2019. június 20. - Rafael napja
Szerda
Min:19°
Max:19°
Csütörtök
Min:17°
Max:27°
Péntek
Min:16°
Max:26°
Szombat
Min:16°
Max:27°
Vasárnap
Min:18°
Max:24°
Választás

Folytatódnak az ÉSZKE fórumok
2014-09-18 - A 4. és az 5. választókerület számára rendezett választási fórumot az ÉSZKE Százhalombattán szeptember 17-én. Vezér Mihály polgármester néhány aktualitásról is tájékoztatta a megjelentek népes táborát.
Mint mondta, másfél-két héten belül elkészül az új körforgalmi csomópont az Erőmű és Vörösmarty út találkozásánál. A közlekedés biztonságosabb és komfortosabb lesz. Bejelentette, hogy a Rubik-kocka megalkotásának 40. évfordulója alkalmából egy közel négy méteres látványosság készül a volt CBA helyén épült parkban. Személyesen is invitálta a nyugdíjasokat az október 3-ra tervezett városi idősek napjára, amely során idén is szép műsor és jó ebéd mellett eleveníthetik fel közös emlékeiket. Két héten belül várható az egészségügyi központ előtti új park átadása. A területen megújul a növényzet, egyebek mellett medence és egy másfél méter átmérőjű, egyedi pitypangszökőkút készül. A park új funkciókkal gazdagodik és valódi közösségi térré, agorává válhat.

Kovács Lajos, a 4-es választókerület képviselője és képviselő-jelöltje kiemelte: az elmúlt húsz év alatt nem fejlődött olyan sokat a körzet, mint az utolsó négyben. Megoldották az esővíz-elvezetést a Jókai és Arany János utcák park felőli oldalán, megépült a Béke utcai járda, park, megújult az aszfaltburkolat az Augusztus 20-a utcában. Két irányból lehet már megközelíteni a Százszorszép Óvodát, amivel csökkent a tumultus a Posta közben. Út-, járdarekonstrukció, közműfelújítás történt az Október 6. és a Március 15. utcában, kicserélték a vízvezetéket az Ifjúság úton. Mindez az érintett lakosság igényei szerint, velük egyeztetve zajlott.

Több éves előkészítő és beruházó munka eredményeként teljesen átépült, megszépült, kényelmesebbé és funkcionálisabbá vált a városközpont. Az ott élőknek persze meg kell tanulniuk együtt élni azzal a pezsgéssel, rendezvényekkel, harangszóval, amely egy igazi kisvárosi főteret jellemez.

Kovács Lajos kiemelte: a szakbizottság elnökeként legfontosabbnak azt tartja, hogy a következő ciklusban is megmaradjon a városüzemeltetés jelenlegi színvonala. Mindent meg kell tenni, hogy a lakosság továbbra se szenvedjen hátrányt a közüzemi szolgáltatások központosítása miatt, és ne emelkedjenek a közüzemi díjak. A fő feladatok között említette a kenyérgyár helyén maradt "romhalmaz" felszámolását és a hulladékkezelés hosszú távú, lakosságbarát megoldását.

Választóinak az eddigi intenzív munka és a közvetlen kapcsolattartás folytatását ígérte.

Török Sándor, aki szintén jelenlegi körzetében, az 5. választókerületben indul, előbb szakbizottsága tevékenységét értékelte. Kiemelte a kiugróan magas színvonalú egészségügyi ellátást. Olyan orvosok dolgoznak a Százhalom Egészségügyi Központban, akik egyik nap a helyi egynapos sebészeten operálnak, a következőn pedig már Londonban. Mindez csak az önkormányzat erőteljes pénzügyi támogatásával lehetséges. Tervezik az intézmény további fejlesztését is, amely, ha megvalósul, Magyarország első 72 órás kórháza működhetne Százhalombattán.

Huszonnégy jogcímen igényelhetnek segélyt az önkormányzattól a rászorulók, és fejlett intézményrendszer nyújt számukra sokrétű gondoskodást. Az idősgondozás területén egy olyan új otthon átadása jelenthet előrelépést, amely magasabb igények kiszolgálására is alkalmas. Meg kell fontolni a hajléktalanszálló bővítését is. Ha a kormány megkezdi a lányok ingyenes HPV oltását, az erre elkülönített forrást a fiúk immunizálására lehet fordítani.

Senkit sem kellett helyhiány miatt elutasítani a bölcsődéből vagy az óvodából, és az oktatás átalakítása után is sikerült megőrizni az iskolákban folyó oktatás-nevelés minőségét. Minden százhalombattai nyolcadikos továbbtanul. Munkahellyel, lakással, szórakozási lehetőséggel a városban kell tartani a fiatalokat. A szociális lakások rendszerét úgy kell működtetni, hogy előbb-utóbb mindenkinek saját otthona legyen. A jó szakemberek számára pedig szolgálati lakással kell vonzóvá tenni a várost.

Körzetével kapcsolatban elmondta: el kell végezni a Csónakos lakópark esővíz-elvezetését, a Pannónián be kell fejezni a társasház-felújítást és szebbé kell tenni a környezetet. Az úttest után a járda is felújításra vár a Hága László úton. Esztétikusabbá kell tenni a garázssort, meg kell oldani a csapadékvíz-elvezetését. Folytatni kell a csapadékvíz-rekonstrukciót Dunafüred lakótelep felé eső végén, és be kell fejezni a közművesítést az Aréna, Bajnok utcában, valamint a Triatlon közben. A VSZK parkoló és a Rózsák tere felújítása után, mintegy 100 millió forintból a Csónakázó-tó fejlesztése is folytatódik.

A hozzászólásokból kiderült, a választókerületek lakói alapvetően elégedettek a két képviselő, valamint az ÉSZKE tevékenységével, teljesítményével. Szóba került ugyanakkor, hogy van tennivaló a kutyatartás kultúrája, a szemetelés, a kulturáltabb együttélés területén.

Az ÉSZKE következő választási fóruma szeptember 22-én lesz a dunafüredi közösségi házban, ahol Szél Pál és Török Sándor várja az érdeklődőket.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- László Bandy finisszázs - 2019-06-18
- Programajánló - 2019-06-17
- Várostörténeti előadás a könyvtárban - 2019-06-14
- EFOTT - 2019-06-11
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Programajánló - 2019-06-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Az elátkozott kúria - 2019-05-21
- Programajánló - 2019-05-20
- Pajor Tamás Százhalombattán - 2019-05-15
Választási hírek
Felhívások
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Folyamatos a szúnyogirtás
2019-06-19
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményben leírta, hogy az egész országot érintő szúnyoginvázió oka a folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg. Nehezítette a szúnyoggyérítést a múlt szerdától vasárnapig tartó hőség, amely miatt a légi permetezések többségét le kellett állítni, tekintettel arra, hogy a nagy melegben a szúnyogok többsége a késői órákig megbújik a növényzetben, a repülési szabályok viszont az éjszakai munkavégzést nem teszik lehetővé.      

Felújítják a Csodaszarvas díszkutat
2019-06-19
Néhány hét múlva újra üzemel a főtéri Csodaszarvas díszkút Százhalombattán. Addigra újra cserélik a régi, kopott burkolatot.

Számos gondot megoldott a pótköltségvetés - Képviselő-testületi összefoglaló
2019-06-18
A költségvetési rendelet módosítása volt a képviselő-testület június 17-i ülésének fő témája Százhalombattán. Tárgyaltak az iskolaudvarok felújításáról, a sportegészségügyi ellátásról, a Matta-kerti közösségi tér és parkolóhelyek kialakításáról, illetve az egészségügyi szakellátásról és alapellátásról.

Tájékoztató a Gesztenyés úti társasház-építéssel kapcsolatban
2019-06-18
A Képviselő-testület kezdeményezésemre megtárgyalta az építkezéssel összefüggésben kialakult helyzetet.

Battai szerzők az Ünnepi Könyvhéten
2019-06-18
Új helyszínen került megrendezésre az idei Ünnepi Könyvhét, a Duna-korzó hangulata sokaknak adott felejthetetlen élményt. Minden bizonnyal azoknak is, akik a Véghelyi Balázs által vezetett Üveghegy Kiadó pavilonjánál álltak meg szemlézgetni.

Maradtak az élen
2019-06-18
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját a százhalombattai Dx-Trade csapata június 8-án, Budapesten.

Könyvek ünnepe
2019-06-18
Negyedik alkalommal szervezett Battai Könyvünnepet a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán június 7-én. Bár az egész napos rendezvény gazdag kínálattal várta a városlakókat, a reméltnél kevesebben vettek részt.

Battai Gurítók - nyáron
2019-06-18
A tavaszi szezon végeztével a Battai Gurítók játékosai különböző meghívásos versenyeken vettek részt.

Fazekas István: Erdélyiség térben és időben
2019-06-18
Gondolná-e valaki, hogy a deklarált szólásszabadság keretei között az elcsatolt területek magyarjainak esetenként nehezebb hozzájutniuk egy-egy anyaországban megjelent könyvhöz vagy folyóirathoz, mint a hetvenes-nyolcvanas években? 

Szúnyogok
2019-06-17
Az elmúlt héten kétszer és ezen a héten is kétszer végeztet szúnyogirtást az önkormányzat Százhalombattán. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Partneri együttműködés
2019-06-17
A Petrolszolg Kft. munkatársai kapták az idei Aranyszív-díjat a Sérültekért Alapítványtól Százhalombattán június 15-én. Az elismerést 2003-ban alapította a civil szervezet azok számára, akik kiemelkedően sokat tesznek a fogyatékkal élő emberekért.

A sport nagykövetei
2019-06-17
Többszáz gyerek, szülő, nagyszülő és edző vett részt a VUK SE hagyományos, családias hangulatú évzáróján június 16-án az óvárosi focipályán. Az eseményen az immár tizenhét éve működő egyesület valamennyi szakosztálya képviseltette magát.

Óvárosi Focikupa
2019-06-17

Sportos szezonzáró
2019-06-17
Szezonzáró családi napot tartott a B-Cool Dance és a SZVISE öt szakága Százhalombattán, a Csónakázó-tónál június 16-án.

Modellező világkupa
2019-06-17
Hatodik helyezést ért el Tokaji Tamás, a Dunamenti Energia Modellező Klub versenyzője a körrepülő műrepülő (F2B) világkupafordulóján, a Jozef Gabris emlékversenyen június 8-9-én a szlovákiai Homonnán. 

Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.