2019. december 13. - Luca napja
Péntek
Min:2°
Max:5°
Szombat
Min:3°
Max:7°
Vasárnap
Min:2°
Max:7°
Hétfő
Min:3°
Max:8°
Kedd
Min:6°
Max:12°
Summerfest
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Nagykorú lett a Summerfest - írta: LA
2011-07-07 - Az idén 18. alkalommal lobban fel a Summerfest Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár lángja Százhalombattán augusztus 12-e és 22-e között. Az egész országban tapasztalható nehezebb gazdasági helyzet és a rendezvények szigorodó szabályozása elérte a Summerfestet is. Szigetvári József fesztiváligazgatóval arról beszélgettünk, hogyan lehet szűkebb korlátok között is világraszólót létrehozni.
"Vannak évek, amik a kiteljesedésre adnak lehetőséget, és van, amikor a túlélésre törekszünk" – fogalmazott. Az idén – és talán még néhány éven át – a legnagyobb kihívás az, hogy sikerül-e egyáltalán megvalósítani a terveket. A támogatási rendszer átszervezése miatt az önkormányzati segítségen kívül, külső forrásokra nemigen számíthat a rendezvény. Kevesebb lesz a program és drágább is a nézők számára, mint azt a korábbi években megszoktuk. A nyitó- és záróceremónia gazdag gálaműsoráért azonban 1500 forint megállja a helyét bármilyen hasonló kulturális rendezvénnyel összehasonlítva. Ebben az évben tizenkilenc ország táncosai hozzák el műsorukat, egyebek mellett Azerbajdzsánból, Csecsenföldről és Libanonból.

A fesztivál ezúttal teljes egészében a Szent István téren és környékén valósul meg. A főtér ad otthont a nyitó- és záróceremóniának, valamint az augusztus 20-i ünnepségnek. A dugók és balesetek elkerülése érdekében ezeken a napokon, 17 órától elterelik az autós forgalmat a belvárosból. Parkolni a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban, illetve a BKK mögött lesz érdemes. A tavalyihoz hasonlóan a Rendezvényközpont Damjanich út felőli parkolójában fog állni a sokadalmi Fesztiválsátor, körülötte vásárosok kínálják majd portékáikat. Nagy népszerűségre számíthat Kádár Ferkó Fotószínháza, akiért már az Óvárosi Napokon is rajongott a közönség. Ezúttal hosszabb ideig marad, így több mindenkinek lesz lehetősége nosztalgikus hangulatú fotográfiákon megörökíttetni magát.

Az éjszakai klubéletet érinti leginkább a változás. A nagy, közös Fesztiválklub helyett ezúttal különböző stílusok és hangulatok között válogathat a közönség. Az IKSZ-ben nemzetközi diszkó, mellette, az átjáróban folkkocsma várja majd a szórakozni vágyókat. A BKK előterében jazzes-csendes zenehallgatásra lesz lehetőség, a Nyitott Színpad Zenei Egyesület zenészei pedig azt remélik, közös muzsikálásra bírhatnak majd néhány külföldit is. A lépcsős teraszon evős- ivós-beszélgetős társasági életet lehet majd élni. A belső udvarban pedig a tervek szerint esténként kultikus közösségi filmeket, klasszikus kedvenceket lehet majd látni.

A 2011-es Summerfest is tartogat nagyszabású kulturális csemegéket. Kiemelt programjai között szerepel a Csík Zenekar és a Rackajam közös muzsikálása, amely a népzenétől a rock and roll forradalomig repteti a hallgatóságot. Ismét fellép, ezúttal önálló koncerttel a március 15-i ünnepségen is közreműködő Cimbaliband. Az augusztus 20-i ünnepséget pedig a Száztagú cigányzenekar és Wolf Kati közös produkciója koronázza meg.

Az Aranyszív Napján ismét lesz Népszavalás a Gátőrházban, amihez interaktív játékkal csatlakoznak a Kiskörúti Színi Suli növendékei. A programot Kiss Judit Ágnes költőnő, Füri Anna zongorista és zenész társaik műsora zárja.

A Liszt Év jegyében a tavalyi világzenekart is vezénylő Pál Lajos összeállított egy zenei mozaikot a zeneszerző legismertebb műveiből, aminek kottáját már el is küldték a külföldi csoportoknak. A fesztivál nyitótáncát a II. Magyar Rapszódiára adják elő a Forrás táncosai.

Augusztus 15-én sokféle program zajlik majd párhuzamosan. A BKK galériájában kiállítást szervez a Hangszeresek Országos Szövetsége, ahol a magyar népi hangszerek használatát is szeretnék megtanítani interaktív workshop keretében. Mindeközben a Magyar Cigány Integrációs program tehetségkutató versenyén 10-18 éves romazenészek mérik össze hangszeres tudásukat különböző műfajokban. A legjobbak délután gálaműsort adnak a Fesztiválsátorban.

Ugyanezen a napon az Önkéntesség Európai Éve alkalmából a százhalombattai Önkéntes Ördögök rendeznek különböző programokat sztárvendégekkel és más civil szervezetekkel.

A Népek Bálja után kivételes látványosságnak ad majd hátteret a megújult Szent István tér. Színes fényei és vizei között budapesti kortárs táncosok adják elő Händel Vízi zenéjére Zene-víz- tűz-fény című produkciójukat.

Ám mindezen programokon túl a fesztivál lényege a találkozások, az együttlét öröme, az élmény, amely a százhalombattaiak számára tíz napig házhoz jön.

Jegyeket július 18-tól lehet vásárolni a BKK jegypénztárában, illetve elektronikusan a www.summerfest.hu oldalon, ahol a részletes program is megtalálható.

AKTUÁLIS
2019-12-11 -
2019-11-25 - Véglegesen lezárja az Olajmunkás útról nyíló, Franciska-pusztára bevezető utat a vasútépítő konzorcium a mai napon.  A SZÁKOM Kft. telephelyét – a városi hulladéklerakót és a Hulladékudvart – csak az Ipari Parkon keresztül lehet megközelíteni.
2019-11-15 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Fénysugárlélek - Keleti Anikó kiállítása a HBVK-ban
2019-12-12
Adventi kiállítás nyílt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban Keleti Anikó festőművész alkotásiból. A tárlat január 3-ig látható. Az alábbiakban László Bandy megnyitója olvasható.

Agyhullámok tengerén
2019-12-12
A téma három szakértője mellett a százhalombattai dr. Kovács Erika PhD, a  Delfinekkel Együtt az Autistákért (DEA) Alapítvány alapítója volt a vendége a Duna TV Ridikül című talkshowjának december 4-én.

112, ha baj van!
2019-12-12
A tájékoztató letölthető innen!

Bűnszövetségben károsítottak meg pénzintézeteket több száz millió forinttal
2019-12-12
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 11-én megszüntette a letartóztatását és elrendelte bűnügyi felügyeletét annak a férfinak, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével gyanúsít.

Kiégett egy autó
2019-12-11
Kigyulladt egy gépkocsi kedden éjfélkor Százhalombattán, a Fuvaros utcában.

Mozgalmas hónapot zártak a battai karatésok
2019-12-11
Tizenöten vettek részt a Százhalombattai Karate Egyesületből a negyedik V4 kupán és szemináriumon Sopronban november közepén.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-11
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Közös ünnepvárás
2019-12-11
A szeles, esős idő ellenére is nagyon sokan vettek részt a településrészek közös fadíszítésén Urbárium-Újtelepvárosrészben és Dunafüreden december 9-én.

Kecske Kupa
2019-12-10
A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában tartják az idei Kecske Kupa Csapatversenyt. A számtanra, algebrára, geometriára és logikára épülő kétfordulós megyei versenyt a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezi.

Édes Janka
2019-12-10
Csányi Vilmos etológusprofesszor harmadik kutyás könyvét is László Bandy illusztrálta. A könyvesboltokban néhány hete megjelent Édes Janka történetéről a városunkban élő képzőművész mesélt.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Diákolimpiai bajnokok
2019-12-10
Egyéniben és – Blaner Dáviddal, valamint Papp Mátéval - csapatban is megnyerte a sportlövő diákolimpia országos döntőjét Joó Attila, a SZISZKI diákja és a Százhalombattai Lövészklub versenyzője a középiskolások légpisztoly 40 lövéses számában december 7-én Székesfehérváron. Nagy Zsófia és Klem Barnabás III. helyezést értek el kategóriájukban.

A mamahotel csapdájában - Mindenütt jó, de legjobb otthon?
2019-12-10
Habár a fogalom nem új keletű, a "mamahotelek" száma jelentősen megugrott az elmúlt évtizedben. A témáról dr. Feikné Nagy Judit szexológus, szexuálterapeuta tartott előadást a Hamvas Béla Városi Könyvtárban október 7-én.

Ifjúság és irodalom
2019-12-10
Egésznapos rendezvényt szervezett középiskolások számára a SZIKE-Ifjúsági Műhely a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, Százhalombattán december 2-án. A színes és tartalmas élményen osztoztak a százhalombattai Arany János és Széchenyi István gimnázium, valamint a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulói.

Ünnepi munkarend a SZÁKOM-nál
2019-12-10
Közzétette ünnepi munkarendjét a SZÁKOM Nonprofit Kft. Százhalombattán.

Vidám ének hangja szállt
2019-12-09
A hideg, ködös idő ellenére vidámsággal és élettel telt meg Százhalombatta főtere, amikor megérkeztek az ovisok és kisiskolások a hagyományos fadíszítésre december 9-én délelőtt. A mindenki karácsonyfájához idén is mindegyik óvoda és iskola küldött csoportot, amely elhelyezhette a gyerekek által készített díszeket.

Veretlen bajnokok
2019-12-09
Nem találtak legyőzőre a Százhalombattai VUK SE legfiatalabb focistái az ország legnagyobb utánpótlás-tornáján, a Sátorkupán november 30-án Gödöllőn.

Javulhat a közvilágítás
2019-12-09
Kiemelt ügyfélként kezeli az ELMŰ Százhalombattát és a jövőben magasabb szinten koordinálja a közvilágítás kiegyensúlyozott és folyamatos működését. Erről állapodott meg az önkormányzat és a szolgáltató – tájékoztatott a Városháza.

Csillogó érmek a fa alá
2019-12-09
Két arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel gyarapították gyűjteményüket a Százhalombattai VUK SE szenior úszói az Évzáró Kupa nemzetközi rövidpályás szenior úszóversenyen, Budapesten az elmúlt hétvégén.

Helytállás és lánykérés
2019-12-09
36:25-re (13:14) vesztett az SZKE III a Bugyi otthonában a megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság december 7-i utolsó fordulóján, amely meglepő és romatikus fordulatot vett.SZKE: Pruch Cs., Mélypataki B., (kapusok) Tóth Cs. 2., Fodor G. 1., Isépy Zs. 6., Bán J., HÓKA A. 11., Szabó A. 3., Oláh L., Mészáros N., Petri P. 2

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.