2019. március 25. - Irén napja
Vasárnap
Min:5°
Max:17°
Hétfő
Min:7°
Max:12°
Kedd
Min:5°
Max:11°
Szerda
Min:2°
Max:8°
Csütörtök
Min:2°
Max:11°
Civil szféra

Tanácskozás a négylábúakról - írta: pm
2006-05-15 - Egyeztető megbeszélést tartottak a Polgármesteri Hivatal szakemberei és a Százhalombattai Állatvédők Köre (SZÁK) elnöke. Arra keresték a választ, hogyan tehetnék hatékonyabbá az önkormányzat és a civil szervezet közötti együttműködést.
- Jelentős előrelépésnek tartom – mondja Szentes Erika, a SZÁK elnöke -, hogy ígéretet kaptunk: a város kifizeti az érdi menhelyre szállított százhalombattai kutyák után a tartás költségeit. Átlagosan havonta öt kutya kerül a menhelyre, ellátásuk fejében egyenként harmincezer forintot kap majd a menhelyet üzemeltető alapítvány.

- A SZÁK nemrég azt tette szóvá, hogy nem tudnak bejutni a helyi gyepmesteri telepre. Ebben is sikerült előre lépni?
- Igen, egyeztetett időpontban a városi televízió forgatócsoportja bemehet a telepre, és felvételeket készíthet a kutyákról. Ez azért fontos, mert lehetséges, hogy valaki felismeri az állatokat, és jelentkezik értük, illetve megtetszenek valakinek, és befogadják őket.

- A saját városi menhely létesítéséről nem esett szó?
- Úgy látom, hogy az önkormányzat egyelőre nem szándékozik saját menhelyet létesíteni, sokkal valószínűbb, hogy tárgyalásokat kezdeményeznek az érdi menhellyel a bővítésről. Mi ezt is jó megoldásnak tartjuk, a lényeg az, hogy legyen más lehetőség is, ne csak az altatás. Kértük, hogy biztosítsanak egy helyet az egyesületnek arra a célra, hogy legyen hol elhelyezni átmenetileg azokat a macskákat, amelyeket a parkokban fogunk be, hogy ivartalanítsuk őket. A műtét után szükség lenne néhány napos felügyeletre, de nem tudjuk megoldani, annál inkább, mert ezek az állatok általában nincsenek emberhez szokva, ezért az sem megoldható, hogy valamelyik aktivistánkhoz kerüljenek erre az időre. Pillanatnyilag nem tud helyet biztosítani az önkormányzat sem, de van rá remény, hogy a közeljövőben igen.

- A SZÁK indítványozta, hogy az önkormányzat támogassa az összes százhalombattai kutya beazonosítását beültethető chip alkalmazásával. Ezzel a kérdéssel is foglalkoztak a megbeszélésen?
- Az ötletet jónak találták az önkormányzat képviselői, és valószínű, hogy hamarosan, várhatóan a nyári szünet után a képviselő-testület elé is terjesztik. Bízom benne, hogy támogatják a javaslatot, mert ezzel ellenőrizhető lenne a teljes százhalombattai ebállomány.

- A városi majálison részt vett a SZÁK. Tervezik, hogy más rendezvényeken is megjelennek?
- A gyermeknapon egészen biztosan ott leszünk, meghívtak bennünket, és nagyon örülünk a lehetőségnek. Kitesszük a tablónkat, emellett kivetítőn folyamatosan láthatóak lesznek az örökbe fogadható állatok, de néhány kutyával személyesen is találkozhatnak a résztvevők. A helyszínen nem fogadhatnak örökbe, de megismerkedhetnek velük, és akár másnap kihozhatják azokat a menhelyről. Bemutatjuk a hagyományos magyar fajtákról, amelyekből sajnos, egyre kevesebb van, emellett lovas fogaton is utazhatnak a gyerekek.

- Miért tartja fontosnak a szervezet népszerűsítését?
- Nemcsak a tevőleges állatvédelem a dolgunk, hanem legalább ennyire fontos a tudatformálás. Nagyon örülök annak, hogy a megbeszélésen az alpolgármester úr arról biztosított, támogatják oktatási tevékenységünket. Felhívják az iskolavezetők figyelmét arra, hogy létezünk, és hogy szívesen vállalunk szerepet a gyerekek állatvédelmi nevelésében. Fontos lenne, hogy ne elvben szeressék a gyerekek az állatokat, ne csak a mesében lévő őzikét is madárkát ismerjék, hanem legyen személyes kapcsolatuk. Találkozzanak a gazdátlan állatok problémájával, és szerezzenek tudomást arról, hogy van megoldás.

AKTUÁLIS
2019-03-22 - Tanácskozást tart a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete március 28-án, csütörtökön 9 órától.
2019-03-22 - A Helyi Lokálpatrióták Egyesülete elítéli és elhatárolódik a városunkban történt erőszakos cselekményektől, különösen a minap történt politikai indíttatású erőszakos megnyilvánulásoktól. Az ilyen és ehhez hasonló erőszakos magatartás, más személyek szóbeli és fizikai bántalmazása, vagy fenyegetése.
2019-03-20 - A Nagytétény-Diósd – Pusztaszabolcs állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40a Budapest – Pusztaszabolcs [– Dunaújváros] vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek április 1-től 18-ig.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Jönnek az okospadok
2019-03-22
Feltölti a telefont, négy méteres körzetben biztosít internetet, világít, adatokat gyűjt, nyáron hűti magát – ilyesmiket tud az okospad, amit hamarosan Százhalombatta több pontján is kipróbálhatunk.

Elutasítják a brutalitást és a megfélemlítést
2019-03-22
Megtámadták az egyik dunafüredi vendéglátóhely tulajdonosát és kollégáit Százhalombattán március 19-én. Az egyébként fegyverrel rendelkező elkövető eközben lelövéssel fenyegette meg a város polgármesterét és több önkormányzati képviselőt. Az egyik sértettet a mentők szállították kórházba. Az eset kapcsán tartott tájékoztatót Vezér Mihály március 20-án, képviselők, intézményvezetők, valamint a sajtómédiumok főszerkesztőinek jelenlétében.

Battára került a nyereményautó - Egyik percről a másikra lett milliomos
2019-03-21
A százhalombattai Göntér Katalin nyerte a Pöttyös Túró Rudi és a SPAR Magyarország közös promóciójának főnyereményét, a Volkswagen Beetle Cabriolet autót tavaly év végén.

Új betegszállító autó
2019-03-21
Új betegszállító kisbuszt adott át a százhalombattai önkormányzat március 20-án a Százhalom Egészségügyi Központban.  Az OPEL VIVARO-t dr. Berzéki Ferenc, a betegszállítást végző Promed Bt. vezetője vette át Vezér Mihály polgármestertől.

Mennek, futnak, győznek
2019-03-21
Kiugró eredmények és klasszisversenyzők – a márciust is ez jellemezte a Százhalombattai VUK SE triatlonszakosztályánál.

Teke - Vereség hazai pályán
2019-03-21
5:1 arányban alul maradtak a vendég Nagy T csapatával szemben a Battai Gurítók legutóbbi mérkőzésükön. A pontjukat Lehel Vilmos szerezte. Legközelebb március 28-án, csütörtökön, 17 órától játszanak a Golyószórók ellen a KlubSirályban. Várják szurkolóikat!

Oltások és szűrővizsgálatok
2019-03-21
A százhalombattai önkormányzat továbbra is kiemelt figyelmet fordít a városban élő gyerekek egészségének megőrzésére és az egészségügyi problémák időben történő kiszűrésére. Önként vállalt feladatként támogatja az ingyenes oltásokat és óvodai szűrővizsgálatokat.

Íjászverseny
2019-03-19
Jó eredményeket értek el a helyi versenyzők az első százhalombattai teremíjászversenyen március 17-én.

Tisztelet a hősöknek
2019-03-19
"Nehéz kincs a szabadság, amelyért áldozatot kell hozni" – emelte ki Vezér Mihály polgármester a ’48-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én rendezett városi ünnepségen Százhalombattán.

Szemészeti szűrés az ovikban
2019-03-19
Az idei évben is teljes körű szemészeti szűrővizsgálatot szervez az önkormányzat a szeptemberben iskolát kezdő gyerekek számára Százhalombattán.

Új sportpálya a Kőrösiben
2019-03-19
Hamarosan elkészül a százhalombattai Kőrösi sportiskola új kézilabda-, illetve focipályája, amelyet közel egy hónapja kezdtek építeni az iskola udvarán a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásából.

Zöld szív
2019-03-19
Kiemelkedően szerepeltek a százhalombattai Pitypangos Óvoda növendékei a Zöld Szív Ifjúsági Természetvédő Mozgalom 30. évfordulója alkalmából meghirdetett rajzpályázaton.

Több mint 25 ezer zseton
2019-03-19
Négyszázezer forintos adományt nyert a Százhalombattai Szivárvány Óvoda a Tesco civil szervezeteket és intézményeket támogató pályázatán.

Szemétszedés az Urbáriumban
2019-03-19
Szemétszedésre várja a városrész lakóit a víz világnapja alkalmából Vezér Mihály polgármester, Urbárium települési képviselője március 22-én, pénteken 14 órától.

Új vezető az Idősek Otthonában
2019-03-19
Pentz Istvánné megbízott szervezeti egység vezető látja el az Idősek Otthona, valamint az Időskorúak Gondozóháza szakmai felügyeletét február 23-ától. Az új vezető megbízása egy évre szól.

Zöld szíves óvoda- zöld szíves óvodásokkal
2019-03-19
Örömmel tájékoztatok minden kedves érdeklődő olvasót az alábbi sikereinkről.

Elkészültek az adóbevallási tervezetek
2019-03-18
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkészült az szja-bevallási tervezetekkel, így idén a tavalyihoz képest csaknem ötszázezerrel többen, azaz már 5,6 millióan kaphatnak segítséget az adóbevalláshoz. A tervezetek az egyéni vállalkozóknak, őstermelőknek, áfás magánszemélyeknek támpontként szolgálnak a bevallás beadásához.

Kimaxolta Békéscsabát
2019-03-18
Hét számból hetet nyert meg a XXII. Nemzetközi Szenior Úszóversenyen Horváth Csenge, a Százhalombattai VUK SE úszója március 16-17-én Békéscsabán.

Közbiztonsági gyermekrajzpályázat
2019-03-18
"Veszélyesnek látom" címmel hirdettek alkotói versenyt az Érdi Rendőrkapitányság, a kataszrófavédelmi kirendeltség, az önkormányzat, ifjúsági önkormányzat, valamint tankerületi központ együttműködésében a kapitányság illetékességi területén élő diákok számára.

Modellezés - Totális elsőség az Észak Adria Trófea Kupán
2019-03-18
Forrai Csaba egyéniben, a Dunamenti Energia Modellező Klub pedig csapatban győzött F5-IOM hajóosztályban a tavalyi Észak Adria Trófea Kupán, amelynek díjátadását az idei versenysorozat első fordulóján, március 17-én adták át.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.