2019. szeptember 20. - Friderika napja
Péntek
Min:9°
Max:19°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Vasárnap
Min:8°
Max:21°
Hétfő
Min:12°
Max:18°
Kedd
Min:11°
Max:20°
Választás
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Bemutatta polgármesterjelöltjét és képviselőjelöltjeit az MSZP
2014-08-21 - Sajtótájékoztatón mutatta be a százhalombattai szocialista párt az őszi önkormányzati választáson indítani kívánt jelöltjeit augusztus 18-án.  
Molnár Attila, a szervezet helyi elnöke elöljáróban arra kérte a baloldali szimpatizánsokat, hogy a szavazataikat ne osszák meg október 12-én, hanem adják le az MSZP által delegált képviselőjelöltekre.
A Magyar Szocialista Párt Százhalombattán mind a nyolc választókörzetben képviselni kívánja magát. A körzetek jelöltjei egyesével bemutatkoztak és néhány mondatban ismertették programjukat.

Az 1. számú választókerületben Szécsényi Zsolt indul. A MOL-nál dolgozó három gyermekes családapa elmondta, hogy egy éves kora óta él Százhalombattán. Céljának tekinti a személyes kapcsolatépítést, mert szeretné megismerni a körzetében élőket. Aggályosnak tartja, hogy a körzetében található önkormányzati épületek rossz állapotban vannak, megválasztása esetén szeretné azokat felújíttatni és hasznosítani.

A 2. számú választókerületben dr. Benedek László méreti meg magát, aki polgármesterként és képviselőként is dolgozott már Százhalombattáért, de elsősorban gyermekorvosnak vallja magát. A körzetében a munkát már el is kezdte, több családdal is egyeztetett már a parkolási nehézségek megoldásáról, a játszóterek biztonságosabbá tételéről, valamint a köztisztasági problémákról. Dr. Benedek László hozzátette, hogy nem csak a 2. számú választókörzetben, hanem az egész városban szeretné, ha kiterjesztenék a napelemek telepítését, amivel hosszútávon az áramdíj 50 százaléka megtakarítható lenne.

A hármas körzetben az MSZP támogatása mellett, de független jelöltként indul Mészáros László. A közgazdász végzettségű képviselőjelölt három éve él Százhalombattán, de elmondása szerint jól ismeri a körzet problémáit, a lakótelep minden gondját. Véleménye szerint a legnagyobb dilemmát az jelenti, hogy a hatvanas és hetvenes években idetelepült fiatalok egyszerre mennek nyugdíjba, s nincs utánpótlás, aki a városépítésben pótolhatná őket. Céljának tekinti, hogy mind az ifjúságot, mind pedig a nyugdíjasokat jobban megbecsüljék a jövőben.

A 4. számú választókerületben az MSZP elnöke, Molnár Attila indul. A sokak által zenészként megismert jelölt dicséretesnek nevezte, hogy a város épül-szépül, s napjainkban nagy gondot fordítanak a locsolásra, fűnyírásra, parkrendezésre, ám szerinte ennek nem csak a választási ciklusban kellene így lennie. Megválasztása esetén az év minden napján nagy gondot fordítana a városkép rendezettségére. Körzetében nagy problémának látja, hogy az új CBA áruház árukiadójánál, az Erkel körúton naponta több tíz percre megáll a forgalom az ott várakozó teherautók miatt. Véleménye szerint ennek átgondolása és műszaki megoldása nem tűr halasztást.

Az ötös körzetben Adi Zoltánt jelöli az MSZP. A jelölt által vegyes körzetnek aposztrofált környék rendelkezik társas és családi házakkal is, éppen ezért a hőszigetelési és elektromos hálózati problémák megoldását sürgetné Adi Zoltán. Aggályosnak tartja, hogy a körzetben nincs bolt, és a közlekedés is elég hektikus, főként a Vasút utca – Damjanich út csomópontban. Adi Zoltán szeretné felkarolni a mozgáskorlátozottakat is, akik véleménye szerint el vannak hanyagolva más klubokhoz képest.

Mészáros Lászlóhoz hasonlóan szintén független jelöltként, de az MSZP támogatásával indul a 6. számú választókerületben Tápai Mónika. A képviselőjelölt elmondta, hogy maga is Dunafüreden él, így jól ismeri a környék minden feladatát és problémáját. Két lánya révén jól átlátja a fiatalok helyzetét is, amin feltétlenül javítana. Nagyobb demokráciát szeretne a körzetben, ezért több lakossági fórumot tartana, szeretné meghallgatni az ott élők véleményét. Tápai Mónika hozzátette nem politikus szeretne lenni, hanem a dunafürediek képviselője.

A hetes körzetben Asztalos Dezső, a helyi szervezet alelnöke indul. Véleménye szerint Újtelep-Urbárium jól kiépült, szép körzet, de a közlekedés nagy problémát jelent az ott élőknek. Szerinte az utcák forgalmi rendje meghatározásakor nem kérdezték meg a lakókat, így az nem szolgálja az érdekeiket. Változtatna a városi fejlesztéseken is, ugyanis szerinte azok szintén nem a városlakók igényei szerint dőlnek el. Elmondta, hogy 1965 óta él Százhalombattán, szerinte a korábbi évtizedekben élhetőbb volt a város. Képviselőként fejlesztené az M6-os autópálya kihasználtságát, az ipari parkba új munkahelyeket teremtő vállalkozásokat próbálna csábítani.

Óvárosban, vagyis a 8. számú választókörzetbe Sziva Tibort jelölte a párt, aki elmondása szerint nagy örömmel tesz eleget a felkérésnek. Képviselőként arra törekedne, hogy a városrész múltját s hagyományit ápolja. Megvizsgálná annak a lehetőségét, hogy óvárosba ne csak egy út vezessen a városközpontból, s ne mindig azt az egyet terheljék. Szeretne boltot, gyógyszertárat és iskolabuszt.

A képviselőjelöltek bemutatkozása után az MSZP bemutatta dr. Jánosi Györgyöt, aki a polgármesteri székért száll versenybe az őszi választáson. Az egykori országgyűlési képviselő és miniszter Érden él családjával, de Százhalombattát kiválóan ismeri, hiszen nyolc éven keresztül képviselte a Parlamentben. Céljának tekinti, hogy folytatódjanak a fejlesztések a városban, de ne a tartalékvagyonból. Új munkahelyeket kíván teremteni, támogatni szeretné a nyugdíjasokat, s a napelemek bővítését is szorgalmazza. Ösztöndíjjal támogatná a százhalombattai tehetségeket annak érdekében, hogy minden szakterületen legyen szakember-utánpótlás. A közszolgákat jobban megbecsülné. Támogatná a rendelőt, a szakorvosokat, a házi orvosokat, a köztisztviselőket. A kampány során értelmes párbeszédre és együttműködésre törekszik a többi demokratikus szervezettel.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Battai center a bronzérmes válogatottban
2019-09-20
Bronzéremmel tért haza az U17-es vízilabda-válogatott a grúziai Európa-bajnokságról. A csapat centere az egykor százhalombattai, jelenleg KSI játékos, Gábor Lőrinc volt.

Kortársak a kortársakért a SZISZKI-ben
2019-09-20
A nyár folyamán tizenévesekből álló kortárs segítő csoport olyan foglalkozásokat tartott a leendő kilencedikes diákoknak, hogy könnyebben vegyék az iskolai akadályokat.

Gyermekek Világnapja
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Óvodai és iskolai rendőrségi programok
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Idegenben nem megy
2019-09-20
4:2 arányban vesztettek a Battai Gurítók az Obsitos II.

Szerb Búcsú
2019-09-20
A százhalombattai szerb önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban.

Bronzot hoztak a sárkányhajó Eb-ről
2019-09-19
Négy százhalombattai tagja is volt annak a székesfehérvári sárkányhajócsapatnak, amely harmadik helyezést ért el a 18. Klub Legénység Európa-bajnokságon júliusban Sevillaban.

Télen-nyáron csúszhatnak
2019-09-19
Öt különböző csúszdából álló csúszdaparkot adott át az önkormányzat a Gyertyán utcai játszótéren, a SZISZKI mellett ma délután. Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy az ötletet a helyszín dombos jellege adta. Eddig csak télen csúszkáltak rajta a gyerekek, mostantól egész évben megtehetik.

Játszótéren árusított kábítószert a 3 fiatal
2019-09-19
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 19-én megtartott nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

Szlovénia megmutatta esős és napos arcát is
2019-09-19
Az OMNYE 56 fős csapata szeptember második hetében felfedezte magának Szlovéniát.

Jótékonysági futás a Fészekért
2019-09-19
Rekord mennyiségű adomány gyúlt össze a Fészek Gyermekvédő egyesület ötödik jótékonysági futásán szeptember 15-én, Érden. Az akció még nem fejeződött be, október közepéig lehet futni és adakozni az átmeneti gyermekotthon javára.

Új udvar társadalmi összefogással
2019-09-19
Az önkormányzat, a tankerület, az iskolai alapítvány és a szülők összefogásával újult meg a játszóudvar és a futópálya az Eötvös Loránd iskolában, Százhalombattán. A szabadidős és sportterület korszerű és biztonságos burkolatot kapott mintegy 560 négyzetméteren. Az ünnepélyes átadásra a szeptember 1-jei tanévnyitón került sor.

Emlékszem, Battai Napokon
2019-09-18
Soha nem látott tömegeket mozgattak meg az idei Battai Napok szeptember 13-15-én. Szinte folyamatosan hömpölygött a sokaság a kulturális, közösségi, sport- és családi programokon. Teltházzal dübörögtek az esti koncertek, sorban érkeztek a könnyűzenei élet legjobb előadói. A Halott Pénz minden eddiginél több embert vonzott a szabadidőközpontba. 

Önfeledt nyárbúcsúztató - Elismerések a Battai Napokon
2019-09-18
Mindig nagy érdeklődés mellett kerül sor a Battai Napokra, de az idei, immár huszonhatodik rendezvénysorozat sikere minden várakozást felülmúlt szeptember 13-15-én Százhalombattán.

Virágos nyertesek
2019-09-18
A Battai Napok ünnepélyes megnyitóján került sor a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek eredményhirdetésére szeptember 13-án.

"A kibékíthetetlen ellentétek is kisimulnak!" - Fazekas István Pilátusa Beregszászon
2019-09-18
Állótapssal jutalmazta a közönség a Pilátus éjszakája című előadást szeptember 15-én a beregszászi színház nagytermében.  A címszerepet Jánosi Dávid, Pilátus feleségét, Claudia Proculát Gregor Bernadett alakította. A budapesti Újszínház művészei először jártak Kárpátalján.

Jogerősen elítélték a kamu karambolok szervezőjét
2019-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 17-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak a büntetőügyében, aki úgynevezett kamu karambolok okozója és résztevevője volt.

Gyermekek világnapja
2019-09-18
"Minden gyermek egy önálló személyiség, különleges és értékes emberke.

Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.