2024. június 19. - Gyárfás napja
Szerda
Min:19°
Max:31°
Csütörtök
Min:21°
Max:29°
Péntek
Min:20°
Max:31°
Szombat
Min:20°
Max:29°
Vasárnap
Min:19°
Max:30°
Summerfest
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Nagykorú lett a Summerfest - írta: LA
2011-07-07 - Az idén 18. alkalommal lobban fel a Summerfest Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár lángja Százhalombattán augusztus 12-e és 22-e között. Az egész országban tapasztalható nehezebb gazdasági helyzet és a rendezvények szigorodó szabályozása elérte a Summerfestet is. Szigetvári József fesztiváligazgatóval arról beszélgettünk, hogyan lehet szűkebb korlátok között is világraszólót létrehozni.
"Vannak évek, amik a kiteljesedésre adnak lehetőséget, és van, amikor a túlélésre törekszünk" – fogalmazott. Az idén – és talán még néhány éven át – a legnagyobb kihívás az, hogy sikerül-e egyáltalán megvalósítani a terveket. A támogatási rendszer átszervezése miatt az önkormányzati segítségen kívül, külső forrásokra nemigen számíthat a rendezvény. Kevesebb lesz a program és drágább is a nézők számára, mint azt a korábbi években megszoktuk. A nyitó- és záróceremónia gazdag gálaműsoráért azonban 1500 forint megállja a helyét bármilyen hasonló kulturális rendezvénnyel összehasonlítva. Ebben az évben tizenkilenc ország táncosai hozzák el műsorukat, egyebek mellett Azerbajdzsánból, Csecsenföldről és Libanonból.

A fesztivál ezúttal teljes egészében a Szent István téren és környékén valósul meg. A főtér ad otthont a nyitó- és záróceremóniának, valamint az augusztus 20-i ünnepségnek. A dugók és balesetek elkerülése érdekében ezeken a napokon, 17 órától elterelik az autós forgalmat a belvárosból. Parkolni a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban, illetve a BKK mögött lesz érdemes. A tavalyihoz hasonlóan a Rendezvényközpont Damjanich út felőli parkolójában fog állni a sokadalmi Fesztiválsátor, körülötte vásárosok kínálják majd portékáikat. Nagy népszerűségre számíthat Kádár Ferkó Fotószínháza, akiért már az Óvárosi Napokon is rajongott a közönség. Ezúttal hosszabb ideig marad, így több mindenkinek lesz lehetősége nosztalgikus hangulatú fotográfiákon megörökíttetni magát.

Az éjszakai klubéletet érinti leginkább a változás. A nagy, közös Fesztiválklub helyett ezúttal különböző stílusok és hangulatok között válogathat a közönség. Az IKSZ-ben nemzetközi diszkó, mellette, az átjáróban folkkocsma várja majd a szórakozni vágyókat. A BKK előterében jazzes-csendes zenehallgatásra lesz lehetőség, a Nyitott Színpad Zenei Egyesület zenészei pedig azt remélik, közös muzsikálásra bírhatnak majd néhány külföldit is. A lépcsős teraszon evős- ivós-beszélgetős társasági életet lehet majd élni. A belső udvarban pedig a tervek szerint esténként kultikus közösségi filmeket, klasszikus kedvenceket lehet majd látni.

A 2011-es Summerfest is tartogat nagyszabású kulturális csemegéket. Kiemelt programjai között szerepel a Csík Zenekar és a Rackajam közös muzsikálása, amely a népzenétől a rock and roll forradalomig repteti a hallgatóságot. Ismét fellép, ezúttal önálló koncerttel a március 15-i ünnepségen is közreműködő Cimbaliband. Az augusztus 20-i ünnepséget pedig a Száztagú cigányzenekar és Wolf Kati közös produkciója koronázza meg.

Az Aranyszív Napján ismét lesz Népszavalás a Gátőrházban, amihez interaktív játékkal csatlakoznak a Kiskörúti Színi Suli növendékei. A programot Kiss Judit Ágnes költőnő, Füri Anna zongorista és zenész társaik műsora zárja.

A Liszt Év jegyében a tavalyi világzenekart is vezénylő Pál Lajos összeállított egy zenei mozaikot a zeneszerző legismertebb műveiből, aminek kottáját már el is küldték a külföldi csoportoknak. A fesztivál nyitótáncát a II. Magyar Rapszódiára adják elő a Forrás táncosai.

Augusztus 15-én sokféle program zajlik majd párhuzamosan. A BKK galériájában kiállítást szervez a Hangszeresek Országos Szövetsége, ahol a magyar népi hangszerek használatát is szeretnék megtanítani interaktív workshop keretében. Mindeközben a Magyar Cigány Integrációs program tehetségkutató versenyén 10-18 éves romazenészek mérik össze hangszeres tudásukat különböző műfajokban. A legjobbak délután gálaműsort adnak a Fesztiválsátorban.

Ugyanezen a napon az Önkéntesség Európai Éve alkalmából a százhalombattai Önkéntes Ördögök rendeznek különböző programokat sztárvendégekkel és más civil szervezetekkel.

A Népek Bálja után kivételes látványosságnak ad majd hátteret a megújult Szent István tér. Színes fényei és vizei között budapesti kortárs táncosok adják elő Händel Vízi zenéjére Zene-víz- tűz-fény című produkciójukat.

Ám mindezen programokon túl a fesztivál lényege a találkozások, az együttlét öröme, az élmény, amely a százhalombattaiak számára tíz napig házhoz jön.

Jegyeket július 18-tól lehet vásárolni a BKK jegypénztárában, illetve elektronikusan a www.summerfest.hu oldalon, ahol a részletes program is megtalálható.

AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
Szünetel a gázszolgáltatás
2024-06-18
Az FGSZ Földgázszállító Zrt. karbantartási munkálatokat végez Százhalombattán, Tárnokon, Sóskúton, Pusztazámoron, Diósdon és Érden, ezért szünetel a gázszolgáltatás június 19-én 9 és 17 óra között.

Modernkori történetek - Közel 50 interjú egy kötetben
2024-06-15
A 95. Ünnepi Könyvhétre jelent meg Fazekas István "Beszélgetés a mi időnkről" című interjúkötete az Üveghegy Kiadó gondozásában, Százhalombatta Város Önkormányzatának támogatásával. A szerzővel könyvbemutató keretében Véghelyi Balázs kiadóvezető beszélgetett a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az est díszvendége Balogh Júlia szerkesztő, rendező, Csoóri Sándor özvegye és hagyatékának gondozója volt.

Aranyszívek
2024-06-15
A Sérültekért Alapítvány a hagyományos Aranyszív Ünnepen mondott köszönetet támogatóinak, segítőinek, illetve idén is átadták az Aranyszív Díjat, amelyet olyan személyek kaphatnak, akik sokat tesznek a sérült emberek társadalmi integrációjáért. Külön elismerést vehetett át több foglalkoztatott fiatal, illetve egy alapítványi munkatárs, továbbá támogatók átadták az alapítvány számára gyűjtött adományokat.

Egészségnap az eredmények tükrében
2024-06-14
Ahogy korábban megírtuk, szinte a teljes létszámot kihasználva, mintegy 180 páciens regisztrált az Önkormányzat és a Százhalom Egészségügyi Központ által szervezett második, ingyenes májusi egészségügyi szűrőnapra. Vezér Mihály polgármester közösségi oldalán tájékoztatott az eredményről.

Squash Országos Bajnokság Százhalombattán
2024-06-13
A junior OB után Százhalombattán az Omega Sportcentrum adott otthont a Magyar Squash (fallabda) Szövetség XXXVI. Felnőtt Egyéni Országos Bajnokságnak június 8-9-én.

A könyv ünnepe
2024-06-11
Csodás napot töltöttünk együtt a Battai Könyvünnep alkalmából június 7-én. Köszönjük! A könyveket, a történeteket, a meséket ünnepeltük, a közös élményt, ami összehoz bennünket – kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az időjárással is megküzdöttek
2024-06-10
A tervezett teljesítési időn belül futott a célba Nagy Orsolya és Hajduné Bukó Judit a SZVISE színeiben, a BSI ALDI Női Futógála 10 km-es távján.

Egyértelmű megerősítés - Helyi Önkormányzati Választások 2024
2024-06-10
Vezér Mihályt, az ÉSZKE színeiben induló jelenlegi polgármestert 6798 választópolgár erősítette meg szavazatával, hogy a 2024-2029-es ciklusban is vezesse a várost – a Nemzeti Választási Iroda nem jogerős adatai alapján.

Könyvből soha nem elég - Felajánlás a Családsegítőnek
2024-06-08
Széles műfajpalettát felölelő könyvcsomagokat adtak át a Városi Családsegítő és Gondozási Központnak, illetve az ott működő nyugdíjas klub javára az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület tagjai.

Megcsonkított ország
2024-06-07
104 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, ami nyomán Magyarország elvesztette területének és lakosságának mintegy kétharmadát, továbbá súlyos csapást mért a gazdaságra a természeti kincsek nagy részének szomszédos országokhoz kerülésével.

Megújult az 1-es iskola udvara
2024-06-06
A 26 millió forintos önkormányzati támogatással megvalósult beruházás keretében műfüves borítást helyeztek le, új eszközöket szereztek be és telepítettek, valamint felújították az atlétikai pályákat.

Tavaszi nagyüzem a teniszezőknél
2024-06-06
Számos érmet szerezett a VUK SE Teniszszakosztálya a tavaszi hazai és országos rendezésű versenyeken – tájékozatott Dénes Tibor vezetőedző.

Értékteremtő fiatalok
2024-06-06
A Városi Gyermeknapon adták át a Barátság Kulturális Központ által alapított Janikovszky Éva Művészeti Díjakat az amatőr művészeti tevékenységet folytató gyerekeknek.

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM - SZEKRÉNYMESE
2024-06-06
Egyszer volt, hol nem volt, volt két szekrény, akik még az elmúlt században láttak napvilágot. 

Jani Bácsi!
2024-06-06
Emlékszem, amikor a jelenlegi otthonunkba költöztünk, egy Erkel körúti lakásba, Jani Bácsi volt az első lakó, aki érdeklődve tekintett ki a lépcsőházba, majd gyorsan be is mutatkozott. 

Három érem a modellvitorlás kupán
2024-06-06
Egy ezüst- és két bronzérmet nyert a Dunamenti Energia Modellező Klub a május 31. és június 2. között rendezett Kanizsa Kupán – tájékoztatott Kunvári Sándor az egyesületi tagja.

Alapkőletétel - Új otthon épül az időseknek
2024-06-04
A legmodernebb körülményeket biztosítja majd az a gondozóház, amelyet az egykori Százszorszép Óvoda épületéből, bővítéssel alakítanak ki. Az önkormányzati beruházásban megvalósuló intézmény alapkövét június 4-én tették le.

Eskütétel
2024-06-04
Vezér Mihály polgármester előtt, június 3-án letették esküjüket a szavazatszámláló bizottságok szervezetek által megbízott tagjai, akik a június 9-i helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és az európai parlamenti választások lebonyolításában vesznek részt. Százhalombatta 8 egyéni választókerületében mindenhol 2-2 szavazókörben lehet leadni a voksokat 6 és 19 óra között. A 16 szavazatszámláló bizottság hatóságnak, tagjai pedig hivatalos személynek minősülnek.

Megújult körülmények között folytatódhat a gyermekek fejlesztése
2024-06-03
Önkormányzati támogatásból újították fel a Szülők Fóruma Egyesület Kodály Zoltán sétányon található központi helyiségét.

Útlezárás
2024-06-03
A Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda tájékoztatása szerint a Csokonai utca 11-12. között az úttest teljes szélességében forgalomlassító küszöb építése történik, ezért a Csokonai utca 2024. június 3. és június 5. között mindkét irányból zsákutca lesz.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.