2019. augusztus 20. - napja
Kedd
Min:24°
Max:33°
Szerda
Min:17°
Max:26°
Csütörtök
Min:14°
Max:27°
Péntek
Min:17°
Max:28°
Szombat
Min:19°
Max:31°
Summerfest
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Nagykorú lett a Summerfest - írta: LA
2011-07-07 - Az idén 18. alkalommal lobban fel a Summerfest Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár lángja Százhalombattán augusztus 12-e és 22-e között. Az egész országban tapasztalható nehezebb gazdasági helyzet és a rendezvények szigorodó szabályozása elérte a Summerfestet is. Szigetvári József fesztiváligazgatóval arról beszélgettünk, hogyan lehet szűkebb korlátok között is világraszólót létrehozni.
"Vannak évek, amik a kiteljesedésre adnak lehetőséget, és van, amikor a túlélésre törekszünk" – fogalmazott. Az idén – és talán még néhány éven át – a legnagyobb kihívás az, hogy sikerül-e egyáltalán megvalósítani a terveket. A támogatási rendszer átszervezése miatt az önkormányzati segítségen kívül, külső forrásokra nemigen számíthat a rendezvény. Kevesebb lesz a program és drágább is a nézők számára, mint azt a korábbi években megszoktuk. A nyitó- és záróceremónia gazdag gálaműsoráért azonban 1500 forint megállja a helyét bármilyen hasonló kulturális rendezvénnyel összehasonlítva. Ebben az évben tizenkilenc ország táncosai hozzák el műsorukat, egyebek mellett Azerbajdzsánból, Csecsenföldről és Libanonból.

A fesztivál ezúttal teljes egészében a Szent István téren és környékén valósul meg. A főtér ad otthont a nyitó- és záróceremóniának, valamint az augusztus 20-i ünnepségnek. A dugók és balesetek elkerülése érdekében ezeken a napokon, 17 órától elterelik az autós forgalmat a belvárosból. Parkolni a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban, illetve a BKK mögött lesz érdemes. A tavalyihoz hasonlóan a Rendezvényközpont Damjanich út felőli parkolójában fog állni a sokadalmi Fesztiválsátor, körülötte vásárosok kínálják majd portékáikat. Nagy népszerűségre számíthat Kádár Ferkó Fotószínháza, akiért már az Óvárosi Napokon is rajongott a közönség. Ezúttal hosszabb ideig marad, így több mindenkinek lesz lehetősége nosztalgikus hangulatú fotográfiákon megörökíttetni magát.

Az éjszakai klubéletet érinti leginkább a változás. A nagy, közös Fesztiválklub helyett ezúttal különböző stílusok és hangulatok között válogathat a közönség. Az IKSZ-ben nemzetközi diszkó, mellette, az átjáróban folkkocsma várja majd a szórakozni vágyókat. A BKK előterében jazzes-csendes zenehallgatásra lesz lehetőség, a Nyitott Színpad Zenei Egyesület zenészei pedig azt remélik, közös muzsikálásra bírhatnak majd néhány külföldit is. A lépcsős teraszon evős- ivós-beszélgetős társasági életet lehet majd élni. A belső udvarban pedig a tervek szerint esténként kultikus közösségi filmeket, klasszikus kedvenceket lehet majd látni.

A 2011-es Summerfest is tartogat nagyszabású kulturális csemegéket. Kiemelt programjai között szerepel a Csík Zenekar és a Rackajam közös muzsikálása, amely a népzenétől a rock and roll forradalomig repteti a hallgatóságot. Ismét fellép, ezúttal önálló koncerttel a március 15-i ünnepségen is közreműködő Cimbaliband. Az augusztus 20-i ünnepséget pedig a Száztagú cigányzenekar és Wolf Kati közös produkciója koronázza meg.

Az Aranyszív Napján ismét lesz Népszavalás a Gátőrházban, amihez interaktív játékkal csatlakoznak a Kiskörúti Színi Suli növendékei. A programot Kiss Judit Ágnes költőnő, Füri Anna zongorista és zenész társaik műsora zárja.

A Liszt Év jegyében a tavalyi világzenekart is vezénylő Pál Lajos összeállított egy zenei mozaikot a zeneszerző legismertebb műveiből, aminek kottáját már el is küldték a külföldi csoportoknak. A fesztivál nyitótáncát a II. Magyar Rapszódiára adják elő a Forrás táncosai.

Augusztus 15-én sokféle program zajlik majd párhuzamosan. A BKK galériájában kiállítást szervez a Hangszeresek Országos Szövetsége, ahol a magyar népi hangszerek használatát is szeretnék megtanítani interaktív workshop keretében. Mindeközben a Magyar Cigány Integrációs program tehetségkutató versenyén 10-18 éves romazenészek mérik össze hangszeres tudásukat különböző műfajokban. A legjobbak délután gálaműsort adnak a Fesztiválsátorban.

Ugyanezen a napon az Önkéntesség Európai Éve alkalmából a százhalombattai Önkéntes Ördögök rendeznek különböző programokat sztárvendégekkel és más civil szervezetekkel.

A Népek Bálja után kivételes látványosságnak ad majd hátteret a megújult Szent István tér. Színes fényei és vizei között budapesti kortárs táncosok adják elő Händel Vízi zenéjére Zene-víz- tűz-fény című produkciójukat.

Ám mindezen programokon túl a fesztivál lényege a találkozások, az együttlét öröme, az élmény, amely a százhalombattaiak számára tíz napig házhoz jön.

Jegyeket július 18-tól lehet vásárolni a BKK jegypénztárában, illetve elektronikusan a www.summerfest.hu oldalon, ahol a részletes program is megtalálható.

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-16 - Margittai Adrien festőművész kiállítás megnyitó
2019-08-01 - A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Százhalombattai Csoportja megemlékezésre és közös imádságra hív mindenkit Nagyboldogasszony napján augusztus 15-én, csütörtökön 17 órára Dunafüreden, a volt Báté falu templomának helyén lévő kereszthez.
2019-07-11 - A biztonságosabb, gyorsabb és könnyebb gyalogos közlekedés érdekében Önkormányzatunk további négy új gyalogátkelőhelyet alakított ki városunkban.   
LEGFRISSEBB HÍREINK
Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Futólépésben
2019-08-06
A SZVISE Atlétika szakosztály csapata is részt vett az 5. Deseda Ultramaraton futófesztiválon a kaposvári Deseda-tó csodálatos környezetében július 27-28-án.

Érmek és jelvények
2019-08-05
Két arannyal, öt ezüsttel, nyolc bronzéremmel és 11 aranyjelvényes szintidővel tértek haza a VUK SE úszói a nyár utolsó versenyéről, a XII. Győr Openről, amely július 31. és augusztus 3. között zajlott.

Jelentős menetrendi változások
2019-08-05
A Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti felújítás miatt jelentős menetrendi változásra kell számítaniuk a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár–Pécs vasútvonalon utazóknak augusztus 5-től 25-ig – tájékoztatott a MÁV.

Búcsú Lendvai Gábortól
2019-08-05
Lendvai Gábor, a Dunamenti Energia Modellező Klub sportolója 61 évesen örökre itt hagyott bennünket tegnap délután.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.