2018. május 24. - Eszter és Eliza napja
Csütörtök
Min:19°
Max:27°
Péntek
Min:17°
Max:24°
Szombat
Min:16°
Max:26°
Vasárnap
Min:18°
Max:25°
Hétfő
Min:17°
Max:25°
Önkormányzat

Döntöttek a sporttámogatási keretről
2
2017-04-13 - Rendkívüli ülésen döntött a képviselő- testület a Sport Támogatási Keret pályázatairól, április 13-án. Zárt ülésen tárgyalták a Dunamenti Erőmű Zrt.-vel kapcsolatos elővásárlási jog gyakorlásáról szóló napirendi pontot. Több aktuális témát érintettek a képviselők a napirend előtti hozzászólásokban.
 Napirend előtt

 Pap Miklós képviselő felhívta a figyelmet a május 10-ig beadható "Az év praxisa a Kárpát-medencében" című pályázatra. Javasolta, hogy Önkormányzat a saját internetes felületén vagy a Hírtükörben hirdesse meg ezt a lehetőséget, ahol a betegek a háziorvosukkal kapcsolatos visszajelzéseiket is megírhatnák.

A képviselők hozzászólásukban egyetértésüket fejezték ki a városban történő fakivágással kapcsolatban. Mindannyian egyetértettek Kovács Lajos képviselővel, aki elmondta, hogy azért szükséges a nyárfák kivágása, mert egészségkárosító, tűzveszélyes a szálló pihe termés, amely közvetve allergiát okoz és beteríti a várost. Emlékeztetett, hogy korábban majdnem leégett a Széchenyi István Szakközépiskola és Gimnázium, mert meggyulladt az összegyűlt szösz. Hozzátette, hogy a városlakók is megértik problémát, a belesetek megelőzése érdekében történik a fák kivágása. A képviselő-testület korábban döntött arról, hogy először a városközpontban és közintézmények körül vágják ki a nyárfákat, majd tervszerűen folytatják a munkát.

Szalai Attila képviselő elmondta, hogy száz fából talán kettőt lehetett megmenteni. A Szeptember 11. parkban társasházi közgyűlésen határoztak arról, hogy kérik a nyárfa kivágását.

Szabó Zoltán képviselő hangsúlyozta, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola udvarán 22 nagy nyárfát vágtak ki a környéken élők egyetértésével, mert sok problémát okozott a fa termése.

Kovács Lajos képviselő a televízióban már többször nyilatkozott arról, hogy a kivágott fák helyére őshonos fákat ültetnek majd ősszel.

Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy Csoma Béla a Zöldfelület-fenntartó és Fejlesztő Kft vezetője a Műszaki Iroda közreműködésével nyilatkozott a televízióban, ahol ugyanezeket az érveket hangsúlyozta a szakember. A Műszaki Iroda fényképpel illusztrált kommünikét tett közzé a Hírtükör online oldalán. A testület mindent elkövet annak érdekében, hogy a lakosság megfelelő tájékoztatást kapjon a fakivágásokkal kapcsolatban.

Török Sándor és Pap Miklós képviselők felhívták a figyelmet arra, hogy vannak, akik kerékpárral, illetve motorral rongálják a Szent István tér burkolatát, amelynek emiatt javítsa szükséges. Javasolták a főtér környéki kitaposott ösvény lekövezését is.


Napirendi pontok

A képviselő-testület zárt ülésen megtárgyalta és döntött a Dunamenti Erőmű Zrt-vel kapcsolatban elővásárlási jog gyakorlásáról szóló nyilatkozat megadásáról.

Döntöttek a Sport és a Kulturális Támogatási Keretre beérkezett pályázatokról is.
Mint ismeretes a márciusi képviselő-testületi ülésen nagy vita előzte meg a Sport Támogatási Keretre beérkezett pályázatok elbírálását, és további egyeztetéseket tartottak szükségesnek.
Az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság újra mérlegelése alapján döntött a 65 M Ft pályázati pénz odaítéléséről, a támogatásban részesülő pályázókról és a támogatási összegekről.

A képviselő-testület felkérte Vezér Mihály polgármestert, hogy tegyen javaslatot a Dunamenti Erőmű felé, a céggel megkötött együttműködési megállapodásban rögzített, legfeljebb 10 M Ft-os keret felosztására, amely a százhalombattai amatőr sport támogatására fordítható. Ehhez a testület ajánlást fogalmazott meg a Sport Bizottság javaslata alapján.(forrás:battanet.hu)

 

 

 


Hozzászólások
Tisztelt szerkesztőség, tisztelt képviselő-testület!
 
Szívemet öröm járja át, hogy a képviselők javasolták a főtér környéki kitaposott ösvény lekövezését. Több év után nem tapossuk, rondítjuk el a gondos kezek által készített parkot, nem tesszük tönkre más munkáját. Csak annyit szeretnék ezen hírhez hozzátenni, hogy én már átadás után jeleztem több képviselőnek a hibát, de a válasz az volt, a testületnek kell az ilyen fontos kérdésben dönteni. Talán még rám emlékeznek, de, hogy mit javasoltam, arra nem.

Szóval említettem, hogy tőlünk nyugatra a lakók lábbal jelölik ki az irányt, s ahol kitapossák, ott lesz a járda. Ezen gondolatomat megosztottam a Hírtükörrel, de  többek között a volt városvezetővel, Szekeres úrral is, amikor a kitaposott részen átjöttem. Igaz, ő nem volt oda az ötletért, való igaz,  nem is képviselő, de mint látjuk, a testület sem támogatta akkor, mivel  csak most döntött erről. Ebből csak az szűrhető le, a képviselőink bárhol, nem vesznek komolyan, kérdeznek, de a választ már nem várják meg, mondhatnám, csak az a tuti, amit ők javasolnak.

A motorozást, kerékpározást a főtéren a meglévő ill. kihelyezett kamerákkal és büntetéssel lehetne kordában tartani, ahogy a vizesárkok, "vízköpők" nem rendeltetés szerű használatát is.

Volt még pár javaslat, de azt is lesöpörték, mint vacsora után  az asztalt.  Például a Mol felé vezető híd előtt gyalogos átkelő létesítése 5-6 éve tervbe van véve... A főtér alatti parkolóház hasznosítása megvalósulni látszik, hány év után is? Meddig is állt üresen, vitte a pénzt? Talán komolyabban kellene venni a polgárok azon szokását, hogy segíteni akarnak, van véleményük, ami néha nem is butaság. Ilyen ötletet, vagy hasonlót bármelyik választópolgár javasol, leintik, majd évek múlva megvalósul. Ekkor elgondolkodom, mi végre  is vagyunk mi, polgárok két választás között?
 
Nagy Péter
A 2017. április 13-án tartott Rendkívüli-testületi ülésre írt hozzászólásra válasz

Tisztelt Nagy Péter Úr!

Több témában szólította meg a Képviselő-testületet hozzászólásában, melyre az alábbiakban válaszolunk.

A főtér és a CBA közötti terület

Sajnos nagyon szomorú, hogy a parkosított főtér Szent István templom előtti területén a városlakók azon része, akik nem képesek pár métert megtenni kényelmi szempontból, inkább új utat tapostak maguknak. Egyre többen közlekednek rajta mások is, ha már megvan, akkor menjünk ott, felelőtlenül tönkretéve és csökkentve ezzel is a meglévő zöldfelületet, figyelmen kívül hagyva a károkozást, melynek helyrehozatala költségekkel jár, nem gondolva arra, hogy azt valakinek meg is kell fizetni. A városlakók azon része, akiket zavar ez az emberi magatartás, a károkozást természetesen szóvá is teszik, ami helyes is, de az Önkormányzaton kérik számon, hogy miért nem tesz valamit.

A járda lábbal kijelölése: a FŐTÉR tervezési koncepciójának fontos része volt bizonyos mennyiségű zöldfelületnek legalább a széleken való biztosítása, mivel annak központi részét teljesen le kellett burkolni ahhoz, hogy rendezvényeket megfelelően tarthassunk rajta, és a mai városépítészeti irányelvekben már alapvető követelmény minél több zöldfelület kialakítása. Ezt a pályázat miatt 5 évig nem csökkenthettük, most se jó szívvel tesszük, mert az újabb járdának legalább ugyanannyi ellenzője van, mint pártolója, sokak szerint a lakótelepről a CBA felé vezető több száz méteres úton az a 40 méternyi rövidítés nem éri meg többtucat négyzetméternyi fű betonlapokkal való leburkolását. Láthatóan nem is az inkább szabálykövető idősek élnek a rövidítés lehetőségével, hanem nagyrészt az iskolákból jövő tanulók, akik nincsenek a gyaloglásban néhány méternyi spórolásra rászorulva.

A főtér mindenkié, de megvannak a szabályai annak, hogy mi az, amit szabad és mi az, amit nem. Elsődleges szempont a biztonság, mivel sok gyermek tartózkodik rendszerességgel a téren. A motorozás, kerékpározás a főtéren tilos, mely táblával is jelezve van. Elmondható, hogy sajnos vannak olyan személyek, akik nem veszik figyelembe a mindenkire egyaránt vonatkozó szabályokat. Jelen esetben a kameráknak köszönhetően a téren áthajtó motorost a Rendőrség – épp a felvételeken látható rendszám alapján - már azonosította. Ennek alapján a megfelelő intézkedést megtette az elkövető ellen. A közterület-felügyelők rendszeresen jelen vannak a főtéren, és ha szükséges, figyelmeztetik a szabályszegőket, figyelnek a rendre, az emberek biztonságára, de sok esetben az elkövetők nem ebben az időszakban követik el a szabálysértést.

A MOL felé vezető híd előtti gyalogos átkelő létesítésével kapcsolatos felvetésére válaszolva:
itt is a biztonságos, balesetmentes közlekedés a fő szempont. Ez a szakasz pont olyan helyen van, ahol balesetveszély miatt nem biztos, hogy ajánlott. Az Önkormányzat Műszaki Irodája megvizsgálta annak lehetőségét, hogy mi az, ami szolgálná a balesetmentes közlekedést. 

A kereszteződés komplett áttervezése keretében lehetne a gyalogátkelőhelyet és a kerékpárút-átvezetést egyben megterveztetni és létesíttetni (a megvilágítás fényereje jogszabályban előírt, így nem kis költségen lámpaoszlopokat is kell a gyalogátkelőhelyhez tenni). Mint ismeretes, több éve pályázik az Önkormányzat kerékpárút-rekonstrukcióra és az Érd városával összekötő újabb útvonal kiépítésére. Eddig nem sikerült nyerni. Újra pályázott a város, most van elbírálás alatt van egy ilyen pályázat. Ha megnyerjük, pályázati pénzből lehetne a kereszteződést is gyalogátkelőhellyel és kerékpárút-átvezetéssel megvalósítani, így nyilván amire pályázati esély van, azt nem fogjuk saját költségvetésünkből finanszírozni.

A főtér alatti parkolóház hasznosítása megvalósulni látszik, hány év után is? Meddig is állt üresen, vitte a pénzt?
Erre válaszolva fontos megjegyezni, hogy folyamatosan kereste az Önkormányzat annak a lehetőségét, hogy a optimálisabb formában tudja hasznosítani a parkolóházat. Kezdetektől meghirdetésre került a város lakossága körében plakátokon és többféle formában. Nem volt érdeklődés a lakosság részéről. Egyre több autóval rendelkeznek a városlakók, egyre kevesebb hely van a parkolásra, tapasztaljuk folyamatosan, főleg akkor, ha rendezvény is van a városban. Tehát folyamatosan keressük az optimális lehetőséget, amely bevételt is hoz a városnak. Most újra több helyen meghirdetésre kerültek a parkolóhelyek, melyek bérelhetőek hosszú távra is.

Az Önkormányzat minden lakossági jelzést örömmel vesz, hiszen ezzel segítik munkáját. A bejelentéseket, észrevételeket megvizsgálja, intézkedik és válaszol is mindegyikre. De a városlakók ébersége, figyelme mindig segítség, hiszen nem lehet mindenhol jelenlétet biztosítani. Ha bármelyik városvezetőhöz, képviselőhöz fordulnak személyesen, írásban, vagy egyéb formában a városlakók, azt mindig örömmel vesszük, hiszen közösen tehetünk városunkért.

Sajnos nem lehetünk mindenki mellett ott, aki kárt okoz. Ilyenkor hol is van az egyén felelőssége, amikor nem gondol arra, hogy a rongálásnak, felelőtlenségnek ára van, és a közvagyont teszi tönkre. Nagyon sok pénzt költ a város az utakra, parkokra, környezetünkre. Még ha kevesebb is jut a költségvetésből fejlesztésekre, nincs miért szégyenkezni, országos viszonylatban is büszkék lehetünk városunkra.

Százhalombatta, 2017. 05. 10.
 
Műszaki Iroda
Nyári táborok
2018-04-17 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni május 10-éig lehet a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon.
AKTUÁLIS
2018-05-17 - óvodapedagógusi munkakör betöltésére.
2018-05-16 - A pünkösdi munkaszüneti napra tekintettel változik a vonatok közlekedési rendje: május 20-án az ünnepnapi, 21-én a vasárnapi, 22-én, kedden pedig már a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.
2018-05-14 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Meghívó Városi Pedagógusnapra
2018-05-24
Az idei évben június 1-jén, 17 órai kezdettel kerül megrendezésre a Városi Pedagógusnap, amelyre tisztelettel és szeretettel meghívom városunk minden aktív és nyugdíjas iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozóját.

Csalt és zsarolt a százhalombattai férfi
2018-05-24
Tetten érték és elfogták azt a százhalombattai férfit, aki előbb csalás, majd zsarolás útján jutott nagyobb pénzösszeghez.

Húszezer tő egynyári virág
2018-05-23
Idén is virágosztással és versennyel hívja fel a városlakók figyelmét a szép és kulturált környezet fontosságára az önkormányzat Százhalombattán. Az egynyári növényeket a hagyományokhoz híven városrészenként adták át az érdeklődőknek május 17-18-án.

A közbiztonság közös érdek
2018-05-23
Ismét városunkban került megrendezésre az Országos Polgárőr Szövetség nagyszabású rendezvénye, amelyen a nemzetvédelmi egyetemről érkezett professzorok előadását hallgathatták meg a résztvevők május 18-án.

Ki szól rájuk, ha mi nem?
2018-05-23
Hétköznap koradélután az irodaházban. A nyári meleg miatt nyitott ablaknál dolgoznak a könyvelő és jogi irodák, a családsegítő központ gazdasági munkatársai és a többiek. Váratlanul azonban éktelen lárma zavarja meg a munkát. Lakodalmas zenébe öltött pop szól valami biciklipumpáról. A nem túl igényes dalszöveg tisztán érthető, zeng tőle a környék. Az épület melletti apró játszótéren néhány tizenéves bömbölteti a telefonról működtethető nagy teljesítményű mobil hangfalat.

Újabb bravúr
2018-05-23
A közmondás szerint májusi eső aranyat ér. Az SZLK megyei bajnokságban játszó labdarúgócsapatának győzelmet hozott május 18-án Százhalombattán. SZLK - Nagykáta  2:0

Dobogós helyek a világ egyik legnagyobb kick-boxversenyén
2018-05-23
Budapest adott otthont a WAKO Világkupának május 18-20-án, amelyen 37 ország 247 egyesületének több mint 1400 versenyzője vett részt.

Modelregatta a Velencei-tavon
2018-05-23
Összetettben a százhalombattai Energia Modellező Klub versenyzője, Garay György nyerte meg a rádió távirányítású vitorlás hajómodellek hagyományos Tóth István Emlékversenyét, amelyet május 18-20-án rendeztek a Velencei-tavon.

A város krónikása
2018-05-23
Szép Istvánnak, a Hamvas Béla Városi Könyvtár munkatársának, a Hangtár létrehozójának és vezetőjének ültettek emlékfát a kollégák, barátok és ismerősök május 16-án az intézmény mögötti zöld területen.

Győzelem és küzdelem az ultrabalatonon
2018-05-23
Négy csoporttal képviseltette magát a SZVISE atlétikacsapata a XII. NN Ultrabalaton versenyen május 12-13-án. Hosszú és gyakran nehéz felkészülés után futották körbe hazánk legnagyobb tavát.

Batta Bringa
2018-05-23
Idén is közel négyszázan regisztráltak és tekertek együtt a várostörténeti kerékpározáson Százhalombattán május 12-én. A Batta Bringa legfiatalabb résztvevője egy, a legidősebb 79 éves volt.

Napsugaras jubileum
2018-05-23
Már tavaly szeptemberben elkezdődtek és a tanév végéig tartanak a százhalombattai Napsugár Óvoda jubileumi rendezvényei. Az intézmény régi és mai ovisaival, pedagógusaival, a szülőkkel, a társintézményekkel és a szakmával együtt ünnepli alapításának ötvenedik évfordulóját.

Madarak, fák, gyerekek
2018-05-23
Idén is az óvodásokkal közös faültetéssel emlékezett meg az önkormányzat a Madarak és Fák Napjáról Százhalombattán május 17-én. Vezér Mihály polgármester egy hárscsemetét ültetett a város négy óvodájából érkezett gyerekcsoportokkal a művelődési központ mögötti parkban.

Telefonközpont-korszerűsítés
2018-05-23
Technológiai átállást végeztek a Százhalom Egészségügyi Központ telefonközpontján május 18-án. A tizenhat telefonkészülék cseréje, a szoftverfrissítés, valamint az automata kezelő beépítése zökkenőmentesen valósult meg. A fejlesztés eredményeként a betegek gyorsabban és kényelmesebben érhetik el telefonon az intézményt.

Kettlebell EB - Egyéni csúcsok, értékes pontok
2018-05-23
A SZVISE eredményei is hozzájárultak Magyarország jó helyezéseihez a Kettlebell Európa-bajnokság éremtáblázatán. A felnőttek között harmadikak, a veteránok összesítésében pedig első helyen végeztünk.  A kontinensviadalt – amelyen 24 ország közel 300 versenyzője indult –Kecskeméten rendezték meg május 11-13-án.

Vidám nap a Kipp-Koppban
2018-05-23
Hagyomány a százhalombattai Kipp-Kopp Óvodában, hogy a Madarak és Fák Napját többféle programmal tesszik színesebbé a pedagógusok.

Újdonságok a könyvtárban
2018-05-23
Kazuo Ishiguro: Noktürnök Margaret Atwood: Alias Grace Balatoni József: Kamaszharc Varró Dániel: Aki szépen butáskodik Kondor Vilmos: A korona ügynöke Michael Streeter-Peter Warren: Az internet sötét oldala Szabó Borbála - Varró Dániel: Líra és Epika Pásztohy Panka: Pitypang születésnapja Mészöly Ágnes: Slutty az űrből Vadadi Adrienn: Nyomás a suliba!

SZISZKI krónika
2018-05-22
Kirándulás a Holokauszt szakkörrelSzárnyal a SZISZKI!Maths Matters németországi projektút

Fudokan OB
2018-05-16
A Százhalombattán rendezték meg a harmadik országos fudokan karate bajnokságot május második hétvégéjén. A sporteseményen 18 klub képviseltette magát, az összesített eredmények alapján a százhalombattai csapatot is magában foglaló Budai XI. állhatott a dobogó legfelső fokára.

Kettős jubileum
2018-05-16
Nagyszabású koncerttel ünnepelte kettős évfordulóját a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola május 12-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.