2022. december 01. - Elza napja
Csütörtök
Min:1°
Max:6°
Péntek
Min:1°
Max:4°
Szombat
Min:3°
Max:6°
Vasárnap
Min:2°
Max:7°
Hétfő
Min:5°
Max:6°
Gurulda
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Jövő év végén érkezik az új Ford Focus elektromos változata! - írta: -b-
2010-12-08 -
Először jövő év végén az Egyesült Államokban, 2012-ben pedig már Európában is elérhető lesz az új Ford Focus elektromos változata. Az USA tagállamok kiválasztásakor, amelyekben először kezdődik meg a modell értékesítése, számos szempont került mérlegelésre: ilyenek voltak többek között az adott államban fennálló hibrid-vásárlási szokások, a munkahelyi ingázók száma, a közműszolgáltatók együttműködési hajlandósága valamint helyi kormányzatok elkötelezettsége az elektromos közlekedés fejlesztése iránt.

Az egy töltéssel 160 km távolság megtételére képes, zéró-emissziójú elektromos meghajtású új Focus jövő évi bemutatása része a Ford világszinten meghirdetett elektromos stratégiájának, melynek keretén belül Észak-Amerikában még idén, Európában pedig jövőre megkezdik az elektromos Transit Connect értékesítését is, amelyet az új Focus elektromos verziója mellett 2013-ig három további hibrid meghajtású modell is követ.

Az új Focus elektromos verziója elsőként a következő USA tagállamok/nagyvárosok márkakereskedéseiben lesz elérhető: Atlanta, Austin és Houston, Texas; Boston, Chicago, Denver, Detroit, Los Angeles, San Francisco, San Diego, New York, Orlando, Florida, Phoenix és Tucson, Ariz.; Portland, Oregon; Raleigh Durham, New Colorado; Richmond, Vancouver, Seattle, és Washington D.C.

“Az új elektromos Focus-t Amerika-szerte rendkívüli érdeklődés és várakozás övezi, a Ford pedig e lelkesedés által ösztönözve a lehető legtöbb államban igyekszik elérhetővé tenni az új modellt." - fogalmazott Mark Fields, a Ford amerikai tevékenységéért felelős elnök-vezérigazgatója. “A most bejelentett első lépéseket követően, az elektromos infrastruktúra országos kialakításával párhuzamosan a Ford további nagyvárosok vásárlói számára is elérhetővé teszi majd a modellt."

Az induló tagállamok kiválasztásakor nagy súllyal estek latba az olyan tényezők, mint a helyi kormányzatok elektromos közlekedés iránti elkötelezettsége, a közművek együttműködési hajlandósága, és a korábbi hibrid-vásárlási trendek. A helyi közigazgatási szervekkel, közüzemi szolgáltatókkal és természetesen a forgalmazásban résztvevő márkakereskedőkkel való együttműködés részeként a Ford oroszlánszerepet vállal majd a leendő vásárlók megszólításában, oktatásában, illetve az energiafogyasztási igények-szokások változásának feltárásában, valamint az ezzel kapcsolatos információ-megosztásban, tanácsadásban.

A Ford egyébiránt nemrégiben egy internetes oldalt is elindított a témában (http://www.fordvehicles.com/technology/electric/), amelynek célja a technológia felhasználókhoz történő közebb hozása, az elektromos járművek működésének, gyakorlati használatának bemutatása videó és szöveges tartalmak, diagrammok segítségével.

Miután az amerikai márkakereskedésekbe érkező új Focus elektromos meghajtású változatát a Ford Michigan-i összeszerelő üzemében, ugyanazon a gyártósoron gyártják majd, ahol a hagyományos hajtási lánccal működő modellek is készülnek, a gyártás mennyiségét a vállalat könnyen a valós vásárlói igényekhez tudja igazítani.

Az elektromos Focus ugyanazt a vezetési élményt kínálja majd a vásárlók számára, mint a hagyományos meghajtással üzemelő modell, azzal a különbséggel, hogy itt az energiát egy 23 kW/óra teljesítményű lítium-ion telep biztosítja majd, amelynek élettartamát (és egyben a hatótávját is) tovább növeli a folyékony hűtő-fűtő rendszer.

A Ford és a helyi közigazgatás együttműködése
A Ford hosszabb ideje együtt dolgozik a kiválasztott tagállamok/nagyvárosok közigazgatási szerveivel, közmű-szolgáltatóival az elektromos autók bevezetésének előkészítésében, ami kiterjed az elektromos hálózatok megnövekedett terhelésre történő felkészítésére éppúgy, mint a leendő felhasználók az elektromos autók gyakorlati üzemeltetésével, töltési igényével kapcsolatos tájékoztatására.

“Annak érdekében, hogy az elektromos meghajtású járművek valóban élhető alternatívát kínáljanak, számos szereplő, köztük eltérő iparági vállalatok, valamint a közigazgatási szervek jövőbe mutató együttműködésére, igazi csapatmunkára van szükség." – fejtette ki Mike Tinskey a Ford elektromos járművekkel kapcsolatos globális infrastruktúra kialakításért felelős vezetője. “Az energiaszolgáltatókkal, kormányzati szervekkel, az infrastruktúra kialakításáért felelős technológia szolgáltatókkal való együttműködés alapvető fontosságú, ezért a közös munkát jóval azelőtt meg kellett kezdenünk, hogy az első autó legurul a gyártósorról."

A technológia megismertetését, a szélesebb közönség támogatását célzó programja keretében a Ford egy 14 amerikai nagyvárost érintő 'Töltekezz fel a jövőre' elnevezésű, roadshow jellegű kampányt is indított, amelynek célja, hogy tájékoztassa az embereket arról, mit várhatnak az elektromos autóktól, és milyen módon támogathatják a magánszemélyek, közösségek és hatóságok egyaránt a technológia elterjedését.

Az elektromos technológia a Ford fenntartható fejlődést célzó stratégiájának egyik fontos eleme: az elektromos Transit Connect és új Focus mellett a vállalat 2013-ig 3 új hibrid modell bemutatását is tervezi, a vállalat így, az egyedi igényeknek megfelelően alternatív meghajtású személy- és haszongépjárművek egész portfolióját kínálja majd vásárlói számára.
Annak köszönhetően, hogy a Ford nem egy-egy dedikált modellt fejleszt elektromos és hibrid technológiái bevezetésére, hanem meglévő, illetve a közeljövőben bemutatásra kerülő globális modellportfóliója meghatározó tagjaihoz kínálja az alternatív hajtásláncokat, a vállalat reményei szerint elektromos és hibrid modelljei valóban élhető, megengedhető választást kínálnak majd leendő vásárlói számára.


AKTUÁLIS
2022-11-11 - Nagyon régóta vissza-visszatérek egy írásomhoz. Úgy érzem, soha nem tudom jól megírni, vagy befejezni.
2022-10-28 - A példákat méltó módon fel kell mutatni! - Fazekas István gondolatai.
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
Megnyílhat a Tescoban lévő postahivatal
2022-11-28
Nagy Balázs alpolgármester Fónagy Jánossal, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkárával egyeztetett a Százhalombattán bezárt két fiók megnyitásáról november 24-én.

A hit lángja
2022-11-28
Ünnepi műsor keretében gyújtották meg az adventi koszorú első, "hitet" jelképező gyertyáját Százhalombattán, a főtéren november 27-én.

Aki fát ültet, bízik a jövőben - Újszülöttek fája
2022-11-27
Vezér Mihály polgármester kezdeményezésére elindult a "Battai Újszülöttek Fája" elnevezésű faültetési program.

Újabb informatikai korszerűsítés a szakrendelőben
2022-11-24
Számítógépeket, monitorokat és nyomtatókat vásárolt a százhalombattai Önkormányzat a gyermekorvosi rendelőkbe.

Jubileumot ünnepeltek a nyugdíjas pedagógusok
2022-11-23
Huszonöt évvel ezelőtt, 1997-ben alakult meg Százhalombattán a Nyugdíjas Pedagógus Klub, amely egykori tanárokat, tanítókat, óvónőket szervez közösségbe. A jubileum alkalmából a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban tartottak ünnepséget november 22-én.

Biztonságosabb vízellátás
2022-11-22
A Fővárosi Vízművek az Önkormányzattal közösen fejlesztéseket hajtott végre a százhalombattai víztornyon.

Két maraton, három érem
2022-11-22
Remek szerepléssel zárták a szezont a SZVISE futói.

Magabiztos győzelem
2022-11-21
Három gólos, 28-25-ös (15-14) győzelmet aratott hazai pályán a Százhalombattai KE a Pick Szeged U21 ellen az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 19-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt a battai klub technikai igazgatója.

"Ahová jó bemenni" - Ötven év a gyermekekért
2022-11-21
Alapításának 50 éves jubileumát ünnepelte a százhalombattai Pitypangos Óvoda november 15-én. Az intézmény egyhetes programsorozattal is megemlékezett a jeles eseményről.

Kettős jubileumi ünnep
2022-11-21
Húsz éves a KÉSZ Százhalombattai Csoport, tizenöt éves a Battai Dalárda.  

LED izzók
2022-11-17
Elkezdődött a LED izzók átadása a sikeresen pályázó városlakók számára Százhalombattán.

Márton-napi mulatság - Regionális borkóstoló
2022-11-17
Zenével, tánccal, finom borokkal és hagymás libazsíros kenyérrel várták a városlakókat a Csobolyó Borbarát Klub szervezésében a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban a Márton-napi Újbor Ünnepén november 11-én.

Jókedv, bor és palacsinta az Óvárosban
2022-11-17
Megélénkült a kulturális élet az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban. A hagyományoknak megfelelően november 11-én rendezték meg a Márton napi borünnepet, ahol az ország nevezetes borvidékeiről jöttek el (Etyekről, Gyöngyöspatáról, Bajáról, Hajósról) borászok.

Koraszülöttek világnapja 2022
2022-11-17
Közös ünnep a PICI HŐSÖKÉRT!

Elajándékozott két pont
2022-11-15
Négy góllal kikapott idegenben a Százhalombattai KE a PLER-Budapest csapatától az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 11-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatója. PLER-Budapest-SZKE 30-26 (16-15).

Az áldozatos munkáért
2022-11-12
Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet vehetett át Briski János, a százhalombattai Sérültekért Alapítvány munkatársa november 11-én. A díjat – jó hangulatú ünnepség keretében – az Önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át a szervezet dunafüredi épületében, a Gátőrházban.

Tárgyalnak a Postával a bezárásokról - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-11-12
Az Önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a Százhalombattát is érintő postahivatali bezárások a legkevesebb kellemetlenséget okozzák – hangzott el a november 10-i rendkívüli ülésen, amelyen közbeszerzésekről döntöttek.

Márton nap a Kipp-Kopp Óvodában
2022-11-12
Immáron második alkalommal került sor óvodánkban a Márton napi lámpás felvonulás megrendezése.

Zenei élet Battán
2022-11-11
Városi lokálpatrióták előadás-sorozat a "Matrica" Múzeumban.

"Örömmel értesítjük, hogy Ön bekerült a szerencsés 20 pedagógus közé"...
2022-11-11
...és így részt vettem a 2022. évi Világ Legnagyobb Tanórája keretein belül megrendezésre kerülő EIT Food – Youth Misson  képzésen.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.