2019. szeptember 20. - Friderika napja
Péntek
Min:9°
Max:18°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Vasárnap
Min:8°
Max:21°
Hétfő
Min:10°
Max:16°
Kedd
Min:10°
Max:18°
Választás

Dunafüreden is megtartotta lakossági fórumát az ÉSZKE
2014-09-24 - A dunafürediek számára rendezett választási fórumot az ÉSZKE szeptember 22-én, a zsúfolásig megtelt Kszellman Flóra Közösségi Házban. A 6. számú választókerület, vagyis majdnem a teljes városrész képviselője és jelöltje Szél Pál, illetve a néhány dunafüredi utcát is érintő 5. választókerület képviselője és jelöltje, Török Sándor tájékoztatta a választókat.
Vezér Mihály polgármester köszöntő beszédében nagy örömét fejezte ki a lakókkal történő, fórumok kínálta személyes találkozás lehetősége miatt. A fórum elején a város elmúlt négyévi munkájáról is tájékoztatta a megjelenteket. Mint mondta, nagyon nehéz volt, de eredményesen végig vitték programjukat, az egész országot érintő, megváltozott gazdasági körülmények és több, az önkormányzatok gazdálkodására negatív hatással bíró törvényi változás (mint például a víziközmű-törvény, és az oktatási intézmények államosítása) ellenére is. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt ciklusban minden nehezítő körülmény ellenére és az alapvető szolgáltatások megszokott, magas színvonalon történő tartása mellett is több mint 8 milliárd forinttal sikerült a város és közel 1,5 milliárd forinttal pedig az önkormányzati cégek vagyonát gyarapítani. Röviden ismertette az ÉSZKE városi programját is. Végül hozzátette, nagyon fontosnak tartja, hogy a következő képviselő-testületben is minél többen legyenek hasonlóan gondolkodó, tapasztalt és nem pártpolitikát folytató képviselők.

A fórumon programjukat ismertető képviselők már húsz éve szolgálják városunkat. Elsőként Török Sándor szólalt fel. Az egészségügy helyzetéről és tervezett változásokról beszélt. Mint mondta, bizonyos Százhalombattán már megszokott szakrendelések, valamint a 24 órás sebészet a legtöbb magyar településen még mindig nem elérhető. Utóbbi a nagyobb területű és lélekszámú Csepel önkormányzatának idei választási programjában is még csak célkitűzésként szerepel. Százhalombattán a következő ciklusban az egyik cél az alapellátás, vagyis a háziorvosok és a fogászati rendelések erősítése, technikai felszereltségük modernizálása és növelése; a másik pedig a 72 órás sebészet kialakítása. Ezzel a műtétek 90 százaléka elvégezhető lenne helyben, kizárólag életmentő műtétek miatt kerülnének a városlakók távolabbi intézményekbe. Török Sándor ismertette az elmúlt évek eredményeit és a következő ciklusra, programjában szereplő célkitűzéseket: a fiatalok, idősek, sérültek, sport, kultúra, szociális ellátás területén és természetesen konkrét, a körzetéhez tartozó dunafüredi terület problémáinak megoldására is.

Nagy szeretettel, családias hangulatban köszöntötték a résztvevők Szél Pált, aki születése óta Dunafüreden lakik, és már húsz éve képviseli szeretett városrészét a mindenkori testületben. Szóban is tájékoztatta a megjelenteket az elmúlt évek során, önkormányzati képviselőként elért eredményeiről és egy előre elkészített kimutatás segítségével is, amelyen a főbb fejlesztési, beruházási munkák és a rájuk fordított önkormányzati források is feltüntetésre kerültek. Kiemelte, hogy ha a szavazópolgárok a következő 5 éves ciklusra is bizalmat szavaznak neki, folytatni fogja az eddig tőle megszokott közvetlen, hatékony képviselői munkát. Felelőtlenül nem ígérget, inkább többet teljesít. Hangsúlyozta továbbá, hogy az önkormányzati választásokra vonatkozó törvény módosítása értelmében ezúttal már 5 évre kerülnek megválasztásra a képviselő-testület tagjai, és örömét fejezte ki, hogy megválasztása esetén még többet tud dolgozni, teljesíteni Dunafüred érdekében.

A program második felében a megjelent lakók többsége köszönetét és elégedettségét fejezte ki a fórum házigazdáinak, illetve a városrészt érintő kérdéseiket, javaslataikat terjesztették elő, amelyekre Vezér Mihály és Szél Pál azonnali és megnyugtató válaszokat adott.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Battai center a bronzérmes válogatottban
2019-09-20
Bronzéremmel tért haza az U17-es vízilabda-válogatott a grúziai Európa-bajnokságról. A csapat centere az egykor százhalombattai, jelenleg KSI játékos, Gábor Lőrinc volt.

Kortársak a kortársakért a SZISZKI-ben
2019-09-20
A nyár folyamán tizenévesekből álló kortárs segítő csoport olyan foglalkozásokat tartott a leendő kilencedikes diákoknak, hogy könnyebben vegyék az iskolai akadályokat.

Gyermekek Világnapja
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Óvodai és iskolai rendőrségi programok
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Idegenben nem megy
2019-09-20
4:2 arányban vesztettek a Battai Gurítók az Obsitos II.

Szerb Búcsú
2019-09-20
A százhalombattai szerb önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban.

Bronzot hoztak a sárkányhajó Eb-ről
2019-09-19
Négy százhalombattai tagja is volt annak a székesfehérvári sárkányhajócsapatnak, amely harmadik helyezést ért el a 18. Klub Legénység Európa-bajnokságon júliusban Sevillaban.

Télen-nyáron csúszhatnak
2019-09-19
Öt különböző csúszdából álló csúszdaparkot adott át az önkormányzat a Gyertyán utcai játszótéren, a SZISZKI mellett ma délután. Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy az ötletet a helyszín dombos jellege adta. Eddig csak télen csúszkáltak rajta a gyerekek, mostantól egész évben megtehetik.

Játszótéren árusított kábítószert a 3 fiatal
2019-09-19
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 19-én megtartott nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

Szlovénia megmutatta esős és napos arcát is
2019-09-19
Az OMNYE 56 fős csapata szeptember második hetében felfedezte magának Szlovéniát.

Jótékonysági futás a Fészekért
2019-09-19
Rekord mennyiségű adomány gyúlt össze a Fészek Gyermekvédő egyesület ötödik jótékonysági futásán szeptember 15-én, Érden. Az akció még nem fejeződött be, október közepéig lehet futni és adakozni az átmeneti gyermekotthon javára.

Új udvar társadalmi összefogással
2019-09-19
Az önkormányzat, a tankerület, az iskolai alapítvány és a szülők összefogásával újult meg a játszóudvar és a futópálya az Eötvös Loránd iskolában, Százhalombattán. A szabadidős és sportterület korszerű és biztonságos burkolatot kapott mintegy 560 négyzetméteren. Az ünnepélyes átadásra a szeptember 1-jei tanévnyitón került sor.

Emlékszem, Battai Napokon
2019-09-18
Soha nem látott tömegeket mozgattak meg az idei Battai Napok szeptember 13-15-én. Szinte folyamatosan hömpölygött a sokaság a kulturális, közösségi, sport- és családi programokon. Teltházzal dübörögtek az esti koncertek, sorban érkeztek a könnyűzenei élet legjobb előadói. A Halott Pénz minden eddiginél több embert vonzott a szabadidőközpontba. 

Önfeledt nyárbúcsúztató - Elismerések a Battai Napokon
2019-09-18
Mindig nagy érdeklődés mellett kerül sor a Battai Napokra, de az idei, immár huszonhatodik rendezvénysorozat sikere minden várakozást felülmúlt szeptember 13-15-én Százhalombattán.

Virágos nyertesek
2019-09-18
A Battai Napok ünnepélyes megnyitóján került sor a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek eredményhirdetésére szeptember 13-án.

"A kibékíthetetlen ellentétek is kisimulnak!" - Fazekas István Pilátusa Beregszászon
2019-09-18
Állótapssal jutalmazta a közönség a Pilátus éjszakája című előadást szeptember 15-én a beregszászi színház nagytermében.  A címszerepet Jánosi Dávid, Pilátus feleségét, Claudia Proculát Gregor Bernadett alakította. A budapesti Újszínház művészei először jártak Kárpátalján.

Jogerősen elítélték a kamu karambolok szervezőjét
2019-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 17-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak a büntetőügyében, aki úgynevezett kamu karambolok okozója és résztevevője volt.

Gyermekek világnapja
2019-09-18
"Minden gyermek egy önálló személyiség, különleges és értékes emberke.

Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.