2019. augusztus 25. - Lajos, Patricia napja
Vasárnap
Min:21°
Max:31°
Hétfő
Min:20°
Max:30°
Kedd
Min:20°
Max:30°
Szerda
Min:20°
Max:31°
Csütörtök
Min:20°
Max:31°
Gurulda
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Jövő év végén érkezik az új Ford Focus elektromos változata! - írta: -b-
2010-12-08 -
Először jövő év végén az Egyesült Államokban, 2012-ben pedig már Európában is elérhető lesz az új Ford Focus elektromos változata. Az USA tagállamok kiválasztásakor, amelyekben először kezdődik meg a modell értékesítése, számos szempont került mérlegelésre: ilyenek voltak többek között az adott államban fennálló hibrid-vásárlási szokások, a munkahelyi ingázók száma, a közműszolgáltatók együttműködési hajlandósága valamint helyi kormányzatok elkötelezettsége az elektromos közlekedés fejlesztése iránt.

Az egy töltéssel 160 km távolság megtételére képes, zéró-emissziójú elektromos meghajtású új Focus jövő évi bemutatása része a Ford világszinten meghirdetett elektromos stratégiájának, melynek keretén belül Észak-Amerikában még idén, Európában pedig jövőre megkezdik az elektromos Transit Connect értékesítését is, amelyet az új Focus elektromos verziója mellett 2013-ig három további hibrid meghajtású modell is követ.

Az új Focus elektromos verziója elsőként a következő USA tagállamok/nagyvárosok márkakereskedéseiben lesz elérhető: Atlanta, Austin és Houston, Texas; Boston, Chicago, Denver, Detroit, Los Angeles, San Francisco, San Diego, New York, Orlando, Florida, Phoenix és Tucson, Ariz.; Portland, Oregon; Raleigh Durham, New Colorado; Richmond, Vancouver, Seattle, és Washington D.C.

“Az új elektromos Focus-t Amerika-szerte rendkívüli érdeklődés és várakozás övezi, a Ford pedig e lelkesedés által ösztönözve a lehető legtöbb államban igyekszik elérhetővé tenni az új modellt." - fogalmazott Mark Fields, a Ford amerikai tevékenységéért felelős elnök-vezérigazgatója. “A most bejelentett első lépéseket követően, az elektromos infrastruktúra országos kialakításával párhuzamosan a Ford további nagyvárosok vásárlói számára is elérhetővé teszi majd a modellt."

Az induló tagállamok kiválasztásakor nagy súllyal estek latba az olyan tényezők, mint a helyi kormányzatok elektromos közlekedés iránti elkötelezettsége, a közművek együttműködési hajlandósága, és a korábbi hibrid-vásárlási trendek. A helyi közigazgatási szervekkel, közüzemi szolgáltatókkal és természetesen a forgalmazásban résztvevő márkakereskedőkkel való együttműködés részeként a Ford oroszlánszerepet vállal majd a leendő vásárlók megszólításában, oktatásában, illetve az energiafogyasztási igények-szokások változásának feltárásában, valamint az ezzel kapcsolatos információ-megosztásban, tanácsadásban.

A Ford egyébiránt nemrégiben egy internetes oldalt is elindított a témában (http://www.fordvehicles.com/technology/electric/), amelynek célja a technológia felhasználókhoz történő közebb hozása, az elektromos járművek működésének, gyakorlati használatának bemutatása videó és szöveges tartalmak, diagrammok segítségével.

Miután az amerikai márkakereskedésekbe érkező új Focus elektromos meghajtású változatát a Ford Michigan-i összeszerelő üzemében, ugyanazon a gyártósoron gyártják majd, ahol a hagyományos hajtási lánccal működő modellek is készülnek, a gyártás mennyiségét a vállalat könnyen a valós vásárlói igényekhez tudja igazítani.

Az elektromos Focus ugyanazt a vezetési élményt kínálja majd a vásárlók számára, mint a hagyományos meghajtással üzemelő modell, azzal a különbséggel, hogy itt az energiát egy 23 kW/óra teljesítményű lítium-ion telep biztosítja majd, amelynek élettartamát (és egyben a hatótávját is) tovább növeli a folyékony hűtő-fűtő rendszer.

A Ford és a helyi közigazgatás együttműködése
A Ford hosszabb ideje együtt dolgozik a kiválasztott tagállamok/nagyvárosok közigazgatási szerveivel, közmű-szolgáltatóival az elektromos autók bevezetésének előkészítésében, ami kiterjed az elektromos hálózatok megnövekedett terhelésre történő felkészítésére éppúgy, mint a leendő felhasználók az elektromos autók gyakorlati üzemeltetésével, töltési igényével kapcsolatos tájékoztatására.

“Annak érdekében, hogy az elektromos meghajtású járművek valóban élhető alternatívát kínáljanak, számos szereplő, köztük eltérő iparági vállalatok, valamint a közigazgatási szervek jövőbe mutató együttműködésére, igazi csapatmunkára van szükség." – fejtette ki Mike Tinskey a Ford elektromos járművekkel kapcsolatos globális infrastruktúra kialakításért felelős vezetője. “Az energiaszolgáltatókkal, kormányzati szervekkel, az infrastruktúra kialakításáért felelős technológia szolgáltatókkal való együttműködés alapvető fontosságú, ezért a közös munkát jóval azelőtt meg kellett kezdenünk, hogy az első autó legurul a gyártósorról."

A technológia megismertetését, a szélesebb közönség támogatását célzó programja keretében a Ford egy 14 amerikai nagyvárost érintő 'Töltekezz fel a jövőre' elnevezésű, roadshow jellegű kampányt is indított, amelynek célja, hogy tájékoztassa az embereket arról, mit várhatnak az elektromos autóktól, és milyen módon támogathatják a magánszemélyek, közösségek és hatóságok egyaránt a technológia elterjedését.

Az elektromos technológia a Ford fenntartható fejlődést célzó stratégiájának egyik fontos eleme: az elektromos Transit Connect és új Focus mellett a vállalat 2013-ig 3 új hibrid modell bemutatását is tervezi, a vállalat így, az egyedi igényeknek megfelelően alternatív meghajtású személy- és haszongépjárművek egész portfolióját kínálja majd vásárlói számára.
Annak köszönhetően, hogy a Ford nem egy-egy dedikált modellt fejleszt elektromos és hibrid technológiái bevezetésére, hanem meglévő, illetve a közeljövőben bemutatásra kerülő globális modellportfóliója meghatározó tagjaihoz kínálja az alternatív hajtásláncokat, a vállalat reményei szerint elektromos és hibrid modelljei valóban élhető, megengedhető választást kínálnak majd leendő vásárlói számára.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közvilágítási rekonstrukció az Urbáriumban
2019-08-22
A korábbi években megkezdett közvilágítási rekonstrukció az Egészségügyi Központ előtti területtel folytatódik szeptemberben. A Göncz Árpád parkon átvezető sétány ez idő alatt korlátozottan használható.

Új buszjáratok
2019-08-22
Új buszjárat érinti az Ipari Park megállóhelyet Százhalombattán szeptember 1-jétől.

Béke, megegyezés, tolerancia
2019-08-22
Szent István államalapító munkáját, a korszerű közigazgatás és az erős állam megszervezését, valamint a keresztény alapú együttélési normák lefektetését méltatta Vezér Mihály polgármester az augusztus 20-i városi ünnepségen Százhalombattán. Az államalapítás és az új kenyér ünnepére rendezett egész napos családi programokra, az esti gálaműsorra és az azt követő utcabálra is nagyon sokan látogattak ki.

Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.