2019. augusztus 25. - Lajos, Patricia napja
Vasárnap
Min:21°
Max:31°
Hétfő
Min:20°
Max:30°
Kedd
Min:20°
Max:30°
Szerda
Min:20°
Max:31°
Csütörtök
Min:20°
Max:31°
Választás

Biztonságot, fejlődést, jó közérzetet!
2014-08-28 - Így foglalja össze célkitűzéseit a százhalombattai Demokratikus Koalíció az október 12-i önkormányzati választásra készülve. Programjukat és jelöltjeiket augusztus 27-én mutatták be a helyi sajtónak.
Szabó Attila választókerületi elnök kiemelte: az elmúlt évtizedekben létrehozott értékeket megőrizve és továbbfejlesztve képzelik el az előrelépést. Szerintük vannak még kihasználatlan lehetőségek a városban. Legfontosabbnak a munkahelyteremtést tartják, ezen kívül több figyelmet szentelnének a fiataloknak és a szociálisan hátrányos helyzetűeknek. A közbiztonsággal kapcsolatban úgy vélekednek, egy bűncselekmény is több mint elfogadható. Elsősorban a körzeti megbízottak munkáját tennék hatékonyabbá.
 
Egyeztettek a másik baloldali párttal, és végül úgy döntöttek: külön-külön méretik meg magukat. A DK minden körzetben indít képviselő-jelöltet, de polgármesterjelöltjük nincsen. Arra biztatják a választókat: szavazzanak arra, akinek személyében garanciát látnak, hogy a város eddigi fejlődése zavartalanul folytatódik majd.
 
Az 1-es választókörzetben Saibán Dániel a DK képviselő-jelöltje, aki meglehetősen fiatal, de korosztályában sokan ismerik és nagy népszerűségnek örvend. Másfél éve foglalkozik közélettel, a helyi DK szervezet vezetője és a VSZK munkatársa. Az 1-es körzetben nőtt fel, ma pedig ott dolgozik.
A 2-es körzetben Weller János indul, aki az előző választási ciklusban meglehetősen sikeresen képviselte akkori lakóhelyét, Óvárost. Jelenleg a lakótelepen él, és ottani szűkebb környezetét szeretné szolgálni képviselőként.
 
A 3-as választókörzetben Törzsök Tibor a DK jelöltje, akire a Halom Tévé műsorvezetőjeként majd főszerkesztőjeként emlékezhetnek a battaiak. Televíziós szakemberként meglehetős közéleti jártasságra tett szert, de első alkalommal indul politikai választáson.
 
Szintén jelentős közéleti tapasztalattal rendelkezik Anda Béla, aki a 2000-es években a városi rendőrőrs vezetője volt. Őt a 4-es körzet képviseletére jelölte a DK.
 
Horváth György, az 5-ös körzet képviselőjelöltje évtizedek óta részt vesz a városi közéletben. Különösen a városüzemeltetés és a városfejlesztés területén rendelkezik értékes tapasztalatokkal. Hosszú ideig tagja volt az önkormányzat szakbizottságának, jelenleg pedig a Szákom Kft. felügyelőbizottságában tevékenykedik.
 
Szabó Attila huszonöt éve él Dunafüreden, a 6-os számú választókörzetben, amelynek most önkormányzati képviselője szeretne lenni. Tizenhat éve dolgozik a százhalombattai képviselő-testületben, volt alpolgármester, és a megyei közgyűlés munkájában is részt vett.
 
A 2002-2006-os ciklusban tevékenykedett a százhalombattai képviselő-testületben Bakos Ernő, aki szintén évtizedek óta politizál, és sokadik alkalommal indul a helyi választáson szűkebb lakókörnyezete, Újtelep-Urbárium mandátumáért. A MOL Nyrt. Európai Üzemi Tanácsának elnökeként különösen a foglalkoztatáspolitika területén jártas.
 
A korábban középiskolai tanárként és kulturális szakemberként dolgozó Farkas Sándornét jelenleg a város legrégebbi gyógyszertára, a Lakótelepi Patika üzemeltetőjeként ismerhetik a battaiak. Óvárosban, a 8-as számú körzetben lakik, és a településrész önkormányzati képviselője szeretne lenni.
 
A százhalombattai DK választási programja egyebek mellett kitér a nyugdíjasok és a nagycsaládosok, valamint a szociálisan rászorulók személyre szabott támogatására, a fiatalok véleményének kikérésére, a kkv szektor érdekképviseletére, a megfizethető szabadidős és tömegsportra, valamint Százhalombatta térségben betöltendő központi szerepére is. Városfejlesztési elképzeléseiket szórólapokon és a közösségi portálon is népszerűsítik.
 
Szabó Attila hangsúlyozta: képviselő-jelöltjeik egy része több cikluson keresztül részt vett, illetve ma is részt vesz a város irányításában, emellett vannak közöttük "újak" a fiatal szervezet alapító tagjai közül és olyan megbecsült városi szakemberek is, mint Bakos Ernő, Horváth György illetve Anda Béla, akiket felkértek a közreműködésre. A "csapat" erősségének elsősorban azt tartják, hogy minden, programjukban kiemelt területnek megvan a gazdája, vagyis olyan személyekkel képviseltetik várospolitikai elképzeléseiket, akik igen jól értenek az adott szakterülethez.

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közvilágítási rekonstrukció az Urbáriumban
2019-08-22
A korábbi években megkezdett közvilágítási rekonstrukció az Egészségügyi Központ előtti területtel folytatódik szeptemberben. A Göncz Árpád parkon átvezető sétány ez idő alatt korlátozottan használható.

Új buszjáratok
2019-08-22
Új buszjárat érinti az Ipari Park megállóhelyet Százhalombattán szeptember 1-jétől.

Béke, megegyezés, tolerancia
2019-08-22
Szent István államalapító munkáját, a korszerű közigazgatás és az erős állam megszervezését, valamint a keresztény alapú együttélési normák lefektetését méltatta Vezér Mihály polgármester az augusztus 20-i városi ünnepségen Százhalombattán. Az államalapítás és az új kenyér ünnepére rendezett egész napos családi programokra, az esti gálaműsorra és az azt követő utcabálra is nagyon sokan látogattak ki.

Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.