2021. január 23. - Zelma napja
Szombat
Min:4°
Max:12°
Vasárnap
Min:1°
Max:6°
Hétfő
Min:0°
Max:5°
Kedd
Min:0°
Max:2°
Szerda
Min:-1°
Max:3°
Civil szféra
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Tanácskozás a négylábúakról - írta: pm
2006-05-15 - Egyeztető megbeszélést tartottak a Polgármesteri Hivatal szakemberei és a Százhalombattai Állatvédők Köre (SZÁK) elnöke. Arra keresték a választ, hogyan tehetnék hatékonyabbá az önkormányzat és a civil szervezet közötti együttműködést.
- Jelentős előrelépésnek tartom – mondja Szentes Erika, a SZÁK elnöke -, hogy ígéretet kaptunk: a város kifizeti az érdi menhelyre szállított százhalombattai kutyák után a tartás költségeit. Átlagosan havonta öt kutya kerül a menhelyre, ellátásuk fejében egyenként harmincezer forintot kap majd a menhelyet üzemeltető alapítvány.

- A SZÁK nemrég azt tette szóvá, hogy nem tudnak bejutni a helyi gyepmesteri telepre. Ebben is sikerült előre lépni?
- Igen, egyeztetett időpontban a városi televízió forgatócsoportja bemehet a telepre, és felvételeket készíthet a kutyákról. Ez azért fontos, mert lehetséges, hogy valaki felismeri az állatokat, és jelentkezik értük, illetve megtetszenek valakinek, és befogadják őket.

- A saját városi menhely létesítéséről nem esett szó?
- Úgy látom, hogy az önkormányzat egyelőre nem szándékozik saját menhelyet létesíteni, sokkal valószínűbb, hogy tárgyalásokat kezdeményeznek az érdi menhellyel a bővítésről. Mi ezt is jó megoldásnak tartjuk, a lényeg az, hogy legyen más lehetőség is, ne csak az altatás. Kértük, hogy biztosítsanak egy helyet az egyesületnek arra a célra, hogy legyen hol elhelyezni átmenetileg azokat a macskákat, amelyeket a parkokban fogunk be, hogy ivartalanítsuk őket. A műtét után szükség lenne néhány napos felügyeletre, de nem tudjuk megoldani, annál inkább, mert ezek az állatok általában nincsenek emberhez szokva, ezért az sem megoldható, hogy valamelyik aktivistánkhoz kerüljenek erre az időre. Pillanatnyilag nem tud helyet biztosítani az önkormányzat sem, de van rá remény, hogy a közeljövőben igen.

- A SZÁK indítványozta, hogy az önkormányzat támogassa az összes százhalombattai kutya beazonosítását beültethető chip alkalmazásával. Ezzel a kérdéssel is foglalkoztak a megbeszélésen?
- Az ötletet jónak találták az önkormányzat képviselői, és valószínű, hogy hamarosan, várhatóan a nyári szünet után a képviselő-testület elé is terjesztik. Bízom benne, hogy támogatják a javaslatot, mert ezzel ellenőrizhető lenne a teljes százhalombattai ebállomány.

- A városi majálison részt vett a SZÁK. Tervezik, hogy más rendezvényeken is megjelennek?
- A gyermeknapon egészen biztosan ott leszünk, meghívtak bennünket, és nagyon örülünk a lehetőségnek. Kitesszük a tablónkat, emellett kivetítőn folyamatosan láthatóak lesznek az örökbe fogadható állatok, de néhány kutyával személyesen is találkozhatnak a résztvevők. A helyszínen nem fogadhatnak örökbe, de megismerkedhetnek velük, és akár másnap kihozhatják azokat a menhelyről. Bemutatjuk a hagyományos magyar fajtákról, amelyekből sajnos, egyre kevesebb van, emellett lovas fogaton is utazhatnak a gyerekek.

- Miért tartja fontosnak a szervezet népszerűsítését?
- Nemcsak a tevőleges állatvédelem a dolgunk, hanem legalább ennyire fontos a tudatformálás. Nagyon örülök annak, hogy a megbeszélésen az alpolgármester úr arról biztosított, támogatják oktatási tevékenységünket. Felhívják az iskolavezetők figyelmét arra, hogy létezünk, és hogy szívesen vállalunk szerepet a gyerekek állatvédelmi nevelésében. Fontos lenne, hogy ne elvben szeressék a gyerekek az állatokat, ne csak a mesében lévő őzikét is madárkát ismerjék, hanem legyen személyes kapcsolatuk. Találkozzanak a gazdátlan állatok problémájával, és szerezzenek tudomást arról, hogy van megoldás.

AKTUÁLIS
2020-12-17 - Egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie december 16-ától annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt, és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, valamint orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult – tájékoztatott a NAV.
2020-12-15 - Néhány utast váratlanul ért Százhalombattán, hogy az ABC áruház nevű megállót - a Rubik-térnél, illetve a másik oldalon a konferenciaközpont előtt - nem érintik a Volán járatai december 13-tól. A közlekedési társaság egy a megállókban kihelyezett információs táblán tájékoztatja utasait a bevezetett módosításról.
2020-12-09 - Gere István emlékére.
HÍREINK
Épülhet a kerékpárút
2021-01-22
A Pest Megyei Kormányhivatal kiadta az építési engedélyt az EuroVelo 6 kerékpárút Érd és Százhalombatta közötti szakaszára – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Szakmány Tamás professzor a "Város Díszpolgára" cím jelöltje
2021-01-22
Százhalombatta Város Önkormányzata kitüntető díjak odaítélésével is köszönetet mond mindazoknak, akik példaértékű cselekedetet hajtottak végre és hozzájárultak Százhalombatta jó hírnevéhez.   

Tisztelet a Magyar Kultúrának!
2021-01-22
Tisztelt Kultúrakedvelő Százhalombattaiak! Január 22-e a Magyar Kultúra Napja, amelyet az idei évben rendhagyó módon ünneplünk. A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel sajnos az eddigi megszokott közös ünneplés helyett az idei évben más térben emlékezhetünk.

Adatszolgáltatási kötelezettség vendéglátóhely üzemeltetők részére
2021-01-21
Tisztelt Vendéglátóhely Üzemeltető! Figyelemmel a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 2021. január 1-jével hatályos jogszabályváltozására, az alábbiakra hívjuk fel szíves figyelmét!

Február közepén léphet életbe az új buszmenetrend
2021-01-21
Tisztelt Százhalombattaiak! A VOLÁNBUSZ ma tájékoztatott arról, hogy a Déli lakótelep közösségi közlekedését érintő útvonal-módosítást február 1-jén még nem tudják bevezetni az új menetrend szerint, amely a korábbi menetirány visszaállítása mellett két jelenlegi buszjárat útvonalának megtartását és kiegészítő buszokat is tartalmaz.

Adathalászok trükköznek a NAV nevében
2021-01-21
Több bejelentés is érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), miszerint csalók kíséreltek megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat – írja közleményében a hivatal.

Lelki útravaló
2021-01-20
Isten békessége. "Az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen." 

Elhunyt Dr. Farkas Sándor, városunk gyógyszerésze
2021-01-20
Megrendülten értesültem róla, hogy jó barátom, “mindenki gyógyszerésze" Dr. Farkas Sándor a tegnapi nap 68 éves korában - rövid betegség után - elhunyt. 

Isten éltesse a 80 éves Horváth Istvánt
2021-01-18
Horváth István (Popi bácsi) mögött több évtizedes futballkarrier, és több, mint fél évszázados edzői múlt áll, sikeres pályafutását a labdarúgásnak köszönheti. Több évtizede meghatározó személyisége volt a százhalombattai futballnak.

XII. Százhalombattai Shooting Open
2021-01-18
A Százhalombattai Lövészklub - a Magyar Sportlövők Szövetsége és Százhalombatta város Önkormányzata segítségével - idén is megrendezte évindító, sportlövő válogató versenyét január 9-10-én.

Harmadik hely az országos robotika versenyen
2021-01-17
"A digitális világot meg kell ismerni, hogy az előnyeivel élni lehessen". Az Arany Iskolás diákok pedig olyan versenyzők, akik a fenti gondolattal már tisztában vannak.

Ne dőljön be a csalóknak
2021-01-17
Mindennapjaink jelenségévé vált az a "trükkös" bűnelkövetési módszer, amely nem csak az egyedül élő időskorúakat érinti. Az Érdi Rendőrkapitányság szórólapokkal is felhívta a figyelmet a csalókra, két érdi, valamint egy-egy százhalombattai és diósdi bevásárlóközpontnál január 17-én.

Szekrényből bújt elő az egyik gyanúsított
2021-01-17
Egyenruhások ébresztették két érdi ház lakóit január 12-én reggel. Az egyik címen elfogtak egy 18 éves férfit és egy 30 éves nőt, a másik ingatlan emeletén egy szekrényben keresett hiába menedéket egy 26 éves nő. A három előállítottat két lopással hozták összefüggésbe.

Illegális hulladéklerakók felszámolása - pályázat
2021-01-17
"Tisztítsuk meg az országot" – címmel hirdetett pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében.

A védőoltás elfogadása egyéni és közösségi felelősségünk
2021-01-15
A KÉSZ örömét fejezi ki, hogy a védőoltás széleskörű elérhetősége által legyőzhetővé vált az egészségünket, lelki békénket, társadalmunkat és gazdaságunkat veszélyeztető koronavírus-járvány.

Az első baba
2021-01-14
Cseke Gábor Noel az idei év első százhalombattai újszülöttje, aki január 2-án, 5 óra 8 perckor látta meg a napvilágot 3160 grammal és 56 cm-rel. Szülei Baglé Zsanett és Cseke Gábor. Vezér Mihály polgármester a családot köszöntve átadta az édesapának az önkormányzat babacsomagját, illetve a szülőknek a város ajándékát január 14-én.

Előrelépés a nehézségek ellenére - Bóna Zoltán országgyűlési képviselő évértékelője
2021-01-14
Tisztelt Százhalombattai Polgárok! A mögöttünk álló évek és évtizedek ezen időszakaiban már-már rutinszerűen kívántunk egymásnak minden jót az új esztendőre. Szép gesztus ez még akkor is, ha az esetek túlnyomó részében megszokásból jön, és igazából végig sem gondoljuk, hogy pontosan mi az a kívánság, amiről azt gondoljuk, hogy boldoggá teheti a másik életét.

Lelki útravaló
2021-01-13
Kihez imádkozunk?

Áramszünet
2021-01-11
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt szünetel a szolgáltatás az alábbi helyszíneken, a jelzett időpontokban.

Edzéssel kezdtek a modellvitorlázók
2021-01-11
Forrai Csaba jóvoltából baráti, professzionális szabad edzéses napot tartottak a százhalombattai modellvitorlázók a sukorói Velence tavi evezős pályán január 9-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.