2024. június 19. - Gyárfás napja
Szerda
Min:19°
Max:31°
Csütörtök
Min:21°
Max:29°
Péntek
Min:20°
Max:31°
Szombat
Min:20°
Max:29°
Vasárnap
Min:19°
Max:30°
Summerfest
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Kezdődik a Summerfest
2011-08-04 - Már csak néhány nap, és megkezdődik a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti vásár Százhalombattán. Augusztus 14-én fellobban a fesztivál lángja, de a szervezők már most az előkészítés lázában égnek. Szigetvári József fesztiváligazgatótól a részletekről érdeklődtünk.
- A vízum minden évben nagy kérdés, de a hivatalok már ismerik a fesztivált, és ez számukra garancia. Egyelőre a libanoniaknak (akik az idén először lépnek fel a Summerfesten) és a kolumbiaiaknak nincs még meg a beutazási engedélye. De nem izgulok, évek óta ezt csináljuk. Nyugodtan és derűsen készülődünk.

A Summerfest eddig évente negyven millió forintba került, de az állami támogatás jelentős csökkenése miatt idén mindössze huszonkilenc millióból kell kigazdálkodni a rendezvényt. Ezzel együtt is sikerült egy hosszú távú befektetést megvalósítani: az eddigi bérelt lelátó helyett saját székeket gyártattak.
A 14-i nyitó- és a 21-i a záró ceremóniát a főtéren felállított fesztiválszínpadon rendezik meg. A polgármesteri hivatal előtti állandó lelátóra kedvezményes árú, 500 forintos jegyet válthatnak a helyi nyugdíjasok. Igaz, oldalról, de magasabbról láthatják a műsort. A fesztiváligazgató reméli, az új helyszínnek és a díjkedvezménynek köszönhetően többen eljutnak a gálákra. A tűzijátékot ezúttal az 1-es számú iskola tetejéről lövik fel, megelőzendő az esetleges kedvezőtlen széljárás okozta kellemetlenségeket a főtéren.

A táncpanorámákat a BKK színháztermében láthatjuk, a Csík zenekar és a Raczkajam 16-i közös koncertjét és a CimbaliBand 19-i fellépését a Táncházban szervezik meg.
Minden programra előre jegyet lehet váltani a BKK pénztárában, a helyszíni árusítás a kezdés előtt fél órával indul.

A Fesztiválklub ezúttal multikulturális forgatagként várja a szórakozni vágyókat, összesen öt helyen, mindössze egy beengedő ponttal. Fontos tudni, hogy az éjszakai mulatságot 14 év alattiak nem, 14-16 év közöttiek pedig csak szülővel látogathatják. A 14-18 évesek megkülönböztető karszalagot kapnak, és nem szolgálják ki őket alkohollal, illetve dohányáruval. A résztvevő szigorú biztonsági rendszerre számíthatnak.

Az idén először ad otthont a Summerfest a Fiatal Roma Tehetségkutató Versenynek, amelynek keretében ifjú cigányzenészek mérik össze és mutatják be hangszeres tudásukat augusztus 15-én. Ugyanezen a napon elevenedik meg Händel Vízi zenéje a főtéri fények és vizek között, amely izgalmas látványosságnak ígérkezik.

Az Aranyszív Napján a tavalyihoz hasonlóan a dunafüredi Gátőrházban rendezik meg a Népszavalást. Ide várják a költészet, a versek kedvelőit 17-én.

Augusztus 20-án ismét a magyarokat ünnepli a fesztivál. Ezen a napon mutatja be gálaműsorát a Nagyforrás, fellép a szlovák Kincső Néptáncegyüttes, valamint kortalan táncosokat, szászcsávási adatközlőket is láthatunk a fesztiválsátor színpadán. A városi ünnepséget követően a Száztagú cigányzenekar ad koncertet, majd Wolf Kati énekel. Sötétedés után választhatunk, hogy az utcabálon pörgünk a Coctail Party zenekarral, vagy a fesztiválsátorban nézzük újra az István, a király című 1984-es rockopera-filmet.

A 21-i záró ceremónián a hagyományokhoz híven gyertyafénnyel búcsúzunk a 2011-es Summerfesttől. Az utóbbi években számtalan okos példát láthattunk, hogyan lehet biztonságossá tenni gyertyaszálainkat: műanyagpalackkal vagy alufólia gallérral megvédhetjük kezünket a lecsorgó viasztól.
Másnap a Szent István téren szintén gyertyagyújtással emlékezhetünk a fesztivál több száz eseményére, táncokra és találkozásokra.

A programokat részletesen is megtaláljuk a www.summerfest.hu oldalon, illetve a városlakók postaládáiba is eljuttatott szórólapokon.

A Damjanich út belvárosi szakaszának felújítása elkészül a Summerfest kezdetére, és a területen szünetel a munka a fesztivál alatt. Augusztus 20-án a városközpontban korzóvá alakul a főutca, az autósoknak lezárásra kell számítaniuk. Emellett egész héten várhatóan jelentősen csökken a parkolóhelyek száma a városközpontban.

Kétségtelen, hogy a fesztivál kizökkenti Százhalombattát a megszokott hétköznapjaiból. A battaiak remélhetőleg idén is élvezettel vetik bele magukat a kulturális forgatagba, és szokásos vendégszeretetükkel fogadják a külföldről érkező táncosokat – mondta Szigetvári József. A fesztiváligazgató abban is bízik, hogy türelemmel, segítőkészen kezeljük majd akár váratlan helyzeteket is, hiszen a Summerfest mindössze tíz nap, amely azonban Százhalombattára hozza az egész Világot.


AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
Szünetel a gázszolgáltatás
2024-06-18
Az FGSZ Földgázszállító Zrt. karbantartási munkálatokat végez Százhalombattán, Tárnokon, Sóskúton, Pusztazámoron, Diósdon és Érden, ezért szünetel a gázszolgáltatás június 19-én 9 és 17 óra között.

Modernkori történetek - Közel 50 interjú egy kötetben
2024-06-15
A 95. Ünnepi Könyvhétre jelent meg Fazekas István "Beszélgetés a mi időnkről" című interjúkötete az Üveghegy Kiadó gondozásában, Százhalombatta Város Önkormányzatának támogatásával. A szerzővel könyvbemutató keretében Véghelyi Balázs kiadóvezető beszélgetett a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az est díszvendége Balogh Júlia szerkesztő, rendező, Csoóri Sándor özvegye és hagyatékának gondozója volt.

Aranyszívek
2024-06-15
A Sérültekért Alapítvány a hagyományos Aranyszív Ünnepen mondott köszönetet támogatóinak, segítőinek, illetve idén is átadták az Aranyszív Díjat, amelyet olyan személyek kaphatnak, akik sokat tesznek a sérült emberek társadalmi integrációjáért. Külön elismerést vehetett át több foglalkoztatott fiatal, illetve egy alapítványi munkatárs, továbbá támogatók átadták az alapítvány számára gyűjtött adományokat.

Egészségnap az eredmények tükrében
2024-06-14
Ahogy korábban megírtuk, szinte a teljes létszámot kihasználva, mintegy 180 páciens regisztrált az Önkormányzat és a Százhalom Egészségügyi Központ által szervezett második, ingyenes májusi egészségügyi szűrőnapra. Vezér Mihály polgármester közösségi oldalán tájékoztatott az eredményről.

Squash Országos Bajnokság Százhalombattán
2024-06-13
A junior OB után Százhalombattán az Omega Sportcentrum adott otthont a Magyar Squash (fallabda) Szövetség XXXVI. Felnőtt Egyéni Országos Bajnokságnak június 8-9-én.

A könyv ünnepe
2024-06-11
Csodás napot töltöttünk együtt a Battai Könyvünnep alkalmából június 7-én. Köszönjük! A könyveket, a történeteket, a meséket ünnepeltük, a közös élményt, ami összehoz bennünket – kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az időjárással is megküzdöttek
2024-06-10
A tervezett teljesítési időn belül futott a célba Nagy Orsolya és Hajduné Bukó Judit a SZVISE színeiben, a BSI ALDI Női Futógála 10 km-es távján.

Egyértelmű megerősítés - Helyi Önkormányzati Választások 2024
2024-06-10
Vezér Mihályt, az ÉSZKE színeiben induló jelenlegi polgármestert 6798 választópolgár erősítette meg szavazatával, hogy a 2024-2029-es ciklusban is vezesse a várost – a Nemzeti Választási Iroda nem jogerős adatai alapján.

Könyvből soha nem elég - Felajánlás a Családsegítőnek
2024-06-08
Széles műfajpalettát felölelő könyvcsomagokat adtak át a Városi Családsegítő és Gondozási Központnak, illetve az ott működő nyugdíjas klub javára az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület tagjai.

Megcsonkított ország
2024-06-07
104 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, ami nyomán Magyarország elvesztette területének és lakosságának mintegy kétharmadát, továbbá súlyos csapást mért a gazdaságra a természeti kincsek nagy részének szomszédos országokhoz kerülésével.

Megújult az 1-es iskola udvara
2024-06-06
A 26 millió forintos önkormányzati támogatással megvalósult beruházás keretében műfüves borítást helyeztek le, új eszközöket szereztek be és telepítettek, valamint felújították az atlétikai pályákat.

Tavaszi nagyüzem a teniszezőknél
2024-06-06
Számos érmet szerezett a VUK SE Teniszszakosztálya a tavaszi hazai és országos rendezésű versenyeken – tájékozatott Dénes Tibor vezetőedző.

Értékteremtő fiatalok
2024-06-06
A Városi Gyermeknapon adták át a Barátság Kulturális Központ által alapított Janikovszky Éva Művészeti Díjakat az amatőr művészeti tevékenységet folytató gyerekeknek.

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM - SZEKRÉNYMESE
2024-06-06
Egyszer volt, hol nem volt, volt két szekrény, akik még az elmúlt században láttak napvilágot. 

Jani Bácsi!
2024-06-06
Emlékszem, amikor a jelenlegi otthonunkba költöztünk, egy Erkel körúti lakásba, Jani Bácsi volt az első lakó, aki érdeklődve tekintett ki a lépcsőházba, majd gyorsan be is mutatkozott. 

Három érem a modellvitorlás kupán
2024-06-06
Egy ezüst- és két bronzérmet nyert a Dunamenti Energia Modellező Klub a május 31. és június 2. között rendezett Kanizsa Kupán – tájékoztatott Kunvári Sándor az egyesületi tagja.

Alapkőletétel - Új otthon épül az időseknek
2024-06-04
A legmodernebb körülményeket biztosítja majd az a gondozóház, amelyet az egykori Százszorszép Óvoda épületéből, bővítéssel alakítanak ki. Az önkormányzati beruházásban megvalósuló intézmény alapkövét június 4-én tették le.

Eskütétel
2024-06-04
Vezér Mihály polgármester előtt, június 3-án letették esküjüket a szavazatszámláló bizottságok szervezetek által megbízott tagjai, akik a június 9-i helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és az európai parlamenti választások lebonyolításában vesznek részt. Százhalombatta 8 egyéni választókerületében mindenhol 2-2 szavazókörben lehet leadni a voksokat 6 és 19 óra között. A 16 szavazatszámláló bizottság hatóságnak, tagjai pedig hivatalos személynek minősülnek.

Megújult körülmények között folytatódhat a gyermekek fejlesztése
2024-06-03
Önkormányzati támogatásból újították fel a Szülők Fóruma Egyesület Kodály Zoltán sétányon található központi helyiségét.

Útlezárás
2024-06-03
A Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda tájékoztatása szerint a Csokonai utca 11-12. között az úttest teljes szélességében forgalomlassító küszöb építése történik, ezért a Csokonai utca 2024. június 3. és június 5. között mindkét irányból zsákutca lesz.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.