2017. november 20. - Jolán napja
Hétfő
Min:2°
Max:3°
Kedd
Min:1°
Max:5°
Szerda
Min:2°
Max:9°
Csütörtök
Min:0°
Max:10°
Péntek
Min:7°
Max:14°
Önkormányzat

Döntöttek a sporttámogatási keretről
2
2017-04-13 - Rendkívüli ülésen döntött a képviselő- testület a Sport Támogatási Keret pályázatairól, április 13-án. Zárt ülésen tárgyalták a Dunamenti Erőmű Zrt.-vel kapcsolatos elővásárlási jog gyakorlásáról szóló napirendi pontot. Több aktuális témát érintettek a képviselők a napirend előtti hozzászólásokban.
 Napirend előtt

 Pap Miklós képviselő felhívta a figyelmet a május 10-ig beadható "Az év praxisa a Kárpát-medencében" című pályázatra. Javasolta, hogy Önkormányzat a saját internetes felületén vagy a Hírtükörben hirdesse meg ezt a lehetőséget, ahol a betegek a háziorvosukkal kapcsolatos visszajelzéseiket is megírhatnák.

A képviselők hozzászólásukban egyetértésüket fejezték ki a városban történő fakivágással kapcsolatban. Mindannyian egyetértettek Kovács Lajos képviselővel, aki elmondta, hogy azért szükséges a nyárfák kivágása, mert egészségkárosító, tűzveszélyes a szálló pihe termés, amely közvetve allergiát okoz és beteríti a várost. Emlékeztetett, hogy korábban majdnem leégett a Széchenyi István Szakközépiskola és Gimnázium, mert meggyulladt az összegyűlt szösz. Hozzátette, hogy a városlakók is megértik problémát, a belesetek megelőzése érdekében történik a fák kivágása. A képviselő-testület korábban döntött arról, hogy először a városközpontban és közintézmények körül vágják ki a nyárfákat, majd tervszerűen folytatják a munkát.

Szalai Attila képviselő elmondta, hogy száz fából talán kettőt lehetett megmenteni. A Szeptember 11. parkban társasházi közgyűlésen határoztak arról, hogy kérik a nyárfa kivágását.

Szabó Zoltán képviselő hangsúlyozta, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola udvarán 22 nagy nyárfát vágtak ki a környéken élők egyetértésével, mert sok problémát okozott a fa termése.

Kovács Lajos képviselő a televízióban már többször nyilatkozott arról, hogy a kivágott fák helyére őshonos fákat ültetnek majd ősszel.

Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy Csoma Béla a Zöldfelület-fenntartó és Fejlesztő Kft vezetője a Műszaki Iroda közreműködésével nyilatkozott a televízióban, ahol ugyanezeket az érveket hangsúlyozta a szakember. A Műszaki Iroda fényképpel illusztrált kommünikét tett közzé a Hírtükör online oldalán. A testület mindent elkövet annak érdekében, hogy a lakosság megfelelő tájékoztatást kapjon a fakivágásokkal kapcsolatban.

Török Sándor és Pap Miklós képviselők felhívták a figyelmet arra, hogy vannak, akik kerékpárral, illetve motorral rongálják a Szent István tér burkolatát, amelynek emiatt javítsa szükséges. Javasolták a főtér környéki kitaposott ösvény lekövezését is.


Napirendi pontok

A képviselő-testület zárt ülésen megtárgyalta és döntött a Dunamenti Erőmű Zrt-vel kapcsolatban elővásárlási jog gyakorlásáról szóló nyilatkozat megadásáról.

Döntöttek a Sport és a Kulturális Támogatási Keretre beérkezett pályázatokról is.
Mint ismeretes a márciusi képviselő-testületi ülésen nagy vita előzte meg a Sport Támogatási Keretre beérkezett pályázatok elbírálását, és további egyeztetéseket tartottak szükségesnek.
Az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság újra mérlegelése alapján döntött a 65 M Ft pályázati pénz odaítéléséről, a támogatásban részesülő pályázókról és a támogatási összegekről.

A képviselő-testület felkérte Vezér Mihály polgármestert, hogy tegyen javaslatot a Dunamenti Erőmű felé, a céggel megkötött együttműködési megállapodásban rögzített, legfeljebb 10 M Ft-os keret felosztására, amely a százhalombattai amatőr sport támogatására fordítható. Ehhez a testület ajánlást fogalmazott meg a Sport Bizottság javaslata alapján.(forrás:battanet.hu)

 

 

 


Hozzászólások
Tisztelt szerkesztőség, tisztelt képviselő-testület!
 
Szívemet öröm járja át, hogy a képviselők javasolták a főtér környéki kitaposott ösvény lekövezését. Több év után nem tapossuk, rondítjuk el a gondos kezek által készített parkot, nem tesszük tönkre más munkáját. Csak annyit szeretnék ezen hírhez hozzátenni, hogy én már átadás után jeleztem több képviselőnek a hibát, de a válasz az volt, a testületnek kell az ilyen fontos kérdésben dönteni. Talán még rám emlékeznek, de, hogy mit javasoltam, arra nem.

Szóval említettem, hogy tőlünk nyugatra a lakók lábbal jelölik ki az irányt, s ahol kitapossák, ott lesz a járda. Ezen gondolatomat megosztottam a Hírtükörrel, de  többek között a volt városvezetővel, Szekeres úrral is, amikor a kitaposott részen átjöttem. Igaz, ő nem volt oda az ötletért, való igaz,  nem is képviselő, de mint látjuk, a testület sem támogatta akkor, mivel  csak most döntött erről. Ebből csak az szűrhető le, a képviselőink bárhol, nem vesznek komolyan, kérdeznek, de a választ már nem várják meg, mondhatnám, csak az a tuti, amit ők javasolnak.

A motorozást, kerékpározást a főtéren a meglévő ill. kihelyezett kamerákkal és büntetéssel lehetne kordában tartani, ahogy a vizesárkok, "vízköpők" nem rendeltetés szerű használatát is.

Volt még pár javaslat, de azt is lesöpörték, mint vacsora után  az asztalt.  Például a Mol felé vezető híd előtt gyalogos átkelő létesítése 5-6 éve tervbe van véve... A főtér alatti parkolóház hasznosítása megvalósulni látszik, hány év után is? Meddig is állt üresen, vitte a pénzt? Talán komolyabban kellene venni a polgárok azon szokását, hogy segíteni akarnak, van véleményük, ami néha nem is butaság. Ilyen ötletet, vagy hasonlót bármelyik választópolgár javasol, leintik, majd évek múlva megvalósul. Ekkor elgondolkodom, mi végre  is vagyunk mi, polgárok két választás között?
 
Nagy Péter
A 2017. április 13-án tartott Rendkívüli-testületi ülésre írt hozzászólásra válasz

Tisztelt Nagy Péter Úr!

Több témában szólította meg a Képviselő-testületet hozzászólásában, melyre az alábbiakban válaszolunk.

A főtér és a CBA közötti terület

Sajnos nagyon szomorú, hogy a parkosított főtér Szent István templom előtti területén a városlakók azon része, akik nem képesek pár métert megtenni kényelmi szempontból, inkább új utat tapostak maguknak. Egyre többen közlekednek rajta mások is, ha már megvan, akkor menjünk ott, felelőtlenül tönkretéve és csökkentve ezzel is a meglévő zöldfelületet, figyelmen kívül hagyva a károkozást, melynek helyrehozatala költségekkel jár, nem gondolva arra, hogy azt valakinek meg is kell fizetni. A városlakók azon része, akiket zavar ez az emberi magatartás, a károkozást természetesen szóvá is teszik, ami helyes is, de az Önkormányzaton kérik számon, hogy miért nem tesz valamit.

A járda lábbal kijelölése: a FŐTÉR tervezési koncepciójának fontos része volt bizonyos mennyiségű zöldfelületnek legalább a széleken való biztosítása, mivel annak központi részét teljesen le kellett burkolni ahhoz, hogy rendezvényeket megfelelően tarthassunk rajta, és a mai városépítészeti irányelvekben már alapvető követelmény minél több zöldfelület kialakítása. Ezt a pályázat miatt 5 évig nem csökkenthettük, most se jó szívvel tesszük, mert az újabb járdának legalább ugyanannyi ellenzője van, mint pártolója, sokak szerint a lakótelepről a CBA felé vezető több száz méteres úton az a 40 méternyi rövidítés nem éri meg többtucat négyzetméternyi fű betonlapokkal való leburkolását. Láthatóan nem is az inkább szabálykövető idősek élnek a rövidítés lehetőségével, hanem nagyrészt az iskolákból jövő tanulók, akik nincsenek a gyaloglásban néhány méternyi spórolásra rászorulva.

A főtér mindenkié, de megvannak a szabályai annak, hogy mi az, amit szabad és mi az, amit nem. Elsődleges szempont a biztonság, mivel sok gyermek tartózkodik rendszerességgel a téren. A motorozás, kerékpározás a főtéren tilos, mely táblával is jelezve van. Elmondható, hogy sajnos vannak olyan személyek, akik nem veszik figyelembe a mindenkire egyaránt vonatkozó szabályokat. Jelen esetben a kameráknak köszönhetően a téren áthajtó motorost a Rendőrség – épp a felvételeken látható rendszám alapján - már azonosította. Ennek alapján a megfelelő intézkedést megtette az elkövető ellen. A közterület-felügyelők rendszeresen jelen vannak a főtéren, és ha szükséges, figyelmeztetik a szabályszegőket, figyelnek a rendre, az emberek biztonságára, de sok esetben az elkövetők nem ebben az időszakban követik el a szabálysértést.

A MOL felé vezető híd előtti gyalogos átkelő létesítésével kapcsolatos felvetésére válaszolva:
itt is a biztonságos, balesetmentes közlekedés a fő szempont. Ez a szakasz pont olyan helyen van, ahol balesetveszély miatt nem biztos, hogy ajánlott. Az Önkormányzat Műszaki Irodája megvizsgálta annak lehetőségét, hogy mi az, ami szolgálná a balesetmentes közlekedést. 

A kereszteződés komplett áttervezése keretében lehetne a gyalogátkelőhelyet és a kerékpárút-átvezetést egyben megterveztetni és létesíttetni (a megvilágítás fényereje jogszabályban előírt, így nem kis költségen lámpaoszlopokat is kell a gyalogátkelőhelyhez tenni). Mint ismeretes, több éve pályázik az Önkormányzat kerékpárút-rekonstrukcióra és az Érd városával összekötő újabb útvonal kiépítésére. Eddig nem sikerült nyerni. Újra pályázott a város, most van elbírálás alatt van egy ilyen pályázat. Ha megnyerjük, pályázati pénzből lehetne a kereszteződést is gyalogátkelőhellyel és kerékpárút-átvezetéssel megvalósítani, így nyilván amire pályázati esély van, azt nem fogjuk saját költségvetésünkből finanszírozni.

A főtér alatti parkolóház hasznosítása megvalósulni látszik, hány év után is? Meddig is állt üresen, vitte a pénzt?
Erre válaszolva fontos megjegyezni, hogy folyamatosan kereste az Önkormányzat annak a lehetőségét, hogy a optimálisabb formában tudja hasznosítani a parkolóházat. Kezdetektől meghirdetésre került a város lakossága körében plakátokon és többféle formában. Nem volt érdeklődés a lakosság részéről. Egyre több autóval rendelkeznek a városlakók, egyre kevesebb hely van a parkolásra, tapasztaljuk folyamatosan, főleg akkor, ha rendezvény is van a városban. Tehát folyamatosan keressük az optimális lehetőséget, amely bevételt is hoz a városnak. Most újra több helyen meghirdetésre kerültek a parkolóhelyek, melyek bérelhetőek hosszú távra is.

Az Önkormányzat minden lakossági jelzést örömmel vesz, hiszen ezzel segítik munkáját. A bejelentéseket, észrevételeket megvizsgálja, intézkedik és válaszol is mindegyikre. De a városlakók ébersége, figyelme mindig segítség, hiszen nem lehet mindenhol jelenlétet biztosítani. Ha bármelyik városvezetőhöz, képviselőhöz fordulnak személyesen, írásban, vagy egyéb formában a városlakók, azt mindig örömmel vesszük, hiszen közösen tehetünk városunkért.

Sajnos nem lehetünk mindenki mellett ott, aki kárt okoz. Ilyenkor hol is van az egyén felelőssége, amikor nem gondol arra, hogy a rongálásnak, felelőtlenségnek ára van, és a közvagyont teszi tönkre. Nagyon sok pénzt költ a város az utakra, parkokra, környezetünkre. Még ha kevesebb is jut a költségvetésből fejlesztésekre, nincs miért szégyenkezni, országos viszonylatban is büszkék lehetünk városunkra.

Százhalombatta, 2017. 05. 10.
 
Műszaki Iroda
AKTUÁLIS
2017-11-20 - Fogadó órát tart Bóna Zoltán országgyűlési képviselő Százhalombattán, a Polgármesteri Hivatalban november 30-án, csütörtökön 16 órától. Bejelentkezni és időpontot egyeztetni Janzsó Zsuzsannánál lehet a 70/3765956-os telefonszámon.
2017-11-13 - A Budapest–Pusztaszabolcs elővárosivonalon és a csatlakozó vonalakon a Kelenföld–Háros, illetve az Érd–Százhalombatta vonalszakaszok december 7-ig tartó felújítási munkái miatt módosult a menetrend a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár, a Budapest–Sárbogárd–Baja és a Budapest–Székesfehérvár elővárosi vonalakon.
2017-11-06 - Ahogyan azt a korábbi években megszoktuk, november 15-e után már csak hetente egyszer szállítja a szemetet a SZÁKOM Nonprofit Kft. a családi házas övezetből Százhalombattán. A heti kétszeri szállításra 2018. március 15-től térnek vissza.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Az Eötvös iskola látogatása a Bűvösvölgybe
2017-11-20
Magyarország első Médiaértés-oktató Központja, a budapesti Bűvösvölgy 2014-ben nyitotta meg kapuit.

Gyógypedagógusaink is részt vettek Erasmus+ tanártovábbképzéseken
2017-11-20
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy iskolánk -  az Arany János Általános Iskola és Gimnázium - folyamatosan és sikeresen vesz részt ezeken a pályázatokon. Ennek köszönhetően ketten októberben egy hetet tölthettünk Olaszországban, Firenzében.

Idegenben győzelem, itthon vereség
2017-11-20
Csak kettő pontot szerzett legutóbbi két mérkőzésén a Battai Gurítók tekecsapat. Mindkét alkalommal a táblázaton előttük álló gárdákkal játszottak.

A pályaválasztás segítése iskolai szinten
2017-11-20
Miről is szólnak az őszi hónapok a pályaválasztás előtt álló diákoknak, családoknak?

Évzárás a modellezőknél
2017-11-20
Népes mezőny gyűlt össze az év utolsó RG65 hajóosztályban rendezett ranglistaversenyén, a százhalombattai Csónakázó-tavon november 18-án.

Elégedetten telelhetnek
2017-11-20
Villanyfényben és esőben játszotta le a Pest megye 1. osztályú labdarúgó bajnokság  őszi szezonjának utolsó mérkőzését a Százhalombattai LK november 17-én. Dunavarsány – SZLK 4-1

SZISZKI-krónika
2017-11-20

Öt arany a diákolimpián
2017-11-20
Öt arany-, három ezüst- és két bronzéremmel tértek haza  a Pest megyei válogatott százhalombattai tagjai a sportlövő diákolimpia november 18-án Derecskén rendezett döntőjéről.

ApróTalp Hőseiért lilába borult a főtér
2017-11-18
A Koraszülöttek Világnapján, november 17-én lilába borult a Szent István tér Százhalombattán. A város idén először csatlakozott a világnaphoz és az országos mozgalomhoz.

Élő kövek
2017-11-17
Ti magatok is, mint élő kövek, épüljetek fel lelki házzá - erre buzdítja a híveket a bibliai Péter apostol, első levelében. A Jézus Krisztusba vetett hit általi tanítványság elhívatottságot jelent az evangélium továbbadására, a feltámadás általi örök élet hirdetésére. Az emlékév alkalmából beszélgettünk Bálint Ilonával, aki küldetését komolyan véve tevékenyen részt vett a százhalombattai református gyülekezeti életben, a templomépítés előkészületeiben.

E-book lesz a főnyeremény
2017-11-17
Megmozdultak a helyi és környékbeli vállalkozók a Hamvas Béla Városi Könyvtár felhívására. Az egyik százhalombattai számítástechnikai cégnek köszönhetően egy E-book lesz a főnyeremény azon a tombolasorsoláson, amelyet a december 1-jei névadóemléknapon rendeznek.

Jelen vagy az életedben?
2017-11-17
A tudatos jelenlét hiányáról, hatásáról és az elsajátítási lehetőségekről tartott részben gyakorlatias előadást dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus, családterapeuta és mindfulness-oktató a százhalombattai Barátság Kulturális Központban november 8-án.

Pályaválasztás előtt
2017-11-17
Rekordszámú, kettő helyi és nyolc környékbeli – köztük három új – oktatási intézmény mutatkozott be a középiskolába készülő diákoknak és szüleiknek szervezett pályaválasztási fórumon a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában november 7-én.

Kitüntetés és jubileum
2017-11-17
Kettős ünnepet tartottak a Városi Családsegítő és Gondozási Központ munkatársai a Szociális Munka Napja és fennállásuk 25 éves jubileumi évfordulója alkalmából november 13-án a Barátság Kulturális Központ kamaratermében. Az ünnepségen került sor a Szociális Munkáért Elismerő Oklevél átadására is. 

Készen állnak a választásokra
2017-11-17
Újabb két évre egyhangúlag ismét Orbán Viktort választották meg a Fidesz elnökévé a legutóbbi tisztújító kongresszuson. Alelnök maradt Gulyás Gergely, Kubatov Gábor és Németh Szilárd, Pelczné Gáll Ildikó helyett Novák Katalin került be a vezetőségbe. A kormányfő szerint a párt már ma is készen áll a választásokra. Hangsúlyozta: sohasem elégszenek meg a választások megnyerésével, győzelmükkel azt szeretnék, hogy egész Magyarország és minden magyar nyerhessen. A kongresszuson Százhalombattát Pap Miklós, a párt helyi elnöke és Lukács Bernadett alelnök képviselte.

Tanulságos felújítások
2017-11-17
A pénz mellett kitartás és türelem is szükséges a társasházfelújításhoz. A meglevő pályázati rendszereknél kedvezőbbnek tűnik a támogatott hitel és a lakástakarék, a szakemberhiány pedig ezen a területen is akadályt jelent. Nagyjából ezekkel a tanulságokkal szolgált a Kodály 10-12. és az Eötvös 6-8. alatti társasházak ősszel befejezett felújítása Százhalombattán. A részletekről Budai Barbara közös képviselő beszélt.

Haltelepítés és horgászati tilalom
2017-11-16
Tíz mázsa horogérett pontyot telepít a Benta-patakba a Dubics Tamás Horgász Egyesület november 24-én, pénteken Százhalombattán.

Köszönetnyilvánítás a kárelhárításért
2017-11-15
Országszerte hatalmas szélvihar tombolt október 29-én, több mint 100 kilométer/órás szelet is mértek, amely súlyos károkat okozott. A gyors beavatkozásoknak köszönhetően szerencsére személyi sérülés sehol sem történt. Országszerte 40 000 háztartást érintett a vihar, az ipari létesítményekben és intézményekben nagyobb kár nem keletkezett.

Pályaválasztási nap diák szemmel
2017-11-15
A pályaválasztásnak szentelte november 9-ét a Kőrösi iskola. Alsó és felső tagozatosok egyaránt változatos programokon keresztül szerezhettek ismereteket a középiskolákról és a választható szakmákról.

Ősbemutató Harkányban
2017-11-15
Fazekas István Pilátus éjszakája című színdarabjának november 7-én volt az ősbemutatója, Harkányban. A nagyszerű előadás letaglózta a nézőket, a teltházas közönség hosszasan ünnepelte a színészeket, a rendezőt és a szerzőt.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.