2019. augusztus 25. - Lajos, Patricia napja
Vasárnap
Min:21°
Max:31°
Hétfő
Min:20°
Max:30°
Kedd
Min:20°
Max:30°
Szerda
Min:20°
Max:31°
Csütörtök
Min:20°
Max:31°
Gurulda
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

A Lancia Genfben mutatja be új modelljeit
2011-02-24 -
Most, egy évvel a Lancia és a Chrysler között létrejött szövetség után a két márka eggyé vált. Ezzel egy olyan, új dinasztia jött létre, amely két autóipari ikon legjavát: a Chrysler márka stílusgazdaságát, valamint stresszmentes élményt biztosító funkcionalitását, illetve a Lancia ízlését, innovációs képességét és a tökéletesség iránti rajongását egyesíti.

Az új szövetség gyümölcsei azok a Lancia modellek, amelyeket a márka a Genfi Autószalonon mutat be a világnak: az új Ypsilon, az új Thema, az új Flavia Cabrio tanulmány, az új Grand Voyager és az új Delta. Ezek a modellek kivétel nélkül olyan, egyedülálló termékek, amelyek ékesen hirdetik a két márka közös értékeit - a stílusos megjelenéstől a technológiai innovációkig, az évszázados hagyományoktól a jövőbeli kiválóságukba vetett hitig -, és természetes kiegészítői annak a szövetségnek, amely 12 hónappal ezelőtt köttetett, és rekordidőn belül máris egy sikeres, hatalmas potenciállal bíró partneri kapcsolattá vált.
Megszületett az új Lancia - egyike azon kevés márkáknak, amelynek kínálata a B-szegmenstől a nagy buszlimuzinokig teljesnek tekinthető, és az egyetlen olyan autógyártó a világon, amely a "prémium" autók fogalmát újraértelmezve megszünteti a vágy és a birtoklás közötti akadályokat, és egy olyan, "megfizethető fényűzést' teremt, amely immár nem kiváltság, hanem alanyi jog. A márka "küldetése" az, hogy barátságos, elegáns luxust kínáljon, tökéletes olasz stílusban, minden olyan szegmensben, ahol erre kereslet van, beleértve a klasszikus tömegpiaci kategóriákat is.

A Lancia összes új modellje - beleértve a kínálatban maradó (háromajtós) Ypsilon és Musa modelleket is - tökéletesen kielégíti azon kifinomult vásárlók elvárásait, akik ragaszkodnak a "birtoklás" élményéhez, ám nem kívánják fitogtatni anyagi státuszukat. Azon ügyfelekét, akik képesek egyszerre magukévá tenni olyan, egymásnak homlokegyenest ellentmondó fogalmakat, mint a hagyomány és az innováció, a racionális gondolkodás és az érzelmek, az individualizmus és a társadalmi érzékenység. Azon ügyfelekét, akik a legjobbra törekszenek, és nem hagyják, hogy mások véleménye vagy a pillanatnyi divat eltérítse őket értékeiktől. Az ő világuk az exkluzivitás világa, amelyet nem köt gúzsba az értékes, költséges tárgyak birtoklásának képzete, helyette a személyes, szubjektív élvezetekre és az elégedettségre összpontosít. Az ilyen ügyfelek számára az új Lancia minősége még tovább vezet: az autókban helyet foglalva többszörös érzékszervi élményben lehet részük, hála az alkalmazott prémium anyagoknak, a minden részletben megnyilvánuló, gondos kidolgozottságnak, és annak a technológiai innovációnak, amely mindig a vezető és utasai szolgálatára áll.

Az új Lancia számos világpremierjének helyet adó genfi stand az egy évvel ezelőtti koncepciót adaptálva ismét egy kirakós játék megjelenését kapta. Ez alkalommal azonban már a megoldás is látszik: a puzzle elemei tökéletesen illeszkednek egymáshoz, mégpedig a legdivatosabb színek és formák kíséretében.
Ezen a nagy presztízsű kifutón vonul végig most az új Ypsilon, mégpedig soha nem látott, ötajtós kivitelben. Az új modell a Lancia sármját, technológiai kiválóságát és egyedi stílusát fokozott praktikummal és kényelemmel társítva okoz örömöt és izgalmat a rajongóknak. Ez azonban még nem minden. A Lancia új, 'városi divatautója' öt ajtajával igazodik az európai piacot uraló, legfrissebb trendekhez (a B-szegmens kétharmadát uraló karosszériaforma), valamint egy, az eddigieknél szélesebb célcsoport - köztük a fiatal családok - elvárásaihoz.

Huszonöt év és több mint 1,5 millió eladott autó után a Lancia 'mini zászlóshajója' a fényűzés, a technológia és a teljesítmény utolérhetetlen egységét kínálja, mindössze 3,8 méteren! Az autó júniustól kapható a nagyobb európai piacokon, szeptembertől pedig (Chrysler márkanév alatt) Nagy-Britanniában és Írországban is.

A kifinomult stílus és a gazdag tartalom tökéletes szintéziseként az új Ypsilon alapvető személyisége megegyezik a sikeres elődökével: jellegzetes karaktere tetszetős megjelenéssel és eleganciával csábít, amit a motorok és a komfort terén egyaránt alkalmazott, élvonalbeli technológiák tesznek még vonzóbbá. Ez utóbbiak nem csupán kisebb üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást biztosítanak - a TwinAir, MultiJet II és Start&Stop technológiáknak köszönhetően -, de utolérhetetlen utazási élményt is kínálnak. A kategóriában egyedülálló szolgáltatások sorában megtalálható a vadonatúj "Blue&Me-TomTom LIVE" és a "Smart fuel" rendszer, továbbá az innovatív "mágikus parkolási rendszer", a xenon fényszórók és a LED-es hátsó zárófények.

Az új Ypsilon három kivitelben képviselteti magát a Genfi Autószalonon. A rendelhető színek, opciók és tartozékok szempontjából ez csupán egy apró, noha meghatározó szelete a kínálatnak. Az egyik autó egy 95 lóerős 1.3 MultiJet dízelmotorral hajtott, kéttónusú (világosszürke / sötétszürke) kivitel, Castiglio® ülésekkel; a másik egy 85 lóerős, 0,9 literes TwinAir modell DFN automata sebességváltóval, háromrétegű fehér fényezéssel és barna bőrkárpittal. Végezetül, a harmadik modell ugyancsak egy 85 lóerős 0.9 TwinAir: ennek izgalmas, irizáló fekete fényezésébe aranyszínű pigmentszemcséket ágyaztak be, aminek hatására a festés napfényben hihetetlen erővel "kel életre". Ugyanezt a hatást érik el, épp csak más árnyalatokkal, az új Ypsilonhoz kínált további, irizáló metálfények (kék, bíbor és bronz).
A Genfben látható, új Ypsilonok rendkívül gazdag felszereltséget vonultatnak fel - a kiviteltől függően: automata klímaberendezés, ködfényszóró, Y-logóval ellátott, egyedi 16 colos keréktárcsák, sebességtartó automata, bőr kormánykerék, CD-rádió MP3-lejátszással, Blue&Me rendszer, sötétedés- és esőérzékelő, parkolóradar, 500 wattos surround hifi rendszer, xenon fényszórók, Gran Luce napfénytető, valamint a vadonatúj "Blue&Me-TomTom LIVE" műholdas navigációs rendszer. Végezetül a Lineaccessori kínálatából válogatott krómozott elemek díszítik az ajtókat, a külső tükörházakat és az első lámpakereteket. Ugyancsak innen származik az a padlókonzol-rekesz, amely tökéletes apróbb tárgyak (a mobiltelefontól a bankkártyákig) tárolására.

Az új Ypsilon, a Lancia "mini zászlóshajója" után következzen a márka első globális zászlóshajója, amely két világ legjavát kombinálva az új Lancia jelképeként kelt életre: az új Thema.
Akárcsak az eredeti, 1984-ben bemutatott Thema, a mostani csúcsmodell is a legnagyobb elvárásokat támasztó (ugyanakkor presztízsében is a legerősebb) kategóriában lép szorítóba, hogy végre hamisítatlan alternatívát kínáljon a szegmensben. Ezen cél érdekében az új Thema az olyan, jellemző amerikai értékeket, mint a méret, a kényelem és a lenyűgöző megjelenés, a Poltrona Frau® bőrkárpitozás luxusával, a legnagyobb Lanciákra jellemző tökéletes nesztelenséggel, valamint az olasz sítlus legjavát képviselő, részletekbe menő kidolgozottsággal társítja. Ugyanígy egészíti ki egymást a 3,6 literes benzinmotor Amerikában nemesített, 292 lóerős teljesítménye, és az olasz 3.0 V6 turbódízel motor (190 és 224 lóerős kivitelben) környezeti felelősségtudata.

Az új Lancia Thema modellje októbertől kapható az európai piacokon.

Az új Thema két modellel képviselteti magát Genfben, közös jellemzőik a Platino felszereltségi szint, a 292 lóerős 3,6 literes benzinmotor, a 22 colos keréktárcsák (a Lineaccessori Lancia választékából), valamint a panoráma napfénytető. Ami a kényelmi és biztonsági megoldásokat illeti, az alkalmazott technológiák a kategória élmezőnyébe emelik a Lancia Themát: több mint 70 egyedi jellemzője között megtalálható a 8,4 colos, UConnect® érintőképernyős navigációs audioberendezés, az adaptív sebességtartó automata ütközésre figyelmeztető rendszerrel, valamint a Parkview(Tm) tolatókamera.
A Lancia másik újdonsága, a Grand Voyager is kiemelt helyet kapott a standon. A Chrysler találmánya, amely annak idején radikálisan átírta az autózás könyvét, új fogalmat alkotott, és maga is fogalommá vált - íme az eredeti buszlimuzin, az utazás művészete. A kategória ikonikus képviselője 27 éve van úton, és ezalatt a világ 120 országában 13 millió példányban talált gazdára. Most az amerikai modell és az olasz stílus házasságának lehetünk tanúi. Ebből a kapcsolatból egy olyan, exkluzív, felső kategóriás buszlimuzin született, amely a Chrysler ezen a téren szerzett tapasztalatát és szakértelmét a Lancia által tökélyre fejlesztett vezetési élménnyel, utazási komforttal, kiváló zajcsillapítással, részletekbe menő kidolgozással és hamisítatlan olasz stílussal elegyíti. Az eredmény: minden idők legjobb Voyagere, amely a Lancia Phedra nyomdokain haladva, annak minden erényét továbbfejlesztve ismét történelmet ír a kategóriában. A standon látható egyik újdonság egy Euro5-ös 283 lóerős 3,6-os motorral szerelt, Platino kivitelű modell. A karosszéria ragyogó fekete metálfényű, a belső teret finom bőrkárpit borítja, a felszereltséget elektromos napfénytető, szuperkonzol, multimédia szórakoztató központ, valamint holttér-figyelő rendszer teszi teljessé.

A Chrysler és a Lancia közötti kapcsolatból, az ötletek és képességek egyesítése nyomán rendkívül gyorsan születtek meg az autóipari művészet vadonatúj kifejezési formái. Ilyen a Lancia Flavia tanulmány is: ez a D-szegmensbeli szedán és kabrió az olasz gyártó stílusjegyeit felhasználva egyedi módon értelmezi újra azt a Chrysler 200 modellt, amely rekord időn belül megjelenhet az európai piacokon (a gyártás mindössze hat hónapon belül elkezdődhet).

Genf reflektorai két tanulmányautón pihentethetik meg sugaraikat: az egyik egy ragyogó fekete színű szedán, finom fekete bőr belsővel, a másik egy izgalmas kabrió, négy teljes értékű üléssel. A nyitott tetős autózás legjavát megtestesítő autó háromrétegű fehér fényezéssel és elefántcsont bőrkárpittal csábít. A Lancia Flavia tanulmány mindkét karosszériaváltozata gazdag felszereltséget kapott, az alaptartozékok sora lenyűgöző: az ESC menetstabilizáló elektronikától a számtalan légzsákon (többfázisú elülső, valamint oldal- és függönylégzsákok) és elektronikus kipörgésgátlón át az audiorendszer, a tempomat és a mobiltelefon biztonságos kezelését lehetővé tevő, multifunkciós kormánykerékig.

Az új Lancia márka bevezetése az ikonikus modellek fejlesztésével folytatódik. Nyilvánvaló példa erre az új Delta, a Lancia mérföldkőnek számító modellje, amely megjelenésekor egy új koncepciót bevezetve a zászlóshajók minőségi jellemzőit ültette át az alsó középkategóriába. A 4,5 méteres autó a felsőbb kategóriák fényűzését és helykínálatát biztosítja: az ülések kanapéként elfektethetők, a kárpitok mintázata minőségi, az utasokat minden úton szinte varázslatos komfort és csend veszi körül
A 2008-ban, ugyancsak Genfben bevezetett kompakt zászlóshajó most visszatér ugyanarra a színpadra, hogy bemutassa a széria legújabb jellemzőit: a Lancia új családi arculatát képviselő, vadonatúj hűőmaszkot, valamint a kibővített felszereltségi és motorválasztékot (köztük az új, 105 lóerős, Euro5-ös 1.6 MultiJet dízelmotort). A Lancia standján a különleges bevezető széria képviseli az új Deltát: az autót az új, 105 lóerős 1.6 MultiJet motor hajtja, a karosszéria kéttónusú "fehér zenit" fényezést kapott "fekete láva" tetővel. A tartozékok sorában megtalálható a bőr és bézs Alcantara® kárpitozás, a kétzónás automata klímaberendezés, a sebességtartó automata, a Blue&MeTM rendszer, valamint a csiszolt 17 colos könnyűfém keréktárcsák.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közvilágítási rekonstrukció az Urbáriumban
2019-08-22
A korábbi években megkezdett közvilágítási rekonstrukció az Egészségügyi Központ előtti területtel folytatódik szeptemberben. A Göncz Árpád parkon átvezető sétány ez idő alatt korlátozottan használható.

Új buszjáratok
2019-08-22
Új buszjárat érinti az Ipari Park megállóhelyet Százhalombattán szeptember 1-jétől.

Béke, megegyezés, tolerancia
2019-08-22
Szent István államalapító munkáját, a korszerű közigazgatás és az erős állam megszervezését, valamint a keresztény alapú együttélési normák lefektetését méltatta Vezér Mihály polgármester az augusztus 20-i városi ünnepségen Százhalombattán. Az államalapítás és az új kenyér ünnepére rendezett egész napos családi programokra, az esti gálaműsorra és az azt követő utcabálra is nagyon sokan látogattak ki.

Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.