2022. május 19. - Ivó és Milán napja
Csütörtök
Min:4°
Max:22°
Péntek
Min:10°
Max:25°
Szombat
Min:15°
Max:24°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:11°
Max:22°
Summerfest
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Nagykorú lett a Summerfest - írta: LA
2011-07-07 - Az idén 18. alkalommal lobban fel a Summerfest Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár lángja Százhalombattán augusztus 12-e és 22-e között. Az egész országban tapasztalható nehezebb gazdasági helyzet és a rendezvények szigorodó szabályozása elérte a Summerfestet is. Szigetvári József fesztiváligazgatóval arról beszélgettünk, hogyan lehet szűkebb korlátok között is világraszólót létrehozni.
"Vannak évek, amik a kiteljesedésre adnak lehetőséget, és van, amikor a túlélésre törekszünk" – fogalmazott. Az idén – és talán még néhány éven át – a legnagyobb kihívás az, hogy sikerül-e egyáltalán megvalósítani a terveket. A támogatási rendszer átszervezése miatt az önkormányzati segítségen kívül, külső forrásokra nemigen számíthat a rendezvény. Kevesebb lesz a program és drágább is a nézők számára, mint azt a korábbi években megszoktuk. A nyitó- és záróceremónia gazdag gálaműsoráért azonban 1500 forint megállja a helyét bármilyen hasonló kulturális rendezvénnyel összehasonlítva. Ebben az évben tizenkilenc ország táncosai hozzák el műsorukat, egyebek mellett Azerbajdzsánból, Csecsenföldről és Libanonból.

A fesztivál ezúttal teljes egészében a Szent István téren és környékén valósul meg. A főtér ad otthont a nyitó- és záróceremóniának, valamint az augusztus 20-i ünnepségnek. A dugók és balesetek elkerülése érdekében ezeken a napokon, 17 órától elterelik az autós forgalmat a belvárosból. Parkolni a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban, illetve a BKK mögött lesz érdemes. A tavalyihoz hasonlóan a Rendezvényközpont Damjanich út felőli parkolójában fog állni a sokadalmi Fesztiválsátor, körülötte vásárosok kínálják majd portékáikat. Nagy népszerűségre számíthat Kádár Ferkó Fotószínháza, akiért már az Óvárosi Napokon is rajongott a közönség. Ezúttal hosszabb ideig marad, így több mindenkinek lesz lehetősége nosztalgikus hangulatú fotográfiákon megörökíttetni magát.

Az éjszakai klubéletet érinti leginkább a változás. A nagy, közös Fesztiválklub helyett ezúttal különböző stílusok és hangulatok között válogathat a közönség. Az IKSZ-ben nemzetközi diszkó, mellette, az átjáróban folkkocsma várja majd a szórakozni vágyókat. A BKK előterében jazzes-csendes zenehallgatásra lesz lehetőség, a Nyitott Színpad Zenei Egyesület zenészei pedig azt remélik, közös muzsikálásra bírhatnak majd néhány külföldit is. A lépcsős teraszon evős- ivós-beszélgetős társasági életet lehet majd élni. A belső udvarban pedig a tervek szerint esténként kultikus közösségi filmeket, klasszikus kedvenceket lehet majd látni.

A 2011-es Summerfest is tartogat nagyszabású kulturális csemegéket. Kiemelt programjai között szerepel a Csík Zenekar és a Rackajam közös muzsikálása, amely a népzenétől a rock and roll forradalomig repteti a hallgatóságot. Ismét fellép, ezúttal önálló koncerttel a március 15-i ünnepségen is közreműködő Cimbaliband. Az augusztus 20-i ünnepséget pedig a Száztagú cigányzenekar és Wolf Kati közös produkciója koronázza meg.

Az Aranyszív Napján ismét lesz Népszavalás a Gátőrházban, amihez interaktív játékkal csatlakoznak a Kiskörúti Színi Suli növendékei. A programot Kiss Judit Ágnes költőnő, Füri Anna zongorista és zenész társaik műsora zárja.

A Liszt Év jegyében a tavalyi világzenekart is vezénylő Pál Lajos összeállított egy zenei mozaikot a zeneszerző legismertebb műveiből, aminek kottáját már el is küldték a külföldi csoportoknak. A fesztivál nyitótáncát a II. Magyar Rapszódiára adják elő a Forrás táncosai.

Augusztus 15-én sokféle program zajlik majd párhuzamosan. A BKK galériájában kiállítást szervez a Hangszeresek Országos Szövetsége, ahol a magyar népi hangszerek használatát is szeretnék megtanítani interaktív workshop keretében. Mindeközben a Magyar Cigány Integrációs program tehetségkutató versenyén 10-18 éves romazenészek mérik össze hangszeres tudásukat különböző műfajokban. A legjobbak délután gálaműsort adnak a Fesztiválsátorban.

Ugyanezen a napon az Önkéntesség Európai Éve alkalmából a százhalombattai Önkéntes Ördögök rendeznek különböző programokat sztárvendégekkel és más civil szervezetekkel.

A Népek Bálja után kivételes látványosságnak ad majd hátteret a megújult Szent István tér. Színes fényei és vizei között budapesti kortárs táncosok adják elő Händel Vízi zenéjére Zene-víz- tűz-fény című produkciójukat.

Ám mindezen programokon túl a fesztivál lényege a találkozások, az együttlét öröme, az élmény, amely a százhalombattaiak számára tíz napig házhoz jön.

Jegyeket július 18-tól lehet vásárolni a BKK jegypénztárában, illetve elektronikusan a www.summerfest.hu oldalon, ahol a részletes program is megtalálható.

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.