2019. június 18. - Arnold, Levente napja
Hétfő
Min:17°
Max:17°
Kedd
Min:16°
Max:26°
Szerda
Min:17°
Max:25°
Csütörtök
Min:17°
Max:28°
Péntek
Min:17°
Max:25°
Közélet, politika

Bóna Zoltán országgyűlési képviselő évértékelője
2017-02-28 - Tisztelt Százhalombattai Polgárok!

A jókívánságok közlése a személyes kapcsolatban és a közéletben is egyaránt helyénvaló gesztus, különösen az év első időszakában. Őszinte örömre és bizakodásra ad okot, ha a jókívánság nemcsak megszokásból jövő, felszínes udvariaskodás, hanem mögötte a pozitív irányú változás reális reménysége áll.
A 2016. esztendő eseményeinek és objektív eredményeinek számbavétele – úgy gondolom – komoly referenciát és alapot biztosít arra, hogy könnyelműség nélkül bízzunk Magyarország és térségünk további fejlődésében és erősödésében, és e bizodalommal a szívünkben kívánjunk egymásnak boldog és sikerekben gazdag évet.
 
Meggyőződésem, hogy az elmúlt esztendő kormányzati intézkedései – amelyek egy része az idei évtől lép életbe – egy olyan komplex program részét képezik, amely nemcsak radikálisan, de hosszútávon képes a bérből és fizetésből élő polgárok, a hazai kis- és középvállalkozások, valamint a nemzetgazdaság egyik fontos pillérét jelentő külföldi befektetések gyarapodását és fejlődését szolgálni. Az elmúlt időszakban a családi adókedvezmények, az otthonteremtési támogatások a korábbinál is szélesebb körben és nagyobb mértékben segítették a fiatal családok boldogulását, amely hatása a demográfia mutatók pozitív alakulásában is érezhető. A minimálbér jelentős emelésével komoly lépést tettünk meg abba az irányba, hogy a munka visszanyerje méltó megbecsülését, és mindazok számára, akik készek és képesek értékteremtő munkát végezni, a tisztes megélhetés magától értetődő, az életszínvonal folyamatos növekedése pedig valós perspektíva legyen. Említésre méltó továbbá, hogy nemcsak a versenyszférában tapasztalható és várható a reálbérek emelkedése, hanem a pedagógusok, egészségügyi dolgozók, rendvédelmi szervek tagjainak és egyéb közalkalmazásban állók jövedelme tekintetében realizáltunk régen várt és megérdemelt növekedést, amely tendencia a jövőben is kiemelt helyet foglal el a kormányzati célkitűzésekben. Fontos megemlíteni még a munkáltatókat terhelő járulék jelentős csökkentését, amely a minimálbér és garantált bérminimum emeléséhez nyújt komoly segítséget a vállalkozásoknak. Térségünk sikereként értékelhető, hogy hosszú évek kitartó munkájának köszönhetően – az EU-s pályázatok Pest megyei hiányára tekintettel – több milliárdos kormányzati forrásból pályázhatnak jelenleg is önkormányzatok útfelújításra, a kis- és középvállalkozások pedig telephelyfejlesztésre.

Százhalombatta számára a 2016. esztendő fejlődést, sikereket és kihívásokat egyaránt hozott. Közös sikerként értékelhető tény, hogy a százhalombattai polgárok összefogásának, valamint az érintett vállalkozás megértő hozzáállásának köszönhetően sikerült békés és demokratikus módon megoldani a város területén tervezett feldolgozó egység létesítése körül kialakult nézeteltéréseket. E történet jól igazolja, hogy kulturált diskurzussal és egymás szempontjainak tiszteletben tartásával milyen hatékonyan lehet közös céljainkat elérni és kihívásainkat megoldani. Szintén a város sikerei között tarthatók számon a vasúti közlekedést érintő fejlesztési tervek, valamint – az adósságrendezés nyújtotta előnyökből kimaradt településeknek nyújtott pályázat keretében megvalósított – közútfelújítás. Meggyőződésem, hogy nemcsak az újdonságok miatt van okunk elégedettnek és büszkének lenni, hanem azokért az eredményekért és értékekért is, amelyeket meg tudtunk tartani a változó környezet viszontagságai ellenére is. E körben emelendő ki a Százhalombattának ország- és világszerte hírnevet biztosító Summerfest rendezvény, illetve az itt élők mindennapi egészségét szolgáló egynapos sebészet fennmaradása is. Bízom benne, hogy e sikerek az elkövetkezendő években és évtizedekben is biztos munícióval szolgálnak ahhoz, hogy Százhalombatta továbbra is az összefogás és fejlődés városa legyen.

Fenti, közel sem teljeskörű összefoglalásból is jól látszik, hogy – a hazai és nemzetközi kommunikációs erőfeszítések ellenére – a magyarok összefogásának és kemény munkájának köszönhetően a 2016. év komoly pozitív változást hozott Magyarországnak, és okkal bízhatunk abban, hogy az idei év is a fejlődés és erősödés lehetőségét hordozza magában.

Minden százhalombattai polgárnak továbbra is állok rendelkezésére ismert elérhetőségeimen.
 
Bóna Zoltán országgyűlési képviselő

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- Programajánló - 2019-06-17
- Várostörténeti előadás a könyvtárban - 2019-06-14
- EFOTT - 2019-06-11
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Programajánló - 2019-06-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Az elátkozott kúria - 2019-05-21
- Programajánló - 2019-05-20
- Pajor Tamás Százhalombattán - 2019-05-15
- Programajánló - 2019-05-08
Választási hírek
Felhívások
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Szúnyogok
2019-06-17
Az elmúlt héten kétszer és ezen a héten is kétszer végeztet szúnyogirtást az önkormányzat Százhalombattán. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Partneri együttműködés
2019-06-17
A Petrolszolg Kft. munkatársai kapták az idei Aranyszív-díjat a Sérültekért Alapítványtól Százhalombattán június 15-én. Az elismerést 2003-ban alapította a civil szervezet azok számára, akik kiemelkedően sokat tesznek a fogyatékkal élő emberekért.

A sport nagykövetei
2019-06-17
Többszáz gyerek, szülő, nagyszülő és edző vett részt a VUK SE hagyományos, családias hangulatú évzáróján június 16-án az óvárosi focipályán. Az eseményen az immár tizenhét éve működő egyesület valamennyi szakosztálya képviseltette magát.

Óvárosi Focikupa
2019-06-17

Sportos szezonzáró
2019-06-17
Szezonzáró családi napot tartott a B-Cool Dance és a SZVISE öt szakága Százhalombattán, a Csónakázó-tónál június 16-án.

Modellező világkupa
2019-06-17
Hatodik helyezést ért el Tokaji Tamás, a Dunamenti Energia Modellező Klub versenyzője a körrepülő műrepülő (F2B) világkupafordulóján, a Jozef Gabris emlékversenyen június 8-9-én a szlovákiai Homonnán. 

Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Maradtak az élen
2019-06-14
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a százhalombattai Dx-Trade csapata a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját június 8-án, Budapesten.

Előre a tiszta forráshoz
2019-06-14
A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének pünkösdi levele

Nem lükeség, csak nyereség
2019-06-13
Első helyezést ért el korcsoportjában a LÜK országos tanulmányi versenyen Izsó Kornél, a Százhalombattai Kőrösi Sportiskolai Általános iskola harmadikosa. A kisdiák laptopot és szüleivel együtt tölthető állatkerti kirándulást nyert.

Támogatták a kérelmeket
2019-06-13
Támogatta az önkormányzat Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottsága a pótköltségvetéshez érkezett kérelmeket – mondta el Szalai Attila, helyettes elnök a szakbizottság június 12-i ülését követően.

A Gesztenyés úton épülő társasházról is tárgyalt a szakbizottság
2019-06-13
Nyugtalanságot keltett a környéken élőkben, hogy 36 lakásos, ötemeletes, 16 méter magas társasház épülhet Százhalombattán, a Gesztenyés úton, amely jelenleg alacsonyabb beépítésű ennél. A témáról Oláh M. Zoltán főépítész nyilatkozott az önkormányzat Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottságának június 12-i ülése után.

Óvadék ellenében kerülhet szabadlábra az érdi gázoló
2019-06-13
Az Érdi Járásbíróságon 2019. június 12-én előkészítő ülésen kezdődött meg annak a férfinak a büntető ügye, akit a Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádol.

Még három utast keresnek
2019-06-13
Kiemelték a Hableányt a Dunából június 11-én. A hajóban négy holttestet találtak, akik közül az egyik a kapitány volt.  Másnap késő délután megtaláltak egy férfit a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszán, akit szintén a tragikus baleset áldozataként azonosítottak. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

Alpolgármesteri fogadóóra
2019-06-13
Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester június 18-án, kedden, 14.30-tól 16.30-ig tartja soron következő fogadóóráját a Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében. Időpontot a 23/542-104 telefonszámon lehet egyeztetni.

Hazai és nemzetközi sikerek
2019-06-13
Ausztrália, Ausztria és Lengyeltóti. Az alábbi helyeken versenyeztek a Százhalombattai VUK SE triatlonistái az elmúlt napokban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.