2019. június 16. - Jusztin napja
Vasárnap
Min:19°
Max:27°
Hétfő
Min:16°
Max:23°
Kedd
Min:17°
Max:24°
Szerda
Min:18°
Max:27°
Csütörtök
Min:18°
Max:25°
Választás

Biztonságot, fejlődést, jó közérzetet!
2014-08-28 - Így foglalja össze célkitűzéseit a százhalombattai Demokratikus Koalíció az október 12-i önkormányzati választásra készülve. Programjukat és jelöltjeiket augusztus 27-én mutatták be a helyi sajtónak.
Szabó Attila választókerületi elnök kiemelte: az elmúlt évtizedekben létrehozott értékeket megőrizve és továbbfejlesztve képzelik el az előrelépést. Szerintük vannak még kihasználatlan lehetőségek a városban. Legfontosabbnak a munkahelyteremtést tartják, ezen kívül több figyelmet szentelnének a fiataloknak és a szociálisan hátrányos helyzetűeknek. A közbiztonsággal kapcsolatban úgy vélekednek, egy bűncselekmény is több mint elfogadható. Elsősorban a körzeti megbízottak munkáját tennék hatékonyabbá.
 
Egyeztettek a másik baloldali párttal, és végül úgy döntöttek: külön-külön méretik meg magukat. A DK minden körzetben indít képviselő-jelöltet, de polgármesterjelöltjük nincsen. Arra biztatják a választókat: szavazzanak arra, akinek személyében garanciát látnak, hogy a város eddigi fejlődése zavartalanul folytatódik majd.
 
Az 1-es választókörzetben Saibán Dániel a DK képviselő-jelöltje, aki meglehetősen fiatal, de korosztályában sokan ismerik és nagy népszerűségnek örvend. Másfél éve foglalkozik közélettel, a helyi DK szervezet vezetője és a VSZK munkatársa. Az 1-es körzetben nőtt fel, ma pedig ott dolgozik.
A 2-es körzetben Weller János indul, aki az előző választási ciklusban meglehetősen sikeresen képviselte akkori lakóhelyét, Óvárost. Jelenleg a lakótelepen él, és ottani szűkebb környezetét szeretné szolgálni képviselőként.
 
A 3-as választókörzetben Törzsök Tibor a DK jelöltje, akire a Halom Tévé műsorvezetőjeként majd főszerkesztőjeként emlékezhetnek a battaiak. Televíziós szakemberként meglehetős közéleti jártasságra tett szert, de első alkalommal indul politikai választáson.
 
Szintén jelentős közéleti tapasztalattal rendelkezik Anda Béla, aki a 2000-es években a városi rendőrőrs vezetője volt. Őt a 4-es körzet képviseletére jelölte a DK.
 
Horváth György, az 5-ös körzet képviselőjelöltje évtizedek óta részt vesz a városi közéletben. Különösen a városüzemeltetés és a városfejlesztés területén rendelkezik értékes tapasztalatokkal. Hosszú ideig tagja volt az önkormányzat szakbizottságának, jelenleg pedig a Szákom Kft. felügyelőbizottságában tevékenykedik.
 
Szabó Attila huszonöt éve él Dunafüreden, a 6-os számú választókörzetben, amelynek most önkormányzati képviselője szeretne lenni. Tizenhat éve dolgozik a százhalombattai képviselő-testületben, volt alpolgármester, és a megyei közgyűlés munkájában is részt vett.
 
A 2002-2006-os ciklusban tevékenykedett a százhalombattai képviselő-testületben Bakos Ernő, aki szintén évtizedek óta politizál, és sokadik alkalommal indul a helyi választáson szűkebb lakókörnyezete, Újtelep-Urbárium mandátumáért. A MOL Nyrt. Európai Üzemi Tanácsának elnökeként különösen a foglalkoztatáspolitika területén jártas.
 
A korábban középiskolai tanárként és kulturális szakemberként dolgozó Farkas Sándornét jelenleg a város legrégebbi gyógyszertára, a Lakótelepi Patika üzemeltetőjeként ismerhetik a battaiak. Óvárosban, a 8-as számú körzetben lakik, és a településrész önkormányzati képviselője szeretne lenni.
 
A százhalombattai DK választási programja egyebek mellett kitér a nyugdíjasok és a nagycsaládosok, valamint a szociálisan rászorulók személyre szabott támogatására, a fiatalok véleményének kikérésére, a kkv szektor érdekképviseletére, a megfizethető szabadidős és tömegsportra, valamint Százhalombatta térségben betöltendő központi szerepére is. Városfejlesztési elképzeléseiket szórólapokon és a közösségi portálon is népszerűsítik.
 
Szabó Attila hangsúlyozta: képviselő-jelöltjeik egy része több cikluson keresztül részt vett, illetve ma is részt vesz a város irányításában, emellett vannak közöttük "újak" a fiatal szervezet alapító tagjai közül és olyan megbecsült városi szakemberek is, mint Bakos Ernő, Horváth György illetve Anda Béla, akiket felkértek a közreműködésre. A "csapat" erősségének elsősorban azt tartják, hogy minden, programjukban kiemelt területnek megvan a gazdája, vagyis olyan személyekkel képviseltetik várospolitikai elképzeléseiket, akik igen jól értenek az adott szakterülethez.

1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Maradtak az élen
2019-06-14
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a százhalombattai Dx-Trade csapata a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját június 8-án, Budapesten.

Előre a tiszta forráshoz
2019-06-14
A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének pünkösdi levele

Nem lükeség, csak nyereség
2019-06-13
Első helyezést ért el korcsoportjában a LÜK országos tanulmányi versenyen Izsó Kornél, a Százhalombattai Kőrösi Sportiskolai Általános iskola harmadikosa. A kisdiák laptopot és szüleivel együtt tölthető állatkerti kirándulást nyert.

Támogatták a kérelmeket
2019-06-13
Támogatta az önkormányzat Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottsága a pótköltségvetéshez érkezett kérelmeket – mondta el Szalai Attila, helyettes elnök a szakbizottság június 12-i ülését követően.

A Gesztenyés úton épülő társasházról is tárgyalt a szakbizottság
2019-06-13
Nyugtalanságot keltett a környéken élőkben, hogy 36 lakásos, ötemeletes, 16 méter magas társasház épülhet Százhalombattán, a Gesztenyés úton, amely jelenleg alacsonyabb beépítésű ennél. A témáról Oláh M. Zoltán főépítész nyilatkozott az önkormányzat Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottságának június 12-i ülése után.

Óvadék ellenében kerülhet szabadlábra az érdi gázoló
2019-06-13
Az Érdi Járásbíróságon 2019. június 12-én előkészítő ülésen kezdődött meg annak a férfinak a büntető ügye, akit a Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádol.

Még három utast keresnek
2019-06-13
Kiemelték a Hableányt a Dunából június 11-én. A hajóban négy holttestet találtak, akik közül az egyik a kapitány volt.  Másnap késő délután megtaláltak egy férfit a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszán, akit szintén a tragikus baleset áldozataként azonosítottak. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

Alpolgármesteri fogadóóra
2019-06-13
Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester június 18-án, kedden, 14.30-tól 16.30-ig tartja soron következő fogadóóráját a Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében. Időpontot a 23/542-104 telefonszámon lehet egyeztetni.

Hazai és nemzetközi sikerek
2019-06-13
Ausztrália, Ausztria és Lengyeltóti. Az alábbi helyeken versenyeztek a Százhalombattai VUK SE triatlonistái az elmúlt napokban.

Elhunyt Illés László
2019-06-13
Megrendüléssel értesültünk Illés László haláláról, aki a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Nyitott párt
2019-06-12
Fontos a fiatalok bevonása a Fideszbe helyi szinten is, illetve a taglétszám bővítése - jelentette ki Lukács Bernadett, a Fidesz Százhalombattai Szervezetének újonnan megválasztott elnöke a június 11-ei tájékoztatón. Az eseményen a bizalmat kapott négy alelnökből részt vett Dr. Brauswetter Viktor, Erdei Gyula és Szabó Zoltán, Révész Tibor egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni.

Életet mentett
2019-06-11
Az önkormányzat és a Városi Polgárőrség is oklevéllel ismerte el annak a százhalombattai férfinak a tettét, aki saját biztonságát is kockáztatva mentett ki egy fuldoklót a Bara-patakból június 7-én este. Oláh Dávid azonnal a vízbe ugrott, amikor észrevette, hogy valaki bajban van, nagy nehézségek árán húzta partra a fuldokló férfit, akit egészen a mentők, illetve a mentőhelikopter kiérkezéséig próbált életben tartani.

Még lehet jelentkezni
2019-06-11
Még lehet nevezni A "Tiszta udvar – rendes ház" környezetszépítő versenyre július 23-ig Százhalombattán. Az idén első alkalommal a legszebb haszonkertekkel is lehet versenyezni.

Ma és csütörtökön lesz szúnyogirtás
2019-06-11
A tervek szerint ismét földi szúnyogirtás lesz Százhalombattán ma és csütörtökön. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést, és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Tehetségek szolgálatában
2019-06-11
Negyedik alkalommal került sor a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciája (KGYTK) referenciaintézményeinek országos tanácskozására június 6-án. A találkozót a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium szervezte meg. Az előadások ezúttal is a tehetséggondozás köré csoportosultak.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.