszerző negyedik és hatodik helyet értek el a százhalombattai versenyzők a Duna Kupa Nemzetközi Szenior Úszó  Egyesületek Kupáján április 14-15-én a budapesti Tüske uszodában.

Plázázik a NAV
2018-04-16
Az szja-bevallás benyújtási határidejéig több alkalommal is várják az ügyfeleket a NAV munkatársai a Bécsi úti Eurocenterben és a Váci úti Duna Plazában. A rögtönzött ügyfélfogadási helyeken a NAV munkatársai a bevallással kapcsolatos teendőkben segítenek.  

Próbanyelvvizsga az Aranyban
2018-04-16
Ötvenhét diák tett ingyenes közép-, illetve felsőfokú írásbeli próbanyelvvizsgát angolból a Languagecert Nyelvvizsgaközpont közreműködésével a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban márciusban. A diákok az éles vizsgával teljesen megegyező feladatokat kaptak, amelyeket a vizsgaközpont javítótanárai értékeltek.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.