2018. szeptember 24. - Gellért napja
Hétfő
Min:9°
Max:16°
Kedd
Min:6°
Max:13°
Szerda
Min:3°
Max:14°
Csütörtök
Min:1°
Max:17°
Péntek
Min:7°
Max:21°
Civil szféra

Országos elismerések és rendezvények
2017-11-14 - Három százhalombattai polgárőrt tüntettek ki az október 23-a alkalmából rendezett országos megemlékezésen, és országos polgárőr-emlékfutást, valamint képzéssel egybekötött akadályversenyt is rendeztek a százhalombattai polgárőrök októberben.
Szalai Attila az 1994-es Polgárőr Szolgálatért Érdemrend és az 1998-as Ezüstkereszt mellé megkapta az Aranykereszt fokozatú kitüntetést. Kun Pált, a SZISZKI fizikatanárát Polgárőr Pedagógus címre terjesztette fel a szervezet, és ő is Aranykereszt fokozattal ismerték el. Szalai Dániel Attila folytatva a nagyapja, Szalai János és édesapja, Szalai Attila által megteremtett családi hagyományokat a közösségi munkát illetően, Életmentő Érdemérmet kapott. A díjakat állami vezetők jelenlétében adta át dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.   

Paneltűzhöz vonultak a battai polgárőrök október 7-én. A tűzoltók gyors és szakszerű beavatkozásának is köszönhetően nem történt jelentős anyagi kár, sem személyi sérülés.
Rengeteg versenyző és látogató érkezett a Szalai János Uszodában megrendezett bajnokságra október 14-15-én. A VUK egyesülettel kötött szerződés alapján a Városi Polgárőrség biztosította a helyszínre látogatók parkolását, megelőzve a szabálytalankodást és rongálást. A feladatot nehezítette a folyamatban levő felújítás, de a rendezvény eseménymentesen zajlott le.     

A szokásos módon a rendőrséggel karöltve biztosították a polgárőrök az október 21-i Batta Bringát, amely balesetmentesen zajlott.

Szintén október 21-én került megrendezésre az OPSZ jóvoltából a VSZK területén az október 23-a alkalmából megrendezett Emlékfutás, amelyen több országos vezető jelent meg. Dr. Túrós András országos és Szél Pál városi polgárőrelnök köszöntette a futni vágyókat és indította a mezőnyt. A táv 1956 méter volt az ünnep tiszteletére.

Rögtön a futás után került megrendezésre az Országos Ifjú Polgárőr Akadályverseny, amelyen harmadik helyezést ért el a százhalombattai csapat. Különdíjat ajánlott fel Orovecz István, a Polgári Védelem volt országos parancsnoka, a százhalombattai polgárőrszervezet tagja, amit Szőke Gábor százhalombattai ifjú polgárőr érdemelt ki kiemelkedő eredményességével.

Az ifjú polgárőröknek rendezett akadályversenyt elméleti képzés és vetélkedő követte a Training Hotelben.

A nagysikerű rendezvénysorozaton közel hatszázan vettek részt az ország minden részéből. A lebonyolításban minden százhalombattai polgárőr segédkezett. "Külön köszönet illeti a Sporthalom Kft. munkatársait, akik szabadidejüket is feláldozva szakértelemmel segítették az eredményes munkát!" – emelte ki az esemény kapcsán Szalai Attila.    

Lakossági kérésre felmérték a polgárőrök a dunafüredi utak állapotát, és az eredményt átadták Szél Pálnak, a városrész képviselőjének, aki egyben az egyesület elnöke is.
A polgárőrök aktívan részt vettek az október 23-i városi ünnepség biztosításában, és megkoszorúzták a kopjafát.

Nehéz fémtáblák, fák dőltek ki az október 29-i viharban. A Városi Polgárőrség részéről Szalai Attila vezette a mentesítést, segítve a tűzoltók, a katasztrófavédelem és a rendőrség munkáját.

A hónap vége már a mindenszentek és halottak napja jegyében telt el. A polgárőrök a közterület-felügyelettel és a rendőrséggel együttműködve őrizte a biztonságos parkolást és a csendes megemlékezéseket.

Természetesen nem maradt el a szokásos járőrözés sem. A Városi Polgárőrség arra kéri a gépjárművezetőket, hogy ellenőrizzék a téli felszerelés meglétét, mert az előrejelzések alapján kemény tél érkezik. Külön felhívták a figyelmet a fagyállóra a kocsi motorjához és a szélvédőmosó folyadékba, valamint a téli gumikra. A százhalombattai polgárőrök mindenkinek biztonságos közlekedést és jó egészséget kívánnak!

AKTUÁLIS
2018-09-24 -
2018-09-24 - Módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a Budapest – Székesfehérvár és a Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonalon szeptember 24-től október 3-ig.
2018-09-20 - Hét városi tulajdonú bérlakásra írt ki pályázatot a százhalombattai önkormányzat szeptember 20-án.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Kézilabda NB I/B - Vereséggel kezdték a szezont
2018-09-24
Az idény második mérkőzésén a Balatonfüred U21 csapatát fogadta otthonában a Százhalombattai KE. Szeptember 22. Százhalombattai KE- Balatonfüred U21 (10-14) 22-26. SZKE: Horváth 1 – Pap 1, Tass, Kónya 3, Kiss 5, Laurinyecz 7, Dósa 1. Csere: Róth, Kurán – Garajszki, Tóth 2, Bálint, Gyurcsovics, Kővári 1, Kreisz, Mogyorósi 1. Edző: Kovács Gergely

Baráti találkozó
2018-09-24
Forrai Csaba első, Forró Krisztián pedig harmadik lett azon a vitorlás hajómodell-versenyen, amelyet az ASE - Atomerőmű Sportegyesület rendezett F5-E/IOM hajóosztályban szeptember 22-23-án Fadd-Domboriban, a Duna holtágában.

Munkatársakat keres a MÁV
2018-09-20
A hosszú távú szakmai utánpótlás biztosítása és az üres pozíciók betöltése érdekében számos pozícióban állásokat kínál a MÁV Zrt.

Marad a péntek
2018-09-20
Az idei téltől kedden és pénteken is elszállítja a szemetet a SZÁKOM Kft. Százhalombatta kertes városrészeiben azoktól a lakóktól, akik ezt igényelik.

Egyenlő bánásmód ügyfélfogadás
2018-09-20
A százhalombattai Polgármesteri Hivatalban tart ügyfélfogadást a Pest megyei egyenlőbánásmód-referens, dr. Szatmári Éva október 29-én, hétfőn, 11 óra 30-tól 15 óra 30-ig.

A tűzrakó meséje
2018-09-20
Áll a költő Balogh Ágnes Emese borítóján és olvas. A stégen, amelyik a Balatonhoz vezet. De lehetne akár a Duna is. Vers meg a Duna – óhatatlanul József Attila verse jut eszünkbe, az, amelyikben "zavaros, bölcs és nagy volt a Duna." A borító fotóján nem látszik, hogy zavaros-e a víz, de mert a többi között fiatalos lendületet és humort ígér beköszöntőjében a szerkesztő (Kaiser László), kíváncsian várjuk a könyv kézbevételekor, hogy mennyire "zavaros" az (a társadalom, az átélt időszak) Véghelyi Balázs válogatott és új verseiben.

Védelmi gyakorlat lesz szerdán
2018-09-20
Katasztrófavédelmi gyakorlat miatt lezárják az Erkel körút egy szakaszát Százhalombattán szeptember 26-án, szerdán, 9 és 13 óra között – tájékoztatott az önkormányzat és az érdi katasztrófavédelmi kirendeltség.

Gyerekek a család fölött - Ahogyan a védőnő látja
2018-09-20
Manapság a gyerekek nem tagjai a családnak, inkább fölötte állnak. Nincsenek feladataik, mindenki őket szolgálja. Hogy ezzel mi a baj? Egyebek mellett erről is beszélgettünk Szikszai-Gál Évával, a százhalombattai Arany János iskola védőnőjével, aki idén negyven éve dolgozik a pályán, és mintegy foglalkozási ártalomként mindenkit "kicsikémnek" szólít, amikor szenvedélyes magyarázataiba kezd.

Magyarország legjobb úszó szakosztályát akarjuk megcsinálni
2018-09-19
Alighogy visszatért a VUK SE-hez, olyan ajánlatot kapott, amelyet valószínűleg kevesen utasítanának el a magyar úszósportban. Hosszú Katinka kérte fel saját klubja szakmai vezetőjének. Vizi Csabával élete legnagyobb és legszebb szakmai kihívásáról beszélgettünk. 

A héten mutatják be Rómában Fazekas darabját
2018-09-18
Az Európai Kultúra Napján, szeptember 20-án, este 7 óra 30 perctől kerül bemutatásra Rómában, a Magyar Akadémia Liszt termében Fazekas István Pilátus éjszakája című történelmi drámája. A magyar szerző művét La notte di Pilato címmel fordították olaszra.

Judo Eb
2018-09-18
Ötödik helyezést ért el 81 kilogrammban Rajkai Róbert, a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület versenyzője a szófiai Judo Junior Európa-bajnokságon szeptember 14-16-án.

Ötvenesek lettek
2018-09-18
Aranylakodalmat ünnepeltek a Dunafüredi Nyugdíjas Klubban Százhalombattán szeptember 17-én. Az önkormányzat nevében Szél Pál és Török Sándor képviselők köszöntötték Garai Józsefet és nejét, Marikát.

Önismereti tréning gyerekeknek
2018-09-18
A résztvevők két nap alatt, tapasztalt önismereti tréner segítségével, közösen járnak be egy utat, amelynek célja, hogy jobban megismerjék saját személyiségüket, erősségeiket, gyengeségeiket, működésüket, reakcióikat, valamint a változtatás lehetőségeit.

Szűz Mária születése a román nemzetiségnél
2018-09-18
Kisboldog asszony, Na?terea Maicii Domnului ünnepet rendez Százhalombatta Város Román Nemzetiségi Önkormányzata szeptember 21-én, pénteken, amelyre szeretettel várják az érdeklődő városlakókat.

Bizottsági ülések
2018-09-18
Jövő héten tartják képviselő-testületi tanácskozást előkészítő üléseiket a százhalombattai önkormányzat szakbizottságai.

Szerb búcsú
2018-09-18
A tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a nemzetiségi önkormányzat Százhalombattán. Az évtizedek óta fennálló hagyományos rendezvény a görögkeleti szerb templom védőszentjének ünnepét zárja.

Anyaországi látogatás
2018-09-18
A tavalyi évhez hasonlóan idén is szervezett a görög nemzetiségűeknek anyaországi kulturális kirándulást a százhalombattai görög önkormányzat.

Galéria az udvarban
2018-09-17
Tizenötödik alkalommal rendezett festménykiállítást a százhalombattai Hangyássyné Zsuzsa a Battai Napok alatt. A minigalériát ezúttal is saját otthonában, a Vasút utca 70. alatti csodaszép kertben rendezte be. A látogatókat pogácsával és aprósüteménnyel fogadta.

Új forgalmi rend az M0-on
2018-09-17
A Hárosi Duna-hídon a munkaterület mellett az M1 autópálya irányába az eddigi kettő helyett három forgalmi sáv, míg a Soroksári Duna-híd felé nyújtott gyorsítósávok segítik majd a közlekedőket az M0-on. Az autóút déli szektorának rekonstrukciója miatt szükségessé vált forgalomterelések átalakításáról született döntés. 

Kungfu-önvédelem felnőtteknek
2018-09-17
A Százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztálya felvételt hirdetett most alakuló felnőtt csoportjába.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.