2019. május 26. - Fülöp, Evelin napja
Szombat
Min:13°
Max:22°
Vasárnap
Min:10°
Max:23°
Hétfő
Min:15°
Max:21°
Kedd
Min:13°
Max:21°
Szerda
Min:10°
Max:15°
Civil szféra
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Tanácskozás a négylábúakról - írta: pm
2006-05-15 - Egyeztető megbeszélést tartottak a Polgármesteri Hivatal szakemberei és a Százhalombattai Állatvédők Köre (SZÁK) elnöke. Arra keresték a választ, hogyan tehetnék hatékonyabbá az önkormányzat és a civil szervezet közötti együttműködést.
- Jelentős előrelépésnek tartom – mondja Szentes Erika, a SZÁK elnöke -, hogy ígéretet kaptunk: a város kifizeti az érdi menhelyre szállított százhalombattai kutyák után a tartás költségeit. Átlagosan havonta öt kutya kerül a menhelyre, ellátásuk fejében egyenként harmincezer forintot kap majd a menhelyet üzemeltető alapítvány.

- A SZÁK nemrég azt tette szóvá, hogy nem tudnak bejutni a helyi gyepmesteri telepre. Ebben is sikerült előre lépni?
- Igen, egyeztetett időpontban a városi televízió forgatócsoportja bemehet a telepre, és felvételeket készíthet a kutyákról. Ez azért fontos, mert lehetséges, hogy valaki felismeri az állatokat, és jelentkezik értük, illetve megtetszenek valakinek, és befogadják őket.

- A saját városi menhely létesítéséről nem esett szó?
- Úgy látom, hogy az önkormányzat egyelőre nem szándékozik saját menhelyet létesíteni, sokkal valószínűbb, hogy tárgyalásokat kezdeményeznek az érdi menhellyel a bővítésről. Mi ezt is jó megoldásnak tartjuk, a lényeg az, hogy legyen más lehetőség is, ne csak az altatás. Kértük, hogy biztosítsanak egy helyet az egyesületnek arra a célra, hogy legyen hol elhelyezni átmenetileg azokat a macskákat, amelyeket a parkokban fogunk be, hogy ivartalanítsuk őket. A műtét után szükség lenne néhány napos felügyeletre, de nem tudjuk megoldani, annál inkább, mert ezek az állatok általában nincsenek emberhez szokva, ezért az sem megoldható, hogy valamelyik aktivistánkhoz kerüljenek erre az időre. Pillanatnyilag nem tud helyet biztosítani az önkormányzat sem, de van rá remény, hogy a közeljövőben igen.

- A SZÁK indítványozta, hogy az önkormányzat támogassa az összes százhalombattai kutya beazonosítását beültethető chip alkalmazásával. Ezzel a kérdéssel is foglalkoztak a megbeszélésen?
- Az ötletet jónak találták az önkormányzat képviselői, és valószínű, hogy hamarosan, várhatóan a nyári szünet után a képviselő-testület elé is terjesztik. Bízom benne, hogy támogatják a javaslatot, mert ezzel ellenőrizhető lenne a teljes százhalombattai ebállomány.

- A városi majálison részt vett a SZÁK. Tervezik, hogy más rendezvényeken is megjelennek?
- A gyermeknapon egészen biztosan ott leszünk, meghívtak bennünket, és nagyon örülünk a lehetőségnek. Kitesszük a tablónkat, emellett kivetítőn folyamatosan láthatóak lesznek az örökbe fogadható állatok, de néhány kutyával személyesen is találkozhatnak a résztvevők. A helyszínen nem fogadhatnak örökbe, de megismerkedhetnek velük, és akár másnap kihozhatják azokat a menhelyről. Bemutatjuk a hagyományos magyar fajtákról, amelyekből sajnos, egyre kevesebb van, emellett lovas fogaton is utazhatnak a gyerekek.

- Miért tartja fontosnak a szervezet népszerűsítését?
- Nemcsak a tevőleges állatvédelem a dolgunk, hanem legalább ennyire fontos a tudatformálás. Nagyon örülök annak, hogy a megbeszélésen az alpolgármester úr arról biztosított, támogatják oktatási tevékenységünket. Felhívják az iskolavezetők figyelmét arra, hogy létezünk, és hogy szívesen vállalunk szerepet a gyerekek állatvédelmi nevelésében. Fontos lenne, hogy ne elvben szeressék a gyerekek az állatokat, ne csak a mesében lévő őzikét is madárkát ismerjék, hanem legyen személyes kapcsolatuk. Találkozzanak a gazdátlan állatok problémájával, és szerezzenek tudomást arról, hogy van megoldás.

1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
Nyári táborok
2019-04-11 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
AKTUÁLIS
2019-05-23 -
2019-05-20 -
2019-05-17 - Nyolc mázsa horogérett pontyot helyez ki a Benta-patakba a Dubics Tamás Horgász Egyesület Százhalombattán május 24-én, pénteken. A torkolat kivételével tilos horgászni a patakban 24-én reggel 8 órától 25-én, szombaton reggel 6 óráig.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Vasárnap kezdődik a kvízjáték
2019-05-24
Izgalmas, Százhalombatta múltjával és jelenével foglalkozó kvízjátékon játszhatnak a városlakók május 26-ától.

Versenyről versenyre futnak
2019-05-24
Szép eredményekkel tértek haza a SZVISE Atlétika szakosztályának sportolói az elmúlt időszak versenyeiről.

Diákolimpiát nyert a Kőrösi judokája
2019-05-23
Aranyérmet szerzett diák "A" korosztályban, -66 kilogrammban Engler Ádám, a Százhalombattai Körösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános iskola tanulója a Zalaegerszegen megrendezett judodiákolimpián május 18-án.  

Összbírói Értekezlet a Budapest Környéki Törvényszéken
2019-05-23
A Budapest Környéki Törvényszék (BKT) 2019. május 22-én Összbírói Értekezletet tartott, amelyet évértékelő sajtótájékoztató előzött meg.

Babacsomag az önkormányzattól
2019-05-22
Hamarosan elindul a hatmillió forint összértékű, szociális alapú babaprogram Százhalombattán. Az állami családbarát intézkedések kiegészítéseként – polgármesteri kezdeményezésre a születési támogatás is bekerült a város szociális ellátórendszerébe.

Battai érmek a kick-box világkupán
2019-05-22
Kisbajcsi Hajnalka ezüstérmet, Gál Edina pedig bronzérmet szerzett a budapesti kick-boksz világkupán május 16-18-án. A 25th Hungarian Kick-boxing World Cup 2019-en 39 ország, 284 csapat, 1 661 versenyző vett részt, tizenkét tatamin és három ringben zajlottak a küzdelmek.

Fel kell készülni a vízelvezetésre
2019-05-21
A betemetett esővízelvezető árkok visszaállítására és rendszeres karbantartására, valamint a társasházi épületek megfelelő vízszigetelésére hívta fel a figyelmet az önkormányzat az özönvízszerű esőzések kapcsán Százhalombattán. 

Ledönteni a falakat
2019-05-21
Nagy sikert aratott a Felhőjárók Mozdulatszínház a 29. alkalommal megrendezett Tartóshullám – Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét Fesztiválon, amit április 30-a és május 4-e között rendeztek a Monostori Erődben, Komáromban.

Érmek a BVSC Kupáról
2019-05-21
Tíz versenyzővel képviseltette magát a Százhalombattai VUK SE Úszószakosztálya a XVIII. BVSC Kupa Nemzetközi Úszóversenyen május 19-20-án, Budapesten.

Shane Birley: Légy te is menő blogger és vlogger 10 lépésben!
2019-05-21
Boldog-boldogtalan blogol vagy vlogol, azaz írott vagy videó-naplót készít és tölt fel az internetre.

Profi VB-re készülhet a battai triatlonos
2019-05-21
A professzionális mezőnyben indulhat a 70.3 világbajnokságon Eberhardt Annamária szeptember 7-én a franciaországi Nizzában. A Százhalombattai VUK SE triatlonistája a Vietnamban rendezett 70.3 Ázsia-bajnokságon elért hetedik helyével teljesítette a kvótát az elmúlt hétvégén.

OMNYE a Benelux napsütésben
2019-05-20
Miközben az itthoniak áztak-fáztak a májusi "aranyesőzésben", az OMNYE 46 fős csoportja bejárta a németországi közép-Rajna vidéket és a Benelux országok legszebb városait.

Korai felismerés, egészséges fejlődés
2019-05-20
Három civil szervezet projektje közül messze a legtöbb szavazatot a Szülők Fóruma Egyesület "Tente, baba, tente" programja nyerte a százhalombattai nagyáruházban szervezett vásárlói voksoláson 2018 nyarán.

Rajt-célgyőzelem
2019-05-20
4 óra 20 perces idővel rajt-célgyőzelmet aratott féltávon Arany Gitta, a VUK SE Triatlon szakosztályának versenyzője a grazi triatlonversenyen május 11-én. 

Újabb színházi bemutató
2019-05-20
Az élet kapuja címmel jelent meg Herczeg Ferenc nagyszabású történelmi regénye1920-ban, amely azt taglalja, hogy miért nem jött létre Európában a teljes keresztényi összefogás a török veszedelemmel szemben. A három alkalommal is Nobel-díjra jelölt regényt az Újszínház felkérésére a Százhalombattán élő Fazekas István írta színpadra.

Újdonságok a könyvtárban
2019-05-20
Jamagucsi Szango: Szamurájok hajnala Teresa Driscoll: Rajtad a szemem B.

Új környezetszépítő verseny
2019-05-20
Idén első alkalommal a legszebb haszonkertekkel is versenyezni lehet Százhalombattán. Az országosan hetedik éve meghirdetett programra Vezér Mihály polgármester hívta fel a városlakók figyelmét a négy helyszínen megrendezett virágosztáson május 16-17-én.

Fontos győzelem
2019-05-20
5:3 arányban nyert a VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Szigethalom együttese ellen május 19-én.

Csúcsdöntögetők
2019-05-20
Két új országos csúcsot is úszott a  dr. Huszár Tibor, Kőhalmi András, Tóth Csaba, Tóth György összeállítású férfi váltó a hétvégén  Ausztriában megrendezett nemzetköz szenior úszóversenyen.

Gyémántminősítések az országos versenyen
2019-05-20
Minden százhalombattai csoport és szólista a legkiválóbb minősítésben, Gyémánt Dalosmadár Díjban részesült az Országos Pünkösdi Népdalünnepen május 17-én, Tökölön.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.