2019. augusztus 24. - Bertalan napja
Szombat
Min:21°
Max:24°
Vasárnap
Min:20°
Max:30°
Hétfő
Min:20°
Max:29°
Kedd
Min:20°
Max:30°
Szerda
Min:21°
Max:31°
Közélet, politika

Bóna Zoltán országgyűlési képviselő évértékelője
2017-02-28 - Tisztelt Százhalombattai Polgárok!

A jókívánságok közlése a személyes kapcsolatban és a közéletben is egyaránt helyénvaló gesztus, különösen az év első időszakában. Őszinte örömre és bizakodásra ad okot, ha a jókívánság nemcsak megszokásból jövő, felszínes udvariaskodás, hanem mögötte a pozitív irányú változás reális reménysége áll.
A 2016. esztendő eseményeinek és objektív eredményeinek számbavétele – úgy gondolom – komoly referenciát és alapot biztosít arra, hogy könnyelműség nélkül bízzunk Magyarország és térségünk további fejlődésében és erősödésében, és e bizodalommal a szívünkben kívánjunk egymásnak boldog és sikerekben gazdag évet.
 
Meggyőződésem, hogy az elmúlt esztendő kormányzati intézkedései – amelyek egy része az idei évtől lép életbe – egy olyan komplex program részét képezik, amely nemcsak radikálisan, de hosszútávon képes a bérből és fizetésből élő polgárok, a hazai kis- és középvállalkozások, valamint a nemzetgazdaság egyik fontos pillérét jelentő külföldi befektetések gyarapodását és fejlődését szolgálni. Az elmúlt időszakban a családi adókedvezmények, az otthonteremtési támogatások a korábbinál is szélesebb körben és nagyobb mértékben segítették a fiatal családok boldogulását, amely hatása a demográfia mutatók pozitív alakulásában is érezhető. A minimálbér jelentős emelésével komoly lépést tettünk meg abba az irányba, hogy a munka visszanyerje méltó megbecsülését, és mindazok számára, akik készek és képesek értékteremtő munkát végezni, a tisztes megélhetés magától értetődő, az életszínvonal folyamatos növekedése pedig valós perspektíva legyen. Említésre méltó továbbá, hogy nemcsak a versenyszférában tapasztalható és várható a reálbérek emelkedése, hanem a pedagógusok, egészségügyi dolgozók, rendvédelmi szervek tagjainak és egyéb közalkalmazásban állók jövedelme tekintetében realizáltunk régen várt és megérdemelt növekedést, amely tendencia a jövőben is kiemelt helyet foglal el a kormányzati célkitűzésekben. Fontos megemlíteni még a munkáltatókat terhelő járulék jelentős csökkentését, amely a minimálbér és garantált bérminimum emeléséhez nyújt komoly segítséget a vállalkozásoknak. Térségünk sikereként értékelhető, hogy hosszú évek kitartó munkájának köszönhetően – az EU-s pályázatok Pest megyei hiányára tekintettel – több milliárdos kormányzati forrásból pályázhatnak jelenleg is önkormányzatok útfelújításra, a kis- és középvállalkozások pedig telephelyfejlesztésre.

Százhalombatta számára a 2016. esztendő fejlődést, sikereket és kihívásokat egyaránt hozott. Közös sikerként értékelhető tény, hogy a százhalombattai polgárok összefogásának, valamint az érintett vállalkozás megértő hozzáállásának köszönhetően sikerült békés és demokratikus módon megoldani a város területén tervezett feldolgozó egység létesítése körül kialakult nézeteltéréseket. E történet jól igazolja, hogy kulturált diskurzussal és egymás szempontjainak tiszteletben tartásával milyen hatékonyan lehet közös céljainkat elérni és kihívásainkat megoldani. Szintén a város sikerei között tarthatók számon a vasúti közlekedést érintő fejlesztési tervek, valamint – az adósságrendezés nyújtotta előnyökből kimaradt településeknek nyújtott pályázat keretében megvalósított – közútfelújítás. Meggyőződésem, hogy nemcsak az újdonságok miatt van okunk elégedettnek és büszkének lenni, hanem azokért az eredményekért és értékekért is, amelyeket meg tudtunk tartani a változó környezet viszontagságai ellenére is. E körben emelendő ki a Százhalombattának ország- és világszerte hírnevet biztosító Summerfest rendezvény, illetve az itt élők mindennapi egészségét szolgáló egynapos sebészet fennmaradása is. Bízom benne, hogy e sikerek az elkövetkezendő években és évtizedekben is biztos munícióval szolgálnak ahhoz, hogy Százhalombatta továbbra is az összefogás és fejlődés városa legyen.

Fenti, közel sem teljeskörű összefoglalásból is jól látszik, hogy – a hazai és nemzetközi kommunikációs erőfeszítések ellenére – a magyarok összefogásának és kemény munkájának köszönhetően a 2016. év komoly pozitív változást hozott Magyarországnak, és okkal bízhatunk abban, hogy az idei év is a fejlődés és erősödés lehetőségét hordozza magában.

Minden százhalombattai polgárnak továbbra is állok rendelkezésére ismert elérhetőségeimen.
 
Bóna Zoltán országgyűlési képviselő

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közvilágítási rekonstrukció az Urbáriumban
2019-08-22
A korábbi években megkezdett közvilágítási rekonstrukció az Egészségügyi Központ előtti területtel folytatódik szeptemberben. A Göncz Árpád parkon átvezető sétány ez idő alatt korlátozottan használható.

Új buszjáratok
2019-08-22
Új buszjárat érinti az Ipari Park megállóhelyet Százhalombattán szeptember 1-jétől.

Béke, megegyezés, tolerancia
2019-08-22
Szent István államalapító munkáját, a korszerű közigazgatás és az erős állam megszervezését, valamint a keresztény alapú együttélési normák lefektetését méltatta Vezér Mihály polgármester az augusztus 20-i városi ünnepségen Százhalombattán. Az államalapítás és az új kenyér ünnepére rendezett egész napos családi programokra, az esti gálaműsorra és az azt követő utcabálra is nagyon sokan látogattak ki.

Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.