2019. augusztus 22. - Menyhért napja
Csütörtök
Min:17°
Max:26°
Péntek
Min:17°
Max:28°
Szombat
Min:20°
Max:31°
Vasárnap
Min:20°
Max:31°
Hétfő
Min:21°
Max:32°
Jegyzet
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
Ameddig a lábam bírja...
2014-01-07 - 2013 havas januárjában írtunk a százhalombattai fiatalemberről, aki a fagyos városban félmeztelenül, mezítláb futva keltette fel az emberek kíváncsiságát. Vörös Tibor, azaz Ibn Rashya október elején kiköltözött Indiába. Az a terve, hogy körbefutja a hatalmas országot.
A facebook-ra rendszeresen tölt fel színpompás és izgalmas fotókat csodás tájakról, emberekről. Néha rövid naplóbejegyzésekkel is kiegészíti a látottakat. December 18-án a következőket írta legfrissebb fényképeihez:
 
"Elindultam a nagy futásra, amiről azt hittem nem lesz mit írnom, de Indiában útközben is mindig történik valami érdekes. Rögtön az elején belebotlottam egy "Futni tilos!" táblába. Később beállt elém egy kamionos, hogy elvigyen. Bezzeg, ha stoppolok, a kutya sem áll meg. Azért egy teameghívást elfogadtam. Úgy látszik, a kamionosok a világ összes táján jó fejek. Elmondta, ahol vagyunk, az egy hotel kamionosoknak, ingyen szállással és fürdési lehetőséggel. Ráadásul Indiában körülbelül húsz kilométerenként van kézikút. Nagyon kedveznek a hosszútávfutóknak. Útközben betértem egy Durga mandirba. Már a dobolást is rossz előjelnek véltem, olyan tipikus törzsi, mint a kannibáloknál. Na, amikor az oltárra néztem, a brahmin pont akkor szakajtotta le szegény kecske fejét hatalmas pallosával.
Érdekes élmények voltak, mikor esténként a szabadban aludtam. Egy helyi földműves kezdett el szövegelni a saját nyelvén és mutogatta, hogy haramiák megtámadnak, majd jól fejbe vernek, azonnal húzzak biztonságosabb helyre! Jól van, mondom. El is húzódtam vagy 50 méterrel odébb, de hát nem azt mondta a kisöreg, amit én kihámoztam. Éjjel hatalmas égszakadás-földindulásra ébredtem. Mi a fene ez?! - kérdeztem magamtól. Hát az út másik oldalán kőbánya található, ahol minden éjjel robbantanak. Potyogtak az apró kövek. Innen is sietve távoztam.
 
Egy kis falut elintézett egy ciklon a napokban, erről árulkodtak a kitépett pálmafák, de szerencsére valahol elkerültük egymást. Itt egy barátságos kis majomcsaláddal bandáztam, már-már családtagként kezeltek, amikor megjelent egy helybeli srác. Figyelmeztetett, jobb, ha náluk alszom, mert a napokban "Balu-macit" arrafele látták ólálkodni. A srác édesapja egy mini parfümériát üzemeltet, nagyon barátságosak voltak.
 
Betévedtem egy újabb kis faluba, ahol azonnal megtalált a helyi varázsló, mutogatva egy szent könyvet, hogy írjam le a nevem és megmondja, mi a karmám. Eközben történeteket zengett, mint a Dzsungel könyve című film elején az öreg mesemondó. Egy az egyben olyan volt. Lassan tagoltan beszélt, majd hirtelen összeráncolt szemöldökkel a lényegre tért: "Adj tíz rupiát!" "Ó, uram! Én szegény zarándok vagyok, táskámban csak a poros ruháim. Még nálad is szegényebb vagyok." "Szegény?!" Egy perc alatt összehívta a falu polgárait, hogy adakozzanak nekem. Így is tettek, de a varázsló eltűnt, mint a kámfor, így nem készíthettem róla képet. Majd az adakozás végén egy pillanatra felbukkant. "Hol van a tíz rupiám?" Estére még szállást és ételt is intézett nekem a helyi Hanuman mandirban.
 
Hogy a futásról is essen szó, eddig minden jól megy. 1200 kilométert végigcsináltam, persze, hosszú sétákkal is tarkítva. A nagylábujjamat háromszor magam alá gyűrtem. Erre csak én vagyok képes. És felvizesedett a talpam. Viszont meg kellett állapítanom, amit eddig is sejtettem: a google map nem ad hiteles távolságot. Úgy döntöttem, a papírtérképem lesz a hiteles. A helyi táblák alapján 6000 kilométer helyett így 4800 csak, ami ezzel a tempóval késő tavaszra végigfutható. Persze, ha így marad. Azonban az indiai táblák is okoznak meglepetést, előfordul, hogy egyik város megelőzi a másikat. Hogy ez hogyan fordulhat elő, azt ne tőlem kérdezzétek! Ha nem jelentkeznék, ezzel az albummal kívánok boldog Karácsonyt az NH 5-os highwayről."
 
https://www.facebook.com/ibn.rashya

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
2019-08-01 - A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Százhalombattai Csoportja megemlékezésre és közös imádságra hív mindenkit Nagyboldogasszony napján augusztus 15-én, csütörtökön 17 órára Dunafüreden, a volt Báté falu templomának helyén lévő kereszthez.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Futólépésben
2019-08-06
A SZVISE Atlétika szakosztály csapata is részt vett az 5. Deseda Ultramaraton futófesztiválon a kaposvári Deseda-tó csodálatos környezetében július 27-28-án.

Érmek és jelvények
2019-08-05
Két arannyal, öt ezüsttel, nyolc bronzéremmel és 11 aranyjelvényes szintidővel tértek haza a VUK SE úszói a nyár utolsó versenyéről, a XII. Győr Openről, amely július 31. és augusztus 3. között zajlott.

Jelentős menetrendi változások
2019-08-05
A Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti felújítás miatt jelentős menetrendi változásra kell számítaniuk a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár–Pécs vasútvonalon utazóknak augusztus 5-től 25-ig – tájékoztatott a MÁV.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.