2019. december 13. - Luca napja
Péntek
Min:2°
Max:5°
Szombat
Min:3°
Max:7°
Vasárnap
Min:2°
Max:7°
Hétfő
Min:3°
Max:8°
Kedd
Min:6°
Max:12°
Közélet, politika

Vasárnap népszavazás
2016-09-27 - Magyarország Köztársasági Elnöke 2016. október 2. napjára országos népszavazást tűzött ki. A népszavazásra feltett kérdés: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?" A népszavazás akkor lesz érvényes, ha az összes választópolgár, azaz a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok és a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, külhoni regisztrált választópolgárok több mint fele érvényesen szavaz.
Az országos népszavazás eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott, azaz nincs szavazategyenlőség.

Szavazni a szavazás napján, október 2-án, vasárnap reggel 6 órától, este 19 óráig lehet.
A választópolgárok a lakóhelyük szerinti szavazókör szavazóhelyiségében személyesen szavazhatnak, amelynek pontos címéről a korábban már kézbesített választási értesítőből kaptak információt.

A választópolgárnak igazolnia kell megfelelő, érvényes okmányokkal a személyazonosságát és lakcímét, vagy személyi azonosítóját.

A személyazonosság igazolására szolgál: a magyar személyi igazolvány, vagy magyar útlevél, vagy magyar vezetői engedély, a lakcímet lakcímkártyával, vagy régi, könyv formátumú személyi igazolvánnyal, míg a személyi azonosítót lakcímkártyával, illetve hatósági bizonyítvánnyal, vagy a személyazonosító jelről szóló igazolással lehet igazolni.
Az a választópolgár, aki egészségi állapota vagy fogyatékossága miatt mozgásában gátolt és nem tud elmenni a szavazóhelyiségbe, szavazati jogának gyakorlása érdekében mozgóurnát kérhet. A kérelemnek szeptember 30-án, pénteken 16 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához, illetve a szavazás napján 15 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz.

A mozgóurna iránti kérelmet a választópolgár meghatalmazott útján is benyújthatja a választási irodához, illetve a szavazás napján a szavazatszámláló bizottsághoz.
Ha valaki a szavazás napján Magyarországon, de a lakóhelyétől eltérő településen, vagy ugyanazon a településen, de a lakcíme szerinti szavazókörtől eltérő szavazókör területén tartózkodik, átjelentkezéssel a tartózkodási helyén szavazhat. Az átjelentkezés iránti kérelmet a lakcím szerint illetékes választási irodához kell személyesen vagy levélben benyújtani úgy, hogy az szeptember 30-án pénteken, 16 óráig megérkezzen.

A magyarországi lakcímmel rendelkező, de külföldön tartózkodó választópolgárok a külképviseleteken, személyesen adhatják le szavazatukat, ha erre irányuló kérelmüket szeptember 24-ig benyújtották. Ők levélben nem szavazhatnak, arra csak a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, regisztrált külhoni magyar állampolgárok jogosultak.

A népszavazás lebonyolítását a választási bizottságok és a választási irodák végzik.
A népszavazás során országos illetékességgel működik a Nemzeti Választási Bizottság, a 106 országgyűlési egyéni választókerületben Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság, valamint minden szavazókörben Szavazatszámláló Bizottság.

Százhalombattán 16 szavazókörben dolgoznak majd vasárnap a szavazatszámláló bizottságok.

A szavazatszámláló bizottság levezeti a szavazást, biztosítja a szavazás törvényes lebonyolítását, dönt a szavazás során felmerülő vitás kérdésekben, megszámlálja a szavazatokat, megállapítja a szavazás eredményét és erről jegyzőkönyvet állít ki. A szavazatszámláló bizottságok működésük során hatóságnak, tagjaik pedig hivatalos személynek minősülnek.

Az önkormányzat képviselő-testülete az országgyűlési képviselők általános választását megelőzően választotta meg a bizottság három tagját és a szükséges számú póttagot, akik akkor már letették a jogszabályban előírt esküt Százhalombatta Polgármestere előtt.
A szavazatszámláló bizottságok azonban kiegészülnek delegált tagokkal is.

A népszavazás során a bizottságokba 2-2 tagot bízhatnak meg az országgyűlési frakcióval rendelkező pártok.

Százhalombattán a pártok közül a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, illetve a Magyar Szocialista Párt élt a delegálás jogával.

A delegált bizottsági tagok szeptember 26-án tettek esküt a jogszabályi előírásoknak megfelelően Százhalombatta Város Polgármestere, Vezér Mihály előtt. A bizottságok munkáját a Helyi Választási Iroda 1-1 tagja jegyzőkönyvvezetőként segíti, akiket az eskütétel során ismerhettek meg a bizottságok esküt tett tagjai. A Helyi Választási Irodát az önkormányzat jegyzője, dr. Turbucz Sándor vezeti. A Helyi Választási Iroda részéről dr. Horváth Ágota aljegyző adott rövid tájékoztatást, majd a szavazatszámláló bizottságok megtartották első ülésüket, ahol megválasztották vagy megerősítették az elnököket, illetve elnökhelyetteseket, továbbá megbeszélték a szavazás napján esedékes teendőket. (Szöveg és fotó: battanet.hu)


AKTUÁLIS
2019-12-11 -
2019-11-25 - Véglegesen lezárja az Olajmunkás útról nyíló, Franciska-pusztára bevezető utat a vasútépítő konzorcium a mai napon.  A SZÁKOM Kft. telephelyét – a városi hulladéklerakót és a Hulladékudvart – csak az Ipari Parkon keresztül lehet megközelíteni.
2019-11-15 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Fénysugárlélek - Keleti Anikó kiállítása a HBVK-ban
2019-12-12
Adventi kiállítás nyílt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban Keleti Anikó festőművész alkotásiból. A tárlat január 3-ig látható. Az alábbiakban László Bandy megnyitója olvasható.

Agyhullámok tengerén
2019-12-12
A téma három szakértője mellett a százhalombattai dr. Kovács Erika PhD, a  Delfinekkel Együtt az Autistákért (DEA) Alapítvány alapítója volt a vendége a Duna TV Ridikül című talkshowjának december 4-én.

112, ha baj van!
2019-12-12
A tájékoztató letölthető innen!

Bűnszövetségben károsítottak meg pénzintézeteket több száz millió forinttal
2019-12-12
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 11-én megszüntette a letartóztatását és elrendelte bűnügyi felügyeletét annak a férfinak, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével gyanúsít.

Kiégett egy autó
2019-12-11
Kigyulladt egy gépkocsi kedden éjfélkor Százhalombattán, a Fuvaros utcában.

Mozgalmas hónapot zártak a battai karatésok
2019-12-11
Tizenöten vettek részt a Százhalombattai Karate Egyesületből a negyedik V4 kupán és szemináriumon Sopronban november közepén.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-11
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Közös ünnepvárás
2019-12-11
A szeles, esős idő ellenére is nagyon sokan vettek részt a településrészek közös fadíszítésén Urbárium-Újtelepvárosrészben és Dunafüreden december 9-én.

Kecske Kupa
2019-12-10
A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában tartják az idei Kecske Kupa Csapatversenyt. A számtanra, algebrára, geometriára és logikára épülő kétfordulós megyei versenyt a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezi.

Édes Janka
2019-12-10
Csányi Vilmos etológusprofesszor harmadik kutyás könyvét is László Bandy illusztrálta. A könyvesboltokban néhány hete megjelent Édes Janka történetéről a városunkban élő képzőművész mesélt.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Diákolimpiai bajnokok
2019-12-10
Egyéniben és – Blaner Dáviddal, valamint Papp Mátéval - csapatban is megnyerte a sportlövő diákolimpia országos döntőjét Joó Attila, a SZISZKI diákja és a Százhalombattai Lövészklub versenyzője a középiskolások légpisztoly 40 lövéses számában december 7-én Székesfehérváron. Nagy Zsófia és Klem Barnabás III. helyezést értek el kategóriájukban.

A mamahotel csapdájában - Mindenütt jó, de legjobb otthon?
2019-12-10
Habár a fogalom nem új keletű, a "mamahotelek" száma jelentősen megugrott az elmúlt évtizedben. A témáról dr. Feikné Nagy Judit szexológus, szexuálterapeuta tartott előadást a Hamvas Béla Városi Könyvtárban október 7-én.

Ifjúság és irodalom
2019-12-10
Egésznapos rendezvényt szervezett középiskolások számára a SZIKE-Ifjúsági Műhely a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, Százhalombattán december 2-án. A színes és tartalmas élményen osztoztak a százhalombattai Arany János és Széchenyi István gimnázium, valamint a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulói.

Ünnepi munkarend a SZÁKOM-nál
2019-12-10
Közzétette ünnepi munkarendjét a SZÁKOM Nonprofit Kft. Százhalombattán.

Vidám ének hangja szállt
2019-12-09
A hideg, ködös idő ellenére vidámsággal és élettel telt meg Százhalombatta főtere, amikor megérkeztek az ovisok és kisiskolások a hagyományos fadíszítésre december 9-én délelőtt. A mindenki karácsonyfájához idén is mindegyik óvoda és iskola küldött csoportot, amely elhelyezhette a gyerekek által készített díszeket.

Veretlen bajnokok
2019-12-09
Nem találtak legyőzőre a Százhalombattai VUK SE legfiatalabb focistái az ország legnagyobb utánpótlás-tornáján, a Sátorkupán november 30-án Gödöllőn.

Javulhat a közvilágítás
2019-12-09
Kiemelt ügyfélként kezeli az ELMŰ Százhalombattát és a jövőben magasabb szinten koordinálja a közvilágítás kiegyensúlyozott és folyamatos működését. Erről állapodott meg az önkormányzat és a szolgáltató – tájékoztatott a Városháza.

Csillogó érmek a fa alá
2019-12-09
Két arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel gyarapították gyűjteményüket a Százhalombattai VUK SE szenior úszói az Évzáró Kupa nemzetközi rövidpályás szenior úszóversenyen, Budapesten az elmúlt hétvégén.

Helytállás és lánykérés
2019-12-09
36:25-re (13:14) vesztett az SZKE III a Bugyi otthonában a megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság december 7-i utolsó fordulóján, amely meglepő és romatikus fordulatot vett.SZKE: Pruch Cs., Mélypataki B., (kapusok) Tóth Cs. 2., Fodor G. 1., Isépy Zs. 6., Bán J., HÓKA A. 11., Szabó A. 3., Oláh L., Mészáros N., Petri P. 2

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.