2019. augusztus 22. - Menyhért napja
Csütörtök
Min:17°
Max:26°
Péntek
Min:17°
Max:28°
Szombat
Min:20°
Max:31°
Vasárnap
Min:20°
Max:31°
Hétfő
Min:21°
Max:32°
Közélet, politika

Vasárnap népszavazás
2016-09-27 - Magyarország Köztársasági Elnöke 2016. október 2. napjára országos népszavazást tűzött ki. A népszavazásra feltett kérdés: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?" A népszavazás akkor lesz érvényes, ha az összes választópolgár, azaz a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok és a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, külhoni regisztrált választópolgárok több mint fele érvényesen szavaz.
Az országos népszavazás eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott, azaz nincs szavazategyenlőség.

Szavazni a szavazás napján, október 2-án, vasárnap reggel 6 órától, este 19 óráig lehet.
A választópolgárok a lakóhelyük szerinti szavazókör szavazóhelyiségében személyesen szavazhatnak, amelynek pontos címéről a korábban már kézbesített választási értesítőből kaptak információt.

A választópolgárnak igazolnia kell megfelelő, érvényes okmányokkal a személyazonosságát és lakcímét, vagy személyi azonosítóját.

A személyazonosság igazolására szolgál: a magyar személyi igazolvány, vagy magyar útlevél, vagy magyar vezetői engedély, a lakcímet lakcímkártyával, vagy régi, könyv formátumú személyi igazolvánnyal, míg a személyi azonosítót lakcímkártyával, illetve hatósági bizonyítvánnyal, vagy a személyazonosító jelről szóló igazolással lehet igazolni.
Az a választópolgár, aki egészségi állapota vagy fogyatékossága miatt mozgásában gátolt és nem tud elmenni a szavazóhelyiségbe, szavazati jogának gyakorlása érdekében mozgóurnát kérhet. A kérelemnek szeptember 30-án, pénteken 16 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához, illetve a szavazás napján 15 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz.

A mozgóurna iránti kérelmet a választópolgár meghatalmazott útján is benyújthatja a választási irodához, illetve a szavazás napján a szavazatszámláló bizottsághoz.
Ha valaki a szavazás napján Magyarországon, de a lakóhelyétől eltérő településen, vagy ugyanazon a településen, de a lakcíme szerinti szavazókörtől eltérő szavazókör területén tartózkodik, átjelentkezéssel a tartózkodási helyén szavazhat. Az átjelentkezés iránti kérelmet a lakcím szerint illetékes választási irodához kell személyesen vagy levélben benyújtani úgy, hogy az szeptember 30-án pénteken, 16 óráig megérkezzen.

A magyarországi lakcímmel rendelkező, de külföldön tartózkodó választópolgárok a külképviseleteken, személyesen adhatják le szavazatukat, ha erre irányuló kérelmüket szeptember 24-ig benyújtották. Ők levélben nem szavazhatnak, arra csak a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, regisztrált külhoni magyar állampolgárok jogosultak.

A népszavazás lebonyolítását a választási bizottságok és a választási irodák végzik.
A népszavazás során országos illetékességgel működik a Nemzeti Választási Bizottság, a 106 országgyűlési egyéni választókerületben Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság, valamint minden szavazókörben Szavazatszámláló Bizottság.

Százhalombattán 16 szavazókörben dolgoznak majd vasárnap a szavazatszámláló bizottságok.

A szavazatszámláló bizottság levezeti a szavazást, biztosítja a szavazás törvényes lebonyolítását, dönt a szavazás során felmerülő vitás kérdésekben, megszámlálja a szavazatokat, megállapítja a szavazás eredményét és erről jegyzőkönyvet állít ki. A szavazatszámláló bizottságok működésük során hatóságnak, tagjaik pedig hivatalos személynek minősülnek.

Az önkormányzat képviselő-testülete az országgyűlési képviselők általános választását megelőzően választotta meg a bizottság három tagját és a szükséges számú póttagot, akik akkor már letették a jogszabályban előírt esküt Százhalombatta Polgármestere előtt.
A szavazatszámláló bizottságok azonban kiegészülnek delegált tagokkal is.

A népszavazás során a bizottságokba 2-2 tagot bízhatnak meg az országgyűlési frakcióval rendelkező pártok.

Százhalombattán a pártok közül a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, illetve a Magyar Szocialista Párt élt a delegálás jogával.

A delegált bizottsági tagok szeptember 26-án tettek esküt a jogszabályi előírásoknak megfelelően Százhalombatta Város Polgármestere, Vezér Mihály előtt. A bizottságok munkáját a Helyi Választási Iroda 1-1 tagja jegyzőkönyvvezetőként segíti, akiket az eskütétel során ismerhettek meg a bizottságok esküt tett tagjai. A Helyi Választási Irodát az önkormányzat jegyzője, dr. Turbucz Sándor vezeti. A Helyi Választási Iroda részéről dr. Horváth Ágota aljegyző adott rövid tájékoztatást, majd a szavazatszámláló bizottságok megtartották első ülésüket, ahol megválasztották vagy megerősítették az elnököket, illetve elnökhelyetteseket, továbbá megbeszélték a szavazás napján esedékes teendőket. (Szöveg és fotó: battanet.hu)


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
2019-08-01 - A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Százhalombattai Csoportja megemlékezésre és közös imádságra hív mindenkit Nagyboldogasszony napján augusztus 15-én, csütörtökön 17 órára Dunafüreden, a volt Báté falu templomának helyén lévő kereszthez.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Futólépésben
2019-08-06
A SZVISE Atlétika szakosztály csapata is részt vett az 5. Deseda Ultramaraton futófesztiválon a kaposvári Deseda-tó csodálatos környezetében július 27-28-án.

Érmek és jelvények
2019-08-05
Két arannyal, öt ezüsttel, nyolc bronzéremmel és 11 aranyjelvényes szintidővel tértek haza a VUK SE úszói a nyár utolsó versenyéről, a XII. Győr Openről, amely július 31. és augusztus 3. között zajlott.

Jelentős menetrendi változások
2019-08-05
A Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti felújítás miatt jelentős menetrendi változásra kell számítaniuk a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár–Pécs vasútvonalon utazóknak augusztus 5-től 25-ig – tájékoztatott a MÁV.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.