2019. szeptember 20. - Friderika napja
Péntek
Min:9°
Max:19°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Vasárnap
Min:8°
Max:21°
Hétfő
Min:12°
Max:18°
Kedd
Min:11°
Max:20°
Választás

Tisztelt Választópolgárok, Tisztelt Százhalombattaiak!
2014-10-15 - Bár közel negyedszázada veszek részt szeretett városunk önkormányzati irányításában, és az Önök bizalmából öt választási cikluson keresztül voltam Százhalombatta polgármestere, nem tudok elfogódottság nélkül gondolni az elmúlt vasárnapra. Szeretnék Önöknek köszönetet mondani, amiért részt vettek a szavazáson és ismét biztosítottak támogatásukról, méghozzá minden eddiginél jelentősebb arányban.
Mivel a folytatásra voksoltak, folytatni fogom az eddigi munkát és mindent megteszek azért, hogy Százhalombatta fejlődése töretlen maradjon. A következő öt évben a rám szavazóknak be fogom bizonyítani, hogy jó döntést hoztak október 12-én, de az a célom, hogy minden városlakó úgy érezze: a város irányítása jó kezekben van, és Százhalombatta jó irányba halad.
 
A választás mindig komoly és felelősségteljes feladatok elé állítja az önkormányzatot, sok munkát és sok terhet ró városházi kollégáimra, a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőire és vezetőire, de azokra is, akik társadalmi, politikai megbízatásból kapcsolódnak be a szavazás lebonyolításába, tisztaságának, tisztességének ellenőrzésébe. Az idei évben három választást is lebonyolítottunk. Nemcsak sikeresen és eredményesen, de a legnagyobb rendben, a jogszabályok maximális betartása mellett, annak ellenére is, hogy időközben ezek a jogszabályok jelentős változáson mentek keresztül.
 
A törvények tisztelete, a demokrácia melletti elkötelezettség és a választói akarat alázatos szolgálata jellemezte mind az országgyűlési, mind az Európa Parlamenti, mind pedig az önkormányzati választásokat. Tisztelet és köszönet érte mindazoknak, akik részt vettek az előkészítés és lebonyolítás munkájában!
 
Tisztelet és köszönet illeti azokat a választópolgárokat is, akik éltek törvény adta jogukkal és részt vettek a szavazásokon! Vallom, hogy a demokrácia nem a legtökéletesebb társadalmi és politikai berendezkedés, de egyelőre nem találtak fel jobbat. Vallom, hogy a demokráciában való részvétel, a jó értelemben vett politizálás, vagyis a polisz – jelen esetben a város – ügyeivel való foglalkozás nemcsak jogunk, hanem kötelességünk is. Hiszek abban, hogy bármennyire is rátermett, tapasztalt egy vezető, a kollektív bölcsességre, az együttműködésre és a különböző vélemények megismerésére, tiszteletben tartására kell támaszkodnia.
 
Köszönöm, hogy nem maradtak otthon, köszönöm, hogy véleményt nyilvánítottak, és arra kérek mindenkit, továbbra se "maradjon otthon", törődjön közös dolgainkkal, hogy életünk jobb, a jövőnk pedig ígéretesebb legyen!
 
Nagy öröm számomra, hogy a választók túlnyomó többsége nemcsak számomra, hanem az általam képviselt civil szervezet, az ÉSZKE számára is bizalmat szavazott. Ez a csapat az elmúlt évek során már bebizonyította, hogy alkalmas a város irányítására, hiszen egy olyan időszakban is képesek voltunk megőrizni, sőt, sok esetben javítani a közszolgáltatások színvonalát, folytatni az építkezést és gyarapítani a város vagyonát, amikor az egész minket körülvevő világot gazdasági recesszió sújtotta, számos tekintetben kedvezőtlen jogszabályi környezetben kellett működtetni az önkormányzatot, sok esetben negatív hatású központi intézkedéseket kellett kompenzálnunk.
 
Köszönöm, hogy bizalmat szavaztak az ÉSZKÉ-nek! Nem fogják megbánni, hiszen képviselőink egytől egyig olyan tapasztalt, az önkormányzati munkához nélkülözhetetlen ismeretekkel és tudással rendelkező személyek, akik itt élnek a városban Önökkel együtt. Elérhetőek, és eddig sem próbálták kitalálni, mit is szeretnének a választóik, hanem a folyamatos és közvetlen kapcsolattartásra építették a képviselői munkájukat. Az ő nevükben is ígérem: ez a jövőben sem változik, továbbra is számítunk Önökre, véleményükre, javaslatukra, esetleges kritikájukra, mert csak Önökkel együtt lehetünk továbbra is eredményesek.
 
Bár a képviselő-testületben sikerült növelnünk képviselőink arányát, abszolút többséget nem szereztünk, így a jövőben sem erőből, akaratból, hanem jó szándékkal, észérvekkel, együttműködéssel szeretnénk részt venni az önkormányzati munkában – a Százhalombattán élők érdekeit, esélyeit szem előtt tartva, hűen ahhoz a városépítő programhoz, amelyet a választásra készülve megalkottunk és nyilvánosságra hoztunk.
 
Bár városvezetőként bíztam önmagamban, az eddig végzett munkámban és abban, hogy aki nyitott szemmel jár, az látja annak eredményeit is, mégis rendkívül jól esett, hogy minden eddiginél nagyobb arányban sikerült elnyernem a szavazók támogatását. Ez a majdnem 70 százalék olyan visszajelzés, amely rendkívül értékes számomra. Lelkesítő, biztató alap, amelyre építkezni lehet, inspiráció, amely segít az új ötletek, tervek megszületésében, erő, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy töretlen energiával, bizalommal és hittel végezzem tovább polgármesteri feladataimat, azt a tisztséget, missziót, de elsősorban szolgálatot, amelyet Önök bíztak rám.
 
Kedves Választók, Kedves Százhalombattaiak! Hálás szívvel köszönöm megtisztelő bizalmukat! Számítok Önökre a következő öt évben, és Önök is számíthatnak rám!
 
Tisztelettel:
Vezér Mihály polgármester

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Battai center a bronzérmes válogatottban
2019-09-20
Bronzéremmel tért haza az U17-es vízilabda-válogatott a grúziai Európa-bajnokságról. A csapat centere az egykor százhalombattai, jelenleg KSI játékos, Gábor Lőrinc volt.

Kortársak a kortársakért a SZISZKI-ben
2019-09-20
A nyár folyamán tizenévesekből álló kortárs segítő csoport olyan foglalkozásokat tartott a leendő kilencedikes diákoknak, hogy könnyebben vegyék az iskolai akadályokat.

Gyermekek Világnapja
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Óvodai és iskolai rendőrségi programok
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Idegenben nem megy
2019-09-20
4:2 arányban vesztettek a Battai Gurítók az Obsitos II.

Szerb Búcsú
2019-09-20
A százhalombattai szerb önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban.

Bronzot hoztak a sárkányhajó Eb-ről
2019-09-19
Négy százhalombattai tagja is volt annak a székesfehérvári sárkányhajócsapatnak, amely harmadik helyezést ért el a 18. Klub Legénység Európa-bajnokságon júliusban Sevillaban.

Télen-nyáron csúszhatnak
2019-09-19
Öt különböző csúszdából álló csúszdaparkot adott át az önkormányzat a Gyertyán utcai játszótéren, a SZISZKI mellett ma délután. Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy az ötletet a helyszín dombos jellege adta. Eddig csak télen csúszkáltak rajta a gyerekek, mostantól egész évben megtehetik.

Játszótéren árusított kábítószert a 3 fiatal
2019-09-19
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 19-én megtartott nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

Szlovénia megmutatta esős és napos arcát is
2019-09-19
Az OMNYE 56 fős csapata szeptember második hetében felfedezte magának Szlovéniát.

Jótékonysági futás a Fészekért
2019-09-19
Rekord mennyiségű adomány gyúlt össze a Fészek Gyermekvédő egyesület ötödik jótékonysági futásán szeptember 15-én, Érden. Az akció még nem fejeződött be, október közepéig lehet futni és adakozni az átmeneti gyermekotthon javára.

Új udvar társadalmi összefogással
2019-09-19
Az önkormányzat, a tankerület, az iskolai alapítvány és a szülők összefogásával újult meg a játszóudvar és a futópálya az Eötvös Loránd iskolában, Százhalombattán. A szabadidős és sportterület korszerű és biztonságos burkolatot kapott mintegy 560 négyzetméteren. Az ünnepélyes átadásra a szeptember 1-jei tanévnyitón került sor.

Emlékszem, Battai Napokon
2019-09-18
Soha nem látott tömegeket mozgattak meg az idei Battai Napok szeptember 13-15-én. Szinte folyamatosan hömpölygött a sokaság a kulturális, közösségi, sport- és családi programokon. Teltházzal dübörögtek az esti koncertek, sorban érkeztek a könnyűzenei élet legjobb előadói. A Halott Pénz minden eddiginél több embert vonzott a szabadidőközpontba. 

Önfeledt nyárbúcsúztató - Elismerések a Battai Napokon
2019-09-18
Mindig nagy érdeklődés mellett kerül sor a Battai Napokra, de az idei, immár huszonhatodik rendezvénysorozat sikere minden várakozást felülmúlt szeptember 13-15-én Százhalombattán.

Virágos nyertesek
2019-09-18
A Battai Napok ünnepélyes megnyitóján került sor a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek eredményhirdetésére szeptember 13-án.

"A kibékíthetetlen ellentétek is kisimulnak!" - Fazekas István Pilátusa Beregszászon
2019-09-18
Állótapssal jutalmazta a közönség a Pilátus éjszakája című előadást szeptember 15-én a beregszászi színház nagytermében.  A címszerepet Jánosi Dávid, Pilátus feleségét, Claudia Proculát Gregor Bernadett alakította. A budapesti Újszínház művészei először jártak Kárpátalján.

Jogerősen elítélték a kamu karambolok szervezőjét
2019-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 17-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak a büntetőügyében, aki úgynevezett kamu karambolok okozója és résztevevője volt.

Gyermekek világnapja
2019-09-18
"Minden gyermek egy önálló személyiség, különleges és értékes emberke.

Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.