2021. január 23. - Zelma napja
Szombat
Min:4°
Max:12°
Vasárnap
Min:1°
Max:6°
Hétfő
Min:0°
Max:5°
Kedd
Min:0°
Max:2°
Szerda
Min:-1°
Max:3°
Közélet, politika

Vasárnap népszavazás
2016-09-27 - Magyarország Köztársasági Elnöke 2016. október 2. napjára országos népszavazást tűzött ki. A népszavazásra feltett kérdés: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?" A népszavazás akkor lesz érvényes, ha az összes választópolgár, azaz a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok és a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, külhoni regisztrált választópolgárok több mint fele érvényesen szavaz.
Az országos népszavazás eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott, azaz nincs szavazategyenlőség.

Szavazni a szavazás napján, október 2-án, vasárnap reggel 6 órától, este 19 óráig lehet.
A választópolgárok a lakóhelyük szerinti szavazókör szavazóhelyiségében személyesen szavazhatnak, amelynek pontos címéről a korábban már kézbesített választási értesítőből kaptak információt.

A választópolgárnak igazolnia kell megfelelő, érvényes okmányokkal a személyazonosságát és lakcímét, vagy személyi azonosítóját.

A személyazonosság igazolására szolgál: a magyar személyi igazolvány, vagy magyar útlevél, vagy magyar vezetői engedély, a lakcímet lakcímkártyával, vagy régi, könyv formátumú személyi igazolvánnyal, míg a személyi azonosítót lakcímkártyával, illetve hatósági bizonyítvánnyal, vagy a személyazonosító jelről szóló igazolással lehet igazolni.
Az a választópolgár, aki egészségi állapota vagy fogyatékossága miatt mozgásában gátolt és nem tud elmenni a szavazóhelyiségbe, szavazati jogának gyakorlása érdekében mozgóurnát kérhet. A kérelemnek szeptember 30-án, pénteken 16 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához, illetve a szavazás napján 15 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz.

A mozgóurna iránti kérelmet a választópolgár meghatalmazott útján is benyújthatja a választási irodához, illetve a szavazás napján a szavazatszámláló bizottsághoz.
Ha valaki a szavazás napján Magyarországon, de a lakóhelyétől eltérő településen, vagy ugyanazon a településen, de a lakcíme szerinti szavazókörtől eltérő szavazókör területén tartózkodik, átjelentkezéssel a tartózkodási helyén szavazhat. Az átjelentkezés iránti kérelmet a lakcím szerint illetékes választási irodához kell személyesen vagy levélben benyújtani úgy, hogy az szeptember 30-án pénteken, 16 óráig megérkezzen.

A magyarországi lakcímmel rendelkező, de külföldön tartózkodó választópolgárok a külképviseleteken, személyesen adhatják le szavazatukat, ha erre irányuló kérelmüket szeptember 24-ig benyújtották. Ők levélben nem szavazhatnak, arra csak a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, regisztrált külhoni magyar állampolgárok jogosultak.

A népszavazás lebonyolítását a választási bizottságok és a választási irodák végzik.
A népszavazás során országos illetékességgel működik a Nemzeti Választási Bizottság, a 106 országgyűlési egyéni választókerületben Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság, valamint minden szavazókörben Szavazatszámláló Bizottság.

Százhalombattán 16 szavazókörben dolgoznak majd vasárnap a szavazatszámláló bizottságok.

A szavazatszámláló bizottság levezeti a szavazást, biztosítja a szavazás törvényes lebonyolítását, dönt a szavazás során felmerülő vitás kérdésekben, megszámlálja a szavazatokat, megállapítja a szavazás eredményét és erről jegyzőkönyvet állít ki. A szavazatszámláló bizottságok működésük során hatóságnak, tagjaik pedig hivatalos személynek minősülnek.

Az önkormányzat képviselő-testülete az országgyűlési képviselők általános választását megelőzően választotta meg a bizottság három tagját és a szükséges számú póttagot, akik akkor már letették a jogszabályban előírt esküt Százhalombatta Polgármestere előtt.
A szavazatszámláló bizottságok azonban kiegészülnek delegált tagokkal is.

A népszavazás során a bizottságokba 2-2 tagot bízhatnak meg az országgyűlési frakcióval rendelkező pártok.

Százhalombattán a pártok közül a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, illetve a Magyar Szocialista Párt élt a delegálás jogával.

A delegált bizottsági tagok szeptember 26-án tettek esküt a jogszabályi előírásoknak megfelelően Százhalombatta Város Polgármestere, Vezér Mihály előtt. A bizottságok munkáját a Helyi Választási Iroda 1-1 tagja jegyzőkönyvvezetőként segíti, akiket az eskütétel során ismerhettek meg a bizottságok esküt tett tagjai. A Helyi Választási Irodát az önkormányzat jegyzője, dr. Turbucz Sándor vezeti. A Helyi Választási Iroda részéről dr. Horváth Ágota aljegyző adott rövid tájékoztatást, majd a szavazatszámláló bizottságok megtartották első ülésüket, ahol megválasztották vagy megerősítették az elnököket, illetve elnökhelyetteseket, továbbá megbeszélték a szavazás napján esedékes teendőket. (Szöveg és fotó: battanet.hu)


AKTUÁLIS
2020-12-17 - Egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie december 16-ától annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt, és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, valamint orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult – tájékoztatott a NAV.
2020-12-15 - Néhány utast váratlanul ért Százhalombattán, hogy az ABC áruház nevű megállót - a Rubik-térnél, illetve a másik oldalon a konferenciaközpont előtt - nem érintik a Volán járatai december 13-tól. A közlekedési társaság egy a megállókban kihelyezett információs táblán tájékoztatja utasait a bevezetett módosításról.
2020-12-09 - Gere István emlékére.
HÍREINK
Épülhet a kerékpárút
2021-01-22
A Pest Megyei Kormányhivatal kiadta az építési engedélyt az EuroVelo 6 kerékpárút Érd és Százhalombatta közötti szakaszára – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Szakmány Tamás professzor a "Város Díszpolgára" cím jelöltje
2021-01-22
Százhalombatta Város Önkormányzata kitüntető díjak odaítélésével is köszönetet mond mindazoknak, akik példaértékű cselekedetet hajtottak végre és hozzájárultak Százhalombatta jó hírnevéhez.   

Tisztelet a Magyar Kultúrának!
2021-01-22
Tisztelt Kultúrakedvelő Százhalombattaiak! Január 22-e a Magyar Kultúra Napja, amelyet az idei évben rendhagyó módon ünneplünk. A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel sajnos az eddigi megszokott közös ünneplés helyett az idei évben más térben emlékezhetünk.

Adatszolgáltatási kötelezettség vendéglátóhely üzemeltetők részére
2021-01-21
Tisztelt Vendéglátóhely Üzemeltető! Figyelemmel a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 2021. január 1-jével hatályos jogszabályváltozására, az alábbiakra hívjuk fel szíves figyelmét!

Február közepén léphet életbe az új buszmenetrend
2021-01-21
Tisztelt Százhalombattaiak! A VOLÁNBUSZ ma tájékoztatott arról, hogy a Déli lakótelep közösségi közlekedését érintő útvonal-módosítást február 1-jén még nem tudják bevezetni az új menetrend szerint, amely a korábbi menetirány visszaállítása mellett két jelenlegi buszjárat útvonalának megtartását és kiegészítő buszokat is tartalmaz.

Adathalászok trükköznek a NAV nevében
2021-01-21
Több bejelentés is érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), miszerint csalók kíséreltek megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat – írja közleményében a hivatal.

Lelki útravaló
2021-01-20
Isten békessége. "Az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen." 

Elhunyt Dr. Farkas Sándor, városunk gyógyszerésze
2021-01-20
Megrendülten értesültem róla, hogy jó barátom, “mindenki gyógyszerésze" Dr. Farkas Sándor a tegnapi nap 68 éves korában - rövid betegség után - elhunyt. 

Isten éltesse a 80 éves Horváth Istvánt
2021-01-18
Horváth István (Popi bácsi) mögött több évtizedes futballkarrier, és több, mint fél évszázados edzői múlt áll, sikeres pályafutását a labdarúgásnak köszönheti. Több évtizede meghatározó személyisége volt a százhalombattai futballnak.

XII. Százhalombattai Shooting Open
2021-01-18
A Százhalombattai Lövészklub - a Magyar Sportlövők Szövetsége és Százhalombatta város Önkormányzata segítségével - idén is megrendezte évindító, sportlövő válogató versenyét január 9-10-én.

Harmadik hely az országos robotika versenyen
2021-01-17
"A digitális világot meg kell ismerni, hogy az előnyeivel élni lehessen". Az Arany Iskolás diákok pedig olyan versenyzők, akik a fenti gondolattal már tisztában vannak.

Ne dőljön be a csalóknak
2021-01-17
Mindennapjaink jelenségévé vált az a "trükkös" bűnelkövetési módszer, amely nem csak az egyedül élő időskorúakat érinti. Az Érdi Rendőrkapitányság szórólapokkal is felhívta a figyelmet a csalókra, két érdi, valamint egy-egy százhalombattai és diósdi bevásárlóközpontnál január 17-én.

Szekrényből bújt elő az egyik gyanúsított
2021-01-17
Egyenruhások ébresztették két érdi ház lakóit január 12-én reggel. Az egyik címen elfogtak egy 18 éves férfit és egy 30 éves nőt, a másik ingatlan emeletén egy szekrényben keresett hiába menedéket egy 26 éves nő. A három előállítottat két lopással hozták összefüggésbe.

Illegális hulladéklerakók felszámolása - pályázat
2021-01-17
"Tisztítsuk meg az országot" – címmel hirdetett pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében.

A védőoltás elfogadása egyéni és közösségi felelősségünk
2021-01-15
A KÉSZ örömét fejezi ki, hogy a védőoltás széleskörű elérhetősége által legyőzhetővé vált az egészségünket, lelki békénket, társadalmunkat és gazdaságunkat veszélyeztető koronavírus-járvány.

Az első baba
2021-01-14
Cseke Gábor Noel az idei év első százhalombattai újszülöttje, aki január 2-án, 5 óra 8 perckor látta meg a napvilágot 3160 grammal és 56 cm-rel. Szülei Baglé Zsanett és Cseke Gábor. Vezér Mihály polgármester a családot köszöntve átadta az édesapának az önkormányzat babacsomagját, illetve a szülőknek a város ajándékát január 14-én.

Előrelépés a nehézségek ellenére - Bóna Zoltán országgyűlési képviselő évértékelője
2021-01-14
Tisztelt Százhalombattai Polgárok! A mögöttünk álló évek és évtizedek ezen időszakaiban már-már rutinszerűen kívántunk egymásnak minden jót az új esztendőre. Szép gesztus ez még akkor is, ha az esetek túlnyomó részében megszokásból jön, és igazából végig sem gondoljuk, hogy pontosan mi az a kívánság, amiről azt gondoljuk, hogy boldoggá teheti a másik életét.

Lelki útravaló
2021-01-13
Kihez imádkozunk?

Áramszünet
2021-01-11
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt szünetel a szolgáltatás az alábbi helyszíneken, a jelzett időpontokban.

Edzéssel kezdtek a modellvitorlázók
2021-01-11
Forrai Csaba jóvoltából baráti, professzionális szabad edzéses napot tartottak a százhalombattai modellvitorlázók a sukorói Velence tavi evezős pályán január 9-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.