2019. június 16. - Jusztin napja
Vasárnap
Min:19°
Max:26°
Hétfő
Min:16°
Max:23°
Kedd
Min:17°
Max:24°
Szerda
Min:18°
Max:27°
Csütörtök
Min:18°
Max:25°
Választás

Bizalommal tekint a választások elé a Fidesz
2014-08-26 - Az áprilisi országos és a májusi EP győzelem után bizalommal telve készül a százhalombattai Fidesz-KDNP csoport az októberi helyhatósági választásra. A szervezet augusztus 25-én sajtónyilvános rendezvényen mutatta be jelöltjeit. 
Szabó Zoltán a 2. számú választókörzet képviselete mellett a polgármesteri megbízatásért is indul. Több évtizede tevékenykedik a városban pedagógusként és református presbiterként, önkormányzati képviselőként pedig a második ciklusát tölti a testületben. Mint mondta: sokféle pozitív adottsággal büszkélkedhet Százhalombatta, a legnagyobb értékét mégis az itt élő emberek jelentik. A városfejlesztés célja és mértéke kizárólag a városlakók boldogulása lehet. Zálogát pedig abban látják, hogy a városvezetés milyen mértékben működik együtt a választókkal és a kormánnyal.

A képviselő saját körzetében az eddigiekhez hasonlóan szeretné megőrizni a parkok, közterek és épületek színvonalát, bővíteni választói lehetőségeit és megoldani gondjaikat.

Nagy Balázs János nyolc éve látja el az 1. körzet képviseletét. Ez idő alatt az önkormányzat 6-700 millió forintot fordított az utak, járdák, parkok, lakóházak felújítására, a csapadékvíz-elvezetés korszerűsítésére. A képviselő nemcsak saját pártja szimpatizánsaira, hanem körzete minden lakójának bizalmára számít.
Oláh Béla a 3. körzetben méreti meg magát. Huszonnyolc éve él Százhalombattán, magasépítő mérnök és okleveles közgazda, egy alumíniumbeépítéssel foglalkozó cég ügyvezetője. Részt vett az új CBA és a rendezvényközpont kivitelezésében, és jelentős tapasztalata van a közműcégek irányításában, valamint az önkormányzati munkában is. Három fő célkitűzése az infrastruktúra színvonalának megőrzése, fejlesztése a körzetében, a balatonalmádi önkormányzati üdülő részleges újjáépítése, valamint a kkv szektor támogatása a munkahelyteremtés érdekében.

Bálint Ákos a 4. számú választókörzetben kér szavazatokat. Az Arany János iskola történelem szakos tanára, három gyermek büszke édesapja. Körzete fejlesztése mellett az oktatás és a családtámogatás a szívügye.

A legösszetettebb, 5. számú körzetben Pap Miklós a képviselő-jelölt. Már a rendszerváltás óta politizál, igazi közéleti ember. Harmadik ciklusát tölti a képviselő-testületben. Jelenleg munkaügyi és foglalkoztatáspolitikai tanácsnok, és ezeknek a területeknek a gondozását tartja a legfontosabb feladatának.

Lukács Bernadett kevésbé jártas a közéletben, de minden erejével arra törekszik, hogy megismertesse magát és elnyerje a választók bizalmát. A 6. számú választókörzetben indul és a városrész lakója. Együtt, közösen gondolkodva szeretne tenni a városért és elsősorban Dunafüredért.

A 7. körzet jelöltjét, dr. Brauswetter Viktort állatorvosként jól ismerik a százhalombattaiak. Harmadik alkalommal indul a választáson, mindig jól szerepelt, és reméli, ezúttal a képviselő-testületben is tehet azoknak a lehetőségeknek a kibontakoztatásáért, amelyek körzetét jellemzik.

A 8. körzetben, Óvárosban ismét Pátkai Zsolt alpolgármester méreti meg magát. Hangsúlyozta: az elmúlt ciklusban több mint egymilliárd forint fejlesztési pénz jutott a városrészre, amely jelentős átalakuláson ment át az utóbbi négy évben. Így például mindjárt az elején szemetesek kerültek a közterekre, a képviselői fogadóórák pedig a helyszínen és nem a lakótelepen zajlanak. Sok még a tennivaló, folytatni szeretné körzete építését-szépítését.

A Fidesz-KDNP nemcsak a hivatalos jelöltállításhoz szükséges ajánlásokat gyűjti össze a szavazóktól, az aktivisták "Maradjunk kapcsolatban" feliratú külön íveken is számítanak szimpatizánsaik támogatására.


1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Maradtak az élen
2019-06-14
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a százhalombattai Dx-Trade csapata a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját június 8-án, Budapesten.

Előre a tiszta forráshoz
2019-06-14
A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének pünkösdi levele

Nem lükeség, csak nyereség
2019-06-13
Első helyezést ért el korcsoportjában a LÜK országos tanulmányi versenyen Izsó Kornél, a Százhalombattai Kőrösi Sportiskolai Általános iskola harmadikosa. A kisdiák laptopot és szüleivel együtt tölthető állatkerti kirándulást nyert.

Támogatták a kérelmeket
2019-06-13
Támogatta az önkormányzat Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottsága a pótköltségvetéshez érkezett kérelmeket – mondta el Szalai Attila, helyettes elnök a szakbizottság június 12-i ülését követően.

A Gesztenyés úton épülő társasházról is tárgyalt a szakbizottság
2019-06-13
Nyugtalanságot keltett a környéken élőkben, hogy 36 lakásos, ötemeletes, 16 méter magas társasház épülhet Százhalombattán, a Gesztenyés úton, amely jelenleg alacsonyabb beépítésű ennél. A témáról Oláh M. Zoltán főépítész nyilatkozott az önkormányzat Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottságának június 12-i ülése után.

Óvadék ellenében kerülhet szabadlábra az érdi gázoló
2019-06-13
Az Érdi Járásbíróságon 2019. június 12-én előkészítő ülésen kezdődött meg annak a férfinak a büntető ügye, akit a Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádol.

Még három utast keresnek
2019-06-13
Kiemelték a Hableányt a Dunából június 11-én. A hajóban négy holttestet találtak, akik közül az egyik a kapitány volt.  Másnap késő délután megtaláltak egy férfit a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszán, akit szintén a tragikus baleset áldozataként azonosítottak. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

Alpolgármesteri fogadóóra
2019-06-13
Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester június 18-án, kedden, 14.30-tól 16.30-ig tartja soron következő fogadóóráját a Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében. Időpontot a 23/542-104 telefonszámon lehet egyeztetni.

Hazai és nemzetközi sikerek
2019-06-13
Ausztrália, Ausztria és Lengyeltóti. Az alábbi helyeken versenyeztek a Százhalombattai VUK SE triatlonistái az elmúlt napokban.

Elhunyt Illés László
2019-06-13
Megrendüléssel értesültünk Illés László haláláról, aki a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Nyitott párt
2019-06-12
Fontos a fiatalok bevonása a Fideszbe helyi szinten is, illetve a taglétszám bővítése - jelentette ki Lukács Bernadett, a Fidesz Százhalombattai Szervezetének újonnan megválasztott elnöke a június 11-ei tájékoztatón. Az eseményen a bizalmat kapott négy alelnökből részt vett Dr. Brauswetter Viktor, Erdei Gyula és Szabó Zoltán, Révész Tibor egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni.

Életet mentett
2019-06-11
Az önkormányzat és a Városi Polgárőrség is oklevéllel ismerte el annak a százhalombattai férfinak a tettét, aki saját biztonságát is kockáztatva mentett ki egy fuldoklót a Bara-patakból június 7-én este. Oláh Dávid azonnal a vízbe ugrott, amikor észrevette, hogy valaki bajban van, nagy nehézségek árán húzta partra a fuldokló férfit, akit egészen a mentők, illetve a mentőhelikopter kiérkezéséig próbált életben tartani.

Még lehet jelentkezni
2019-06-11
Még lehet nevezni A "Tiszta udvar – rendes ház" környezetszépítő versenyre július 23-ig Százhalombattán. Az idén első alkalommal a legszebb haszonkertekkel is lehet versenyezni.

Ma és csütörtökön lesz szúnyogirtás
2019-06-11
A tervek szerint ismét földi szúnyogirtás lesz Százhalombattán ma és csütörtökön. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést, és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Tehetségek szolgálatában
2019-06-11
Negyedik alkalommal került sor a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciája (KGYTK) referenciaintézményeinek országos tanácskozására június 6-án. A találkozót a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium szervezte meg. Az előadások ezúttal is a tehetséggondozás köré csoportosultak.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.