2023. június 02. - Kármen, Anita napja
Péntek
Min:15°
Max:26°
Szombat
Min:11°
Max:21°
Vasárnap
Min:10°
Max:22°
Hétfő
Min:15°
Max:20°
Kedd
Min:14°
Max:20°
Gurulda
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

A Lancia Genfben mutatja be új modelljeit
2011-02-24 -
Most, egy évvel a Lancia és a Chrysler között létrejött szövetség után a két márka eggyé vált. Ezzel egy olyan, új dinasztia jött létre, amely két autóipari ikon legjavát: a Chrysler márka stílusgazdaságát, valamint stresszmentes élményt biztosító funkcionalitását, illetve a Lancia ízlését, innovációs képességét és a tökéletesség iránti rajongását egyesíti.

Az új szövetség gyümölcsei azok a Lancia modellek, amelyeket a márka a Genfi Autószalonon mutat be a világnak: az új Ypsilon, az új Thema, az új Flavia Cabrio tanulmány, az új Grand Voyager és az új Delta. Ezek a modellek kivétel nélkül olyan, egyedülálló termékek, amelyek ékesen hirdetik a két márka közös értékeit - a stílusos megjelenéstől a technológiai innovációkig, az évszázados hagyományoktól a jövőbeli kiválóságukba vetett hitig -, és természetes kiegészítői annak a szövetségnek, amely 12 hónappal ezelőtt köttetett, és rekordidőn belül máris egy sikeres, hatalmas potenciállal bíró partneri kapcsolattá vált.
Megszületett az új Lancia - egyike azon kevés márkáknak, amelynek kínálata a B-szegmenstől a nagy buszlimuzinokig teljesnek tekinthető, és az egyetlen olyan autógyártó a világon, amely a "prémium" autók fogalmát újraértelmezve megszünteti a vágy és a birtoklás közötti akadályokat, és egy olyan, "megfizethető fényűzést' teremt, amely immár nem kiváltság, hanem alanyi jog. A márka "küldetése" az, hogy barátságos, elegáns luxust kínáljon, tökéletes olasz stílusban, minden olyan szegmensben, ahol erre kereslet van, beleértve a klasszikus tömegpiaci kategóriákat is.

A Lancia összes új modellje - beleértve a kínálatban maradó (háromajtós) Ypsilon és Musa modelleket is - tökéletesen kielégíti azon kifinomult vásárlók elvárásait, akik ragaszkodnak a "birtoklás" élményéhez, ám nem kívánják fitogtatni anyagi státuszukat. Azon ügyfelekét, akik képesek egyszerre magukévá tenni olyan, egymásnak homlokegyenest ellentmondó fogalmakat, mint a hagyomány és az innováció, a racionális gondolkodás és az érzelmek, az individualizmus és a társadalmi érzékenység. Azon ügyfelekét, akik a legjobbra törekszenek, és nem hagyják, hogy mások véleménye vagy a pillanatnyi divat eltérítse őket értékeiktől. Az ő világuk az exkluzivitás világa, amelyet nem köt gúzsba az értékes, költséges tárgyak birtoklásának képzete, helyette a személyes, szubjektív élvezetekre és az elégedettségre összpontosít. Az ilyen ügyfelek számára az új Lancia minősége még tovább vezet: az autókban helyet foglalva többszörös érzékszervi élményben lehet részük, hála az alkalmazott prémium anyagoknak, a minden részletben megnyilvánuló, gondos kidolgozottságnak, és annak a technológiai innovációnak, amely mindig a vezető és utasai szolgálatára áll.

Az új Lancia számos világpremierjének helyet adó genfi stand az egy évvel ezelőtti koncepciót adaptálva ismét egy kirakós játék megjelenését kapta. Ez alkalommal azonban már a megoldás is látszik: a puzzle elemei tökéletesen illeszkednek egymáshoz, mégpedig a legdivatosabb színek és formák kíséretében.
Ezen a nagy presztízsű kifutón vonul végig most az új Ypsilon, mégpedig soha nem látott, ötajtós kivitelben. Az új modell a Lancia sármját, technológiai kiválóságát és egyedi stílusát fokozott praktikummal és kényelemmel társítva okoz örömöt és izgalmat a rajongóknak. Ez azonban még nem minden. A Lancia új, 'városi divatautója' öt ajtajával igazodik az európai piacot uraló, legfrissebb trendekhez (a B-szegmens kétharmadát uraló karosszériaforma), valamint egy, az eddigieknél szélesebb célcsoport - köztük a fiatal családok - elvárásaihoz.

Huszonöt év és több mint 1,5 millió eladott autó után a Lancia 'mini zászlóshajója' a fényűzés, a technológia és a teljesítmény utolérhetetlen egységét kínálja, mindössze 3,8 méteren! Az autó júniustól kapható a nagyobb európai piacokon, szeptembertől pedig (Chrysler márkanév alatt) Nagy-Britanniában és Írországban is.

A kifinomult stílus és a gazdag tartalom tökéletes szintéziseként az új Ypsilon alapvető személyisége megegyezik a sikeres elődökével: jellegzetes karaktere tetszetős megjelenéssel és eleganciával csábít, amit a motorok és a komfort terén egyaránt alkalmazott, élvonalbeli technológiák tesznek még vonzóbbá. Ez utóbbiak nem csupán kisebb üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást biztosítanak - a TwinAir, MultiJet II és Start&Stop technológiáknak köszönhetően -, de utolérhetetlen utazási élményt is kínálnak. A kategóriában egyedülálló szolgáltatások sorában megtalálható a vadonatúj "Blue&Me-TomTom LIVE" és a "Smart fuel" rendszer, továbbá az innovatív "mágikus parkolási rendszer", a xenon fényszórók és a LED-es hátsó zárófények.

Az új Ypsilon három kivitelben képviselteti magát a Genfi Autószalonon. A rendelhető színek, opciók és tartozékok szempontjából ez csupán egy apró, noha meghatározó szelete a kínálatnak. Az egyik autó egy 95 lóerős 1.3 MultiJet dízelmotorral hajtott, kéttónusú (világosszürke / sötétszürke) kivitel, Castiglio® ülésekkel; a másik egy 85 lóerős, 0,9 literes TwinAir modell DFN automata sebességváltóval, háromrétegű fehér fényezéssel és barna bőrkárpittal. Végezetül, a harmadik modell ugyancsak egy 85 lóerős 0.9 TwinAir: ennek izgalmas, irizáló fekete fényezésébe aranyszínű pigmentszemcséket ágyaztak be, aminek hatására a festés napfényben hihetetlen erővel "kel életre". Ugyanezt a hatást érik el, épp csak más árnyalatokkal, az új Ypsilonhoz kínált további, irizáló metálfények (kék, bíbor és bronz).
A Genfben látható, új Ypsilonok rendkívül gazdag felszereltséget vonultatnak fel - a kiviteltől függően: automata klímaberendezés, ködfényszóró, Y-logóval ellátott, egyedi 16 colos keréktárcsák, sebességtartó automata, bőr kormánykerék, CD-rádió MP3-lejátszással, Blue&Me rendszer, sötétedés- és esőérzékelő, parkolóradar, 500 wattos surround hifi rendszer, xenon fényszórók, Gran Luce napfénytető, valamint a vadonatúj "Blue&Me-TomTom LIVE" műholdas navigációs rendszer. Végezetül a Lineaccessori kínálatából válogatott krómozott elemek díszítik az ajtókat, a külső tükörházakat és az első lámpakereteket. Ugyancsak innen származik az a padlókonzol-rekesz, amely tökéletes apróbb tárgyak (a mobiltelefontól a bankkártyákig) tárolására.

Az új Ypsilon, a Lancia "mini zászlóshajója" után következzen a márka első globális zászlóshajója, amely két világ legjavát kombinálva az új Lancia jelképeként kelt életre: az új Thema.
Akárcsak az eredeti, 1984-ben bemutatott Thema, a mostani csúcsmodell is a legnagyobb elvárásokat támasztó (ugyanakkor presztízsében is a legerősebb) kategóriában lép szorítóba, hogy végre hamisítatlan alternatívát kínáljon a szegmensben. Ezen cél érdekében az új Thema az olyan, jellemző amerikai értékeket, mint a méret, a kényelem és a lenyűgöző megjelenés, a Poltrona Frau® bőrkárpitozás luxusával, a legnagyobb Lanciákra jellemző tökéletes nesztelenséggel, valamint az olasz sítlus legjavát képviselő, részletekbe menő kidolgozottsággal társítja. Ugyanígy egészíti ki egymást a 3,6 literes benzinmotor Amerikában nemesített, 292 lóerős teljesítménye, és az olasz 3.0 V6 turbódízel motor (190 és 224 lóerős kivitelben) környezeti felelősségtudata.

Az új Lancia Thema modellje októbertől kapható az európai piacokon.

Az új Thema két modellel képviselteti magát Genfben, közös jellemzőik a Platino felszereltségi szint, a 292 lóerős 3,6 literes benzinmotor, a 22 colos keréktárcsák (a Lineaccessori Lancia választékából), valamint a panoráma napfénytető. Ami a kényelmi és biztonsági megoldásokat illeti, az alkalmazott technológiák a kategória élmezőnyébe emelik a Lancia Themát: több mint 70 egyedi jellemzője között megtalálható a 8,4 colos, UConnect® érintőképernyős navigációs audioberendezés, az adaptív sebességtartó automata ütközésre figyelmeztető rendszerrel, valamint a Parkview(Tm) tolatókamera.
A Lancia másik újdonsága, a Grand Voyager is kiemelt helyet kapott a standon. A Chrysler találmánya, amely annak idején radikálisan átírta az autózás könyvét, új fogalmat alkotott, és maga is fogalommá vált - íme az eredeti buszlimuzin, az utazás művészete. A kategória ikonikus képviselője 27 éve van úton, és ezalatt a világ 120 országában 13 millió példányban talált gazdára. Most az amerikai modell és az olasz stílus házasságának lehetünk tanúi. Ebből a kapcsolatból egy olyan, exkluzív, felső kategóriás buszlimuzin született, amely a Chrysler ezen a téren szerzett tapasztalatát és szakértelmét a Lancia által tökélyre fejlesztett vezetési élménnyel, utazási komforttal, kiváló zajcsillapítással, részletekbe menő kidolgozással és hamisítatlan olasz stílussal elegyíti. Az eredmény: minden idők legjobb Voyagere, amely a Lancia Phedra nyomdokain haladva, annak minden erényét továbbfejlesztve ismét történelmet ír a kategóriában. A standon látható egyik újdonság egy Euro5-ös 283 lóerős 3,6-os motorral szerelt, Platino kivitelű modell. A karosszéria ragyogó fekete metálfényű, a belső teret finom bőrkárpit borítja, a felszereltséget elektromos napfénytető, szuperkonzol, multimédia szórakoztató központ, valamint holttér-figyelő rendszer teszi teljessé.

A Chrysler és a Lancia közötti kapcsolatból, az ötletek és képességek egyesítése nyomán rendkívül gyorsan születtek meg az autóipari művészet vadonatúj kifejezési formái. Ilyen a Lancia Flavia tanulmány is: ez a D-szegmensbeli szedán és kabrió az olasz gyártó stílusjegyeit felhasználva egyedi módon értelmezi újra azt a Chrysler 200 modellt, amely rekord időn belül megjelenhet az európai piacokon (a gyártás mindössze hat hónapon belül elkezdődhet).

Genf reflektorai két tanulmányautón pihentethetik meg sugaraikat: az egyik egy ragyogó fekete színű szedán, finom fekete bőr belsővel, a másik egy izgalmas kabrió, négy teljes értékű üléssel. A nyitott tetős autózás legjavát megtestesítő autó háromrétegű fehér fényezéssel és elefántcsont bőrkárpittal csábít. A Lancia Flavia tanulmány mindkét karosszériaváltozata gazdag felszereltséget kapott, az alaptartozékok sora lenyűgöző: az ESC menetstabilizáló elektronikától a számtalan légzsákon (többfázisú elülső, valamint oldal- és függönylégzsákok) és elektronikus kipörgésgátlón át az audiorendszer, a tempomat és a mobiltelefon biztonságos kezelését lehetővé tevő, multifunkciós kormánykerékig.

Az új Lancia márka bevezetése az ikonikus modellek fejlesztésével folytatódik. Nyilvánvaló példa erre az új Delta, a Lancia mérföldkőnek számító modellje, amely megjelenésekor egy új koncepciót bevezetve a zászlóshajók minőségi jellemzőit ültette át az alsó középkategóriába. A 4,5 méteres autó a felsőbb kategóriák fényűzését és helykínálatát biztosítja: az ülések kanapéként elfektethetők, a kárpitok mintázata minőségi, az utasokat minden úton szinte varázslatos komfort és csend veszi körül
A 2008-ban, ugyancsak Genfben bevezetett kompakt zászlóshajó most visszatér ugyanarra a színpadra, hogy bemutassa a széria legújabb jellemzőit: a Lancia új családi arculatát képviselő, vadonatúj hűőmaszkot, valamint a kibővített felszereltségi és motorválasztékot (köztük az új, 105 lóerős, Euro5-ös 1.6 MultiJet dízelmotort). A Lancia standján a különleges bevezető széria képviseli az új Deltát: az autót az új, 105 lóerős 1.6 MultiJet motor hajtja, a karosszéria kéttónusú "fehér zenit" fényezést kapott "fekete láva" tetővel. A tartozékok sorában megtalálható a bőr és bézs Alcantara® kárpitozás, a kétzónás automata klímaberendezés, a sebességtartó automata, a Blue&MeTM rendszer, valamint a csiszolt 17 colos könnyűfém keréktárcsák.


AKTUÁLIS
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
2023-04-07 - A Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is, amit szinte mindenkor és minden vallás ünnepel, illetve a különböző kultúrák megemlékeztek, megemlékeznek róla.
2023-04-03 - Elhunyt dr. Götzinger István.
Várják az óvárosiak véleményét a csekkbefizető automatáról
2023-06-01
Tisztelt Óvárosi lakóközösség! Magyar Posta Zrt. 2023. február 13-án kelt levelében tájékoztatta Önkormányzatunkat, hogy a vállalatot érintő erőteljes energiaválság miatt különösen nagymértékben megemelkedett költségek okán szünetelő, Százhalombatta 3. számú posta, azaz a 2440 Százhalombatta, Szent László utca 17. szám alatt található óvárosi postahely visszanyitására nincs lehetőségük. Erre tekintettel az Óvárosban sajnálatosan megszűnt a postai szolgáltatás.  

"Családbarát Hely" - Nyílt levél a Hamvas Béla Városi Könyvtár vezetője és munkatársai részére
2023-05-30
Tisztelt Kovács Marianna Igazgató Asszony! Nagy örömmel olvastam levelét, amelyben tájékoztatott arról, hogy A Hamvas Béla Városi Könyvtár elnyerte a "Családbarát Hely" címet, a Családbarát Magyarország Központhoz benyújtott pályázat alapján. A könyvtár a családbarát szempontok megvalósulása szerint, mint szolgáltató hely pályázott és nyert.

Szúnyoggyérítés
2023-05-30
Földi úton történő szúnyoggyérítés lesz Százhalombattán június 2-án, a napnyugta utáni órákban. Pótnapok, június 3-4-e, ugyanebben az időben.

Eredményes terepfutás
2023-05-30
Sikeresen teljesítették a SZVISE futói a VUK SE szervezésében, Százhalombattán megrendezett FUTAPEST terepfutóversenyen az 5 és a 11 km-es távokat.

Emlékezés a békediktátumra
2023-05-30
Megemlékezést tart a százhalombattai FIDESZ és a KÉSZ helyi szervezete az 1920 június 4-én életbe lépett trianoni békeszerződésről, amely nyomán Magyarország elveszítette területének mintegy kétharmadát. A kormány az évfordulót 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította. Lukács Bernadettet, a százhalombattai FIDESZ elnökét kérdeztük az eseményről.

8. Battai Könyvünnep
2023-05-30
Az országos könyvheti rendezvényeket megelőzve, Százhalombattán június 2-án megünnepeljük a könyveket, az olvasást!

Kincsek a könyvtárban
2023-05-30
Felemelő gálával zárult a 2023. évi Városi vers- és prózamondó verseny a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárban május 19-én, pénteken. A többhónapos versenyfolyam során több mint 150 diák fordult meg a gyerekkönyvtár színpadán. Pontos számot azért nehéz mondani, mert közülük többen több kategóriában is indultak. Volt olyan kisdiák, aki háromban is, de róla később!

Rejtelmek éjszakája az Arany Bálon
2023-05-30
Elegánsan dekorált bálterem, színvonalas műsor, hideg-meleg változatos svédasztal, szülői süteményektől telített büfé, széles spektrumot kínáló italpult és maximális vendéglétszám jellemezte az ARANYKAPU ALAPÍTVÁNY immáron 16. alkalommal, a Szekeres Rendezvényközpontban megrendezett bálját.

Egy katonaorvos sírfelirata a római kori Százhalombattáról
2023-05-30
A közelmúltban a "Matrica" Múzeumba került római feliratos síremléket Nerius Fortunatus nevű férfi halotti szellemeinek állították. Sírfelirata alapján ő az észak-afrikai mórok Kr. u. 2. század végétől Matricában állomásozó ezerfős gyalogos segédcsapatának (cohors milliaria Maurorum) az orvos tisztje (medicus ordinarius) volt.

Döntsön a lakosság; bevezetik a közösségi költségvetést - Képviselői-testületi összefoglaló
2023-05-27
Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 25-én tartotta soron következő ülését. A testület a többi között támogatta a polgármester közösségi költségvetés megalkotására vonatkozó javaslatát, aminek lényege, hogy egy helyi közösség, akár választókerület - meghatározott összegig - közvetlenül dönthet környezete fejlesztéséről.

Két érem a modellvitorlás Kanizsa Kupán
2023-05-25
Ezüst- és bronzérmet nyert, valamint 4 dobogó közeli helyezést szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub Nagykanizsán az RG 65 osztályban, május 18-20-án – számolt be Kunvári Sándor egyesületi tag.

Dobogós hely a Modellvitorlás Észak Adria Kupán
2023-05-25
Bronzérmet és szép helyezéseket szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a nagykanizsai megmérettetésen, május 19-20-án – Kunvári Sándor egyesületi tag beszámolója.

Akciós barnakőszén vásárlás
2023-05-24
Tradicionális hazai barnakőszénre hirdettek fűtési szezon előtti felkészülési akciót.

Közösségi költségvetés - Lakossággal közös városfejlesztés
2023-05-24
Százhalombatta polgármestere a közösségi költségvetés bevezetésére tesz javaslatot, ami révén minden választókerületben 10 millió forintos keret felhasználásáról dönthetnének az ott élők – hangzott el május 24-i sajtótájékoztatón.

Ünnepi szemétszállítás
2023-05-23
Változatlan rendben történik május 29-én, Pünkösdhétfőn a lakótelepen a kommunálishulladék szállítás, illetve Dunafüred I.városrészben a zöldhulladék szállítás.

Ismét segít a Remény Bajnoka
2023-05-22
Újabb táborozási pályázatot írt ki a százhalombattai gyerekek számára a Remény Bajnoka Alapítvány – hangzott el május 19-i tájékoztatón.

Összetört egy álom, nem sikerült a bennmaradás
2023-05-22
31-25-re kikapott hazai pályán a Százhalombattai KE a Debreceni EAC-től a férfi kézilabda NB I/B osztályában az utolsó fordulóban (félidő: hazai-vendég 12-14). Tallér Zsolt, a battai klub elnökének beszámolója.

Füredi Piknik és sárkányhajó verseny - Hagyományteremtő rendezvény
2023-05-22
Szabadidős és kulturális programokkal egybekötve rendezte meg az Önkormányzat a XVI. Tavi Sárkányhajó Versenyt a Csónakázó-tavon május 20-án.

Miniszteri elismerés
2023-05-21
Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Vigh Orsolyának Pintér Sándor belügyminiszter. A Százhalombattán, Óvárosban élő díjazott két évet dolgozott a Nemzeti Népegészségügyi Központ Szűrésirányítási Főosztályán. Az elismerést elsősorban a koronavírus-járvány idején végzett tevékenysége, illetve egy sikeres újraélesztésben való részvétel okán érdemelte ki.

Virágváros - Együtt a szép környezetért
2023-05-21
Ismét nagyon sokan jelentek meg a virágosztáson Százhalombattán, ahol a város különböző helyszínein összesen 20 ezer tő egynyári növényből válogathattak a lakók. Petúnia, begónia, mézvirág, kakastaréj és büdöske is volt a választékban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.