2019. június 16. - Jusztin napja
Vasárnap
Min:19°
Max:26°
Hétfő
Min:16°
Max:23°
Kedd
Min:17°
Max:24°
Szerda
Min:18°
Max:27°
Csütörtök
Min:18°
Max:25°
Gurulda
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Jövő év végén érkezik az új Ford Focus elektromos változata! - írta: -b-
2010-12-08 -
Először jövő év végén az Egyesült Államokban, 2012-ben pedig már Európában is elérhető lesz az új Ford Focus elektromos változata. Az USA tagállamok kiválasztásakor, amelyekben először kezdődik meg a modell értékesítése, számos szempont került mérlegelésre: ilyenek voltak többek között az adott államban fennálló hibrid-vásárlási szokások, a munkahelyi ingázók száma, a közműszolgáltatók együttműködési hajlandósága valamint helyi kormányzatok elkötelezettsége az elektromos közlekedés fejlesztése iránt.

Az egy töltéssel 160 km távolság megtételére képes, zéró-emissziójú elektromos meghajtású új Focus jövő évi bemutatása része a Ford világszinten meghirdetett elektromos stratégiájának, melynek keretén belül Észak-Amerikában még idén, Európában pedig jövőre megkezdik az elektromos Transit Connect értékesítését is, amelyet az új Focus elektromos verziója mellett 2013-ig három további hibrid meghajtású modell is követ.

Az új Focus elektromos verziója elsőként a következő USA tagállamok/nagyvárosok márkakereskedéseiben lesz elérhető: Atlanta, Austin és Houston, Texas; Boston, Chicago, Denver, Detroit, Los Angeles, San Francisco, San Diego, New York, Orlando, Florida, Phoenix és Tucson, Ariz.; Portland, Oregon; Raleigh Durham, New Colorado; Richmond, Vancouver, Seattle, és Washington D.C.

“Az új elektromos Focus-t Amerika-szerte rendkívüli érdeklődés és várakozás övezi, a Ford pedig e lelkesedés által ösztönözve a lehető legtöbb államban igyekszik elérhetővé tenni az új modellt." - fogalmazott Mark Fields, a Ford amerikai tevékenységéért felelős elnök-vezérigazgatója. “A most bejelentett első lépéseket követően, az elektromos infrastruktúra országos kialakításával párhuzamosan a Ford további nagyvárosok vásárlói számára is elérhetővé teszi majd a modellt."

Az induló tagállamok kiválasztásakor nagy súllyal estek latba az olyan tényezők, mint a helyi kormányzatok elektromos közlekedés iránti elkötelezettsége, a közművek együttműködési hajlandósága, és a korábbi hibrid-vásárlási trendek. A helyi közigazgatási szervekkel, közüzemi szolgáltatókkal és természetesen a forgalmazásban résztvevő márkakereskedőkkel való együttműködés részeként a Ford oroszlánszerepet vállal majd a leendő vásárlók megszólításában, oktatásában, illetve az energiafogyasztási igények-szokások változásának feltárásában, valamint az ezzel kapcsolatos információ-megosztásban, tanácsadásban.

A Ford egyébiránt nemrégiben egy internetes oldalt is elindított a témában (http://www.fordvehicles.com/technology/electric/), amelynek célja a technológia felhasználókhoz történő közebb hozása, az elektromos járművek működésének, gyakorlati használatának bemutatása videó és szöveges tartalmak, diagrammok segítségével.

Miután az amerikai márkakereskedésekbe érkező új Focus elektromos meghajtású változatát a Ford Michigan-i összeszerelő üzemében, ugyanazon a gyártósoron gyártják majd, ahol a hagyományos hajtási lánccal működő modellek is készülnek, a gyártás mennyiségét a vállalat könnyen a valós vásárlói igényekhez tudja igazítani.

Az elektromos Focus ugyanazt a vezetési élményt kínálja majd a vásárlók számára, mint a hagyományos meghajtással üzemelő modell, azzal a különbséggel, hogy itt az energiát egy 23 kW/óra teljesítményű lítium-ion telep biztosítja majd, amelynek élettartamát (és egyben a hatótávját is) tovább növeli a folyékony hűtő-fűtő rendszer.

A Ford és a helyi közigazgatás együttműködése
A Ford hosszabb ideje együtt dolgozik a kiválasztott tagállamok/nagyvárosok közigazgatási szerveivel, közmű-szolgáltatóival az elektromos autók bevezetésének előkészítésében, ami kiterjed az elektromos hálózatok megnövekedett terhelésre történő felkészítésére éppúgy, mint a leendő felhasználók az elektromos autók gyakorlati üzemeltetésével, töltési igényével kapcsolatos tájékoztatására.

“Annak érdekében, hogy az elektromos meghajtású járművek valóban élhető alternatívát kínáljanak, számos szereplő, köztük eltérő iparági vállalatok, valamint a közigazgatási szervek jövőbe mutató együttműködésére, igazi csapatmunkára van szükség." – fejtette ki Mike Tinskey a Ford elektromos járművekkel kapcsolatos globális infrastruktúra kialakításért felelős vezetője. “Az energiaszolgáltatókkal, kormányzati szervekkel, az infrastruktúra kialakításáért felelős technológia szolgáltatókkal való együttműködés alapvető fontosságú, ezért a közös munkát jóval azelőtt meg kellett kezdenünk, hogy az első autó legurul a gyártósorról."

A technológia megismertetését, a szélesebb közönség támogatását célzó programja keretében a Ford egy 14 amerikai nagyvárost érintő 'Töltekezz fel a jövőre' elnevezésű, roadshow jellegű kampányt is indított, amelynek célja, hogy tájékoztassa az embereket arról, mit várhatnak az elektromos autóktól, és milyen módon támogathatják a magánszemélyek, közösségek és hatóságok egyaránt a technológia elterjedését.

Az elektromos technológia a Ford fenntartható fejlődést célzó stratégiájának egyik fontos eleme: az elektromos Transit Connect és új Focus mellett a vállalat 2013-ig 3 új hibrid modell bemutatását is tervezi, a vállalat így, az egyedi igényeknek megfelelően alternatív meghajtású személy- és haszongépjárművek egész portfolióját kínálja majd vásárlói számára.
Annak köszönhetően, hogy a Ford nem egy-egy dedikált modellt fejleszt elektromos és hibrid technológiái bevezetésére, hanem meglévő, illetve a közeljövőben bemutatásra kerülő globális modellportfóliója meghatározó tagjaihoz kínálja az alternatív hajtásláncokat, a vállalat reményei szerint elektromos és hibrid modelljei valóban élhető, megengedhető választást kínálnak majd leendő vásárlói számára.


1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Maradtak az élen
2019-06-14
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a százhalombattai Dx-Trade csapata a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját június 8-án, Budapesten.

Előre a tiszta forráshoz
2019-06-14
A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének pünkösdi levele

Nem lükeség, csak nyereség
2019-06-13
Első helyezést ért el korcsoportjában a LÜK országos tanulmányi versenyen Izsó Kornél, a Százhalombattai Kőrösi Sportiskolai Általános iskola harmadikosa. A kisdiák laptopot és szüleivel együtt tölthető állatkerti kirándulást nyert.

Támogatták a kérelmeket
2019-06-13
Támogatta az önkormányzat Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottsága a pótköltségvetéshez érkezett kérelmeket – mondta el Szalai Attila, helyettes elnök a szakbizottság június 12-i ülését követően.

A Gesztenyés úton épülő társasházról is tárgyalt a szakbizottság
2019-06-13
Nyugtalanságot keltett a környéken élőkben, hogy 36 lakásos, ötemeletes, 16 méter magas társasház épülhet Százhalombattán, a Gesztenyés úton, amely jelenleg alacsonyabb beépítésű ennél. A témáról Oláh M. Zoltán főépítész nyilatkozott az önkormányzat Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottságának június 12-i ülése után.

Óvadék ellenében kerülhet szabadlábra az érdi gázoló
2019-06-13
Az Érdi Járásbíróságon 2019. június 12-én előkészítő ülésen kezdődött meg annak a férfinak a büntető ügye, akit a Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádol.

Még három utast keresnek
2019-06-13
Kiemelték a Hableányt a Dunából június 11-én. A hajóban négy holttestet találtak, akik közül az egyik a kapitány volt.  Másnap késő délután megtaláltak egy férfit a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszán, akit szintén a tragikus baleset áldozataként azonosítottak. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

Alpolgármesteri fogadóóra
2019-06-13
Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester június 18-án, kedden, 14.30-tól 16.30-ig tartja soron következő fogadóóráját a Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében. Időpontot a 23/542-104 telefonszámon lehet egyeztetni.

Hazai és nemzetközi sikerek
2019-06-13
Ausztrália, Ausztria és Lengyeltóti. Az alábbi helyeken versenyeztek a Százhalombattai VUK SE triatlonistái az elmúlt napokban.

Elhunyt Illés László
2019-06-13
Megrendüléssel értesültünk Illés László haláláról, aki a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Nyitott párt
2019-06-12
Fontos a fiatalok bevonása a Fideszbe helyi szinten is, illetve a taglétszám bővítése - jelentette ki Lukács Bernadett, a Fidesz Százhalombattai Szervezetének újonnan megválasztott elnöke a június 11-ei tájékoztatón. Az eseményen a bizalmat kapott négy alelnökből részt vett Dr. Brauswetter Viktor, Erdei Gyula és Szabó Zoltán, Révész Tibor egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni.

Életet mentett
2019-06-11
Az önkormányzat és a Városi Polgárőrség is oklevéllel ismerte el annak a százhalombattai férfinak a tettét, aki saját biztonságát is kockáztatva mentett ki egy fuldoklót a Bara-patakból június 7-én este. Oláh Dávid azonnal a vízbe ugrott, amikor észrevette, hogy valaki bajban van, nagy nehézségek árán húzta partra a fuldokló férfit, akit egészen a mentők, illetve a mentőhelikopter kiérkezéséig próbált életben tartani.

Még lehet jelentkezni
2019-06-11
Még lehet nevezni A "Tiszta udvar – rendes ház" környezetszépítő versenyre július 23-ig Százhalombattán. Az idén első alkalommal a legszebb haszonkertekkel is lehet versenyezni.

Ma és csütörtökön lesz szúnyogirtás
2019-06-11
A tervek szerint ismét földi szúnyogirtás lesz Százhalombattán ma és csütörtökön. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést, és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Tehetségek szolgálatában
2019-06-11
Negyedik alkalommal került sor a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciája (KGYTK) referenciaintézményeinek országos tanácskozására június 6-án. A találkozót a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium szervezte meg. Az előadások ezúttal is a tehetséggondozás köré csoportosultak.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.