2018. december 14. - Szilárda napja
Péntek
Min:-1°
Max:0°
Szombat
Min:-1°
Max:0°
Vasárnap
Min:-4°
Max:0°
Hétfő
Min:-5°
Max:0°
Kedd
Min:-10°
Max:0°
Önkormányzat

Sportnagyhatalom vagyunk
2018-04-13 - "Kiváló fiaink és lányaink váltják valóra a város hosszútávú sportkoncepcióját, védik meg a Nemzeti Sportváros büszke címet, képviselik a sport példamutató, közösségépítő- és megtartó értékét és Százhalombattát". Így köszöntötte az év sportolóit Vezér Mihály polgármester az április 11-ei Sportgálán, a Városi Sportcsarnokban.
A sportcsarnok – a hétköznapi rendezés ellenére is – megtelt a résztvevőkkel, érdeklődőkkel. Megjelent Sinka László alpolgármester és a képviselő-testület jelentős része. Vezér Mihály polgármester köszöntőjében büszkeségét és boldogságát hangsúlyozta, kiemelte a sport, a mozgás életminőséget pozitívan befolyásoló, egészségmegőrző hatását. Sajnálatát fejezte ki, a "szűk keret" miatt, hiszen mint mondta, Százhalombattán a tehetséges, kiváló sportolók száma messze meghaladja a díjazottak lehetőségének számát. "Minden díjazottra, személy szerint nagyon büszke vagyok. Valamennyi százhalombattai sportoló munkájához, példamutatásához az aktív mozgás örömét, jó egészséget és balesetmentest sportolást kívánok!"

A polgármester köszöntőjét a már hagyománnyá vált flash mob követte, amelyet a SZVISE B-Cool Dance közel száz táncos növendéke, valamint az Arany János iskola 3. a osztálya, illetve az Arany és a SZISZKI középiskolásai adtak elő.

Szél Pál szakbizottsági elnök elmondta, hogy sportolóink a tavalyi évben is hozták a megszokottan szép eredmények tucatját, ezért a díjazottak kiválasztása – mint minden évben – nehéz volt, de eredményalapú. Örömének és büszkeségének adott hangot, hogy Százhalombatta akkora mértékben tudja a sportot támogatni, amelyre "nagyon kevés példa van az országban". Véleménye szerint a szabadidő-, a verseny- és a tömegsportokra egyaránt nagy szükség van, nem lehet és nem is szabad összehasonlítani őket. Végezetül minden sportolónak, edzőnek és testnevelő tanárnak köszönettel, elismerően gratulált a tavalyi eredményeikhez és sok sikert kívánt az idei évre.

Az oklevelek és emlékplakettek átadására Mészáros Gábor és Lengyel Bonita fergeteges akrobatikus rock and roll, valamint Deák Manyi és Floch Bernadett - a Dollhouse Buda Stúdió vezetői - rúdtánc- és légtornabemutatóját követően került sor.

Az év legjobb sportolója egyéni fiú kategória arany fokozatát Kovács Zsombor gokartversenyző nyerte el. Junior kategóriában a magyar bajnokságon második helyezettje, valamint Rotax Max Grand Final Európa-bajnok lett, a közép-kelet-európai zónakupán pedig a harmadik helyet szerezte meg 2017-ben.

Az év legjobb sportolója egyéni lány kategória győztese Szélné Horváth Klaudia erőemelő, aki giri magyar és Európa-bajnoki első hellyel büszkélkedhet és mesterjelölt sportágában.
Az év legjobb utánpótlás-sportolója elismerést csapatban a 2002-2003-as korosztályú vízilabdázók érdemelték ki, akik a Dunántúli országos bajnokságban bajnoki címet szereztek. A csapat tagjai: Magyar Bence, Gábor Lőrinc, Bednárik Barnabás, Szalai Bálint, Szigetvári Dániel, Bihácsi Balázs, Gercsó Zsombor, Apró Milán, Goldinger Dávid, Szűcs Milán, Tolnai Milán, Harangozó Dániel, Rugg Dávid, Szabó Patrik, Sudár Levente. Edzőjük Kopányi László.

Az utánpótlás korú fiúk közül Szalai Dániel Attila erőemelő nyerte el az év legjobbjának járó díjat. A korosztályos Európa-bajnokságon első, az országos bajnokságon pedig második helyet szerzett giriben.

Az év legjobb utánpótlás-sportoló egyéni lány kategóriájában arany fokozatú elismerését Soós Dorka triatlonversenyző kapta. Kiemelkedően szerepelt az olimpiai reménységek versenyén, a duatlon ranglistaversenyen, a Pest megyei mezeifutó bajnokságon, valamint az aquatlon regionális döntőn. Kiemelkedően szerepelt a Pest megyei diákolimpián és a Batta Aquatlon felkészülési versenyen. Eredményei alapján ismét a Héraklész válogatott tagja.

A 2017-es év legjobb masters férfi sportolója Tejes István úszó lett, aki a fedettpályás nyílt Szenior Úszó OB-n második és harmadik, a rövidpályás Szenior OB-n egy második és három harmadik helyet szerzett.

A masters nők között Tarjáni Regina úszó kapta a legnagyobb elismerést. Két aranyérmet szerzett a fedettpályás nyílt Szenior OB-n és több versenyszámban is indult a világbajnokságon.

Az év legjobb edzője csapatban Bálintné Hegedűs Magdolna, a Százhalombattai Kosárlabda Egyesület utánpótlásedzője és a női szakosztály vezetője lett. Junior csapatát az országos bajnokság bravúros ötödik helyére juttatta el.

Az év edzője egyéniben Löffler Miklós, aki az 1980-as évek óta foglalkozik Százhalombattán teniszoktatással. Pályafutása során több mint 900 gyerekkel ismertette meg a sportág alapjait, többen közülük válogatott versenyzők lettek.

Testnevelőtanári munkája, az Arany János iskola kézilabdacsapataival elért diákolimpiai eredményei alapján az év legjobb testnevelője címet Vass Éva érdemelte ki. Megyei első hellyel, országos elődöntő, valamint megyei második hellyel is büszkélkedhetnek neveltjei.

Életműelismerést vehetett át Somlai József testnevelő tanár, kézilabdaedző, aki 1977 óta dolgozik a városban. Kiváló irányítójátékos volt és remek utánpótlásnevelő. Számos szakmai sikere közül kiemelendő, hogy 1995-ben a felnőtt férfi kézilabdacsapat másodedzője és egyben az ifjúsági- és serdülő csapat edzője is volt. 2004-ben megalapította a lány kézilabdacsapatot, amely számára 2008-tól több korosztályban, évente mintegy hatvan csapat részvételével szervezte a Batta Kupát. Húsz év kihagyás után újra alakította a női felnőtt kézilabdaszakosztályt, amelynek edzője is volt. A Kalocsa Kupa nemzetközi tornán a szakosztály legfiatalabb csapatával első helyet szerzett 2012-ben. 2015-ben U12-es csapata megnyerte a Pest megyei bajnokságot, a Kovács László régióbajnokságot, az országos elődöntőt, majd negyedik helyezést ért el az országos döntőben.

Az év legjobb sportolója egyéni fiú kategória ezüst fokozatát Noé Zsombor kajakozó, bronzfokozatát  Joó Attila sportlövő kapta. Egyéni lány kategóriában ezüstfokozatban részesítették Illyés Laura Vanda úszót és bronzban Lengyel Bonita akrobatikus rock and roll táncost, valamint párját, Mészáros Gábort. Az év legjobb utánpótlássportolója egyéni fiú kategóriában ezüstfokozattal Engler Ádám judos, bronzfokozattal pedig Marosi Bálint úszó lett. Az év utánpótlássportolója egyéni lány ezüst fokozatát Vencz Tímea sportlövő, bronzfokozatát pedig Török Nikolett judos nyerte el. (Fotó: Medgyesi Milán)


AKTUÁLIS
2018-12-14 -
2018-12-14 - A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre. Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.
2018-12-13 - Nyilvános pályázat keretében, 5 évre bérbe adja a százhalombattai önkormányzat a Kodály sétány 26. alatti 50 négyzetméteres helyiséget.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Szilveszteri futás
2018-12-14
A Sporthalom Kft. idén is várja a városlakókat közös, vidám, aktív óévbúcsúztatásra december 31-én, hétfő délután a Szent István téren.

Tánc: múlt, jelen, jövő
2018-12-14
Karácsonyváró műsorral ünnepelte alapításának 15. évfordulóját a Pesovár Ferenc Néptánc Suli december 9-én Százhalombattán. A gálaest második felében Levelek Kárpátaljáról címmel mutatta be közös táncszínházi előadását a Forrás Néptáncegyüttes és a Kárpátalja Táncegyüttes.

Két év haladékot kaptak a kúttulajdonosok
2018-12-14
Megszületett a döntés az engedély nélkül fúrt kutak engedélyeztetése ügyében. A belügyminisztériumi javaslatcsomagról december 12-én határozott az Országgyűlés. Két évvel meghosszabbították az engedélyeztetés határidejét.

Fokozott közbiztonság - Képviselő-testületi összefoglaló
2018-12-14
A közbiztonság javítása érdekében az önkormányzat megállapodást kötött a szabadidős járőrszolgálatra az Érdi Rendőrkapitányság Százhalombattai Rendőrőrsével. A képviselő-testület a többi között döntött a szociális területen működő egyesületek támogatásáról, terv készül az Erkel körúti kerékpárút meghosszabbítására, valamint jubileumi sorozattal ünnepli Százhalombatta a várossá nyilvánítás 50. évfordulóját.

Volt egyszer egy Százhalom
2018-12-14
Az idén húsz éves Faluvédő Egylet tizennégy család élettörténetét bemutató kötetet adott ki Volt egyszer egy Százhalom címmel. A kötet bemutatójára december 7-én, a Zenálkó Etel Közösségi Házban került sor. Az érdeklődőket Sinka László alpolgármester köszöntötte. Mint mondta, jó, hogy vannak köztünk olyanok, akik mernek vállalni valamit és tesznek is érte.

Családias karácsony
2018-12-14
Ünnepi hangulatban telt a december 13-i klubdélután az Óvárosi Nyugdíjas Klubban. A tagokat Sinka László alpolgármester, Klimsa Arthúr képviselő, valamint ovisok köszöntötték a közelgő ünnepek alkalmából a Zenálkó Etel Közösségi Házban.

Több helyen intenzív havazás lassíthatja a közlekedést
2018-12-14
Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki az ország jelentős részére intenzív havazás és helyenként hófúvás veszélye miatt. A Magyar Közút a következő napokban minden emberi és gépi erőforrásával, 12 órás váltott műszakokban dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, ahol szükségeslehetséges, a megelőző sószórásról is gondoskodik. A közlekedőktől azt kérik, csak akkor induljanak útnak, ha előtte tájékozódtak az aktuális út- és látási viszonyokról.

Több mint négyezren vettek részt a tüdőszűrésen
2018-12-13
Több mint négyezer városlakó élt az ingyenes tüdőszűrés lehetőségével, amelyet az idei évben is biztosított az önkormányzat Százhalombattán. A vizsgálatokat a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet mobil szűrőszolgálata végezte el október 29. és november 29. között a Százhalom Egészségügyi Központban.  

Óvárosi advent
2018-12-13
Óvárosban Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester, a településrész képviselője várta közös fenyődíszítésre a városlakókat a Szent László téren december 12-én.

Fővárosi fellépés
2018-12-13
A Hagyományok Háza szervezésében a Corvin Téri Vásárban énekelt a százhalombattai Kőrösi iskola Bodzabogyók Énekegyüttese Násztorné Réczey Éva vezetésével.

Csapatmunka az ügyfelekért
2018-12-13
Karácsonyi köszöntésre hívta az önkormányzat a város volt és jelenlegi köztisztviselőit a Szekeres József Konferencia és Rendezvény Központba december 11-én. A város nevében Vezér Mihály polgármester kívánt kellemes ünnepeket nekik.

Mikulás-kupa
2018-12-12
Jó hangulatú versenyen mérték össze tudásukat a VUK SE növendékei a Városi Sportuszodában Százhalombattán december 8-án. A résztvevőket Vezér Mihály polgármester köszöntötte.

Harminc év és egy nagyon szép szakma
2018-12-12
December 1-jén volt harminc éve, hogy Pintérné Krizsán Erika a mai Százhalom Egészségügyi Központ, akkor Városi Egészségügyi Intézmény dolgozója lett. A kerek évforduló alkalmából beszélgettünk vele a rendelő és a szakma változásairól, közösség iránti elkötelezettségről és segítő szándékról, azokról az értékekről, amelyek valakit megtarthatnak egy úton.

Város szerte karácsony
2018-12-11
Ragyogó napsütésben díszítették fel a város karácsonyfáját az óvodások és a kisiskolások a Szent István téren december 10-én délelőtt Százhalombattán.

Utánpótlásfoci
2018-12-10
Negyedik helyen végzett a Százhalombattai VUK SE U11-es labdarúgócsapata a december 9-én, Törökbálinton megrendezett Aréna Mikulás Kupán.

Aranyos diákok a Tudósakadémián
2018-12-10
Mintegy 300 tehetséges biológus között a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium kiválóságai is meghívást kaptak a Szegedi Tudósakadémiára. Az intézmény tanulói negyedik alkalommal vehettek részt az egyik legrangosabb országos középiskolai szakmai rendezvényen.

Ranglistavezetők a szeniorúszók
2018-12-10
Három arany-, három ezüst- és négy bronzérmet hozott el a százhalombattai VUK SE négy fős csapata  arról az évzáró szenior úszóversenyről, amelyet december 8-án rendeztek Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában.

Tókerülő vitorlás modellek
2018-12-10
Szép battai sikerek születtek a Csónakázó-tó hagyományos "Kék szalag" versenyén december 9-én. Forró Krisztián II., Forrai István VII., Kunvári Sándor pedig VIII. helyen végzett. Előző nap rendezték a szintén megszokott évvégi Mikulás Kupát MM hajóosztályban, amelyben a helyi modellezők nem voltak érdekeltek.

Befejeződött a Szent István templom rekonstrukciója
2018-12-07
Kívül-belül megújult a százhalombattai Szent István templom az elmúlt hónapokban. A munkálatok – amelyek során gyakorlatilag teljeskörű felújítást végeztek – mintegy négy és fél hónapig tartottak, a kivitelező MAVIT Kft. határidőre, november végén adta át az épületet.

Minden, ami kicsit vagy nagyon régi - Kipróbáltuk a Sandi Antik üzletét
2018-12-05
Nem lehet észrevétlenül elsétálni az újonnan nyílt régiség-antikvitás üzlet mellett a Városkapu üzletházban. Nem emlékszem, hogy valaha működött volna hasonló a városunkban. Kirakata és kínálata impozáns, mesés, titokzatos és csábító. Nemes Dóra írása.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.