2019. március 26. - Emánuel napja
Kedd
Min:5°
Max:10°
Szerda
Min:1°
Max:9°
Csütörtök
Min:-2°
Max:10°
Péntek
Min:3°
Max:13°
Szombat
Min:1°
Max:11°
Önkormányzat

Sportnagyhatalom vagyunk
2018-04-13 - "Kiváló fiaink és lányaink váltják valóra a város hosszútávú sportkoncepcióját, védik meg a Nemzeti Sportváros büszke címet, képviselik a sport példamutató, közösségépítő- és megtartó értékét és Százhalombattát". Így köszöntötte az év sportolóit Vezér Mihály polgármester az április 11-ei Sportgálán, a Városi Sportcsarnokban.
A sportcsarnok – a hétköznapi rendezés ellenére is – megtelt a résztvevőkkel, érdeklődőkkel. Megjelent Sinka László alpolgármester és a képviselő-testület jelentős része. Vezér Mihály polgármester köszöntőjében büszkeségét és boldogságát hangsúlyozta, kiemelte a sport, a mozgás életminőséget pozitívan befolyásoló, egészségmegőrző hatását. Sajnálatát fejezte ki, a "szűk keret" miatt, hiszen mint mondta, Százhalombattán a tehetséges, kiváló sportolók száma messze meghaladja a díjazottak lehetőségének számát. "Minden díjazottra, személy szerint nagyon büszke vagyok. Valamennyi százhalombattai sportoló munkájához, példamutatásához az aktív mozgás örömét, jó egészséget és balesetmentest sportolást kívánok!"

A polgármester köszöntőjét a már hagyománnyá vált flash mob követte, amelyet a SZVISE B-Cool Dance közel száz táncos növendéke, valamint az Arany János iskola 3. a osztálya, illetve az Arany és a SZISZKI középiskolásai adtak elő.

Szél Pál szakbizottsági elnök elmondta, hogy sportolóink a tavalyi évben is hozták a megszokottan szép eredmények tucatját, ezért a díjazottak kiválasztása – mint minden évben – nehéz volt, de eredményalapú. Örömének és büszkeségének adott hangot, hogy Százhalombatta akkora mértékben tudja a sportot támogatni, amelyre "nagyon kevés példa van az országban". Véleménye szerint a szabadidő-, a verseny- és a tömegsportokra egyaránt nagy szükség van, nem lehet és nem is szabad összehasonlítani őket. Végezetül minden sportolónak, edzőnek és testnevelő tanárnak köszönettel, elismerően gratulált a tavalyi eredményeikhez és sok sikert kívánt az idei évre.

Az oklevelek és emlékplakettek átadására Mészáros Gábor és Lengyel Bonita fergeteges akrobatikus rock and roll, valamint Deák Manyi és Floch Bernadett - a Dollhouse Buda Stúdió vezetői - rúdtánc- és légtornabemutatóját követően került sor.

Az év legjobb sportolója egyéni fiú kategória arany fokozatát Kovács Zsombor gokartversenyző nyerte el. Junior kategóriában a magyar bajnokságon második helyezettje, valamint Rotax Max Grand Final Európa-bajnok lett, a közép-kelet-európai zónakupán pedig a harmadik helyet szerezte meg 2017-ben.

Az év legjobb sportolója egyéni lány kategória győztese Szélné Horváth Klaudia erőemelő, aki giri magyar és Európa-bajnoki első hellyel büszkélkedhet és mesterjelölt sportágában.
Az év legjobb utánpótlás-sportolója elismerést csapatban a 2002-2003-as korosztályú vízilabdázók érdemelték ki, akik a Dunántúli országos bajnokságban bajnoki címet szereztek. A csapat tagjai: Magyar Bence, Gábor Lőrinc, Bednárik Barnabás, Szalai Bálint, Szigetvári Dániel, Bihácsi Balázs, Gercsó Zsombor, Apró Milán, Goldinger Dávid, Szűcs Milán, Tolnai Milán, Harangozó Dániel, Rugg Dávid, Szabó Patrik, Sudár Levente. Edzőjük Kopányi László.

Az utánpótlás korú fiúk közül Szalai Dániel Attila erőemelő nyerte el az év legjobbjának járó díjat. A korosztályos Európa-bajnokságon első, az országos bajnokságon pedig második helyet szerzett giriben.

Az év legjobb utánpótlás-sportoló egyéni lány kategóriájában arany fokozatú elismerését Soós Dorka triatlonversenyző kapta. Kiemelkedően szerepelt az olimpiai reménységek versenyén, a duatlon ranglistaversenyen, a Pest megyei mezeifutó bajnokságon, valamint az aquatlon regionális döntőn. Kiemelkedően szerepelt a Pest megyei diákolimpián és a Batta Aquatlon felkészülési versenyen. Eredményei alapján ismét a Héraklész válogatott tagja.

A 2017-es év legjobb masters férfi sportolója Tejes István úszó lett, aki a fedettpályás nyílt Szenior Úszó OB-n második és harmadik, a rövidpályás Szenior OB-n egy második és három harmadik helyet szerzett.

A masters nők között Tarjáni Regina úszó kapta a legnagyobb elismerést. Két aranyérmet szerzett a fedettpályás nyílt Szenior OB-n és több versenyszámban is indult a világbajnokságon.

Az év legjobb edzője csapatban Bálintné Hegedűs Magdolna, a Százhalombattai Kosárlabda Egyesület utánpótlásedzője és a női szakosztály vezetője lett. Junior csapatát az országos bajnokság bravúros ötödik helyére juttatta el.

Az év edzője egyéniben Löffler Miklós, aki az 1980-as évek óta foglalkozik Százhalombattán teniszoktatással. Pályafutása során több mint 900 gyerekkel ismertette meg a sportág alapjait, többen közülük válogatott versenyzők lettek.

Testnevelőtanári munkája, az Arany János iskola kézilabdacsapataival elért diákolimpiai eredményei alapján az év legjobb testnevelője címet Vass Éva érdemelte ki. Megyei első hellyel, országos elődöntő, valamint megyei második hellyel is büszkélkedhetnek neveltjei.

Életműelismerést vehetett át Somlai József testnevelő tanár, kézilabdaedző, aki 1977 óta dolgozik a városban. Kiváló irányítójátékos volt és remek utánpótlásnevelő. Számos szakmai sikere közül kiemelendő, hogy 1995-ben a felnőtt férfi kézilabdacsapat másodedzője és egyben az ifjúsági- és serdülő csapat edzője is volt. 2004-ben megalapította a lány kézilabdacsapatot, amely számára 2008-tól több korosztályban, évente mintegy hatvan csapat részvételével szervezte a Batta Kupát. Húsz év kihagyás után újra alakította a női felnőtt kézilabdaszakosztályt, amelynek edzője is volt. A Kalocsa Kupa nemzetközi tornán a szakosztály legfiatalabb csapatával első helyet szerzett 2012-ben. 2015-ben U12-es csapata megnyerte a Pest megyei bajnokságot, a Kovács László régióbajnokságot, az országos elődöntőt, majd negyedik helyezést ért el az országos döntőben.

Az év legjobb sportolója egyéni fiú kategória ezüst fokozatát Noé Zsombor kajakozó, bronzfokozatát  Joó Attila sportlövő kapta. Egyéni lány kategóriában ezüstfokozatban részesítették Illyés Laura Vanda úszót és bronzban Lengyel Bonita akrobatikus rock and roll táncost, valamint párját, Mészáros Gábort. Az év legjobb utánpótlássportolója egyéni fiú kategóriában ezüstfokozattal Engler Ádám judos, bronzfokozattal pedig Marosi Bálint úszó lett. Az év utánpótlássportolója egyéni lány ezüst fokozatát Vencz Tímea sportlövő, bronzfokozatát pedig Török Nikolett judos nyerte el. (Fotó: Medgyesi Milán)


AKTUÁLIS
2019-03-25 - Garázsépület áramellátása érdekében közterületbontást végez a Best-Vill 2000 Kft. az ELMŰ megbízásából Százhalombattán, az Erkel körúti garázssoron, a 45-50. közötti szakaszon.
2019-03-22 - Tanácskozást tart a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete március 28-án, csütörtökön 9 órától.
2019-03-22 - A Helyi Lokálpatrióták Egyesülete elítéli és elhatárolódik a városunkban történt erőszakos cselekményektől, különösen a minap történt politikai indíttatású erőszakos megnyilvánulásoktól. Az ilyen és ehhez hasonló erőszakos magatartás, más személyek szóbeli és fizikai bántalmazása, vagy fenyegetése.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Molnár T. Eszter: A Kóbor Szálló
2019-03-25
Amikor a népmesékben vándorról olvasunk, természetesnek vesszük, hogy bár konkrét cél nélkül indul el, tehát hajléktalan csavargó, csodás dolgok történnek vele.

Egységben az egész
2019-03-25
A Víz világnapja alkalmából közös városrész-takarításra gyűltek össze a városlakók a SZISZKI melletti játszótéren március 22-én, pénteken. Vezér Mihály polgármester az ÉSZKE tagjaival közösen tette rendbe az urbáriumi városrészt.

Qwan Ki Do
2019-03-25
Giam Su Jean Izidore Dziengue 7. Dangos mester tartott edzéseket a Magor Harcművészeti Egyesületben Százhalombattán.

Masters Judo - Nagymesteri fokozat Sarkadi Jánosnak
2019-03-25
Tizenhét ország 234 versenyzője vett részt a 21. alkalommal, Százhalombattán megrendezett Hungarian Masters Open bajnokságon március 23-24-én a Városi Sportcsarnokban.

Egészség és jóllét - Fenntarthatósági témahét az Eötvösben
2019-03-25
A méhészettől a függőségeken át a veszélyes hulladékokig számtalan érdekes témával, előadóval és foglalkozással találkoztak a gyerekek a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskolában március 18-tól 23-ig. Az egész hetet az egészségnek, környezetvédelemnek és fenntarthatóságnak szentelték az intézményben.

Újdonságok a könyvtárban
2019-03-25
Johann Lippet: Ajtó a hátsó konyhához Edward Rutherfurd: London – Az ezerarcú, nyüzsgő város Anita Moorjani: Meghaltam, hogy önmagamra találjak Körner András: A magyar zsidó konyha Mindenkinek jár a család – Örökbe fogadó és nevelőszülők vallomásai Alma Katsu: Éhség Molnár T.

Kilencedszer kiváló a Forrás
2019-03-25
Kilencedik alkalommal szerezte meg a kiváló minősítést a Forrás Néptáncegyüttes Százhalombattán március 23-án.

SZISZKI-krónika
2019-03-25
Március 15.Fenntarthatósági Világnap

Mi kell egy finom olasz kávéhoz?
2019-03-25
Nagyon régi humán teória - mint a kotyogós kávéfőző -, hogy a tanulás folyamatos, a bölcsőtől a sírig tart.

Tehetségműhely-bemutató a Szivárvány oviban
2019-03-25
Nagy örömünkre szolgált, hogy ismét bemutathattuk tehetséggondozó munkánkat az érdeklődő tanítóknak március 20-án.

Dalos kedvvel, játékosan
2019-03-25
Ismét vendégül látta a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket az Arany János iskola a "Nyitva van az Arany-kapu" soron következő foglalkozásán március 14-én.

Jönnek az okospadok
2019-03-22
Feltölti a telefont, négy méteres körzetben biztosít internetet, világít, adatokat gyűjt, nyáron hűti magát – ilyesmiket tud az okospad, amit hamarosan Százhalombatta több pontján is kipróbálhatunk.

Elutasítják a brutalitást és a megfélemlítést
2019-03-22
Megtámadták az egyik dunafüredi vendéglátóhely tulajdonosát és kollégáit Százhalombattán március 19-én. Az egyébként fegyverrel rendelkező elkövető eközben lelövéssel fenyegette meg a város polgármesterét és több önkormányzati képviselőt. Az egyik sértettet a mentők szállították kórházba. Az eset kapcsán tartott tájékoztatót Vezér Mihály március 20-án, képviselők, intézményvezetők, valamint a sajtómédiumok főszerkesztőinek jelenlétében.

Battára került a nyereményautó - Egyik percről a másikra lett milliomos
2019-03-21
A százhalombattai Göntér Katalin nyerte a Pöttyös Túró Rudi és a SPAR Magyarország közös promóciójának főnyereményét, a Volkswagen Beetle Cabriolet autót tavaly év végén.

Új betegszállító autó
2019-03-21
Új betegszállító kisbuszt adott át a százhalombattai önkormányzat március 20-án a Százhalom Egészségügyi Központban.  Az OPEL VIVARO-t dr. Berzéki Ferenc, a betegszállítást végző Promed Bt. vezetője vette át Vezér Mihály polgármestertől.

Mennek, futnak, győznek
2019-03-21
Kiugró eredmények és klasszisversenyzők – a márciust is ez jellemezte a Százhalombattai VUK SE triatlonszakosztályánál.

Teke - Vereség hazai pályán
2019-03-21
5:1 arányban alul maradtak a vendég Nagy T csapatával szemben a Battai Gurítók legutóbbi mérkőzésükön. A pontjukat Lehel Vilmos szerezte. Legközelebb március 28-án, csütörtökön, 17 órától játszanak a Golyószórók ellen a KlubSirályban. Várják szurkolóikat!

Oltások és szűrővizsgálatok
2019-03-21
A százhalombattai önkormányzat továbbra is kiemelt figyelmet fordít a városban élő gyerekek egészségének megőrzésére és az egészségügyi problémák időben történő kiszűrésére. Önként vállalt feladatként támogatja az ingyenes oltásokat és óvodai szűrővizsgálatokat.

Íjászverseny
2019-03-19
Jó eredményeket értek el a helyi versenyzők az első százhalombattai teremíjászversenyen március 17-én.

Tisztelet a hősöknek
2019-03-19
"Nehéz kincs a szabadság, amelyért áldozatot kell hozni" – emelte ki Vezér Mihály polgármester a ’48-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én rendezett városi ünnepségen Százhalombattán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.