2019. június 16. - Jusztin napja
Vasárnap
Min:19°
Max:27°
Hétfő
Min:16°
Max:23°
Kedd
Min:17°
Max:24°
Szerda
Min:18°
Max:27°
Csütörtök
Min:18°
Max:25°
Gurulda
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

A Lancia Genfben mutatja be új modelljeit
2011-02-24 -
Most, egy évvel a Lancia és a Chrysler között létrejött szövetség után a két márka eggyé vált. Ezzel egy olyan, új dinasztia jött létre, amely két autóipari ikon legjavát: a Chrysler márka stílusgazdaságát, valamint stresszmentes élményt biztosító funkcionalitását, illetve a Lancia ízlését, innovációs képességét és a tökéletesség iránti rajongását egyesíti.

Az új szövetség gyümölcsei azok a Lancia modellek, amelyeket a márka a Genfi Autószalonon mutat be a világnak: az új Ypsilon, az új Thema, az új Flavia Cabrio tanulmány, az új Grand Voyager és az új Delta. Ezek a modellek kivétel nélkül olyan, egyedülálló termékek, amelyek ékesen hirdetik a két márka közös értékeit - a stílusos megjelenéstől a technológiai innovációkig, az évszázados hagyományoktól a jövőbeli kiválóságukba vetett hitig -, és természetes kiegészítői annak a szövetségnek, amely 12 hónappal ezelőtt köttetett, és rekordidőn belül máris egy sikeres, hatalmas potenciállal bíró partneri kapcsolattá vált.
Megszületett az új Lancia - egyike azon kevés márkáknak, amelynek kínálata a B-szegmenstől a nagy buszlimuzinokig teljesnek tekinthető, és az egyetlen olyan autógyártó a világon, amely a "prémium" autók fogalmát újraértelmezve megszünteti a vágy és a birtoklás közötti akadályokat, és egy olyan, "megfizethető fényűzést' teremt, amely immár nem kiváltság, hanem alanyi jog. A márka "küldetése" az, hogy barátságos, elegáns luxust kínáljon, tökéletes olasz stílusban, minden olyan szegmensben, ahol erre kereslet van, beleértve a klasszikus tömegpiaci kategóriákat is.

A Lancia összes új modellje - beleértve a kínálatban maradó (háromajtós) Ypsilon és Musa modelleket is - tökéletesen kielégíti azon kifinomult vásárlók elvárásait, akik ragaszkodnak a "birtoklás" élményéhez, ám nem kívánják fitogtatni anyagi státuszukat. Azon ügyfelekét, akik képesek egyszerre magukévá tenni olyan, egymásnak homlokegyenest ellentmondó fogalmakat, mint a hagyomány és az innováció, a racionális gondolkodás és az érzelmek, az individualizmus és a társadalmi érzékenység. Azon ügyfelekét, akik a legjobbra törekszenek, és nem hagyják, hogy mások véleménye vagy a pillanatnyi divat eltérítse őket értékeiktől. Az ő világuk az exkluzivitás világa, amelyet nem köt gúzsba az értékes, költséges tárgyak birtoklásának képzete, helyette a személyes, szubjektív élvezetekre és az elégedettségre összpontosít. Az ilyen ügyfelek számára az új Lancia minősége még tovább vezet: az autókban helyet foglalva többszörös érzékszervi élményben lehet részük, hála az alkalmazott prémium anyagoknak, a minden részletben megnyilvánuló, gondos kidolgozottságnak, és annak a technológiai innovációnak, amely mindig a vezető és utasai szolgálatára áll.

Az új Lancia számos világpremierjének helyet adó genfi stand az egy évvel ezelőtti koncepciót adaptálva ismét egy kirakós játék megjelenését kapta. Ez alkalommal azonban már a megoldás is látszik: a puzzle elemei tökéletesen illeszkednek egymáshoz, mégpedig a legdivatosabb színek és formák kíséretében.
Ezen a nagy presztízsű kifutón vonul végig most az új Ypsilon, mégpedig soha nem látott, ötajtós kivitelben. Az új modell a Lancia sármját, technológiai kiválóságát és egyedi stílusát fokozott praktikummal és kényelemmel társítva okoz örömöt és izgalmat a rajongóknak. Ez azonban még nem minden. A Lancia új, 'városi divatautója' öt ajtajával igazodik az európai piacot uraló, legfrissebb trendekhez (a B-szegmens kétharmadát uraló karosszériaforma), valamint egy, az eddigieknél szélesebb célcsoport - köztük a fiatal családok - elvárásaihoz.

Huszonöt év és több mint 1,5 millió eladott autó után a Lancia 'mini zászlóshajója' a fényűzés, a technológia és a teljesítmény utolérhetetlen egységét kínálja, mindössze 3,8 méteren! Az autó júniustól kapható a nagyobb európai piacokon, szeptembertől pedig (Chrysler márkanév alatt) Nagy-Britanniában és Írországban is.

A kifinomult stílus és a gazdag tartalom tökéletes szintéziseként az új Ypsilon alapvető személyisége megegyezik a sikeres elődökével: jellegzetes karaktere tetszetős megjelenéssel és eleganciával csábít, amit a motorok és a komfort terén egyaránt alkalmazott, élvonalbeli technológiák tesznek még vonzóbbá. Ez utóbbiak nem csupán kisebb üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást biztosítanak - a TwinAir, MultiJet II és Start&Stop technológiáknak köszönhetően -, de utolérhetetlen utazási élményt is kínálnak. A kategóriában egyedülálló szolgáltatások sorában megtalálható a vadonatúj "Blue&Me-TomTom LIVE" és a "Smart fuel" rendszer, továbbá az innovatív "mágikus parkolási rendszer", a xenon fényszórók és a LED-es hátsó zárófények.

Az új Ypsilon három kivitelben képviselteti magát a Genfi Autószalonon. A rendelhető színek, opciók és tartozékok szempontjából ez csupán egy apró, noha meghatározó szelete a kínálatnak. Az egyik autó egy 95 lóerős 1.3 MultiJet dízelmotorral hajtott, kéttónusú (világosszürke / sötétszürke) kivitel, Castiglio® ülésekkel; a másik egy 85 lóerős, 0,9 literes TwinAir modell DFN automata sebességváltóval, háromrétegű fehér fényezéssel és barna bőrkárpittal. Végezetül, a harmadik modell ugyancsak egy 85 lóerős 0.9 TwinAir: ennek izgalmas, irizáló fekete fényezésébe aranyszínű pigmentszemcséket ágyaztak be, aminek hatására a festés napfényben hihetetlen erővel "kel életre". Ugyanezt a hatást érik el, épp csak más árnyalatokkal, az új Ypsilonhoz kínált további, irizáló metálfények (kék, bíbor és bronz).
A Genfben látható, új Ypsilonok rendkívül gazdag felszereltséget vonultatnak fel - a kiviteltől függően: automata klímaberendezés, ködfényszóró, Y-logóval ellátott, egyedi 16 colos keréktárcsák, sebességtartó automata, bőr kormánykerék, CD-rádió MP3-lejátszással, Blue&Me rendszer, sötétedés- és esőérzékelő, parkolóradar, 500 wattos surround hifi rendszer, xenon fényszórók, Gran Luce napfénytető, valamint a vadonatúj "Blue&Me-TomTom LIVE" műholdas navigációs rendszer. Végezetül a Lineaccessori kínálatából válogatott krómozott elemek díszítik az ajtókat, a külső tükörházakat és az első lámpakereteket. Ugyancsak innen származik az a padlókonzol-rekesz, amely tökéletes apróbb tárgyak (a mobiltelefontól a bankkártyákig) tárolására.

Az új Ypsilon, a Lancia "mini zászlóshajója" után következzen a márka első globális zászlóshajója, amely két világ legjavát kombinálva az új Lancia jelképeként kelt életre: az új Thema.
Akárcsak az eredeti, 1984-ben bemutatott Thema, a mostani csúcsmodell is a legnagyobb elvárásokat támasztó (ugyanakkor presztízsében is a legerősebb) kategóriában lép szorítóba, hogy végre hamisítatlan alternatívát kínáljon a szegmensben. Ezen cél érdekében az új Thema az olyan, jellemző amerikai értékeket, mint a méret, a kényelem és a lenyűgöző megjelenés, a Poltrona Frau® bőrkárpitozás luxusával, a legnagyobb Lanciákra jellemző tökéletes nesztelenséggel, valamint az olasz sítlus legjavát képviselő, részletekbe menő kidolgozottsággal társítja. Ugyanígy egészíti ki egymást a 3,6 literes benzinmotor Amerikában nemesített, 292 lóerős teljesítménye, és az olasz 3.0 V6 turbódízel motor (190 és 224 lóerős kivitelben) környezeti felelősségtudata.

Az új Lancia Thema modellje októbertől kapható az európai piacokon.

Az új Thema két modellel képviselteti magát Genfben, közös jellemzőik a Platino felszereltségi szint, a 292 lóerős 3,6 literes benzinmotor, a 22 colos keréktárcsák (a Lineaccessori Lancia választékából), valamint a panoráma napfénytető. Ami a kényelmi és biztonsági megoldásokat illeti, az alkalmazott technológiák a kategória élmezőnyébe emelik a Lancia Themát: több mint 70 egyedi jellemzője között megtalálható a 8,4 colos, UConnect® érintőképernyős navigációs audioberendezés, az adaptív sebességtartó automata ütközésre figyelmeztető rendszerrel, valamint a Parkview(Tm) tolatókamera.
A Lancia másik újdonsága, a Grand Voyager is kiemelt helyet kapott a standon. A Chrysler találmánya, amely annak idején radikálisan átírta az autózás könyvét, új fogalmat alkotott, és maga is fogalommá vált - íme az eredeti buszlimuzin, az utazás művészete. A kategória ikonikus képviselője 27 éve van úton, és ezalatt a világ 120 országában 13 millió példányban talált gazdára. Most az amerikai modell és az olasz stílus házasságának lehetünk tanúi. Ebből a kapcsolatból egy olyan, exkluzív, felső kategóriás buszlimuzin született, amely a Chrysler ezen a téren szerzett tapasztalatát és szakértelmét a Lancia által tökélyre fejlesztett vezetési élménnyel, utazási komforttal, kiváló zajcsillapítással, részletekbe menő kidolgozással és hamisítatlan olasz stílussal elegyíti. Az eredmény: minden idők legjobb Voyagere, amely a Lancia Phedra nyomdokain haladva, annak minden erényét továbbfejlesztve ismét történelmet ír a kategóriában. A standon látható egyik újdonság egy Euro5-ös 283 lóerős 3,6-os motorral szerelt, Platino kivitelű modell. A karosszéria ragyogó fekete metálfényű, a belső teret finom bőrkárpit borítja, a felszereltséget elektromos napfénytető, szuperkonzol, multimédia szórakoztató központ, valamint holttér-figyelő rendszer teszi teljessé.

A Chrysler és a Lancia közötti kapcsolatból, az ötletek és képességek egyesítése nyomán rendkívül gyorsan születtek meg az autóipari művészet vadonatúj kifejezési formái. Ilyen a Lancia Flavia tanulmány is: ez a D-szegmensbeli szedán és kabrió az olasz gyártó stílusjegyeit felhasználva egyedi módon értelmezi újra azt a Chrysler 200 modellt, amely rekord időn belül megjelenhet az európai piacokon (a gyártás mindössze hat hónapon belül elkezdődhet).

Genf reflektorai két tanulmányautón pihentethetik meg sugaraikat: az egyik egy ragyogó fekete színű szedán, finom fekete bőr belsővel, a másik egy izgalmas kabrió, négy teljes értékű üléssel. A nyitott tetős autózás legjavát megtestesítő autó háromrétegű fehér fényezéssel és elefántcsont bőrkárpittal csábít. A Lancia Flavia tanulmány mindkét karosszériaváltozata gazdag felszereltséget kapott, az alaptartozékok sora lenyűgöző: az ESC menetstabilizáló elektronikától a számtalan légzsákon (többfázisú elülső, valamint oldal- és függönylégzsákok) és elektronikus kipörgésgátlón át az audiorendszer, a tempomat és a mobiltelefon biztonságos kezelését lehetővé tevő, multifunkciós kormánykerékig.

Az új Lancia márka bevezetése az ikonikus modellek fejlesztésével folytatódik. Nyilvánvaló példa erre az új Delta, a Lancia mérföldkőnek számító modellje, amely megjelenésekor egy új koncepciót bevezetve a zászlóshajók minőségi jellemzőit ültette át az alsó középkategóriába. A 4,5 méteres autó a felsőbb kategóriák fényűzését és helykínálatát biztosítja: az ülések kanapéként elfektethetők, a kárpitok mintázata minőségi, az utasokat minden úton szinte varázslatos komfort és csend veszi körül
A 2008-ban, ugyancsak Genfben bevezetett kompakt zászlóshajó most visszatér ugyanarra a színpadra, hogy bemutassa a széria legújabb jellemzőit: a Lancia új családi arculatát képviselő, vadonatúj hűőmaszkot, valamint a kibővített felszereltségi és motorválasztékot (köztük az új, 105 lóerős, Euro5-ös 1.6 MultiJet dízelmotort). A Lancia standján a különleges bevezető széria képviseli az új Deltát: az autót az új, 105 lóerős 1.6 MultiJet motor hajtja, a karosszéria kéttónusú "fehér zenit" fényezést kapott "fekete láva" tetővel. A tartozékok sorában megtalálható a bőr és bézs Alcantara® kárpitozás, a kétzónás automata klímaberendezés, a sebességtartó automata, a Blue&MeTM rendszer, valamint a csiszolt 17 colos könnyűfém keréktárcsák.


1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Maradtak az élen
2019-06-14
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a százhalombattai Dx-Trade csapata a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját június 8-án, Budapesten.

Előre a tiszta forráshoz
2019-06-14
A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének pünkösdi levele

Nem lükeség, csak nyereség
2019-06-13
Első helyezést ért el korcsoportjában a LÜK országos tanulmányi versenyen Izsó Kornél, a Százhalombattai Kőrösi Sportiskolai Általános iskola harmadikosa. A kisdiák laptopot és szüleivel együtt tölthető állatkerti kirándulást nyert.

Támogatták a kérelmeket
2019-06-13
Támogatta az önkormányzat Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottsága a pótköltségvetéshez érkezett kérelmeket – mondta el Szalai Attila, helyettes elnök a szakbizottság június 12-i ülését követően.

A Gesztenyés úton épülő társasházról is tárgyalt a szakbizottság
2019-06-13
Nyugtalanságot keltett a környéken élőkben, hogy 36 lakásos, ötemeletes, 16 méter magas társasház épülhet Százhalombattán, a Gesztenyés úton, amely jelenleg alacsonyabb beépítésű ennél. A témáról Oláh M. Zoltán főépítész nyilatkozott az önkormányzat Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottságának június 12-i ülése után.

Óvadék ellenében kerülhet szabadlábra az érdi gázoló
2019-06-13
Az Érdi Járásbíróságon 2019. június 12-én előkészítő ülésen kezdődött meg annak a férfinak a büntető ügye, akit a Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádol.

Még három utast keresnek
2019-06-13
Kiemelték a Hableányt a Dunából június 11-én. A hajóban négy holttestet találtak, akik közül az egyik a kapitány volt.  Másnap késő délután megtaláltak egy férfit a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszán, akit szintén a tragikus baleset áldozataként azonosítottak. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

Alpolgármesteri fogadóóra
2019-06-13
Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester június 18-án, kedden, 14.30-tól 16.30-ig tartja soron következő fogadóóráját a Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében. Időpontot a 23/542-104 telefonszámon lehet egyeztetni.

Hazai és nemzetközi sikerek
2019-06-13
Ausztrália, Ausztria és Lengyeltóti. Az alábbi helyeken versenyeztek a Százhalombattai VUK SE triatlonistái az elmúlt napokban.

Elhunyt Illés László
2019-06-13
Megrendüléssel értesültünk Illés László haláláról, aki a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Nyitott párt
2019-06-12
Fontos a fiatalok bevonása a Fideszbe helyi szinten is, illetve a taglétszám bővítése - jelentette ki Lukács Bernadett, a Fidesz Százhalombattai Szervezetének újonnan megválasztott elnöke a június 11-ei tájékoztatón. Az eseményen a bizalmat kapott négy alelnökből részt vett Dr. Brauswetter Viktor, Erdei Gyula és Szabó Zoltán, Révész Tibor egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni.

Életet mentett
2019-06-11
Az önkormányzat és a Városi Polgárőrség is oklevéllel ismerte el annak a százhalombattai férfinak a tettét, aki saját biztonságát is kockáztatva mentett ki egy fuldoklót a Bara-patakból június 7-én este. Oláh Dávid azonnal a vízbe ugrott, amikor észrevette, hogy valaki bajban van, nagy nehézségek árán húzta partra a fuldokló férfit, akit egészen a mentők, illetve a mentőhelikopter kiérkezéséig próbált életben tartani.

Még lehet jelentkezni
2019-06-11
Még lehet nevezni A "Tiszta udvar – rendes ház" környezetszépítő versenyre július 23-ig Százhalombattán. Az idén első alkalommal a legszebb haszonkertekkel is lehet versenyezni.

Ma és csütörtökön lesz szúnyogirtás
2019-06-11
A tervek szerint ismét földi szúnyogirtás lesz Százhalombattán ma és csütörtökön. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést, és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Tehetségek szolgálatában
2019-06-11
Negyedik alkalommal került sor a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciája (KGYTK) referenciaintézményeinek országos tanácskozására június 6-án. A találkozót a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium szervezte meg. Az előadások ezúttal is a tehetséggondozás köré csoportosultak.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.