2019. június 19. - Gyárfás napja
Szerda
Min:17°
Max:19°
Csütörtök
Min:16°
Max:27°
Péntek
Min:16°
Max:26°
Szombat
Min:16°
Max:27°
Vasárnap
Min:18°
Max:24°
Választás

Bemutatta polgármesterjelöltjét és képviselőjelöltjeit az MSZP
2014-08-21 - Sajtótájékoztatón mutatta be a százhalombattai szocialista párt az őszi önkormányzati választáson indítani kívánt jelöltjeit augusztus 18-án.  
Molnár Attila, a szervezet helyi elnöke elöljáróban arra kérte a baloldali szimpatizánsokat, hogy a szavazataikat ne osszák meg október 12-én, hanem adják le az MSZP által delegált képviselőjelöltekre.
A Magyar Szocialista Párt Százhalombattán mind a nyolc választókörzetben képviselni kívánja magát. A körzetek jelöltjei egyesével bemutatkoztak és néhány mondatban ismertették programjukat.

Az 1. számú választókerületben Szécsényi Zsolt indul. A MOL-nál dolgozó három gyermekes családapa elmondta, hogy egy éves kora óta él Százhalombattán. Céljának tekinti a személyes kapcsolatépítést, mert szeretné megismerni a körzetében élőket. Aggályosnak tartja, hogy a körzetében található önkormányzati épületek rossz állapotban vannak, megválasztása esetén szeretné azokat felújíttatni és hasznosítani.

A 2. számú választókerületben dr. Benedek László méreti meg magát, aki polgármesterként és képviselőként is dolgozott már Százhalombattáért, de elsősorban gyermekorvosnak vallja magát. A körzetében a munkát már el is kezdte, több családdal is egyeztetett már a parkolási nehézségek megoldásáról, a játszóterek biztonságosabbá tételéről, valamint a köztisztasági problémákról. Dr. Benedek László hozzátette, hogy nem csak a 2. számú választókörzetben, hanem az egész városban szeretné, ha kiterjesztenék a napelemek telepítését, amivel hosszútávon az áramdíj 50 százaléka megtakarítható lenne.

A hármas körzetben az MSZP támogatása mellett, de független jelöltként indul Mészáros László. A közgazdász végzettségű képviselőjelölt három éve él Százhalombattán, de elmondása szerint jól ismeri a körzet problémáit, a lakótelep minden gondját. Véleménye szerint a legnagyobb dilemmát az jelenti, hogy a hatvanas és hetvenes években idetelepült fiatalok egyszerre mennek nyugdíjba, s nincs utánpótlás, aki a városépítésben pótolhatná őket. Céljának tekinti, hogy mind az ifjúságot, mind pedig a nyugdíjasokat jobban megbecsüljék a jövőben.

A 4. számú választókerületben az MSZP elnöke, Molnár Attila indul. A sokak által zenészként megismert jelölt dicséretesnek nevezte, hogy a város épül-szépül, s napjainkban nagy gondot fordítanak a locsolásra, fűnyírásra, parkrendezésre, ám szerinte ennek nem csak a választási ciklusban kellene így lennie. Megválasztása esetén az év minden napján nagy gondot fordítana a városkép rendezettségére. Körzetében nagy problémának látja, hogy az új CBA áruház árukiadójánál, az Erkel körúton naponta több tíz percre megáll a forgalom az ott várakozó teherautók miatt. Véleménye szerint ennek átgondolása és műszaki megoldása nem tűr halasztást.

Az ötös körzetben Adi Zoltánt jelöli az MSZP. A jelölt által vegyes körzetnek aposztrofált környék rendelkezik társas és családi házakkal is, éppen ezért a hőszigetelési és elektromos hálózati problémák megoldását sürgetné Adi Zoltán. Aggályosnak tartja, hogy a körzetben nincs bolt, és a közlekedés is elég hektikus, főként a Vasút utca – Damjanich út csomópontban. Adi Zoltán szeretné felkarolni a mozgáskorlátozottakat is, akik véleménye szerint el vannak hanyagolva más klubokhoz képest.

Mészáros Lászlóhoz hasonlóan szintén független jelöltként, de az MSZP támogatásával indul a 6. számú választókerületben Tápai Mónika. A képviselőjelölt elmondta, hogy maga is Dunafüreden él, így jól ismeri a környék minden feladatát és problémáját. Két lánya révén jól átlátja a fiatalok helyzetét is, amin feltétlenül javítana. Nagyobb demokráciát szeretne a körzetben, ezért több lakossági fórumot tartana, szeretné meghallgatni az ott élők véleményét. Tápai Mónika hozzátette nem politikus szeretne lenni, hanem a dunafürediek képviselője.

A hetes körzetben Asztalos Dezső, a helyi szervezet alelnöke indul. Véleménye szerint Újtelep-Urbárium jól kiépült, szép körzet, de a közlekedés nagy problémát jelent az ott élőknek. Szerinte az utcák forgalmi rendje meghatározásakor nem kérdezték meg a lakókat, így az nem szolgálja az érdekeiket. Változtatna a városi fejlesztéseken is, ugyanis szerinte azok szintén nem a városlakók igényei szerint dőlnek el. Elmondta, hogy 1965 óta él Százhalombattán, szerinte a korábbi évtizedekben élhetőbb volt a város. Képviselőként fejlesztené az M6-os autópálya kihasználtságát, az ipari parkba új munkahelyeket teremtő vállalkozásokat próbálna csábítani.

Óvárosban, vagyis a 8. számú választókörzetbe Sziva Tibort jelölte a párt, aki elmondása szerint nagy örömmel tesz eleget a felkérésnek. Képviselőként arra törekedne, hogy a városrész múltját s hagyományit ápolja. Megvizsgálná annak a lehetőségét, hogy óvárosba ne csak egy út vezessen a városközpontból, s ne mindig azt az egyet terheljék. Szeretne boltot, gyógyszertárat és iskolabuszt.

A képviselőjelöltek bemutatkozása után az MSZP bemutatta dr. Jánosi Györgyöt, aki a polgármesteri székért száll versenybe az őszi választáson. Az egykori országgyűlési képviselő és miniszter Érden él családjával, de Százhalombattát kiválóan ismeri, hiszen nyolc éven keresztül képviselte a Parlamentben. Céljának tekinti, hogy folytatódjanak a fejlesztések a városban, de ne a tartalékvagyonból. Új munkahelyeket kíván teremteni, támogatni szeretné a nyugdíjasokat, s a napelemek bővítését is szorgalmazza. Ösztöndíjjal támogatná a százhalombattai tehetségeket annak érdekében, hogy minden szakterületen legyen szakember-utánpótlás. A közszolgákat jobban megbecsülné. Támogatná a rendelőt, a szakorvosokat, a házi orvosokat, a köztisztviselőket. A kampány során értelmes párbeszédre és együttműködésre törekszik a többi demokratikus szervezettel.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- László Bandy finisszázs - 2019-06-18
- Programajánló - 2019-06-17
- Várostörténeti előadás a könyvtárban - 2019-06-14
- EFOTT - 2019-06-11
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Programajánló - 2019-06-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Az elátkozott kúria - 2019-05-21
- Programajánló - 2019-05-20
- Pajor Tamás Százhalombattán - 2019-05-15
Választási hírek
Felhívások
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Folyamatos a szúnyogirtás
2019-06-19
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményben leírta, hogy az egész országot érintő szúnyoginvázió oka a folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg. Nehezítette a szúnyoggyérítést a múlt szerdától vasárnapig tartó hőség, amely miatt a légi permetezések többségét le kellett állítni, tekintettel arra, hogy a nagy melegben a szúnyogok többsége a késői órákig megbújik a növényzetben, a repülési szabályok viszont az éjszakai munkavégzést nem teszik lehetővé.      

Felújítják a Csodaszarvas díszkutat
2019-06-19
Néhány hét múlva újra üzemel a főtéri Csodaszarvas díszkút Százhalombattán. Addigra újra cserélik a régi, kopott burkolatot.

Számos gondot megoldott a pótköltségvetés - Képviselő-testületi összefoglaló
2019-06-18
A költségvetési rendelet módosítása volt a képviselő-testület június 17-i ülésének fő témája Százhalombattán. Tárgyaltak az iskolaudvarok felújításáról, a sportegészségügyi ellátásról, a Matta-kerti közösségi tér és parkolóhelyek kialakításáról, illetve az egészségügyi szakellátásról és alapellátásról.

Tájékoztató a Gesztenyés úti társasház-építéssel kapcsolatban
2019-06-18
A Képviselő-testület kezdeményezésemre megtárgyalta az építkezéssel összefüggésben kialakult helyzetet.

Battai szerzők az Ünnepi Könyvhéten
2019-06-18
Új helyszínen került megrendezésre az idei Ünnepi Könyvhét, a Duna-korzó hangulata sokaknak adott felejthetetlen élményt. Minden bizonnyal azoknak is, akik a Véghelyi Balázs által vezetett Üveghegy Kiadó pavilonjánál álltak meg szemlézgetni.

Maradtak az élen
2019-06-18
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját a százhalombattai Dx-Trade csapata június 8-án, Budapesten.

Könyvek ünnepe
2019-06-18
Negyedik alkalommal szervezett Battai Könyvünnepet a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán június 7-én. Bár az egész napos rendezvény gazdag kínálattal várta a városlakókat, a reméltnél kevesebben vettek részt.

Battai Gurítók - nyáron
2019-06-18
A tavaszi szezon végeztével a Battai Gurítók játékosai különböző meghívásos versenyeken vettek részt.

Fazekas István: Erdélyiség térben és időben
2019-06-18
Gondolná-e valaki, hogy a deklarált szólásszabadság keretei között az elcsatolt területek magyarjainak esetenként nehezebb hozzájutniuk egy-egy anyaországban megjelent könyvhöz vagy folyóirathoz, mint a hetvenes-nyolcvanas években? 

Szúnyogok
2019-06-17
Az elmúlt héten kétszer és ezen a héten is kétszer végeztet szúnyogirtást az önkormányzat Százhalombattán. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Partneri együttműködés
2019-06-17
A Petrolszolg Kft. munkatársai kapták az idei Aranyszív-díjat a Sérültekért Alapítványtól Százhalombattán június 15-én. Az elismerést 2003-ban alapította a civil szervezet azok számára, akik kiemelkedően sokat tesznek a fogyatékkal élő emberekért.

A sport nagykövetei
2019-06-17
Többszáz gyerek, szülő, nagyszülő és edző vett részt a VUK SE hagyományos, családias hangulatú évzáróján június 16-án az óvárosi focipályán. Az eseményen az immár tizenhét éve működő egyesület valamennyi szakosztálya képviseltette magát.

Óvárosi Focikupa
2019-06-17

Sportos szezonzáró
2019-06-17
Szezonzáró családi napot tartott a B-Cool Dance és a SZVISE öt szakága Százhalombattán, a Csónakázó-tónál június 16-án.

Modellező világkupa
2019-06-17
Hatodik helyezést ért el Tokaji Tamás, a Dunamenti Energia Modellező Klub versenyzője a körrepülő műrepülő (F2B) világkupafordulóján, a Jozef Gabris emlékversenyen június 8-9-én a szlovákiai Homonnán. 

Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.