2019. december 13. - Luca napja
Péntek
Min:2°
Max:5°
Szombat
Min:3°
Max:7°
Vasárnap
Min:2°
Max:7°
Hétfő
Min:3°
Max:8°
Kedd
Min:6°
Max:12°
Summerfest
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Világ! Minden tekintetben
2013-07-15 - Kereken húsz esztendeje, hogy augusztus második felében a Forrás Néptáncegyüttes Százhalombattára invitált néhány nemzetközi tánccsoportot, akikkel útjai során, például fesztiválokon megismerkedett. Az augusztusi találkozót elnevezték Summerfest-nek. És látták, hogy ez jó.
A Summerfest üzenete az elmúlt két évtized alatt sem változott: hidat verni az emberek, nemzetek, különböző kultúrák között a néptánc, a népzene mentén, de azon túllépve, magából az aktív együttlétből építkezve. Neve azonban – ahogy jelentősége és összetettsége is – megnőtt az évek során, mára Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár, amire évről évre egyre több néptáncegyüttes, köztük határon túli magyar csoportok is érkeznek.
 
"Kimondhatatlanul nehéz a fesztivál vendéglistájának összeállítása – mondta Szigetvári József fesztiváligazgató. – Az elmúlt húsz évben százöt ország mutatkozott be városunkban, így újat hozni szinte lehetetlen. Idén mégis számos, soha nem látott vendéggel találkozhatunk majd, akik minden bizonnyal nagy felfedezéseket, találkozásokat és páratlan élményeket tesznek lehetővé."
 
A huszadik, jubileumi találkozón Benin és Kongó táncosai végre elhoznak egy darabot Afrikából, ahonnan korábban vízumproblémák miatt a legjobb szándék ellenére sem sikerült együtteseket meghívni. Folytatódik a volt Szovjetunió rejtett népeinek megismerése: az idén Észak-Oszétia és Jakutföld hozzák közelebb, mind kulturális, mind földrajzi értelemben messzi-messzi világukat. Kihagyhatatlanok a dél-amerikai együttesek, ők sem hagynák ki a Summerfestet. Viszontlátjuk Perut, Mexikót, Panamát és Paraguay-t. Először találkozhatunk a karib-tengeri Dominikai Köztársaság együttesével és a Csendes Óceán közepéről Hawaii táncosaival. A Távol-Kelet is közelebb kerül az indonéz, a tajvani és a maláj csoportok segítségével. Dél-Koreából az egyik legérdekesebb "harira" együttes érkezik, akikről a szervezők – miután látták az előadásukat tavaly a dél-koreai folkloriádán – azt gondolják, hogy minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb fellépői lesznek az idei fesztiválnak.
 
De közvetlen környezetünkkel is jobban megismerkedünk a svájci, ciprusi, francia, spanyol és angol együttesek jóvoltából, akik hazájukban kivétel nélkül a legérdekesebb tájegységeket, stílusokat képviselik. A határon túli magyarokat idén a szabadkai Róna Táncegyüttes képviseli, és természetesen fellép a házigazda Forrás Néptáncegyüttes is.
 
A Summerfest új hagyományként ezentúl minden évben díszvendégeket hív az UNESCO szellemi kulturális örökség listájáról. Idén Matyóföld és a szekszárdi borvidék mutatkozik be számos esemény és kiállítás keretében. A boresten fellép két férfi énekkar is: az egyik Szekszárdról érkezik, ahol az ország első muslincás dalárdája alakult, a másik Százhalombatta legújabb énekkara, a Muslincás Dalárda, amelynek férfi tagjai kizárólag boros nótákkal szórakoztatják a közönséget.
 
Ahogy megszokhattuk, a Summerfesten ismét találkozhatunk a hazai kultúra jeles képviselőivel. A Csík zenekar ezúttal Presser Gáborral tér vissza, Herczku Ágnes és Nikola Parov különleges világzenéje pedig mintegy összefoglalja a fesztivál üzenetét. Újra élvezhetjük Berecz András és fia, István egyedülálló hangulatú műsorát, és a Pál család harmonikusan eklektikus előadását. Természetesen Pál István Szalonna és bandája is megtáncoltatja a népeket a táncházban, ahogy a Zagyva és a Hatvan banda is, valamint a vajdasági Juhász zenekar.
 
A Fesztiválsátorban minden este koncerteket és különböző színpadi produkciókat láthatnak az érdeklődők, többek között a Magyar Jazz Quartett műsorát, Szakcsi Lakatos Béla vezetésével, és itt várja közönségét a nemzetközi népzenei színpad is.
 
Már csak egy szűk hónap és elkezdenek szállingózni a külföldiek és a rájuk kíváncsi hazai látogatók Százhalombattára! A szervezők várják további vendéglátó családok jelentkezését, akik szeretnék közelebbről megismerni a panamai vagy paraguayi táncosokat, zenészeket; az Önkéntes Ördögök pedig azokra a 16 éven felüli fiatalokra számítanak, akik szívesen vállalnának tevékeny részt a XX. Summerfest lebonyolításában augusztus 12. és 22. között.
 
Vendéglátó családnak a summerfestbatta2013@gmail.com címen vagy a 23/358 973-as telefonszámon lehet jelentkezni, az önkéntesek jelentkezését a batta.onkentesek@gmail.com e-mail címen, vagy a 23/358 973-as telefonszámon várják. A fesztivál új weboldalának címe: www.summerfestbatta.hu.
 
Megkezdődött a belépőjegyek árusítása a Barátság Kulturális Központ pénztárában, keddtől-péntekig 14 és 18 óra között. Érdemes már most megváltani a jegyeket, mert elővételben akár 30-35 százalékkal is kedvezőbben hozzá lehet jutni!

AKTUÁLIS
2019-12-11 -
2019-11-25 - Véglegesen lezárja az Olajmunkás útról nyíló, Franciska-pusztára bevezető utat a vasútépítő konzorcium a mai napon.  A SZÁKOM Kft. telephelyét – a városi hulladéklerakót és a Hulladékudvart – csak az Ipari Parkon keresztül lehet megközelíteni.
2019-11-15 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Fénysugárlélek - Keleti Anikó kiállítása a HBVK-ban
2019-12-12
Adventi kiállítás nyílt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban Keleti Anikó festőművész alkotásiból. A tárlat január 3-ig látható. Az alábbiakban László Bandy megnyitója olvasható.

Agyhullámok tengerén
2019-12-12
A téma három szakértője mellett a százhalombattai dr. Kovács Erika PhD, a  Delfinekkel Együtt az Autistákért (DEA) Alapítvány alapítója volt a vendége a Duna TV Ridikül című talkshowjának december 4-én.

112, ha baj van!
2019-12-12
A tájékoztató letölthető innen!

Bűnszövetségben károsítottak meg pénzintézeteket több száz millió forinttal
2019-12-12
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 11-én megszüntette a letartóztatását és elrendelte bűnügyi felügyeletét annak a férfinak, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével gyanúsít.

Kiégett egy autó
2019-12-11
Kigyulladt egy gépkocsi kedden éjfélkor Százhalombattán, a Fuvaros utcában.

Mozgalmas hónapot zártak a battai karatésok
2019-12-11
Tizenöten vettek részt a Százhalombattai Karate Egyesületből a negyedik V4 kupán és szemináriumon Sopronban november közepén.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-11
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Közös ünnepvárás
2019-12-11
A szeles, esős idő ellenére is nagyon sokan vettek részt a településrészek közös fadíszítésén Urbárium-Újtelepvárosrészben és Dunafüreden december 9-én.

Kecske Kupa
2019-12-10
A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában tartják az idei Kecske Kupa Csapatversenyt. A számtanra, algebrára, geometriára és logikára épülő kétfordulós megyei versenyt a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezi.

Édes Janka
2019-12-10
Csányi Vilmos etológusprofesszor harmadik kutyás könyvét is László Bandy illusztrálta. A könyvesboltokban néhány hete megjelent Édes Janka történetéről a városunkban élő képzőművész mesélt.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Diákolimpiai bajnokok
2019-12-10
Egyéniben és – Blaner Dáviddal, valamint Papp Mátéval - csapatban is megnyerte a sportlövő diákolimpia országos döntőjét Joó Attila, a SZISZKI diákja és a Százhalombattai Lövészklub versenyzője a középiskolások légpisztoly 40 lövéses számában december 7-én Székesfehérváron. Nagy Zsófia és Klem Barnabás III. helyezést értek el kategóriájukban.

A mamahotel csapdájában - Mindenütt jó, de legjobb otthon?
2019-12-10
Habár a fogalom nem új keletű, a "mamahotelek" száma jelentősen megugrott az elmúlt évtizedben. A témáról dr. Feikné Nagy Judit szexológus, szexuálterapeuta tartott előadást a Hamvas Béla Városi Könyvtárban október 7-én.

Ifjúság és irodalom
2019-12-10
Egésznapos rendezvényt szervezett középiskolások számára a SZIKE-Ifjúsági Műhely a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, Százhalombattán december 2-án. A színes és tartalmas élményen osztoztak a százhalombattai Arany János és Széchenyi István gimnázium, valamint a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulói.

Ünnepi munkarend a SZÁKOM-nál
2019-12-10
Közzétette ünnepi munkarendjét a SZÁKOM Nonprofit Kft. Százhalombattán.

Vidám ének hangja szállt
2019-12-09
A hideg, ködös idő ellenére vidámsággal és élettel telt meg Százhalombatta főtere, amikor megérkeztek az ovisok és kisiskolások a hagyományos fadíszítésre december 9-én délelőtt. A mindenki karácsonyfájához idén is mindegyik óvoda és iskola küldött csoportot, amely elhelyezhette a gyerekek által készített díszeket.

Veretlen bajnokok
2019-12-09
Nem találtak legyőzőre a Százhalombattai VUK SE legfiatalabb focistái az ország legnagyobb utánpótlás-tornáján, a Sátorkupán november 30-án Gödöllőn.

Javulhat a közvilágítás
2019-12-09
Kiemelt ügyfélként kezeli az ELMŰ Százhalombattát és a jövőben magasabb szinten koordinálja a közvilágítás kiegyensúlyozott és folyamatos működését. Erről állapodott meg az önkormányzat és a szolgáltató – tájékoztatott a Városháza.

Csillogó érmek a fa alá
2019-12-09
Két arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel gyarapították gyűjteményüket a Százhalombattai VUK SE szenior úszói az Évzáró Kupa nemzetközi rövidpályás szenior úszóversenyen, Budapesten az elmúlt hétvégén.

Helytállás és lánykérés
2019-12-09
36:25-re (13:14) vesztett az SZKE III a Bugyi otthonában a megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság december 7-i utolsó fordulóján, amely meglepő és romatikus fordulatot vett.SZKE: Pruch Cs., Mélypataki B., (kapusok) Tóth Cs. 2., Fodor G. 1., Isépy Zs. 6., Bán J., HÓKA A. 11., Szabó A. 3., Oláh L., Mészáros N., Petri P. 2

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.