2018. január 24. - Timót napja
Szerda
Min:-1°
Max:3°
Csütörtök
Min:-6°
Max:-1°
Péntek
Min:-5°
Max:0°
Szombat
Min:-8°
Max:0°
Vasárnap
Min:0°
Max:3°
Sport

Nagycsalád - már 15 éve - írta: ND
2017-06-27 - Többszáz gyerek, szülő, nagyszülő és edző vett részt a VUK SE hagyományos évadzáró családi napján, amely során az egész éves küzdelmeket, kimagasló eredményeket és sikereket, valamint a sportegyesület 15 éves fennállását egyszerre ünnepelték június 17-én, az Óvárosi focipályán.
Már reggeltől sportvetélkedők várták a kicsiket és nagyokat, valamennyi szakosztály a saját sportágából állította össze a különböző játékos feladatokat. Mindeközben az éppen nem a játékokban résztvevő felnőttek a díjátadó utáni finom ebéd elkészítéséről gondoskodtak.

A focisták és a kézilabdások már a jól megérdemelt nyári pihenésüket töltik, számukra augusztusban kezdődik majd a felkészülés. A triatlon szakosztályosok viszont nem pihennek, mivel versenyeik javarészt nyáron zajlanak. Az úszók a korosztályos országos bajnokságokon méretik meg magukat az elkövetkező hetekben, minden versenyen több versenyzővel is képviselteti magát a VUK.

Katona István, az egyesület vezetője kiemelte az év két legjobb serdülő versenyzőjét, Ilyés Laurát és Imre Milánt, valamint Marosi Bálintot, akit a legjobb cápafiú díjjal ismertek el, és hozzátette: nagyon bíznak országos bajnoki címszerzésében. Ugyanitt említette Grátz Benjámint is, aki az év legjobb férfi versenyzője címet kapta a családi nappal egybekötött díjátadón. Benji tavaly az olimpián, idén pedig a hazai rendezésű vizes vébén fog váltóban szerepelni. "Nagyon sok van még Benjiben, ugyan saját számában néhányan, például Verrasztó Dávid, Bernek Péter és Gyurta Gergő jobbak nála, de idősebbek is 5-6 évvel." Katona István a díjazottak közül kiemelte még Soós Dorkát, aki kimagasló eredményeiért az Emberi Erőforrások Minisztériumának "Magyarország jó tanulója-jó sportolója" elismerését vehette át. Az egyesület 2016/17-es év legjobb versenyzőinek járó elismeréseket Szalai Attila, sport-és közrendi tanácsnok adta át.

A VUK SE díjazottjai:
Úszás
Legjobb felnőtt férfi versenyző: Grátz Benjámin
Legjobb serdülő lány versenyző: Ilyés Laura Vanda
Legjobb serdülő fiú versenyző: Imre Milán
Legjobb gyermek lány versenyző: Rupics Bernadett, Szatmári Klára
Legjobb gyermek fiú versenyző: Nagy Kolos, Fehér Márton
Legjobb cápa lány versenyző: Pestenácz Boglár
Legjobb cápa fiú versenyző: Marosi Bálint
Legjobb delfin lány versenyző: Klem Zoé
Legjobb delfin fiú versenyző: Arányi Márk

Kézilabda
OSB fiú: Rácz Zsombor
Fiú U14: Tárnoki Márkó
Fiú U12: Grunda Dávid
Fiú 2005: Molnár Balázs
Fiú U10: Vaszari Szabolcs
Fiú U9: Door Dániel
OSB lány: Kránicz Erzsébet
Lány U13: Kun-Szabó Réka
Lány U11: Mikó Luca
Lány U9: Grunda Barbara

Labdarúgás
U7: Katona-Horváth Hümér, Gulyás Barna
U8: Tóth Adél, Sütő Benedek
U9: Tóth Dominik, Zsiborács Márk
U10: Horváth Bence, Soós Bálint
U11: Bereczki Levente
U12: Kis Gergő
U14: Tóth Ákos
U17: Csukás Dávid
U19: Vörös Milán

Tenisz
Lány: Dávid Cintia
Fiú: Nádasy Gergely

Triatlon
Leány duatlonistája: Soós Dorka
Fiú duatlonistája: Soós Máté

(Fotó: HTV)AKTUÁLIS
2018-01-24 -
2018-01-17 - Vezér Mihály polgármester közleménye - Számos hírportál számolt be arról a tragikus és sajnálatos balesetről, amely szombatra virradó éjszaka, január 13-án történt a százhalombattai vasútállomáson. Két fiatalt rázott meg az áram.
2018-01-11 - Megjelentette 2018-as szelektív naptárját a százhalombattai Szákom Nonprofit Kft.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Elhunyt dr. Kárász Erzsébet (1953 - 2018.)
2018-01-23
Megrendüléssel értesültünk, hogy dr. Kárász Erzsébet, a Százhalom Egészségügyi Központ nyugalmazott gyermekorvosa hosszú időn keresztül, türelemmel viselt betegsége után, január 20-án elhunyt.

Közösségi zongora a Magyar Kultúra Napján
2018-01-23
A kultúra mindennapos szükségletére, fogyasztásának és ápolásának fontosságára hívta fel a figyelmet Vezér Mihály polgármester a Magyar Kultúra Napján rendezett városi ünnepségen január 22-én a Barátság Kulturális Központ színháztermében.

Nemzetközi díjat nyert Bandy
2018-01-23
Harmadik helyezést ért el László Bandy az első alkalommal megrendezett romániai könyv- és papírművészeti biennálén január 15-én.

Emberből embert
2018-01-23
Barátok, kollégák, tanítványok, kórustársak búcsúztak olykor könnyes, máskor nevetős beszélgetéssel Dobák Józsefné Ani nénitől január 21-én a Barátság Kulturális Központban. A tanár, kar- és képzőművészeti szakkörvezető november 21-én hagyott itt minket. Életművét emlékkiállítás mutatja be az intézmény előterében.

Beváltak az új modellek
2018-01-23
Jól sikerült a százhalombattai hajómodellezők horvátországi vendégszereplése a 12. Rogoznyica  Kupán január 19-21-én.

Girja - Két arany, egy ezüst - Battaiak a horvát bajnokságon
2018-01-22
A SZVISE három versenyzője is részt vett a nyílt horvát girja bajnokságon, amelyet Csázma városában rendeztek január 20-án.

Tartják magukat - Szezonértékelő Keresztes Józseffel
2018-01-22
Nem indult jól a Százhalombattai KE kézilabdázói számára a 2017/2018-as bajnokság. Az őszi szezon értékeléséről Keresztes József szakmai igazgatóval beszélgettünk.

Könyvjelző - Mark Wolynn: Örökölt családminták
2018-01-22
A tizenkilenc éves Jesse egyik éjjel szokatlan dologra riadt fel.

Derült égből rock and roll - Kipróbáltuk a Gastrockitchent
2018-01-22
Váratlanul, de kellemes meglepetésként érkezett városunkba a Gastrockitchen rock kocsma tavaly december közepén, amelynek megálmodója, üzemeltetője a zenész- és vendéglátó körökben széles kapcsolatrendszerrel és (más területen, de) komoly vállalkozói tapasztalatokkal rendelkező Rácz Richárd.  Az ötven éve kocsmaként üzemelő, sokak által ismert hely új koncepciójára, hangulatára, kínálatára a Hírtükör is kíváncsi volt. Nemes Dóra írása.

Tűz a szívekben
2018-01-22
Bódy Magdi, a magyar jazz királynője és Szatai Gábor rockénekes erősítette a Freedom zenekar különböző formációit a IX. Újévi Koncerten, amelyre Százhalombattán, a Szekeres Rendezvényközpontban került sor január 14-én.

Két keréken, biztonságban
2018-01-22
A százhalombattai kerékpárutak fejlesztéséről tartott lakossági fórumot az MSZP helyi szervezete január 19-én a Centrál étteremben.

Kimaxolta a versenyt Horváth Csenge
2018-01-22
Nyolc arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szereztek a battai versenyzők a III. Évindító Nemzetközi Szenior Úszóversenyen január 20-án Szentesen.

Pest Megyei Úszó Diákolimpia
2018-01-22
Sokadik alkalommal adott otthont a Százhalombattai Városi Sportuszoda a Pest Megyei Úszó Diákolimpiának, amelyet január 21-én, vasárnap rendeztek meg, figyelemmel az előző napi felvételikre.

Kipp-Kopp tehetségműhely
2018-01-19
A százhalombattai Kipp-Kopp Óvodában hagyomány, hogy a "Játszani jó!" drámajáték-tehetségműhely tagjai mesét adnak elő a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Elhunyt László Károly
2018-01-19
Elhunyt László Károly okleveles gépészmérnök, a Dunai Kőolajipari Vállalat egykori alapító munkatársa december 19-én.

Teke hírek - Meglett a 6. hely
2018-01-19
Megszerezte a hatodik helyet a Battai Gurítók csapata a 2017-es Budapest és Környéki Szabadidős Amatőr Teke bajnokság utolsó, halasztott mérkőzésén január 14-én.

Utálom azokat a megnyitókat...
2018-01-18
Utálom azokat a megnyitókat, ahol a megnyitó személy magáról kezd el beszélni, saját szubjektív véleményét hangoztatja. /"Meglátásom szerint, úgy gondolom, úgy érzem...."/ Olyan is volt, hogy egyszerűen kimentem emiatt. De most vagyok elég fáradt, hogy magamról fogok mesélni. Ha figyeltek, azért remélem, közben rájöttök, hogy rólatok és Bandyról.

In Memoriam
2018-01-18
Az elmúlt hétvégén tragikus hirtelenséggel elhunyt tehetséges fiatal fotósra, Bicskei Bencére emlékeznek a Barátság Kulturális Központban az intézmény számára készített fotóival. A válogatás a Minigalériában látható január 21-ig, vasárnapig.

Már idén üzemelni fog a százhalombattai naperőmű
2018-01-18
Hamarosan elkezdődik a Dunai Solar Park kivitelezése Százhalombattán, amely 17,6 megawattos beépített kapacitásával az ország egyik legnagyobb naperőműve lesz. A beruházó MET Csoport jóváhagyta a 25 millió eurós beruházási döntést. A részletekről elsőként a százhalombattaiakat tájékoztatta Horváth Péter, a Dunamenti Erőmű vezérigazgató-helyettese, a MET Power üzletfejlesztési igazgatója.

A társasházak fizetik a szemétszállítást
2018-01-17
A jövőben a társasházaknak számlázza ki a hulladékszállítás díját a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NKHV) Százhalombattán. A január 1-jén életbe lépő változásról a térségi közszolgáltató helyi alvállalkozója, a SZÁKOM Nonprofit Kft. tájékoztatta a közös képviselőket.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.