2019. június 26. - János, Pál napja
Szerda
Min:22°
Max:33°
Csütörtök
Min:18°
Max:29°
Péntek
Min:13°
Max:23°
Szombat
Min:13°
Max:23°
Vasárnap
Min:14°
Max:24°
Közélet, politika

Vasárnap népszavazás
2016-09-27 - Magyarország Köztársasági Elnöke 2016. október 2. napjára országos népszavazást tűzött ki. A népszavazásra feltett kérdés: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?" A népszavazás akkor lesz érvényes, ha az összes választópolgár, azaz a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok és a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, külhoni regisztrált választópolgárok több mint fele érvényesen szavaz.
Az országos népszavazás eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott, azaz nincs szavazategyenlőség.

Szavazni a szavazás napján, október 2-án, vasárnap reggel 6 órától, este 19 óráig lehet.
A választópolgárok a lakóhelyük szerinti szavazókör szavazóhelyiségében személyesen szavazhatnak, amelynek pontos címéről a korábban már kézbesített választási értesítőből kaptak információt.

A választópolgárnak igazolnia kell megfelelő, érvényes okmányokkal a személyazonosságát és lakcímét, vagy személyi azonosítóját.

A személyazonosság igazolására szolgál: a magyar személyi igazolvány, vagy magyar útlevél, vagy magyar vezetői engedély, a lakcímet lakcímkártyával, vagy régi, könyv formátumú személyi igazolvánnyal, míg a személyi azonosítót lakcímkártyával, illetve hatósági bizonyítvánnyal, vagy a személyazonosító jelről szóló igazolással lehet igazolni.
Az a választópolgár, aki egészségi állapota vagy fogyatékossága miatt mozgásában gátolt és nem tud elmenni a szavazóhelyiségbe, szavazati jogának gyakorlása érdekében mozgóurnát kérhet. A kérelemnek szeptember 30-án, pénteken 16 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához, illetve a szavazás napján 15 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz.

A mozgóurna iránti kérelmet a választópolgár meghatalmazott útján is benyújthatja a választási irodához, illetve a szavazás napján a szavazatszámláló bizottsághoz.
Ha valaki a szavazás napján Magyarországon, de a lakóhelyétől eltérő településen, vagy ugyanazon a településen, de a lakcíme szerinti szavazókörtől eltérő szavazókör területén tartózkodik, átjelentkezéssel a tartózkodási helyén szavazhat. Az átjelentkezés iránti kérelmet a lakcím szerint illetékes választási irodához kell személyesen vagy levélben benyújtani úgy, hogy az szeptember 30-án pénteken, 16 óráig megérkezzen.

A magyarországi lakcímmel rendelkező, de külföldön tartózkodó választópolgárok a külképviseleteken, személyesen adhatják le szavazatukat, ha erre irányuló kérelmüket szeptember 24-ig benyújtották. Ők levélben nem szavazhatnak, arra csak a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, regisztrált külhoni magyar állampolgárok jogosultak.

A népszavazás lebonyolítását a választási bizottságok és a választási irodák végzik.
A népszavazás során országos illetékességgel működik a Nemzeti Választási Bizottság, a 106 országgyűlési egyéni választókerületben Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság, valamint minden szavazókörben Szavazatszámláló Bizottság.

Százhalombattán 16 szavazókörben dolgoznak majd vasárnap a szavazatszámláló bizottságok.

A szavazatszámláló bizottság levezeti a szavazást, biztosítja a szavazás törvényes lebonyolítását, dönt a szavazás során felmerülő vitás kérdésekben, megszámlálja a szavazatokat, megállapítja a szavazás eredményét és erről jegyzőkönyvet állít ki. A szavazatszámláló bizottságok működésük során hatóságnak, tagjaik pedig hivatalos személynek minősülnek.

Az önkormányzat képviselő-testülete az országgyűlési képviselők általános választását megelőzően választotta meg a bizottság három tagját és a szükséges számú póttagot, akik akkor már letették a jogszabályban előírt esküt Százhalombatta Polgármestere előtt.
A szavazatszámláló bizottságok azonban kiegészülnek delegált tagokkal is.

A népszavazás során a bizottságokba 2-2 tagot bízhatnak meg az országgyűlési frakcióval rendelkező pártok.

Százhalombattán a pártok közül a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, illetve a Magyar Szocialista Párt élt a delegálás jogával.

A delegált bizottsági tagok szeptember 26-án tettek esküt a jogszabályi előírásoknak megfelelően Százhalombatta Város Polgármestere, Vezér Mihály előtt. A bizottságok munkáját a Helyi Választási Iroda 1-1 tagja jegyzőkönyvvezetőként segíti, akiket az eskütétel során ismerhettek meg a bizottságok esküt tett tagjai. A Helyi Választási Irodát az önkormányzat jegyzője, dr. Turbucz Sándor vezeti. A Helyi Választási Iroda részéről dr. Horváth Ágota aljegyző adott rövid tájékoztatást, majd a szavazatszámláló bizottságok megtartották első ülésüket, ahol megválasztották vagy megerősítették az elnököket, illetve elnökhelyetteseket, továbbá megbeszélték a szavazás napján esedékes teendőket. (Szöveg és fotó: battanet.hu)


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- László Bandy finisszázs - 2019-06-18
- Programajánló - 2019-06-17
- Várostörténeti előadás a könyvtárban - 2019-06-14
- EFOTT - 2019-06-11
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Programajánló - 2019-06-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Az elátkozott kúria - 2019-05-21
- Programajánló - 2019-05-20
- Pajor Tamás Százhalombattán - 2019-05-15
Választási hírek
Felhívások
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Tizenkét zsoltárfordító
2019-06-25
A budapesti Erdélyi Gyülekezet neves költőket kért fel arra, hogy az erdélyieknek legkedvesebb zsoltárokról – a hagyományokat zárójelbe téve, kifejezetten az ősrégi szövegekre hagyatkozva – modern fordításokat (esetleg zsoltárparafrázisokat) készítsenek. A rendkívülinek mondható irodalmi vállalkozást a június 16-án megtartott Németh Géza Emlékkonferencián jelentették be.

Százhalombattai költő a Jakab István-díj győztese
2019-06-25
Fazekas István Jókai-díjas költő, a Selye János Egyetem Református Teológiai Karának harmadéves doktorandusza vehette át az idén a Jakab Istvánról elnevezett nyelvészeti díjat. A díjra elsősorban teológusok pályázhatnak, egy-egy prédikáció megírásával.

A Polgármesteri Hivatal tájékoztatása a volt TIGÁZ-telek hasznosításáról
2019-06-25
Százhalombatta Gesztenyés úti alközpontját a "Matrica" Múzeum, a Napsugár Óvoda, az Egészségügyi Központ és a lakótelep 4-5 szintes lakóépületei alkotják.

A Sátánt látta áldozatában
2019-06-25
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. június 25-én nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak a büntető ügyében, akit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádoltak.

Újabb sportpályát újítottak fel
2019-06-25
Újabb felújított sportpályát vehetnek birtokba a testmozgást kedvelő városlakók Százhalombattán.

Intenzív szúnyoggyérítés folyik városunkban
2019-06-24
Intenzív szúnyoggyérítés folyik a városunkban 536 hektár területen.

Óriási focis siker
2019-06-24
Megnyerte a labdarúgó Diákolimpia IV. korcsoportjának országos döntőjét az 1.számú Általanos iskola csapata. Az elmúlt hétvégén Egerben megrendezett tornán jó játékkal, simán jutottak a legjobb 4 közé a srácok. Az elődöntőben a fertőszentmiklosi gárdát sikerült legyőzni, míg a döntőben drámai küzdelemben, büntetőrúgásokkal diadalmaskodtak Badacsonytomaj csapata ellen.

Zárkatársát verte meg a vádlott
2019-06-24
A Budapest Környéki Törvényszék nyilvános tárgyalássorozatot követően 2019. június 20-án hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, akit súlyos testi sértés bűntettével vádoltak.

A volt feleségét lőtte fejbe az érdi férfi
2019-06-24
A Budakörnyéki Járásbíróság 2019. június 20-án elrendelte annak az érdi férfinak a letartóztatását, akit volt felesége meggyilkolásával gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Elismerés a legjobbaknak
2019-06-24
Nem a lexikális tudás bővítésére, hanem az érdeklődés felkeltésére és fenntartására van szükség az oktatásban – vélekedett Vezér Mihály polgármester azon a hagyományos ünnepségen, amelyen a tanév legeredményesebb diákjait és pedagógusait köszöntötte a százhalombattai önkormányzat június 21-én.

Modellező VB
2019-06-24
Előkelő helyezéseket értek el a magyar versenyzők – köztük a százhalombattai Forrai Csaba és Forró Krisztián - a nemzetközi NAVIGA hajómodell szövetség huszadik rádiótávirányítású vitorlás hajómodell-világbajnokságán, a lengyelországi Wągrowiecben június 17-21-én.

Hármas összefogás
2019-06-21
A Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mely szervezetekkel közösen állít jelöltet az őszi önkormányzati választáson. A legszélesebb összefogás érdekében a DK, a Mi Városunk Jövőjéért Egyesület és a Momentum Mozgalom közösen állít polgármesterjelöltet, és valamennyi körzetben képviselő-jelöltet Százhalombattán – nyilatkozta a sajtónak Szabó Attila, a DK választókerületi elnöke június 20-án.

Halhatatlan művészet
2019-06-20
Zsúfolásig megtelt a Barátság Kulturális Központ kamaraterme a Canticum Novum Énekkar nyári koncertjén június 19-én Százhalombattán. A kórus és vendégei különleges, összművészeti produkciója hangos sikert aratott.

Megverte, fához kötözve később felgyújtotta halott áldozatát
2019-06-20
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. június 19-én elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akiket a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettével és bűnpártolás bűntettével gyanúsít.

Folyamatos a szúnyogirtás
2019-06-19
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményben leírta, hogy az egész országot érintő szúnyoginvázió oka a folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg. Nehezítette a szúnyoggyérítést a múlt szerdától vasárnapig tartó hőség, amely miatt a légi permetezések többségét le kellett állítni, tekintettel arra, hogy a nagy melegben a szúnyogok többsége a késői órákig megbújik a növényzetben, a repülési szabályok viszont az éjszakai munkavégzést nem teszik lehetővé.      

Felújítják a Csodaszarvas díszkutat
2019-06-19
Néhány hét múlva újra üzemel a főtéri Csodaszarvas díszkút Százhalombattán. Addigra újra cserélik a régi, kopott burkolatot.

Számos gondot megoldott a pótköltségvetés - Képviselő-testületi összefoglaló
2019-06-18
A költségvetési rendelet módosítása volt a képviselő-testület június 17-i ülésének fő témája Százhalombattán. Tárgyaltak az iskolaudvarok felújításáról, a sportegészségügyi ellátásról, a Matta-kerti közösségi tér és parkolóhelyek kialakításáról, illetve az egészségügyi szakellátásról és alapellátásról.

Tájékoztató a Gesztenyés úti társasház-építéssel kapcsolatban
2019-06-18
A Képviselő-testület kezdeményezésemre megtárgyalta az építkezéssel összefüggésben kialakult helyzetet.

Battai szerzők az Ünnepi Könyvhéten
2019-06-18
Új helyszínen került megrendezésre az idei Ünnepi Könyvhét, a Duna-korzó hangulata sokaknak adott felejthetetlen élményt. Minden bizonnyal azoknak is, akik a Véghelyi Balázs által vezetett Üveghegy Kiadó pavilonjánál álltak meg szemlézgetni.

Maradtak az élen
2019-06-18
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját a százhalombattai Dx-Trade csapata június 8-án, Budapesten.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.