2017. november 21. - Olivér napja
Kedd
Min:5°
Max:5°
Szerda
Min:2°
Max:10°
Csütörtök
Min:0°
Max:8°
Péntek
Min:3°
Max:7°
Szombat
Min:5°
Max:13°
Civil szféra

Országos elismerések és rendezvények
2017-11-14 - Három százhalombattai polgárőrt tüntettek ki az október 23-a alkalmából rendezett országos megemlékezésen, és országos polgárőr-emlékfutást, valamint képzéssel egybekötött akadályversenyt is rendeztek a százhalombattai polgárőrök októberben.
Szalai Attila az 1994-es Polgárőr Szolgálatért Érdemrend és az 1998-as Ezüstkereszt mellé megkapta az Aranykereszt fokozatú kitüntetést. Kun Pált, a SZISZKI fizikatanárát Polgárőr Pedagógus címre terjesztette fel a szervezet, és ő is Aranykereszt fokozattal ismerték el. Szalai Dániel Attila folytatva a nagyapja, Szalai János és édesapja, Szalai Attila által megteremtett családi hagyományokat a közösségi munkát illetően, Életmentő Érdemérmet kapott. A díjakat állami vezetők jelenlétében adta át dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.   

Paneltűzhöz vonultak a battai polgárőrök október 7-én. A tűzoltók gyors és szakszerű beavatkozásának is köszönhetően nem történt jelentős anyagi kár, sem személyi sérülés.
Rengeteg versenyző és látogató érkezett a Szalai János Uszodában megrendezett bajnokságra október 14-15-én. A VUK egyesülettel kötött szerződés alapján a Városi Polgárőrség biztosította a helyszínre látogatók parkolását, megelőzve a szabálytalankodást és rongálást. A feladatot nehezítette a folyamatban levő felújítás, de a rendezvény eseménymentesen zajlott le.     

A szokásos módon a rendőrséggel karöltve biztosították a polgárőrök az október 21-i Batta Bringát, amely balesetmentesen zajlott.

Szintén október 21-én került megrendezésre az OPSZ jóvoltából a VSZK területén az október 23-a alkalmából megrendezett Emlékfutás, amelyen több országos vezető jelent meg. Dr. Túrós András országos és Szél Pál városi polgárőrelnök köszöntette a futni vágyókat és indította a mezőnyt. A táv 1956 méter volt az ünnep tiszteletére.

Rögtön a futás után került megrendezésre az Országos Ifjú Polgárőr Akadályverseny, amelyen harmadik helyezést ért el a százhalombattai csapat. Különdíjat ajánlott fel Orovecz István, a Polgári Védelem volt országos parancsnoka, a százhalombattai polgárőrszervezet tagja, amit Szőke Gábor százhalombattai ifjú polgárőr érdemelt ki kiemelkedő eredményességével.

Az ifjú polgárőröknek rendezett akadályversenyt elméleti képzés és vetélkedő követte a Training Hotelben.

A nagysikerű rendezvénysorozaton közel hatszázan vettek részt az ország minden részéből. A lebonyolításban minden százhalombattai polgárőr segédkezett. "Külön köszönet illeti a Sporthalom Kft. munkatársait, akik szabadidejüket is feláldozva szakértelemmel segítették az eredményes munkát!" – emelte ki az esemény kapcsán Szalai Attila.    

Lakossági kérésre felmérték a polgárőrök a dunafüredi utak állapotát, és az eredményt átadták Szél Pálnak, a városrész képviselőjének, aki egyben az egyesület elnöke is.
A polgárőrök aktívan részt vettek az október 23-i városi ünnepség biztosításában, és megkoszorúzták a kopjafát.

Nehéz fémtáblák, fák dőltek ki az október 29-i viharban. A Városi Polgárőrség részéről Szalai Attila vezette a mentesítést, segítve a tűzoltók, a katasztrófavédelem és a rendőrség munkáját.

A hónap vége már a mindenszentek és halottak napja jegyében telt el. A polgárőrök a közterület-felügyelettel és a rendőrséggel együttműködve őrizte a biztonságos parkolást és a csendes megemlékezéseket.

Természetesen nem maradt el a szokásos járőrözés sem. A Városi Polgárőrség arra kéri a gépjárművezetőket, hogy ellenőrizzék a téli felszerelés meglétét, mert az előrejelzések alapján kemény tél érkezik. Külön felhívták a figyelmet a fagyállóra a kocsi motorjához és a szélvédőmosó folyadékba, valamint a téli gumikra. A százhalombattai polgárőrök mindenkinek biztonságos közlekedést és jó egészséget kívánnak!

AKTUÁLIS
2017-11-20 - Fogadó órát tart Bóna Zoltán országgyűlési képviselő Százhalombattán, a Polgármesteri Hivatalban november 30-án, csütörtökön 16 órától. Bejelentkezni és időpontot egyeztetni Janzsó Zsuzsannánál lehet a 70/3765956-os telefonszámon.
2017-11-13 - A Budapest–Pusztaszabolcs elővárosivonalon és a csatlakozó vonalakon a Kelenföld–Háros, illetve az Érd–Százhalombatta vonalszakaszok december 7-ig tartó felújítási munkái miatt módosult a menetrend a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár, a Budapest–Sárbogárd–Baja és a Budapest–Székesfehérvár elővárosi vonalakon.
2017-11-06 - Ahogyan azt a korábbi években megszoktuk, november 15-e után már csak hetente egyszer szállítja a szemetet a SZÁKOM Nonprofit Kft. a családi házas övezetből Százhalombattán. A heti kétszeri szállításra 2018. március 15-től térnek vissza.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Műszaki problémák VB-je
2017-11-21
Nem várt módon alakult a százhalombattai gokart versenyző, Kovács Zsombor szereplése a portugáliai Portimao-ban megrendezett Rotax Max világbajnokságon november 4-11-én.

Képzőművészeti fődíj
2017-11-21
Karácson Dominik, a százhalombattai SZISZKI 12. A osztályos tanulója kapta a kategóriák feletti fődíjat a XII. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlaton Hajdúszoboszlón november 7-én.

Kertész leszek, fát nevelek? Pályaorientációs nap a Kőrösiben
2017-11-21
A 2017/2018-as tanévtől egy tanítás nélküli munkanapot pályaorientációs célra kell használniuk az iskoláknak. A százhalombattai Kőrösben november 9-én tartották meg az összes évfolyam számára.

Az Eötvös iskola látogatása a Bűvösvölgybe
2017-11-20
Magyarország első Médiaértés-oktató Központja, a budapesti Bűvösvölgy 2014-ben nyitotta meg kapuit.

Gyógypedagógusaink is részt vettek Erasmus+ tanártovábbképzéseken
2017-11-20
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy iskolánk -  az Arany János Általános Iskola és Gimnázium - folyamatosan és sikeresen vesz részt ezeken a pályázatokon. Ennek köszönhetően ketten októberben egy hetet tölthettünk Olaszországban, Firenzében.

Idegenben győzelem, itthon vereség
2017-11-20
Csak kettő pontot szerzett legutóbbi két mérkőzésén a Battai Gurítók tekecsapat. Mindkét alkalommal a táblázaton előttük álló gárdákkal játszottak.

A pályaválasztás segítése iskolai szinten
2017-11-20
Miről is szólnak az őszi hónapok a pályaválasztás előtt álló diákoknak, családoknak?

Évzárás a modellezőknél
2017-11-20
Népes mezőny gyűlt össze az év utolsó RG65 hajóosztályban rendezett ranglistaversenyén, a százhalombattai Csónakázó-tavon november 18-án.

Elégedetten telelhetnek
2017-11-20
Villanyfényben és esőben játszotta le a Pest megye 1. osztályú labdarúgó bajnokság  őszi szezonjának utolsó mérkőzését a Százhalombattai LK november 17-én. Dunavarsány – SZLK 4-1

SZISZKI-krónika
2017-11-20

Öt arany a diákolimpián
2017-11-20
Öt arany-, három ezüst- és két bronzéremmel tértek haza  a Pest megyei válogatott százhalombattai tagjai a sportlövő diákolimpia november 18-án Derecskén rendezett döntőjéről.

ApróTalp Hőseiért lilába borult a főtér
2017-11-18
A Koraszülöttek Világnapján, november 17-én lilába borult a Szent István tér Százhalombattán. A város idén először csatlakozott a világnaphoz és az országos mozgalomhoz.

Élő kövek
2017-11-17
Ti magatok is, mint élő kövek, épüljetek fel lelki házzá - erre buzdítja a híveket a bibliai Péter apostol, első levelében. A Jézus Krisztusba vetett hit általi tanítványság elhívatottságot jelent az evangélium továbbadására, a feltámadás általi örök élet hirdetésére. Az emlékév alkalmából beszélgettünk Bálint Ilonával, aki küldetését komolyan véve tevékenyen részt vett a százhalombattai református gyülekezeti életben, a templomépítés előkészületeiben.

E-book lesz a főnyeremény
2017-11-17
Megmozdultak a helyi és környékbeli vállalkozók a Hamvas Béla Városi Könyvtár felhívására. Az egyik százhalombattai számítástechnikai cégnek köszönhetően egy E-book lesz a főnyeremény azon a tombolasorsoláson, amelyet a december 1-jei névadóemléknapon rendeznek.

Jelen vagy az életedben?
2017-11-17
A tudatos jelenlét hiányáról, hatásáról és az elsajátítási lehetőségekről tartott részben gyakorlatias előadást dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus, családterapeuta és mindfulness-oktató a százhalombattai Barátság Kulturális Központban november 8-án.

Pályaválasztás előtt
2017-11-17
Rekordszámú, kettő helyi és nyolc környékbeli – köztük három új – oktatási intézmény mutatkozott be a középiskolába készülő diákoknak és szüleiknek szervezett pályaválasztási fórumon a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában november 7-én.

Kitüntetés és jubileum
2017-11-17
Kettős ünnepet tartottak a Városi Családsegítő és Gondozási Központ munkatársai a Szociális Munka Napja és fennállásuk 25 éves jubileumi évfordulója alkalmából november 13-án a Barátság Kulturális Központ kamaratermében. Az ünnepségen került sor a Szociális Munkáért Elismerő Oklevél átadására is. 

Készen állnak a választásokra
2017-11-17
Újabb két évre egyhangúlag ismét Orbán Viktort választották meg a Fidesz elnökévé a legutóbbi tisztújító kongresszuson. Alelnök maradt Gulyás Gergely, Kubatov Gábor és Németh Szilárd, Pelczné Gáll Ildikó helyett Novák Katalin került be a vezetőségbe. A kormányfő szerint a párt már ma is készen áll a választásokra. Hangsúlyozta: sohasem elégszenek meg a választások megnyerésével, győzelmükkel azt szeretnék, hogy egész Magyarország és minden magyar nyerhessen. A kongresszuson Százhalombattát Pap Miklós, a párt helyi elnöke és Lukács Bernadett alelnök képviselte.

Tanulságos felújítások
2017-11-17
A pénz mellett kitartás és türelem is szükséges a társasházfelújításhoz. A meglevő pályázati rendszereknél kedvezőbbnek tűnik a támogatott hitel és a lakástakarék, a szakemberhiány pedig ezen a területen is akadályt jelent. Nagyjából ezekkel a tanulságokkal szolgált a Kodály 10-12. és az Eötvös 6-8. alatti társasházak ősszel befejezett felújítása Százhalombattán. A részletekről Budai Barbara közös képviselő beszélt.

Haltelepítés és horgászati tilalom
2017-11-16
Tíz mázsa horogérett pontyot telepít a Benta-patakba a Dubics Tamás Horgász Egyesület november 24-én, pénteken Százhalombattán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.