2019. december 13. - Luca napja
Péntek
Min:2°
Max:5°
Szombat
Min:3°
Max:7°
Vasárnap
Min:2°
Max:7°
Hétfő
Min:3°
Max:8°
Kedd
Min:6°
Max:12°
Summerfest
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Kezdődik a Summerfest
2011-08-04 - Már csak néhány nap, és megkezdődik a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti vásár Százhalombattán. Augusztus 14-én fellobban a fesztivál lángja, de a szervezők már most az előkészítés lázában égnek. Szigetvári József fesztiváligazgatótól a részletekről érdeklődtünk.
- A vízum minden évben nagy kérdés, de a hivatalok már ismerik a fesztivált, és ez számukra garancia. Egyelőre a libanoniaknak (akik az idén először lépnek fel a Summerfesten) és a kolumbiaiaknak nincs még meg a beutazási engedélye. De nem izgulok, évek óta ezt csináljuk. Nyugodtan és derűsen készülődünk.

A Summerfest eddig évente negyven millió forintba került, de az állami támogatás jelentős csökkenése miatt idén mindössze huszonkilenc millióból kell kigazdálkodni a rendezvényt. Ezzel együtt is sikerült egy hosszú távú befektetést megvalósítani: az eddigi bérelt lelátó helyett saját székeket gyártattak.
A 14-i nyitó- és a 21-i a záró ceremóniát a főtéren felállított fesztiválszínpadon rendezik meg. A polgármesteri hivatal előtti állandó lelátóra kedvezményes árú, 500 forintos jegyet válthatnak a helyi nyugdíjasok. Igaz, oldalról, de magasabbról láthatják a műsort. A fesztiváligazgató reméli, az új helyszínnek és a díjkedvezménynek köszönhetően többen eljutnak a gálákra. A tűzijátékot ezúttal az 1-es számú iskola tetejéről lövik fel, megelőzendő az esetleges kedvezőtlen széljárás okozta kellemetlenségeket a főtéren.

A táncpanorámákat a BKK színháztermében láthatjuk, a Csík zenekar és a Raczkajam 16-i közös koncertjét és a CimbaliBand 19-i fellépését a Táncházban szervezik meg.
Minden programra előre jegyet lehet váltani a BKK pénztárában, a helyszíni árusítás a kezdés előtt fél órával indul.

A Fesztiválklub ezúttal multikulturális forgatagként várja a szórakozni vágyókat, összesen öt helyen, mindössze egy beengedő ponttal. Fontos tudni, hogy az éjszakai mulatságot 14 év alattiak nem, 14-16 év közöttiek pedig csak szülővel látogathatják. A 14-18 évesek megkülönböztető karszalagot kapnak, és nem szolgálják ki őket alkohollal, illetve dohányáruval. A résztvevő szigorú biztonsági rendszerre számíthatnak.

Az idén először ad otthont a Summerfest a Fiatal Roma Tehetségkutató Versenynek, amelynek keretében ifjú cigányzenészek mérik össze és mutatják be hangszeres tudásukat augusztus 15-én. Ugyanezen a napon elevenedik meg Händel Vízi zenéje a főtéri fények és vizek között, amely izgalmas látványosságnak ígérkezik.

Az Aranyszív Napján a tavalyihoz hasonlóan a dunafüredi Gátőrházban rendezik meg a Népszavalást. Ide várják a költészet, a versek kedvelőit 17-én.

Augusztus 20-án ismét a magyarokat ünnepli a fesztivál. Ezen a napon mutatja be gálaműsorát a Nagyforrás, fellép a szlovák Kincső Néptáncegyüttes, valamint kortalan táncosokat, szászcsávási adatközlőket is láthatunk a fesztiválsátor színpadán. A városi ünnepséget követően a Száztagú cigányzenekar ad koncertet, majd Wolf Kati énekel. Sötétedés után választhatunk, hogy az utcabálon pörgünk a Coctail Party zenekarral, vagy a fesztiválsátorban nézzük újra az István, a király című 1984-es rockopera-filmet.

A 21-i záró ceremónián a hagyományokhoz híven gyertyafénnyel búcsúzunk a 2011-es Summerfesttől. Az utóbbi években számtalan okos példát láthattunk, hogyan lehet biztonságossá tenni gyertyaszálainkat: műanyagpalackkal vagy alufólia gallérral megvédhetjük kezünket a lecsorgó viasztól.
Másnap a Szent István téren szintén gyertyagyújtással emlékezhetünk a fesztivál több száz eseményére, táncokra és találkozásokra.

A programokat részletesen is megtaláljuk a www.summerfest.hu oldalon, illetve a városlakók postaládáiba is eljuttatott szórólapokon.

A Damjanich út belvárosi szakaszának felújítása elkészül a Summerfest kezdetére, és a területen szünetel a munka a fesztivál alatt. Augusztus 20-án a városközpontban korzóvá alakul a főutca, az autósoknak lezárásra kell számítaniuk. Emellett egész héten várhatóan jelentősen csökken a parkolóhelyek száma a városközpontban.

Kétségtelen, hogy a fesztivál kizökkenti Százhalombattát a megszokott hétköznapjaiból. A battaiak remélhetőleg idén is élvezettel vetik bele magukat a kulturális forgatagba, és szokásos vendégszeretetükkel fogadják a külföldről érkező táncosokat – mondta Szigetvári József. A fesztiváligazgató abban is bízik, hogy türelemmel, segítőkészen kezeljük majd akár váratlan helyzeteket is, hiszen a Summerfest mindössze tíz nap, amely azonban Százhalombattára hozza az egész Világot.


AKTUÁLIS
2019-12-11 -
2019-11-25 - Véglegesen lezárja az Olajmunkás útról nyíló, Franciska-pusztára bevezető utat a vasútépítő konzorcium a mai napon.  A SZÁKOM Kft. telephelyét – a városi hulladéklerakót és a Hulladékudvart – csak az Ipari Parkon keresztül lehet megközelíteni.
2019-11-15 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Fénysugárlélek - Keleti Anikó kiállítása a HBVK-ban
2019-12-12
Adventi kiállítás nyílt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban Keleti Anikó festőművész alkotásiból. A tárlat január 3-ig látható. Az alábbiakban László Bandy megnyitója olvasható.

Agyhullámok tengerén
2019-12-12
A téma három szakértője mellett a százhalombattai dr. Kovács Erika PhD, a  Delfinekkel Együtt az Autistákért (DEA) Alapítvány alapítója volt a vendége a Duna TV Ridikül című talkshowjának december 4-én.

112, ha baj van!
2019-12-12
A tájékoztató letölthető innen!

Bűnszövetségben károsítottak meg pénzintézeteket több száz millió forinttal
2019-12-12
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 11-én megszüntette a letartóztatását és elrendelte bűnügyi felügyeletét annak a férfinak, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével gyanúsít.

Kiégett egy autó
2019-12-11
Kigyulladt egy gépkocsi kedden éjfélkor Százhalombattán, a Fuvaros utcában.

Mozgalmas hónapot zártak a battai karatésok
2019-12-11
Tizenöten vettek részt a Százhalombattai Karate Egyesületből a negyedik V4 kupán és szemináriumon Sopronban november közepén.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-11
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Közös ünnepvárás
2019-12-11
A szeles, esős idő ellenére is nagyon sokan vettek részt a településrészek közös fadíszítésén Urbárium-Újtelepvárosrészben és Dunafüreden december 9-én.

Kecske Kupa
2019-12-10
A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában tartják az idei Kecske Kupa Csapatversenyt. A számtanra, algebrára, geometriára és logikára épülő kétfordulós megyei versenyt a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezi.

Édes Janka
2019-12-10
Csányi Vilmos etológusprofesszor harmadik kutyás könyvét is László Bandy illusztrálta. A könyvesboltokban néhány hete megjelent Édes Janka történetéről a városunkban élő képzőművész mesélt.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Diákolimpiai bajnokok
2019-12-10
Egyéniben és – Blaner Dáviddal, valamint Papp Mátéval - csapatban is megnyerte a sportlövő diákolimpia országos döntőjét Joó Attila, a SZISZKI diákja és a Százhalombattai Lövészklub versenyzője a középiskolások légpisztoly 40 lövéses számában december 7-én Székesfehérváron. Nagy Zsófia és Klem Barnabás III. helyezést értek el kategóriájukban.

A mamahotel csapdájában - Mindenütt jó, de legjobb otthon?
2019-12-10
Habár a fogalom nem új keletű, a "mamahotelek" száma jelentősen megugrott az elmúlt évtizedben. A témáról dr. Feikné Nagy Judit szexológus, szexuálterapeuta tartott előadást a Hamvas Béla Városi Könyvtárban október 7-én.

Ifjúság és irodalom
2019-12-10
Egésznapos rendezvényt szervezett középiskolások számára a SZIKE-Ifjúsági Műhely a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, Százhalombattán december 2-án. A színes és tartalmas élményen osztoztak a százhalombattai Arany János és Széchenyi István gimnázium, valamint a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulói.

Ünnepi munkarend a SZÁKOM-nál
2019-12-10
Közzétette ünnepi munkarendjét a SZÁKOM Nonprofit Kft. Százhalombattán.

Vidám ének hangja szállt
2019-12-09
A hideg, ködös idő ellenére vidámsággal és élettel telt meg Százhalombatta főtere, amikor megérkeztek az ovisok és kisiskolások a hagyományos fadíszítésre december 9-én délelőtt. A mindenki karácsonyfájához idén is mindegyik óvoda és iskola küldött csoportot, amely elhelyezhette a gyerekek által készített díszeket.

Veretlen bajnokok
2019-12-09
Nem találtak legyőzőre a Százhalombattai VUK SE legfiatalabb focistái az ország legnagyobb utánpótlás-tornáján, a Sátorkupán november 30-án Gödöllőn.

Javulhat a közvilágítás
2019-12-09
Kiemelt ügyfélként kezeli az ELMŰ Százhalombattát és a jövőben magasabb szinten koordinálja a közvilágítás kiegyensúlyozott és folyamatos működését. Erről állapodott meg az önkormányzat és a szolgáltató – tájékoztatott a Városháza.

Csillogó érmek a fa alá
2019-12-09
Két arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel gyarapították gyűjteményüket a Százhalombattai VUK SE szenior úszói az Évzáró Kupa nemzetközi rövidpályás szenior úszóversenyen, Budapesten az elmúlt hétvégén.

Helytállás és lánykérés
2019-12-09
36:25-re (13:14) vesztett az SZKE III a Bugyi otthonában a megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság december 7-i utolsó fordulóján, amely meglepő és romatikus fordulatot vett.SZKE: Pruch Cs., Mélypataki B., (kapusok) Tóth Cs. 2., Fodor G. 1., Isépy Zs. 6., Bán J., HÓKA A. 11., Szabó A. 3., Oláh L., Mészáros N., Petri P. 2

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.