2020. január 18. - Piroska napja
Szombat
Min:0°
Max:0°
Vasárnap
Min:-1°
Max:2°
Hétfő
Min:0°
Max:4°
Kedd
Min:0°
Max:3°
Szerda
Min:0°
Max:2°
Közélet, politika

Bóna Zoltán országgyűlési képviselő évértékelője
2017-02-28 - Tisztelt Százhalombattai Polgárok!

A jókívánságok közlése a személyes kapcsolatban és a közéletben is egyaránt helyénvaló gesztus, különösen az év első időszakában. Őszinte örömre és bizakodásra ad okot, ha a jókívánság nemcsak megszokásból jövő, felszínes udvariaskodás, hanem mögötte a pozitív irányú változás reális reménysége áll.
A 2016. esztendő eseményeinek és objektív eredményeinek számbavétele – úgy gondolom – komoly referenciát és alapot biztosít arra, hogy könnyelműség nélkül bízzunk Magyarország és térségünk további fejlődésében és erősödésében, és e bizodalommal a szívünkben kívánjunk egymásnak boldog és sikerekben gazdag évet.
 
Meggyőződésem, hogy az elmúlt esztendő kormányzati intézkedései – amelyek egy része az idei évtől lép életbe – egy olyan komplex program részét képezik, amely nemcsak radikálisan, de hosszútávon képes a bérből és fizetésből élő polgárok, a hazai kis- és középvállalkozások, valamint a nemzetgazdaság egyik fontos pillérét jelentő külföldi befektetések gyarapodását és fejlődését szolgálni. Az elmúlt időszakban a családi adókedvezmények, az otthonteremtési támogatások a korábbinál is szélesebb körben és nagyobb mértékben segítették a fiatal családok boldogulását, amely hatása a demográfia mutatók pozitív alakulásában is érezhető. A minimálbér jelentős emelésével komoly lépést tettünk meg abba az irányba, hogy a munka visszanyerje méltó megbecsülését, és mindazok számára, akik készek és képesek értékteremtő munkát végezni, a tisztes megélhetés magától értetődő, az életszínvonal folyamatos növekedése pedig valós perspektíva legyen. Említésre méltó továbbá, hogy nemcsak a versenyszférában tapasztalható és várható a reálbérek emelkedése, hanem a pedagógusok, egészségügyi dolgozók, rendvédelmi szervek tagjainak és egyéb közalkalmazásban állók jövedelme tekintetében realizáltunk régen várt és megérdemelt növekedést, amely tendencia a jövőben is kiemelt helyet foglal el a kormányzati célkitűzésekben. Fontos megemlíteni még a munkáltatókat terhelő járulék jelentős csökkentését, amely a minimálbér és garantált bérminimum emeléséhez nyújt komoly segítséget a vállalkozásoknak. Térségünk sikereként értékelhető, hogy hosszú évek kitartó munkájának köszönhetően – az EU-s pályázatok Pest megyei hiányára tekintettel – több milliárdos kormányzati forrásból pályázhatnak jelenleg is önkormányzatok útfelújításra, a kis- és középvállalkozások pedig telephelyfejlesztésre.

Százhalombatta számára a 2016. esztendő fejlődést, sikereket és kihívásokat egyaránt hozott. Közös sikerként értékelhető tény, hogy a százhalombattai polgárok összefogásának, valamint az érintett vállalkozás megértő hozzáállásának köszönhetően sikerült békés és demokratikus módon megoldani a város területén tervezett feldolgozó egység létesítése körül kialakult nézeteltéréseket. E történet jól igazolja, hogy kulturált diskurzussal és egymás szempontjainak tiszteletben tartásával milyen hatékonyan lehet közös céljainkat elérni és kihívásainkat megoldani. Szintén a város sikerei között tarthatók számon a vasúti közlekedést érintő fejlesztési tervek, valamint – az adósságrendezés nyújtotta előnyökből kimaradt településeknek nyújtott pályázat keretében megvalósított – közútfelújítás. Meggyőződésem, hogy nemcsak az újdonságok miatt van okunk elégedettnek és büszkének lenni, hanem azokért az eredményekért és értékekért is, amelyeket meg tudtunk tartani a változó környezet viszontagságai ellenére is. E körben emelendő ki a Százhalombattának ország- és világszerte hírnevet biztosító Summerfest rendezvény, illetve az itt élők mindennapi egészségét szolgáló egynapos sebészet fennmaradása is. Bízom benne, hogy e sikerek az elkövetkezendő években és évtizedekben is biztos munícióval szolgálnak ahhoz, hogy Százhalombatta továbbra is az összefogás és fejlődés városa legyen.

Fenti, közel sem teljeskörű összefoglalásból is jól látszik, hogy – a hazai és nemzetközi kommunikációs erőfeszítések ellenére – a magyarok összefogásának és kemény munkájának köszönhetően a 2016. év komoly pozitív változást hozott Magyarországnak, és okkal bízhatunk abban, hogy az idei év is a fejlődés és erősödés lehetőségét hordozza magában.

Minden százhalombattai polgárnak továbbra is állok rendelkezésére ismert elérhetőségeimen.
 
Bóna Zoltán országgyűlési képviselő

AKTUÁLIS
2020-01-14 - Az autópályamatrica vásárlás az egyik olyan téma, melynél nagyon indokolt az előzetes megtervezés, ugyanis jelentős plusz költséggel járhat egy rossz vásárlási döntés, akár több tízezer forinttal is többet fizethetünk a kelleténél.
2020-01-13 -
2020-01-13 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Ismerőseire gyújtotta rá a lakókocsit Monoron
2020-01-16
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akit különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít a Pest Megyei Főügyészség.

Életet mentettek a TESCO-sok
2020-01-14
Megmentették egy idős vásárló életét a TESCO dolgozói Százhalombattán december 23-án. A férfi rosszul lett, újraélesztették és mentőt hívtak hozzá – olvasható az entescom.hu beszámolójában.

Soós Dorka az év ifjúsági sportolója
2020-01-14
Minden hétvégén sikert sikerre halmozott Soós Dorka, a Százhalombattai VUK SE Triatlon szakosztályának versenyzője a tavalyi évben. Duatlon országos bajnokként, ranglistagyőztesként és számos más hazai, nemzetközi versenyen elért eredményéért "Az év ifjúsági sportolója" elismerésben részesítette a Magyar Triatlon Szövetség. A díjat a szakág gálaestjén vette át január 11-én Budapesten.

Szilveszter éjjelén gyilkolták meg a sértettet dunavarsányi otthonában
2020-01-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a két férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akiket nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Köszönjük, Freedom!
2020-01-14
A népszerű klasszikusoktól a rhythm and blueson és jazzen át a rock and rollig – hihetetlen zenei sokszínűség, elegancia és fantasztikus hangulat jellemezte a Freedom zenekar tizenegyedik újévi jótékonysági koncertjét Százhalombattán január 12-én. Takáts Tamás torkából még mindig rohannak az elefántok, de a többiek sem vicceltek.

Társajátékok, robotok, drónok - Ajándékok az Eötvös-Effektus Alapítványtól
2020-01-13
"De jó volna, ha tudnánk megint játszani a karácsonyfa alatt és körül, gyerekeinkkel és egymással, mert a játék arra tanítana, hogy ne vegyük olyan komolyan azt, amit nap mint nap öngyötrően komolyan veszünk.

Falmászó hírek
2020-01-13
Eredményekben gazdag évet zárt a Batta Extrém Sport Club (BXSC). A csapat birtokba vette az egykori MOL-posta helyiségét, amit a tagok baráti segítséggel és önerőből újítottak fel. Így már három teremben folytatódhat a felkészülés, és kulturált mosdóval is gazdagodott az edzőhely.

Könyvjelző
2020-01-13
C. Hecking - C. Schönberger - I. Sokolowski: A jövőnk most kezdődik - Greta Thunberg harca a Földért

Így látják a fiatalok - Európa székeiben
2020-01-13
A megyei majd az országos magyar vetélkedőt megnyerve, a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium 12. b osztálya képviselte az országot Strasbourgban az Európai Parlament és az Euroscola program által szervezett, vetélkedővel és interaktív feladatokkal tarkított találkozón, amelyen 28 ország több mint 500 diákja vett részt december 3-tól 6-ig. Élményeikről Honfi Balázs számolt be a Hírtükör olvasóinak.

Tartalmas esztendő
2020-01-13
Polgármesteri évértékelő - Tisztelt Százhalombattaiak! Tartalmas, eseménydús év áll mögöttünk. Számos területen értünk el eredményeket, tettük jobbá, élhetőbbé Százhalombattát. Munkánk során mindvégig szem előtt tartottuk az Önök igényeit, és – lehetőségeinkhez mérten – igyekeztünk megoldani problémáikat. Őszinte hittel és bizalommal nézek a jövőbe, mindent megteszek annak érdekében, hogy városunk tovább fejlődjön. 

Újdonságok a könyvtárban
2020-01-13
James Bowen: Bob szerint a világ (A Bob, az utcamacska folytatása) Bauer Barbara: Az aranyműves fia Olga Tokarczuk: Bizarr történetek James Hamer-Morton: Szabadulószobás fejtörők Bálint György-Bánó András: Bálint gazda – A százéves kertész Greta Thunberg: Ég a házunk Mókás gépek - Építs 11 modelt (Lego) Fiala Borcsa: Balatoni nyomozás Greyson Mann: Mobsztár születik (Egy creeper naplója - második könyv) Mit rejt a világűr?

Országos elismerés Marosi Bálintnak és Bodrogi Viktornak
2020-01-13
A szakma legjobbjait, köztük a VUK SE versenyzőjét, Marosi Bálintot és edzőjét, Bodrogi Viktort is kitüntették a Magyar Úszó Szövetség évvégi gálaestjén, Budapesten december 15-én.

Elállok, ha megmondják, hova?
2
2020-01-13
Városunk szűkös parkolási lehetőségei közismertek. Próbálunk toleránsan, akár apróbb kellemetlenségek árán is segíteni egymásnak. Vannak azonban sajnos olyan esetek, amikor a szép szó, a kérés nem talál megértő fülekre, hanem merev elutasítással reagál, akinek erre sem erkölcsi, sem jogi alapja nincs. Példának álljon itt a következő eset.

Fogadóóra
2020-01-10
Fogadóórát tart Szabó Gábor óvárosi képviselő január 31-én, pénteken, 16:30-tól 19 óráig a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban (Százhalombatta, Szt. László út 58.).

Gyors ítélet született a szamurájkardos ügyben
1
2020-01-10
Az elkövetéstől számított egy hónapon belül, január 10-én ítéletet hozott az Érdi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki egy gépkocsivásárlással kapcsolatos vita során egy szamurájkard hüvelyével ütötte meg vitapartnerét december 13-án, Százhalombattán. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, a vádlott egy év felfüggesztett börtönt kapott – közölte a Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály.

Rendezvények hónapja
2020-01-09
Számos ünnepi rendezvény adott feladatot a százhalombattai polgárőröknek december folyamán. 

Fazekas István kapta a Credo-díjat
2020-01-09
A városunkban élő Fazekas István költő, drámaíró, református teológus vehette át a Váci Egyházmegye által alapított Credo-díjat karácsony előtt.  Az elismerést Marton Zsolt váci megyéspüspök és Lonkay Márta, a Credo-ház igazgatónője adta át.

Olvasópróba az Újszínhában
2020-01-09
Fazekas István százhalombattai drámaíró írta színpadra Herczeg Ferenc leghíresebb regényét, a három alkalommal is Nobel-díjra javasolt reneszánsz tablót, Az élet kapuját. A darab rendezője a Jászai Mari-díjas Nagy Viktor, a premierre február 29-én kerül sor az Újszínházban.

Munkaszüneti napok 2020-ban
2020-01-09
Négynapos és háromnapos hétvégéből is három-három lesz az idén, és két szombatra áthelyezett munkanappal kell számolni.

Mi változik 2020-ban?
2020-01-09
Minimálbér, nyugdíj, adó, családvédelmi akcióterv – összegyűjtöttük a legfontosabb és legtöbb embert érintő, január elsején hatályba lépett jogszabály-változásokat.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.