2022. május 19. - Ivó és Milán napja
Csütörtök
Min:4°
Max:22°
Péntek
Min:10°
Max:25°
Szombat
Min:15°
Max:24°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:11°
Max:22°
Summerfest
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Kezdődik a Summerfest
2011-08-04 - Már csak néhány nap, és megkezdődik a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti vásár Százhalombattán. Augusztus 14-én fellobban a fesztivál lángja, de a szervezők már most az előkészítés lázában égnek. Szigetvári József fesztiváligazgatótól a részletekről érdeklődtünk.
- A vízum minden évben nagy kérdés, de a hivatalok már ismerik a fesztivált, és ez számukra garancia. Egyelőre a libanoniaknak (akik az idén először lépnek fel a Summerfesten) és a kolumbiaiaknak nincs még meg a beutazási engedélye. De nem izgulok, évek óta ezt csináljuk. Nyugodtan és derűsen készülődünk.

A Summerfest eddig évente negyven millió forintba került, de az állami támogatás jelentős csökkenése miatt idén mindössze huszonkilenc millióból kell kigazdálkodni a rendezvényt. Ezzel együtt is sikerült egy hosszú távú befektetést megvalósítani: az eddigi bérelt lelátó helyett saját székeket gyártattak.
A 14-i nyitó- és a 21-i a záró ceremóniát a főtéren felállított fesztiválszínpadon rendezik meg. A polgármesteri hivatal előtti állandó lelátóra kedvezményes árú, 500 forintos jegyet válthatnak a helyi nyugdíjasok. Igaz, oldalról, de magasabbról láthatják a műsort. A fesztiváligazgató reméli, az új helyszínnek és a díjkedvezménynek köszönhetően többen eljutnak a gálákra. A tűzijátékot ezúttal az 1-es számú iskola tetejéről lövik fel, megelőzendő az esetleges kedvezőtlen széljárás okozta kellemetlenségeket a főtéren.

A táncpanorámákat a BKK színháztermében láthatjuk, a Csík zenekar és a Raczkajam 16-i közös koncertjét és a CimbaliBand 19-i fellépését a Táncházban szervezik meg.
Minden programra előre jegyet lehet váltani a BKK pénztárában, a helyszíni árusítás a kezdés előtt fél órával indul.

A Fesztiválklub ezúttal multikulturális forgatagként várja a szórakozni vágyókat, összesen öt helyen, mindössze egy beengedő ponttal. Fontos tudni, hogy az éjszakai mulatságot 14 év alattiak nem, 14-16 év közöttiek pedig csak szülővel látogathatják. A 14-18 évesek megkülönböztető karszalagot kapnak, és nem szolgálják ki őket alkohollal, illetve dohányáruval. A résztvevő szigorú biztonsági rendszerre számíthatnak.

Az idén először ad otthont a Summerfest a Fiatal Roma Tehetségkutató Versenynek, amelynek keretében ifjú cigányzenészek mérik össze és mutatják be hangszeres tudásukat augusztus 15-én. Ugyanezen a napon elevenedik meg Händel Vízi zenéje a főtéri fények és vizek között, amely izgalmas látványosságnak ígérkezik.

Az Aranyszív Napján a tavalyihoz hasonlóan a dunafüredi Gátőrházban rendezik meg a Népszavalást. Ide várják a költészet, a versek kedvelőit 17-én.

Augusztus 20-án ismét a magyarokat ünnepli a fesztivál. Ezen a napon mutatja be gálaműsorát a Nagyforrás, fellép a szlovák Kincső Néptáncegyüttes, valamint kortalan táncosokat, szászcsávási adatközlőket is láthatunk a fesztiválsátor színpadán. A városi ünnepséget követően a Száztagú cigányzenekar ad koncertet, majd Wolf Kati énekel. Sötétedés után választhatunk, hogy az utcabálon pörgünk a Coctail Party zenekarral, vagy a fesztiválsátorban nézzük újra az István, a király című 1984-es rockopera-filmet.

A 21-i záró ceremónián a hagyományokhoz híven gyertyafénnyel búcsúzunk a 2011-es Summerfesttől. Az utóbbi években számtalan okos példát láthattunk, hogyan lehet biztonságossá tenni gyertyaszálainkat: műanyagpalackkal vagy alufólia gallérral megvédhetjük kezünket a lecsorgó viasztól.
Másnap a Szent István téren szintén gyertyagyújtással emlékezhetünk a fesztivál több száz eseményére, táncokra és találkozásokra.

A programokat részletesen is megtaláljuk a www.summerfest.hu oldalon, illetve a városlakók postaládáiba is eljuttatott szórólapokon.

A Damjanich út belvárosi szakaszának felújítása elkészül a Summerfest kezdetére, és a területen szünetel a munka a fesztivál alatt. Augusztus 20-án a városközpontban korzóvá alakul a főutca, az autósoknak lezárásra kell számítaniuk. Emellett egész héten várhatóan jelentősen csökken a parkolóhelyek száma a városközpontban.

Kétségtelen, hogy a fesztivál kizökkenti Százhalombattát a megszokott hétköznapjaiból. A battaiak remélhetőleg idén is élvezettel vetik bele magukat a kulturális forgatagba, és szokásos vendégszeretetükkel fogadják a külföldről érkező táncosokat – mondta Szigetvári József. A fesztiváligazgató abban is bízik, hogy türelemmel, segítőkészen kezeljük majd akár váratlan helyzeteket is, hiszen a Summerfest mindössze tíz nap, amely azonban Százhalombattára hozza az egész Világot.


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.