2019. június 20. - Rafael napja
Szerda
Min:19°
Max:19°
Csütörtök
Min:17°
Max:27°
Péntek
Min:16°
Max:26°
Szombat
Min:16°
Max:27°
Vasárnap
Min:18°
Max:24°
Választás

Tisztelt Választópolgárok, Tisztelt Százhalombattaiak!
2014-10-15 - Bár közel negyedszázada veszek részt szeretett városunk önkormányzati irányításában, és az Önök bizalmából öt választási cikluson keresztül voltam Százhalombatta polgármestere, nem tudok elfogódottság nélkül gondolni az elmúlt vasárnapra. Szeretnék Önöknek köszönetet mondani, amiért részt vettek a szavazáson és ismét biztosítottak támogatásukról, méghozzá minden eddiginél jelentősebb arányban.
Mivel a folytatásra voksoltak, folytatni fogom az eddigi munkát és mindent megteszek azért, hogy Százhalombatta fejlődése töretlen maradjon. A következő öt évben a rám szavazóknak be fogom bizonyítani, hogy jó döntést hoztak október 12-én, de az a célom, hogy minden városlakó úgy érezze: a város irányítása jó kezekben van, és Százhalombatta jó irányba halad.
 
A választás mindig komoly és felelősségteljes feladatok elé állítja az önkormányzatot, sok munkát és sok terhet ró városházi kollégáimra, a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőire és vezetőire, de azokra is, akik társadalmi, politikai megbízatásból kapcsolódnak be a szavazás lebonyolításába, tisztaságának, tisztességének ellenőrzésébe. Az idei évben három választást is lebonyolítottunk. Nemcsak sikeresen és eredményesen, de a legnagyobb rendben, a jogszabályok maximális betartása mellett, annak ellenére is, hogy időközben ezek a jogszabályok jelentős változáson mentek keresztül.
 
A törvények tisztelete, a demokrácia melletti elkötelezettség és a választói akarat alázatos szolgálata jellemezte mind az országgyűlési, mind az Európa Parlamenti, mind pedig az önkormányzati választásokat. Tisztelet és köszönet érte mindazoknak, akik részt vettek az előkészítés és lebonyolítás munkájában!
 
Tisztelet és köszönet illeti azokat a választópolgárokat is, akik éltek törvény adta jogukkal és részt vettek a szavazásokon! Vallom, hogy a demokrácia nem a legtökéletesebb társadalmi és politikai berendezkedés, de egyelőre nem találtak fel jobbat. Vallom, hogy a demokráciában való részvétel, a jó értelemben vett politizálás, vagyis a polisz – jelen esetben a város – ügyeivel való foglalkozás nemcsak jogunk, hanem kötelességünk is. Hiszek abban, hogy bármennyire is rátermett, tapasztalt egy vezető, a kollektív bölcsességre, az együttműködésre és a különböző vélemények megismerésére, tiszteletben tartására kell támaszkodnia.
 
Köszönöm, hogy nem maradtak otthon, köszönöm, hogy véleményt nyilvánítottak, és arra kérek mindenkit, továbbra se "maradjon otthon", törődjön közös dolgainkkal, hogy életünk jobb, a jövőnk pedig ígéretesebb legyen!
 
Nagy öröm számomra, hogy a választók túlnyomó többsége nemcsak számomra, hanem az általam képviselt civil szervezet, az ÉSZKE számára is bizalmat szavazott. Ez a csapat az elmúlt évek során már bebizonyította, hogy alkalmas a város irányítására, hiszen egy olyan időszakban is képesek voltunk megőrizni, sőt, sok esetben javítani a közszolgáltatások színvonalát, folytatni az építkezést és gyarapítani a város vagyonát, amikor az egész minket körülvevő világot gazdasági recesszió sújtotta, számos tekintetben kedvezőtlen jogszabályi környezetben kellett működtetni az önkormányzatot, sok esetben negatív hatású központi intézkedéseket kellett kompenzálnunk.
 
Köszönöm, hogy bizalmat szavaztak az ÉSZKÉ-nek! Nem fogják megbánni, hiszen képviselőink egytől egyig olyan tapasztalt, az önkormányzati munkához nélkülözhetetlen ismeretekkel és tudással rendelkező személyek, akik itt élnek a városban Önökkel együtt. Elérhetőek, és eddig sem próbálták kitalálni, mit is szeretnének a választóik, hanem a folyamatos és közvetlen kapcsolattartásra építették a képviselői munkájukat. Az ő nevükben is ígérem: ez a jövőben sem változik, továbbra is számítunk Önökre, véleményükre, javaslatukra, esetleges kritikájukra, mert csak Önökkel együtt lehetünk továbbra is eredményesek.
 
Bár a képviselő-testületben sikerült növelnünk képviselőink arányát, abszolút többséget nem szereztünk, így a jövőben sem erőből, akaratból, hanem jó szándékkal, észérvekkel, együttműködéssel szeretnénk részt venni az önkormányzati munkában – a Százhalombattán élők érdekeit, esélyeit szem előtt tartva, hűen ahhoz a városépítő programhoz, amelyet a választásra készülve megalkottunk és nyilvánosságra hoztunk.
 
Bár városvezetőként bíztam önmagamban, az eddig végzett munkámban és abban, hogy aki nyitott szemmel jár, az látja annak eredményeit is, mégis rendkívül jól esett, hogy minden eddiginél nagyobb arányban sikerült elnyernem a szavazók támogatását. Ez a majdnem 70 százalék olyan visszajelzés, amely rendkívül értékes számomra. Lelkesítő, biztató alap, amelyre építkezni lehet, inspiráció, amely segít az új ötletek, tervek megszületésében, erő, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy töretlen energiával, bizalommal és hittel végezzem tovább polgármesteri feladataimat, azt a tisztséget, missziót, de elsősorban szolgálatot, amelyet Önök bíztak rám.
 
Kedves Választók, Kedves Százhalombattaiak! Hálás szívvel köszönöm megtisztelő bizalmukat! Számítok Önökre a következő öt évben, és Önök is számíthatnak rám!
 
Tisztelettel:
Vezér Mihály polgármester

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- László Bandy finisszázs - 2019-06-18
- Programajánló - 2019-06-17
- Várostörténeti előadás a könyvtárban - 2019-06-14
- EFOTT - 2019-06-11
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Programajánló - 2019-06-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Az elátkozott kúria - 2019-05-21
- Programajánló - 2019-05-20
- Pajor Tamás Százhalombattán - 2019-05-15
Választási hírek
Felhívások
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Folyamatos a szúnyogirtás
2019-06-19
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményben leírta, hogy az egész országot érintő szúnyoginvázió oka a folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg. Nehezítette a szúnyoggyérítést a múlt szerdától vasárnapig tartó hőség, amely miatt a légi permetezések többségét le kellett állítni, tekintettel arra, hogy a nagy melegben a szúnyogok többsége a késői órákig megbújik a növényzetben, a repülési szabályok viszont az éjszakai munkavégzést nem teszik lehetővé.      

Felújítják a Csodaszarvas díszkutat
2019-06-19
Néhány hét múlva újra üzemel a főtéri Csodaszarvas díszkút Százhalombattán. Addigra újra cserélik a régi, kopott burkolatot.

Számos gondot megoldott a pótköltségvetés - Képviselő-testületi összefoglaló
2019-06-18
A költségvetési rendelet módosítása volt a képviselő-testület június 17-i ülésének fő témája Százhalombattán. Tárgyaltak az iskolaudvarok felújításáról, a sportegészségügyi ellátásról, a Matta-kerti közösségi tér és parkolóhelyek kialakításáról, illetve az egészségügyi szakellátásról és alapellátásról.

Tájékoztató a Gesztenyés úti társasház-építéssel kapcsolatban
2019-06-18
A Képviselő-testület kezdeményezésemre megtárgyalta az építkezéssel összefüggésben kialakult helyzetet.

Battai szerzők az Ünnepi Könyvhéten
2019-06-18
Új helyszínen került megrendezésre az idei Ünnepi Könyvhét, a Duna-korzó hangulata sokaknak adott felejthetetlen élményt. Minden bizonnyal azoknak is, akik a Véghelyi Balázs által vezetett Üveghegy Kiadó pavilonjánál álltak meg szemlézgetni.

Maradtak az élen
2019-06-18
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját a százhalombattai Dx-Trade csapata június 8-án, Budapesten.

Könyvek ünnepe
2019-06-18
Negyedik alkalommal szervezett Battai Könyvünnepet a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán június 7-én. Bár az egész napos rendezvény gazdag kínálattal várta a városlakókat, a reméltnél kevesebben vettek részt.

Battai Gurítók - nyáron
2019-06-18
A tavaszi szezon végeztével a Battai Gurítók játékosai különböző meghívásos versenyeken vettek részt.

Fazekas István: Erdélyiség térben és időben
2019-06-18
Gondolná-e valaki, hogy a deklarált szólásszabadság keretei között az elcsatolt területek magyarjainak esetenként nehezebb hozzájutniuk egy-egy anyaországban megjelent könyvhöz vagy folyóirathoz, mint a hetvenes-nyolcvanas években? 

Szúnyogok
2019-06-17
Az elmúlt héten kétszer és ezen a héten is kétszer végeztet szúnyogirtást az önkormányzat Százhalombattán. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Partneri együttműködés
2019-06-17
A Petrolszolg Kft. munkatársai kapták az idei Aranyszív-díjat a Sérültekért Alapítványtól Százhalombattán június 15-én. Az elismerést 2003-ban alapította a civil szervezet azok számára, akik kiemelkedően sokat tesznek a fogyatékkal élő emberekért.

A sport nagykövetei
2019-06-17
Többszáz gyerek, szülő, nagyszülő és edző vett részt a VUK SE hagyományos, családias hangulatú évzáróján június 16-án az óvárosi focipályán. Az eseményen az immár tizenhét éve működő egyesület valamennyi szakosztálya képviseltette magát.

Óvárosi Focikupa
2019-06-17

Sportos szezonzáró
2019-06-17
Szezonzáró családi napot tartott a B-Cool Dance és a SZVISE öt szakága Százhalombattán, a Csónakázó-tónál június 16-án.

Modellező világkupa
2019-06-17
Hatodik helyezést ért el Tokaji Tamás, a Dunamenti Energia Modellező Klub versenyzője a körrepülő műrepülő (F2B) világkupafordulóján, a Jozef Gabris emlékversenyen június 8-9-én a szlovákiai Homonnán. 

Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.