2018. október 18. - Lukács napja
Csütörtök
Min:9°
Max:19°
Péntek
Min:8°
Max:20°
Szombat
Min:6°
Max:18°
Vasárnap
Min:4°
Max:16°
Hétfő
Min:7°
Max:19°
Sport

Nagycsalád - már 15 éve - írta: ND
2017-06-27 - Többszáz gyerek, szülő, nagyszülő és edző vett részt a VUK SE hagyományos évadzáró családi napján, amely során az egész éves küzdelmeket, kimagasló eredményeket és sikereket, valamint a sportegyesület 15 éves fennállását egyszerre ünnepelték június 17-én, az Óvárosi focipályán.
Már reggeltől sportvetélkedők várták a kicsiket és nagyokat, valamennyi szakosztály a saját sportágából állította össze a különböző játékos feladatokat. Mindeközben az éppen nem a játékokban résztvevő felnőttek a díjátadó utáni finom ebéd elkészítéséről gondoskodtak.

A focisták és a kézilabdások már a jól megérdemelt nyári pihenésüket töltik, számukra augusztusban kezdődik majd a felkészülés. A triatlon szakosztályosok viszont nem pihennek, mivel versenyeik javarészt nyáron zajlanak. Az úszók a korosztályos országos bajnokságokon méretik meg magukat az elkövetkező hetekben, minden versenyen több versenyzővel is képviselteti magát a VUK.

Katona István, az egyesület vezetője kiemelte az év két legjobb serdülő versenyzőjét, Ilyés Laurát és Imre Milánt, valamint Marosi Bálintot, akit a legjobb cápafiú díjjal ismertek el, és hozzátette: nagyon bíznak országos bajnoki címszerzésében. Ugyanitt említette Grátz Benjámint is, aki az év legjobb férfi versenyzője címet kapta a családi nappal egybekötött díjátadón. Benji tavaly az olimpián, idén pedig a hazai rendezésű vizes vébén fog váltóban szerepelni. "Nagyon sok van még Benjiben, ugyan saját számában néhányan, például Verrasztó Dávid, Bernek Péter és Gyurta Gergő jobbak nála, de idősebbek is 5-6 évvel." Katona István a díjazottak közül kiemelte még Soós Dorkát, aki kimagasló eredményeiért az Emberi Erőforrások Minisztériumának "Magyarország jó tanulója-jó sportolója" elismerését vehette át. Az egyesület 2016/17-es év legjobb versenyzőinek járó elismeréseket Szalai Attila, sport-és közrendi tanácsnok adta át.

A VUK SE díjazottjai:
Úszás
Legjobb felnőtt férfi versenyző: Grátz Benjámin
Legjobb serdülő lány versenyző: Ilyés Laura Vanda
Legjobb serdülő fiú versenyző: Imre Milán
Legjobb gyermek lány versenyző: Rupics Bernadett, Szatmári Klára
Legjobb gyermek fiú versenyző: Nagy Kolos, Fehér Márton
Legjobb cápa lány versenyző: Pestenácz Boglár
Legjobb cápa fiú versenyző: Marosi Bálint
Legjobb delfin lány versenyző: Klem Zoé
Legjobb delfin fiú versenyző: Arányi Márk

Kézilabda
OSB fiú: Rácz Zsombor
Fiú U14: Tárnoki Márkó
Fiú U12: Grunda Dávid
Fiú 2005: Molnár Balázs
Fiú U10: Vaszari Szabolcs
Fiú U9: Door Dániel
OSB lány: Kránicz Erzsébet
Lány U13: Kun-Szabó Réka
Lány U11: Mikó Luca
Lány U9: Grunda Barbara

Labdarúgás
U7: Katona-Horváth Hümér, Gulyás Barna
U8: Tóth Adél, Sütő Benedek
U9: Tóth Dominik, Zsiborács Márk
U10: Horváth Bence, Soós Bálint
U11: Bereczki Levente
U12: Kis Gergő
U14: Tóth Ákos
U17: Csukás Dávid
U19: Vörös Milán

Tenisz
Lány: Dávid Cintia
Fiú: Nádasy Gergely

Triatlon
Leány duatlonistája: Soós Dorka
Fiú duatlonistája: Soós Máté

(Fotó: HTV)AKTUÁLIS
2018-10-17 -
2018-10-15 - Közösségi összefogás, illetve megmozdulás a gyógyíthatatlan betegekért Százhalombattán a Csónakázó tónál, október 19-én, 17 órától. A rendezvény fővédnöke Vezér Mihály polgármester.
2018-10-12 - Tisztelt Olvasóink! Félreértésre adhat okot, hogy egy korábbi cikkünkhöz érkezett hozzászólás nyomán megjelent az online felületen a "Battán is lesz közjegyző" című 2008 - as írás, amelynek tartalma most már nem aktuális.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Névtelen és önkéntes a közvélemény-kutatás
2018-10-17
Az önkormányzat megbízásából közvélemény-kutatást végez Százhalombattán a ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Kft. október 12. és november 9. között. A részletekről Závecz Tibor tulajdonost kérdeztük.

Lakossági fórum a Dunapartról és a postáról
2018-10-17
Az óvárosi Dunapart rendezésével és a helyi posta helyzetével kapcsolatban tartott lakossági fórumot Sinka László alpolgármester, a településrész képviselője a Zenálkó Etel közösségi házban október 15-én.

Hetedszer is Mórotzé a kupa
2018-10-17
Hetedik alkalommal nyerte meg a Budapest Kupa vándordíját Mórotz Attila százhalombattai modellező október 14-én. A körrepülő műrepülő-modellek F2B kategóriájában rendezett versenynek városunk adott otthont.

Neuropátia szűrőközpont nyílt Pesten
2018-10-17
Megnyílt a Pest Megyei Neuropathia Centrum a Budapesti Szent Ferenc Kórházban október 10-én. A neuropátia, vagyis az idegkárosodás a cukorbetegség egyik leggyakoribb szövődménye, amelynek következtében közel négyezer lábamputációt végeznek évente hazánkban, valamint sok esetben súlyos-életveszélyes szív-érrendszeri betegségekhez is vezet. Megfelelő vizsgáló eszközökkel könnyen és fájdalommentesen felismerhető, és a korai diagnózis életet menthet. A központ vezetője dr. Berkes Klára főorvos.

Prizmatelepítés
2018-10-17
Újabb gyalogátkelőhelyek kaptak ledes világítást a Damjanich úton, így összesen négy zebra vált biztonságosabbá a gyalogosok számára Százhalombattán.

Baleset
2018-10-17
Súlyos baleset történt a Gesztenyés út és a Csokonai utca kereszteződésében október 15-én Százhalombattán. Egy autó és egy motorkerékpár ütközött össze. Az ütközésnek egy súlyos és egy könnyebb sérültje van. A rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit.

Úszás - "Matrica" Kupa
2018-10-17
Az eddigi legnépesebb mezőny állt rajthoz a nyolcadik alkalommal megrendezett "Matrica" Kupán, Százhalombattán, október 13-14-én.

Gólyahír
2018-10-17
Több mint nyolc millió forintot gyűjtött össze néhány hete zárult adománygyűjtő kampányában a százhalombattai Gólyahír Egyesület a közelmúltban elhunyt alapító elnök, Mórucz Lajosné régi álmának megvalósítására, a Gólyafészek közösségi tér létrehozására.

Multikulti család - Százhalombattára költözött Shodeinde Dorka
2018-10-17
Shodeinde Dorka nevét 2010-ben, az első X-faktorban ismerte meg az ország. A fiatal lány bekerült a legjobb tizenkettő közé, végül a hatodik élő adásban esett ki. A tehetségkutató után Angliába költözött nigériai származású férjével. Nyolc év után, idén nyáron három gyermekükkel települtek végleg haza.

Közbiztonsági konzultáció
2018-10-17
Az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó települések polgármesterei, képviselői, a polgárőrségek vezetői, az Érdi Járási Hivatal vezetője, a Szociális Gondozóközpont képviselője, továbbá a református egyházfő is részt vett azon a közbiztonsági egyeztetésen, amelyet a rendőrkapitányság szervezett október 10-én Érden.

Új évad, új élmények
2018-10-17
Elindult az új kulturális szezon Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban és társintézményeiben. Évadnyitót tartottak a dunafüredi Kszellmann Flóra Közösségi Házban október 12-én.

Kézilabda - NB I/B Egyelőre utolsó helyen az SZKE
2018-10-17
Bizakodva fogadta a Százhalombattai KE a Szigetszentmiklós csapatát a Sportközpontban, Százhalombattán október 6-án.

Víziközmű-korszerűsítés a Kodályon
2018-10-17
Fejlesztési munkálatokat végez a Kodály sétányon található gépházakban a Fővárosi Vízművek Százhalombattán ma és holnap.

Rendőrök az Aranyban
2018-10-17
Közlekedésbiztonsági napot tartottak a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai október 13-án.

Változik a menetrend
2018-10-16
A Kelenföld és Érd-felső közötti vasúti pályaépítés miatt módosul a Budapest és Székesfehérvár, valamint a Budapest és Pusztaszabolcs között közlekedő vonatok menetrendje október 18-tól december 8-ig – tájékoztatott a MÁV.

Iskolakezdés, Battai Napok, vadászszezon
2018-10-16
Az iskolakezdés jegyében telt a szeptember a százhalombattai polgárőrök számára. Biztosították a nagyobb forgalmú kereszteződéseket. A tanév balesetmentesen indult.

Ami kötelező, az nem önkéntes
2018-10-16
Rossz felé terelgetjük a gyerekeket az érettségi előtti kötelező önkéntességgel – vélekedik Szigetvári József, a Summerfest alapító igazgatója, Százhalombatta legnagyobb önkéntes közösségének életre hívója. Szerinte a valódi önkéntesség jelenléte és színvonala a társadalmak fejlettségét jelzi. 

Jelmezes futás
2018-10-16
Negyedik alkalommal rendezi meg a SZVISE atlétika-szakosztálya a Lidérc-futást Százhalombattán november 17-én, szombaton.

Serdülő kézilabda
2018-10-16
Ajka - SZKE (15-9) 29-27, október 13.

Kézilabda női ifjúsági III. osztály
2018-10-16
Százhalombattai KE – Aranyszarvas SE 22-42 (9-21), október 13.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.