2022. május 29. - Magdolna napja
Vasárnap
Min:10°
Max:17°
Hétfő
Min:9°
Max:18°
Kedd
Min:9°
Max:23°
Szerda
Min:13°
Max:23°
Csütörtök
Min:13°
Max:26°
Summerfest
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Világ! Minden tekintetben
2013-07-15 - Kereken húsz esztendeje, hogy augusztus második felében a Forrás Néptáncegyüttes Százhalombattára invitált néhány nemzetközi tánccsoportot, akikkel útjai során, például fesztiválokon megismerkedett. Az augusztusi találkozót elnevezték Summerfest-nek. És látták, hogy ez jó.
A Summerfest üzenete az elmúlt két évtized alatt sem változott: hidat verni az emberek, nemzetek, különböző kultúrák között a néptánc, a népzene mentén, de azon túllépve, magából az aktív együttlétből építkezve. Neve azonban – ahogy jelentősége és összetettsége is – megnőtt az évek során, mára Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár, amire évről évre egyre több néptáncegyüttes, köztük határon túli magyar csoportok is érkeznek.
 
"Kimondhatatlanul nehéz a fesztivál vendéglistájának összeállítása – mondta Szigetvári József fesztiváligazgató. – Az elmúlt húsz évben százöt ország mutatkozott be városunkban, így újat hozni szinte lehetetlen. Idén mégis számos, soha nem látott vendéggel találkozhatunk majd, akik minden bizonnyal nagy felfedezéseket, találkozásokat és páratlan élményeket tesznek lehetővé."
 
A huszadik, jubileumi találkozón Benin és Kongó táncosai végre elhoznak egy darabot Afrikából, ahonnan korábban vízumproblémák miatt a legjobb szándék ellenére sem sikerült együtteseket meghívni. Folytatódik a volt Szovjetunió rejtett népeinek megismerése: az idén Észak-Oszétia és Jakutföld hozzák közelebb, mind kulturális, mind földrajzi értelemben messzi-messzi világukat. Kihagyhatatlanok a dél-amerikai együttesek, ők sem hagynák ki a Summerfestet. Viszontlátjuk Perut, Mexikót, Panamát és Paraguay-t. Először találkozhatunk a karib-tengeri Dominikai Köztársaság együttesével és a Csendes Óceán közepéről Hawaii táncosaival. A Távol-Kelet is közelebb kerül az indonéz, a tajvani és a maláj csoportok segítségével. Dél-Koreából az egyik legérdekesebb "harira" együttes érkezik, akikről a szervezők – miután látták az előadásukat tavaly a dél-koreai folkloriádán – azt gondolják, hogy minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb fellépői lesznek az idei fesztiválnak.
 
De közvetlen környezetünkkel is jobban megismerkedünk a svájci, ciprusi, francia, spanyol és angol együttesek jóvoltából, akik hazájukban kivétel nélkül a legérdekesebb tájegységeket, stílusokat képviselik. A határon túli magyarokat idén a szabadkai Róna Táncegyüttes képviseli, és természetesen fellép a házigazda Forrás Néptáncegyüttes is.
 
A Summerfest új hagyományként ezentúl minden évben díszvendégeket hív az UNESCO szellemi kulturális örökség listájáról. Idén Matyóföld és a szekszárdi borvidék mutatkozik be számos esemény és kiállítás keretében. A boresten fellép két férfi énekkar is: az egyik Szekszárdról érkezik, ahol az ország első muslincás dalárdája alakult, a másik Százhalombatta legújabb énekkara, a Muslincás Dalárda, amelynek férfi tagjai kizárólag boros nótákkal szórakoztatják a közönséget.
 
Ahogy megszokhattuk, a Summerfesten ismét találkozhatunk a hazai kultúra jeles képviselőivel. A Csík zenekar ezúttal Presser Gáborral tér vissza, Herczku Ágnes és Nikola Parov különleges világzenéje pedig mintegy összefoglalja a fesztivál üzenetét. Újra élvezhetjük Berecz András és fia, István egyedülálló hangulatú műsorát, és a Pál család harmonikusan eklektikus előadását. Természetesen Pál István Szalonna és bandája is megtáncoltatja a népeket a táncházban, ahogy a Zagyva és a Hatvan banda is, valamint a vajdasági Juhász zenekar.
 
A Fesztiválsátorban minden este koncerteket és különböző színpadi produkciókat láthatnak az érdeklődők, többek között a Magyar Jazz Quartett műsorát, Szakcsi Lakatos Béla vezetésével, és itt várja közönségét a nemzetközi népzenei színpad is.
 
Már csak egy szűk hónap és elkezdenek szállingózni a külföldiek és a rájuk kíváncsi hazai látogatók Százhalombattára! A szervezők várják további vendéglátó családok jelentkezését, akik szeretnék közelebbről megismerni a panamai vagy paraguayi táncosokat, zenészeket; az Önkéntes Ördögök pedig azokra a 16 éven felüli fiatalokra számítanak, akik szívesen vállalnának tevékeny részt a XX. Summerfest lebonyolításában augusztus 12. és 22. között.
 
Vendéglátó családnak a summerfestbatta2013@gmail.com címen vagy a 23/358 973-as telefonszámon lehet jelentkezni, az önkéntesek jelentkezését a batta.onkentesek@gmail.com e-mail címen, vagy a 23/358 973-as telefonszámon várják. A fesztivál új weboldalának címe: www.summerfestbatta.hu.
 
Megkezdődött a belépőjegyek árusítása a Barátság Kulturális Központ pénztárában, keddtől-péntekig 14 és 18 óra között. Érdemes már most megváltani a jegyeket, mert elővételben akár 30-35 százalékkal is kedvezőbben hozzá lehet jutni!

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
2022-05-22 - Fazekas István gondolatai
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
Ovi-zsaru a Százszorszép óvodában
2022-05-28
Óvodánkban ebben a nevelési évben is folytatódott az Ovi-zsaru prevenciós program, május 16-án a gyerekek 3. alkalommal vettek részt olyan eseményen, amelyen a kapcsolattartó rendőrök személyesen is jelen voltak.

Nemzeti Összetartozás Napja
2022-05-28
Megemlékezés a trianoni döntés 102. évfordulóról.

Aktív futók
2022-05-25
Több helyszínen is megmérettették magukat a SZVISE Atlétika szakosztályának futói május utolsó előtti hétvégéjén.

GEMS of Europe diákcsere Szlovéniában
2022-05-24
Négy diák és két kísérő pedagógus képviselte a százhalombattai Arany János iskolát a GEMS of Europe Erasmus+ projekt második diákcsere programján a Slovenske Konjice városban található szlovén partneriskolában.

Hősök napja
2022-05-24
Megemlékeztést tart a KÉSZ Százhalombattai Csoportja május 29-én.   

A mi pünkösdünk
2022-05-24
A fent szereplő címmel indít 9 részes, ünnepre hangoló videó sorozatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége május 27-től. A sorozatban többek között Illéssy Mátyás, a százhalombattai Szent István templom plébánosa is megosztja majd a Szentlélek kitöltetéséről szóló gondolatait.

Virágos város
2022-05-22
A hagyományokhoz híven idén is virágosztást tartott az önkormányzat Százhalombattán. A városlakók összesen közel 20 ezer tő egynyári növényhez juthattak hozzá.

Aranyérem és helyezések az élményfutáson
2022-05-22
Kategóriájában az első helyen végzett Balázs Anikó, a SZVISE atlétika szakosztályának versenyzője a szolnoki Pizza Sprint Élményfutás 14 kilométeres távján május 8-án.

A hely története - Harminckét év a város szolgálatában
2022-05-22
A Matrica Múzeum felkérésére az intézmény helytörténeti sorozatának keretében tartott előadást Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a város 50 éves múltjáról, kiemelve azt a több mint három évtizedet, amelyet különböző beosztásokban a település szolgálatában töltött.

Nem hozott szerencsét a péntek 13
2022-05-22
38-32-re kikapott a Százhalombattai KE a Vecsés otthonában az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 13-án– derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Ismét TeSzeddeltünk!
2022-05-22
A TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb civil mozgalma. A hulladékgyűjtés keretében az aktivisták, önkéntesek szerte az országban "nagytakarítanak". Már a tizedik akcióra került sor idén.

Polgárőr beszámoló  
2022-05-22
Nagyon sok iskolai rendezvény volt áprilisban, a legnagyobb mozgósítást igénylő esemény az "Eötvös Futás" volt. 

Madarak és fák napja a Kipp-Kopp Óvodában
2022-05-22
Óvodánkban az idei évben is megrendeztük a már hagyománynak számító Madarak és fák napi játékos vetélkedőnket. 

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...
2022-05-22
Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Tehetségnap az Egyesben
2022-05-22
Ha május, akkor Tehetségnap. Nincs járvány, nincs korlátozás, így megrendezhettük újra a Tehetségek napját.

Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.