2022. május 17. - Paszkál napja
Kedd
Min:15°
Max:20°
Szerda
Min:10°
Max:18°
Csütörtök
Min:8°
Max:21°
Péntek
Min:10°
Max:25°
Szombat
Min:15°
Max:25°
Kipróbáltuk
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Szerencsére nem a szakács - Kipróbáltuk a Belga nyomozós vacsoráját - írta: CK
2016-07-08 - A tikkasztó nyári hőségben hűsítő italokat szolgálnak fel a vacsoraasztalnál. A szesztilalom ellenére mindenki megkapja a sangriáját, borát, sörét. Nem csoda, hiszen Don Giovanni, az egész New Yorkot ellenőrzése alatt tartó maffiavezér vendégei vagyunk. Elégedetten kortyolgatunk, amikor egy tanárképű fiatalember lép a társasághoz, és közli, hogy meggyilkoltak valakit. "Reméljük, nem a szakácsot!" – nyögi be az egyik asztaltárs. Hálásan nevetünk. Nem kell ezt ennyire véresen komolyan venni! Azután legtöbbünket hatalmába keríti a vadászszenvedély.
Krimijátékot tálaltak a vacsora mellé az érdi Poirot Belga Bisztróban július 2-án. A játékmesterek a budapesti Rejtélyek Házából érkeztek és igyekeztek a húszas évek gengsztervilágába varázsolni a vendégeket. Ebben a séfnek is jelentős szerep jutott, hiszen háromfogásos menükölteménye nem is lehetett volna amerikaibb. A kukorica krémlevesbe pirított bacon, mellé pedig apró sajtpogácsa került. A főétel sültoldalas volt parázsburgonyával, fűszeres tejföllel és salátával, meg valami isteni öntettel, aminek nem sikerült kinyomozni a titkát. Desszertként brownie érkezett vanília fagyival. Mire végig ettük, mindenki úgy vélekedett, szerencse, hogy tényleg nem a szakácsot nyírták ki, de ne rohanjunk ennyire előre!

A tizenhét fős asztaltársaság három baráti társaság összeültetésével jött létre, de szerzőnk például senkit sem ismert a vendégek közül. Általában nem szokott az ember vadidegenekkel vacsorázni, de mivel a kínzó rejtélyeket együtt kellett kiderítenünk, hamar túllendültünk ezen. Meg kellett tudnunk, kit öltek meg, mivel és hogyan.

Az ülésrend gyorsan felbomlott, és eszmecserébe kezdtünk a különféle kellékek szerepét, a nyomozás menetét illetően. Kaptunk egy meghívókártyát a sarkában valami fura kódokkal, egy oldalnyi szöveget titkosírással, megoldókulcsnak látszó nyomtatványokat, dollárnak látszó játékpénzt United States of Mistery felirattal, de felkeltette a figyelmünket három lezárt faláda is, amelyekből a későbbiek folyamán további tárgyak kerültek elő: egy UV lámpa, két hangszóró hangfelvételekkel, végül pedig egy CD, amelyen filmfelvétel volt.

A helyzet őszintén szólva reménytelennek látszott, és ennek többen hangot is adtak "Kérjünk inkább még egy sört!", "Menjünk ki cigizni!", illetve "Na, én elvesztettem a fonalat!" felkiáltásokkal. Amikor azonban épp eluralkodott volna az általános csüggedés, valaki mindig megvilágosodott a feladat valamely részletét illetően és tovább tudtunk lépni. A tizenhét játékos közül alig akadt, akinek ne köszönhettünk volna valamely apró felismerést, amely előre vitt a nyomozásban. Egymás szavába vágva találgattunk és szó szerint hangosan gondolkodtunk, de a csapat már a leves végére összeállt annyira, hogy valamelyikünk határozottabb felszólítására egyszerre hallgasson el és figyeljen egy irányba.

A játék legnagyobb tanulsága számomra az volt, hogy az emberi lény feltétlenül képes a hatékony együttműködésre, ha különben nem kelhet fel a vacsoraasztaltól. Mire lépésről lépésre a filmig jutottunk és újabb tanácstalan falatozásba mélyedtünk, az egyik társunk, történetesen egy vőlegény, akinek néhány hét múlva éppen a Belgában lesz a lagzija, közölte, hogy tudja a megoldást. Cserfes mennyasszonya azonnal nógatni kezdte, hogy jelentse be megalapozott gyanúját annak rendje-módja szerint. Ha netán tévedne, mi rossz történik, legfeljebb rendelnek még egy kancsó sangriát. A játékmester a megszokott komoly képpel lépett az asztalhoz, és legnagyobb meglepetésünkre hamarosan bólogatni kezdett. A desszertet már abban a boldog tudatban fogyasztottuk, hogy csak az imént megismert bajtársakkal sikeresen megoldottunk egy komoly rejtélyt. Hogy mennyi idő alatt, arról fogalmam sincs, mert, hogy őszinte legyek, tényleg elvesztettem a valóságérzékemet. Semmi más nem foglalkoztatott, mint az a fura puzzle, amit közösen kellett kiraknunk.

Lassan búcsúzkodni és szedelőzködni kezdtem. Csodás (második) esküvőt kívántam az ifjú párnak és a többiektől is elköszöntem. Az étterem másik részében másik játékostársaság üldögélt nyakig rejtélyben. Reménykedve fordultak felém, "Ki a gyilkos?" – kérdezgették esdeklő, elkínzott arccal. Én azonban mindentudóan rájuk mosolyogtam és könnyedén tovalejtettem. Kaparják ki maguknak a gesztenyét!

Legközelebb augusztus végén lesz nyomozós vacsora a Belgában.


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.