2021. január 23. - Zelma napja
Szombat
Min:4°
Max:12°
Vasárnap
Min:1°
Max:6°
Hétfő
Min:0°
Max:5°
Kedd
Min:0°
Max:2°
Szerda
Min:-1°
Max:3°
Közélet, politika

Bóna Zoltán országgyűlési képviselő évértékelője
2017-02-28 - Tisztelt Százhalombattai Polgárok!

A jókívánságok közlése a személyes kapcsolatban és a közéletben is egyaránt helyénvaló gesztus, különösen az év első időszakában. Őszinte örömre és bizakodásra ad okot, ha a jókívánság nemcsak megszokásból jövő, felszínes udvariaskodás, hanem mögötte a pozitív irányú változás reális reménysége áll.
A 2016. esztendő eseményeinek és objektív eredményeinek számbavétele – úgy gondolom – komoly referenciát és alapot biztosít arra, hogy könnyelműség nélkül bízzunk Magyarország és térségünk további fejlődésében és erősödésében, és e bizodalommal a szívünkben kívánjunk egymásnak boldog és sikerekben gazdag évet.
 
Meggyőződésem, hogy az elmúlt esztendő kormányzati intézkedései – amelyek egy része az idei évtől lép életbe – egy olyan komplex program részét képezik, amely nemcsak radikálisan, de hosszútávon képes a bérből és fizetésből élő polgárok, a hazai kis- és középvállalkozások, valamint a nemzetgazdaság egyik fontos pillérét jelentő külföldi befektetések gyarapodását és fejlődését szolgálni. Az elmúlt időszakban a családi adókedvezmények, az otthonteremtési támogatások a korábbinál is szélesebb körben és nagyobb mértékben segítették a fiatal családok boldogulását, amely hatása a demográfia mutatók pozitív alakulásában is érezhető. A minimálbér jelentős emelésével komoly lépést tettünk meg abba az irányba, hogy a munka visszanyerje méltó megbecsülését, és mindazok számára, akik készek és képesek értékteremtő munkát végezni, a tisztes megélhetés magától értetődő, az életszínvonal folyamatos növekedése pedig valós perspektíva legyen. Említésre méltó továbbá, hogy nemcsak a versenyszférában tapasztalható és várható a reálbérek emelkedése, hanem a pedagógusok, egészségügyi dolgozók, rendvédelmi szervek tagjainak és egyéb közalkalmazásban állók jövedelme tekintetében realizáltunk régen várt és megérdemelt növekedést, amely tendencia a jövőben is kiemelt helyet foglal el a kormányzati célkitűzésekben. Fontos megemlíteni még a munkáltatókat terhelő járulék jelentős csökkentését, amely a minimálbér és garantált bérminimum emeléséhez nyújt komoly segítséget a vállalkozásoknak. Térségünk sikereként értékelhető, hogy hosszú évek kitartó munkájának köszönhetően – az EU-s pályázatok Pest megyei hiányára tekintettel – több milliárdos kormányzati forrásból pályázhatnak jelenleg is önkormányzatok útfelújításra, a kis- és középvállalkozások pedig telephelyfejlesztésre.

Százhalombatta számára a 2016. esztendő fejlődést, sikereket és kihívásokat egyaránt hozott. Közös sikerként értékelhető tény, hogy a százhalombattai polgárok összefogásának, valamint az érintett vállalkozás megértő hozzáállásának köszönhetően sikerült békés és demokratikus módon megoldani a város területén tervezett feldolgozó egység létesítése körül kialakult nézeteltéréseket. E történet jól igazolja, hogy kulturált diskurzussal és egymás szempontjainak tiszteletben tartásával milyen hatékonyan lehet közös céljainkat elérni és kihívásainkat megoldani. Szintén a város sikerei között tarthatók számon a vasúti közlekedést érintő fejlesztési tervek, valamint – az adósságrendezés nyújtotta előnyökből kimaradt településeknek nyújtott pályázat keretében megvalósított – közútfelújítás. Meggyőződésem, hogy nemcsak az újdonságok miatt van okunk elégedettnek és büszkének lenni, hanem azokért az eredményekért és értékekért is, amelyeket meg tudtunk tartani a változó környezet viszontagságai ellenére is. E körben emelendő ki a Százhalombattának ország- és világszerte hírnevet biztosító Summerfest rendezvény, illetve az itt élők mindennapi egészségét szolgáló egynapos sebészet fennmaradása is. Bízom benne, hogy e sikerek az elkövetkezendő években és évtizedekben is biztos munícióval szolgálnak ahhoz, hogy Százhalombatta továbbra is az összefogás és fejlődés városa legyen.

Fenti, közel sem teljeskörű összefoglalásból is jól látszik, hogy – a hazai és nemzetközi kommunikációs erőfeszítések ellenére – a magyarok összefogásának és kemény munkájának köszönhetően a 2016. év komoly pozitív változást hozott Magyarországnak, és okkal bízhatunk abban, hogy az idei év is a fejlődés és erősödés lehetőségét hordozza magában.

Minden százhalombattai polgárnak továbbra is állok rendelkezésére ismert elérhetőségeimen.
 
Bóna Zoltán országgyűlési képviselő

AKTUÁLIS
2020-12-17 - Egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie december 16-ától annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt, és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, valamint orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult – tájékoztatott a NAV.
2020-12-15 - Néhány utast váratlanul ért Százhalombattán, hogy az ABC áruház nevű megállót - a Rubik-térnél, illetve a másik oldalon a konferenciaközpont előtt - nem érintik a Volán járatai december 13-tól. A közlekedési társaság egy a megállókban kihelyezett információs táblán tájékoztatja utasait a bevezetett módosításról.
2020-12-09 - Gere István emlékére.
HÍREINK
Épülhet a kerékpárút
2021-01-22
A Pest Megyei Kormányhivatal kiadta az építési engedélyt az EuroVelo 6 kerékpárút Érd és Százhalombatta közötti szakaszára – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Szakmány Tamás professzor a "Város Díszpolgára" cím jelöltje
2021-01-22
Százhalombatta Város Önkormányzata kitüntető díjak odaítélésével is köszönetet mond mindazoknak, akik példaértékű cselekedetet hajtottak végre és hozzájárultak Százhalombatta jó hírnevéhez.   

Tisztelet a Magyar Kultúrának!
2021-01-22
Tisztelt Kultúrakedvelő Százhalombattaiak! Január 22-e a Magyar Kultúra Napja, amelyet az idei évben rendhagyó módon ünneplünk. A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel sajnos az eddigi megszokott közös ünneplés helyett az idei évben más térben emlékezhetünk.

Adatszolgáltatási kötelezettség vendéglátóhely üzemeltetők részére
2021-01-21
Tisztelt Vendéglátóhely Üzemeltető! Figyelemmel a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 2021. január 1-jével hatályos jogszabályváltozására, az alábbiakra hívjuk fel szíves figyelmét!

Február közepén léphet életbe az új buszmenetrend
2021-01-21
Tisztelt Százhalombattaiak! A VOLÁNBUSZ ma tájékoztatott arról, hogy a Déli lakótelep közösségi közlekedését érintő útvonal-módosítást február 1-jén még nem tudják bevezetni az új menetrend szerint, amely a korábbi menetirány visszaállítása mellett két jelenlegi buszjárat útvonalának megtartását és kiegészítő buszokat is tartalmaz.

Adathalászok trükköznek a NAV nevében
2021-01-21
Több bejelentés is érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), miszerint csalók kíséreltek megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat – írja közleményében a hivatal.

Lelki útravaló
2021-01-20
Isten békessége. "Az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen." 

Elhunyt Dr. Farkas Sándor, városunk gyógyszerésze
2021-01-20
Megrendülten értesültem róla, hogy jó barátom, “mindenki gyógyszerésze" Dr. Farkas Sándor a tegnapi nap 68 éves korában - rövid betegség után - elhunyt. 

Isten éltesse a 80 éves Horváth Istvánt
2021-01-18
Horváth István (Popi bácsi) mögött több évtizedes futballkarrier, és több, mint fél évszázados edzői múlt áll, sikeres pályafutását a labdarúgásnak köszönheti. Több évtizede meghatározó személyisége volt a százhalombattai futballnak.

XII. Százhalombattai Shooting Open
2021-01-18
A Százhalombattai Lövészklub - a Magyar Sportlövők Szövetsége és Százhalombatta város Önkormányzata segítségével - idén is megrendezte évindító, sportlövő válogató versenyét január 9-10-én.

Harmadik hely az országos robotika versenyen
2021-01-17
"A digitális világot meg kell ismerni, hogy az előnyeivel élni lehessen". Az Arany Iskolás diákok pedig olyan versenyzők, akik a fenti gondolattal már tisztában vannak.

Ne dőljön be a csalóknak
2021-01-17
Mindennapjaink jelenségévé vált az a "trükkös" bűnelkövetési módszer, amely nem csak az egyedül élő időskorúakat érinti. Az Érdi Rendőrkapitányság szórólapokkal is felhívta a figyelmet a csalókra, két érdi, valamint egy-egy százhalombattai és diósdi bevásárlóközpontnál január 17-én.

Szekrényből bújt elő az egyik gyanúsított
2021-01-17
Egyenruhások ébresztették két érdi ház lakóit január 12-én reggel. Az egyik címen elfogtak egy 18 éves férfit és egy 30 éves nőt, a másik ingatlan emeletén egy szekrényben keresett hiába menedéket egy 26 éves nő. A három előállítottat két lopással hozták összefüggésbe.

Illegális hulladéklerakók felszámolása - pályázat
2021-01-17
"Tisztítsuk meg az országot" – címmel hirdetett pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében.

A védőoltás elfogadása egyéni és közösségi felelősségünk
2021-01-15
A KÉSZ örömét fejezi ki, hogy a védőoltás széleskörű elérhetősége által legyőzhetővé vált az egészségünket, lelki békénket, társadalmunkat és gazdaságunkat veszélyeztető koronavírus-járvány.

Az első baba
2021-01-14
Cseke Gábor Noel az idei év első százhalombattai újszülöttje, aki január 2-án, 5 óra 8 perckor látta meg a napvilágot 3160 grammal és 56 cm-rel. Szülei Baglé Zsanett és Cseke Gábor. Vezér Mihály polgármester a családot köszöntve átadta az édesapának az önkormányzat babacsomagját, illetve a szülőknek a város ajándékát január 14-én.

Előrelépés a nehézségek ellenére - Bóna Zoltán országgyűlési képviselő évértékelője
2021-01-14
Tisztelt Százhalombattai Polgárok! A mögöttünk álló évek és évtizedek ezen időszakaiban már-már rutinszerűen kívántunk egymásnak minden jót az új esztendőre. Szép gesztus ez még akkor is, ha az esetek túlnyomó részében megszokásból jön, és igazából végig sem gondoljuk, hogy pontosan mi az a kívánság, amiről azt gondoljuk, hogy boldoggá teheti a másik életét.

Lelki útravaló
2021-01-13
Kihez imádkozunk?

Áramszünet
2021-01-11
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt szünetel a szolgáltatás az alábbi helyszíneken, a jelzett időpontokban.

Edzéssel kezdtek a modellvitorlázók
2021-01-11
Forrai Csaba jóvoltából baráti, professzionális szabad edzéses napot tartottak a százhalombattai modellvitorlázók a sukorói Velence tavi evezős pályán január 9-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.