2019. szeptember 20. - Friderika napja
Péntek
Min:9°
Max:19°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Vasárnap
Min:8°
Max:21°
Hétfő
Min:12°
Max:18°
Kedd
Min:11°
Max:20°
Választás
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Folytatódnak az ÉSZKE fórumok
2014-09-18 - A 4. és az 5. választókerület számára rendezett választási fórumot az ÉSZKE Százhalombattán szeptember 17-én. Vezér Mihály polgármester néhány aktualitásról is tájékoztatta a megjelentek népes táborát.
Mint mondta, másfél-két héten belül elkészül az új körforgalmi csomópont az Erőmű és Vörösmarty út találkozásánál. A közlekedés biztonságosabb és komfortosabb lesz. Bejelentette, hogy a Rubik-kocka megalkotásának 40. évfordulója alkalmából egy közel négy méteres látványosság készül a volt CBA helyén épült parkban. Személyesen is invitálta a nyugdíjasokat az október 3-ra tervezett városi idősek napjára, amely során idén is szép műsor és jó ebéd mellett eleveníthetik fel közös emlékeiket. Két héten belül várható az egészségügyi központ előtti új park átadása. A területen megújul a növényzet, egyebek mellett medence és egy másfél méter átmérőjű, egyedi pitypangszökőkút készül. A park új funkciókkal gazdagodik és valódi közösségi térré, agorává válhat.

Kovács Lajos, a 4-es választókerület képviselője és képviselő-jelöltje kiemelte: az elmúlt húsz év alatt nem fejlődött olyan sokat a körzet, mint az utolsó négyben. Megoldották az esővíz-elvezetést a Jókai és Arany János utcák park felőli oldalán, megépült a Béke utcai járda, park, megújult az aszfaltburkolat az Augusztus 20-a utcában. Két irányból lehet már megközelíteni a Százszorszép Óvodát, amivel csökkent a tumultus a Posta közben. Út-, járdarekonstrukció, közműfelújítás történt az Október 6. és a Március 15. utcában, kicserélték a vízvezetéket az Ifjúság úton. Mindez az érintett lakosság igényei szerint, velük egyeztetve zajlott.

Több éves előkészítő és beruházó munka eredményeként teljesen átépült, megszépült, kényelmesebbé és funkcionálisabbá vált a városközpont. Az ott élőknek persze meg kell tanulniuk együtt élni azzal a pezsgéssel, rendezvényekkel, harangszóval, amely egy igazi kisvárosi főteret jellemez.

Kovács Lajos kiemelte: a szakbizottság elnökeként legfontosabbnak azt tartja, hogy a következő ciklusban is megmaradjon a városüzemeltetés jelenlegi színvonala. Mindent meg kell tenni, hogy a lakosság továbbra se szenvedjen hátrányt a közüzemi szolgáltatások központosítása miatt, és ne emelkedjenek a közüzemi díjak. A fő feladatok között említette a kenyérgyár helyén maradt "romhalmaz" felszámolását és a hulladékkezelés hosszú távú, lakosságbarát megoldását.

Választóinak az eddigi intenzív munka és a közvetlen kapcsolattartás folytatását ígérte.

Török Sándor, aki szintén jelenlegi körzetében, az 5. választókerületben indul, előbb szakbizottsága tevékenységét értékelte. Kiemelte a kiugróan magas színvonalú egészségügyi ellátást. Olyan orvosok dolgoznak a Százhalom Egészségügyi Központban, akik egyik nap a helyi egynapos sebészeten operálnak, a következőn pedig már Londonban. Mindez csak az önkormányzat erőteljes pénzügyi támogatásával lehetséges. Tervezik az intézmény további fejlesztését is, amely, ha megvalósul, Magyarország első 72 órás kórháza működhetne Százhalombattán.

Huszonnégy jogcímen igényelhetnek segélyt az önkormányzattól a rászorulók, és fejlett intézményrendszer nyújt számukra sokrétű gondoskodást. Az idősgondozás területén egy olyan új otthon átadása jelenthet előrelépést, amely magasabb igények kiszolgálására is alkalmas. Meg kell fontolni a hajléktalanszálló bővítését is. Ha a kormány megkezdi a lányok ingyenes HPV oltását, az erre elkülönített forrást a fiúk immunizálására lehet fordítani.

Senkit sem kellett helyhiány miatt elutasítani a bölcsődéből vagy az óvodából, és az oktatás átalakítása után is sikerült megőrizni az iskolákban folyó oktatás-nevelés minőségét. Minden százhalombattai nyolcadikos továbbtanul. Munkahellyel, lakással, szórakozási lehetőséggel a városban kell tartani a fiatalokat. A szociális lakások rendszerét úgy kell működtetni, hogy előbb-utóbb mindenkinek saját otthona legyen. A jó szakemberek számára pedig szolgálati lakással kell vonzóvá tenni a várost.

Körzetével kapcsolatban elmondta: el kell végezni a Csónakos lakópark esővíz-elvezetését, a Pannónián be kell fejezni a társasház-felújítást és szebbé kell tenni a környezetet. Az úttest után a járda is felújításra vár a Hága László úton. Esztétikusabbá kell tenni a garázssort, meg kell oldani a csapadékvíz-elvezetését. Folytatni kell a csapadékvíz-rekonstrukciót Dunafüred lakótelep felé eső végén, és be kell fejezni a közművesítést az Aréna, Bajnok utcában, valamint a Triatlon közben. A VSZK parkoló és a Rózsák tere felújítása után, mintegy 100 millió forintból a Csónakázó-tó fejlesztése is folytatódik.

A hozzászólásokból kiderült, a választókerületek lakói alapvetően elégedettek a két képviselő, valamint az ÉSZKE tevékenységével, teljesítményével. Szóba került ugyanakkor, hogy van tennivaló a kutyatartás kultúrája, a szemetelés, a kulturáltabb együttélés területén.

Az ÉSZKE következő választási fóruma szeptember 22-én lesz a dunafüredi közösségi házban, ahol Szél Pál és Török Sándor várja az érdeklődőket.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Battai center a bronzérmes válogatottban
2019-09-20
Bronzéremmel tért haza az U17-es vízilabda-válogatott a grúziai Európa-bajnokságról. A csapat centere az egykor százhalombattai, jelenleg KSI játékos, Gábor Lőrinc volt.

Kortársak a kortársakért a SZISZKI-ben
2019-09-20
A nyár folyamán tizenévesekből álló kortárs segítő csoport olyan foglalkozásokat tartott a leendő kilencedikes diákoknak, hogy könnyebben vegyék az iskolai akadályokat.

Gyermekek Világnapja
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Óvodai és iskolai rendőrségi programok
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Idegenben nem megy
2019-09-20
4:2 arányban vesztettek a Battai Gurítók az Obsitos II.

Szerb Búcsú
2019-09-20
A százhalombattai szerb önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban.

Bronzot hoztak a sárkányhajó Eb-ről
2019-09-19
Négy százhalombattai tagja is volt annak a székesfehérvári sárkányhajócsapatnak, amely harmadik helyezést ért el a 18. Klub Legénység Európa-bajnokságon júliusban Sevillaban.

Télen-nyáron csúszhatnak
2019-09-19
Öt különböző csúszdából álló csúszdaparkot adott át az önkormányzat a Gyertyán utcai játszótéren, a SZISZKI mellett ma délután. Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy az ötletet a helyszín dombos jellege adta. Eddig csak télen csúszkáltak rajta a gyerekek, mostantól egész évben megtehetik.

Játszótéren árusított kábítószert a 3 fiatal
2019-09-19
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 19-én megtartott nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

Szlovénia megmutatta esős és napos arcát is
2019-09-19
Az OMNYE 56 fős csapata szeptember második hetében felfedezte magának Szlovéniát.

Jótékonysági futás a Fészekért
2019-09-19
Rekord mennyiségű adomány gyúlt össze a Fészek Gyermekvédő egyesület ötödik jótékonysági futásán szeptember 15-én, Érden. Az akció még nem fejeződött be, október közepéig lehet futni és adakozni az átmeneti gyermekotthon javára.

Új udvar társadalmi összefogással
2019-09-19
Az önkormányzat, a tankerület, az iskolai alapítvány és a szülők összefogásával újult meg a játszóudvar és a futópálya az Eötvös Loránd iskolában, Százhalombattán. A szabadidős és sportterület korszerű és biztonságos burkolatot kapott mintegy 560 négyzetméteren. Az ünnepélyes átadásra a szeptember 1-jei tanévnyitón került sor.

Emlékszem, Battai Napokon
2019-09-18
Soha nem látott tömegeket mozgattak meg az idei Battai Napok szeptember 13-15-én. Szinte folyamatosan hömpölygött a sokaság a kulturális, közösségi, sport- és családi programokon. Teltházzal dübörögtek az esti koncertek, sorban érkeztek a könnyűzenei élet legjobb előadói. A Halott Pénz minden eddiginél több embert vonzott a szabadidőközpontba. 

Önfeledt nyárbúcsúztató - Elismerések a Battai Napokon
2019-09-18
Mindig nagy érdeklődés mellett kerül sor a Battai Napokra, de az idei, immár huszonhatodik rendezvénysorozat sikere minden várakozást felülmúlt szeptember 13-15-én Százhalombattán.

Virágos nyertesek
2019-09-18
A Battai Napok ünnepélyes megnyitóján került sor a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek eredményhirdetésére szeptember 13-án.

"A kibékíthetetlen ellentétek is kisimulnak!" - Fazekas István Pilátusa Beregszászon
2019-09-18
Állótapssal jutalmazta a közönség a Pilátus éjszakája című előadást szeptember 15-én a beregszászi színház nagytermében.  A címszerepet Jánosi Dávid, Pilátus feleségét, Claudia Proculát Gregor Bernadett alakította. A budapesti Újszínház művészei először jártak Kárpátalján.

Jogerősen elítélték a kamu karambolok szervezőjét
2019-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 17-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak a büntetőügyében, aki úgynevezett kamu karambolok okozója és résztevevője volt.

Gyermekek világnapja
2019-09-18
"Minden gyermek egy önálló személyiség, különleges és értékes emberke.

Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.