2022. május 21. - Konstantin napja
Szombat
Min:15°
Max:25°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:11°
Max:22°
Kedd
Min:12°
Max:17°
Szerda
Min:12°
Max:22°
Horgászsarok
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
Horgászegyesületi hírek
2010-10-25 -
CSÓNAKHASZNÁLAT
 
1/a A csónakhasználati szabályokkal nincs semmi gond, viszont szigorúbb ellenőrzés kellene.
 
1/b Meg kell oldani a csónakosok folyamatos ellenőrzését.
 
2/a Az egyre szűkülő meghorgászható vízterületünk nem tartja indokoltnak a csónak használatát, mindemellett rengeteg helyet foglalnak. A jövő szezonra nem kellene meghosszabbítani csónakhasználati engedélyeket.
 
2/b Csónakhasználatot meg kellene szüntetni. Meghorgászhatatlan a terület a csónakok miatt, ez főleg a telepítések után szembeötlő. Ilyen létszámú Egyesület is ilyen kevés jó horgászhely indokolja a csónakok megszüntetését.
 
2/c Csónakhasználat betiltása az Egyesület vízterületén.
 
3/a A csónakot továbbra is csak a középső zuhogó és a gát közötti szakaszon lehessen használni magas vízállásnál is ( gát magasságában álló víznél )
 
3/b A déli parton a csónakból való horgászat tilos !
3/c 5 pont kiegészítése: Ha a déli parton már nem horgászik csak a zavarása nélkül lehet kikötni az északi oldalon.
 
3/d 4.pont kiegészítése: A kikötői lánc hosszáig a patakba a tulajdonos csónakját horgászat céljából bekötheti. Más horgász nem.
 
3/e A telepítés utáni első horgásznapon a tilalom feloldása előtt 15 perccel lehet csak kikötni az északi part engedélyezett szakaszán.
 
3/f Telepítés utáni első horgásznapon azokra a csónakosokra akik nem csónakból, hanem a túlparton szárazon szeretnének horgászni ( csak csónakkal mennek át ) ne vonatkozzon a tilalom feloldása előtti 15 perces bemenetel.
 
3/g Csónakot csak napkeltétől napnyugtáig lehessen használni.
 
3/h Csónakok egy sorban legyenek kikötve max 3 méter lánccal, megkönnyítve ezzel a parti horgászok azon lehetőségét, hogy csónakból horgászhassanak.
 
3/i A parti horgászt se közlekedésével, se horgászatával ne zavarja a csónakos horgász. Csónakos horgász ne állhasson olyan helyre amely partról is meghorgászható.
 
4/a Szabályzat 1.pontja egészüljön ki: Rendelkezzék államjeggyel, nincs tagdíjtartozása és ellene csónak használattal kapcsolatban fegyelemi eljárás.
 
4/b Nem értünk egyet azzal a szabállyal, hogy idegenek is horgászhatnak más csónakjából. Nem vigyáznak rá, kirángatják őket a partra. A víz ingadozása miatt fennakadhatnak a kövekre, így kilyukadhatnak.
 
4/c Mindenki feleljen a vele egy csónakban ülőért.
 
4/d Csónakot csak a tulajdonos jelenlétében használhassa más személy. ( max 1 fő vendég )
 
4/e Csónakot igénylő csak egy csónaknál lehet tulajdonos vagy társtulajdonos. Ha a csónakhelyet a bérlő horgász fel kívánja mondani, az el nem adható. A változtatási igényt minden esetben a Vezetőség felé kell jelezni, amely dönt az átírás engedélyezéséről is.
 
5/a Szabályzat 2. pontja egészüljön ki: Csónak rendelkezzen megfelelő evezőkkel, vízmerő eszközökkel, kötéllel, esetleg csáklyával.
 
5/b 3.pont kiegészítés: Csónakot összekötni tilos. ( egymás mellé vagy után )
 
5/c A csónakkikötésre használt lánc vagy drótkötél hossza nem lehet több 10 méternél.
 
 
 
Idejét múlt, Tárgytalan

-    Az Erőmű átépítése miatt várhatóak jóval kevesebb vizet fogunk kapni. Javasoljuk az etetőanyag ideiglenes tiltását, mivel nagyban rontaná a víz minőségét.

-     Az elhanyagolt csónakokat kérjük kitiltani a vízterületről.

-    Amint az Erőmű elkezdi a felső zuhogó javítását és leengedi a vizet, javasoljuk legyünk felkészülve a gödörben rekedt halak kiemelésére..
 
-    A felső zuhogónál kérjük az autóknak " Behajtani tilos " tábla pótlását.

-    A gát javítást régóta várjuk már.

-    Ameddig a gát nem készül el a "lapos" nevezetű szakaszon szüneteltetni kellene a telepítést.

-    A Fegyelmi Bizottság dolgozzon ki büntetési szankciókat a szabálytalankodókkal szemben.

-    A csónak hosszan tartó nem megfelelő állapota ( 2- 3 hó ) miatt a csónak tulajdonosát fegyelmi elé kell állítani és szankcionálni kell. ( büntetés )

-    Felső zuhogói vízterület megtartása.


Horgászrend

1/a Ameddig az Erőmű nem zárja le a felső szakaszt kérjük a halak igazságos elosztását: 1 tartály az Erőmű melletti szakasz, 1 tartály a városi kifolyó, 1 tartály kiszuhogóval szemben.

1/b Ne legyen telepítés az alsó részen az úgynevezett " laposon" , mert a halak jó gát esetén is kimennek a Dunára. Helyette a felső részre az Erőmű zuhogójához kellene telepíteni.

1/c A régi horgászok még emlékezhetnek rá, az Ercsi halászok minden évben egy alkalommal telepítettek több mázsa méretes pontyot a vizünkbe. Tették ezt azért, mert a jó gát ellenére is telepítések alkalmával sok halunk kiment a Dunára. Jó viszonyban voltunk  akkor velük, úgy érezték ennyivel is kárpótolnak bennünket. Miért ragaszkodunk a három helyre való telepítéshez. Mostanra megváltozott a helyzet, rossz a gát, a halászokkal is rossz a viszony. Ellensége vagyunk a pénzünknek? Ilyen feltételek mellett bűn a Bara alsó szakaszára telepíteni. A felső részen kell berakni az összes halat pl: a "Tűzoltócsövek"-nél. Esélyt kell adni ezeknek a tavi halaknak, hogy ezen a hosszú szakaszon észhez térjenek és ne vigye ki a sodrás, ne bukjanak át a gáton.
  
1/d  Alsó zuhogóhoz két rész,a felső zuhogóhoz egy rész hal legyen telepítve.

1/e Összes halat az alsó zuhogóhoz telepítsük.
 
2/a A decemberi telepítést át lehetne tenni a főbb horgászidényre ( nyárra)

2/b A telepítések számán is el kell gondolkodni. Mindig felmerül a kérdés nyáron miért nincs telepítés amikor iskolai szünet van, a családok szabadságon vannak,ilyenkor kéne telepíteni nem a hideg téli hónapokban. Javaslom az évi 8 telepítést : január, február,május és november kivételével , minden hónapban.

2/c Decemberi telepítés áttétele november elejére .
 
2/d Márciusi telepítések helyett júniusban telepítsenek pontyot és kárászt.

3/a A haltelepítés és az első horgásznap között egy nap nem elégséges. A halak nem szóródnak szét.

3/b Telepítéskor legalább három napig ne adjanak ki napijegyet, mert nincs összhangban a jegyár és  a kifogható hal értéke.

3/c Haltelepítés után két nap tilalmi idő legyen.

4/a Kősüllő mérete továbbra is 25 cm ?

4/b Az évenként kifogható ponty mennyisége legyen 50 db, 8 kg feletti nem vihető el.

4/c Egyéb méretkorlátozással védett halakból évente összesen 30 db legyen kifogható.

4/d Süllő kifogható mérete 30-ról 35 cm-re, a szürke harcsáé 50-ről 60 cm-re emelkedjen.

5./ A horgász csak magának foglalhasson helyet,másnak nem

6./ Külföldi állampolgár útlevéllel válthat napijegyet. ( nem kell vizsga, engedély stb.) Javasoljuk, hogy az Egyesület tagjai " vendéghorgászt " fogadhassanak, olyanokat akik amúgy nem horgásznak. Ők a mi engedélyünk alapján válthassanak ki napijegyet. A vendégért a vendéglátó felel. A plusz napijegy alapján fogott ponty ne számítson bele az évi hatvan darabba.

7./ A szemetelőkkel szemben komolyabb fellépés kell.

8./ A horgászok egymás között nem tartják be az ötméteres távolságot, elő kellene írni.

9./ A horgász etikettbe is bele kellene írni, hogy a női horgászok előtt köpködni, vizelni,trágár módón beszélni nem illő.

10./ A horgászok nagy többsége sötétben nincs kivilágítva, csak a cigarettájuk parazsát lehet észrevenni. Szigorítani kellene a szabályokon.

11./ Előkellene írni, hogy tilos a cigaretta csikket a vízbe dobni. Köztudott, hogy öt év  mire lebomlik.

12./ Mivel a Bara patak nincs közvetlen érintkezésben élővízzel és nem tenyéssz víz, vissza kellene állítani az intenzív víz minősítését.

13./ Rögzíteni kellene, hogy a gát közelében hány méterre lehet horgászni.

14./ Kuttyogtatni tilos, radarozni csak a meder állapot felmérése miatt, vagy a vezetőség tájékozódása alapján lehetséges.

15./ A felső zuhogónál a gépjárművek csak az Erőmű által kijelölt helyen a kihelyezett tiltó táblákig lehet közlekedni,illetve parkolni.

16./ Legyen betiltva a rakós botok használata.
 
 
Egyéb javaslatok

l.- 2 kg alatti pontyokat kár megvenni és telepíteni, mert megpucolva nem marad semmi amit érdemes elkészíteni egy négytagú családnak.

2.- Haltelepítés után az első horgásznap munkaszüneti napra essen.

3.- Nagy gondot, bosszúságot okoznak a gát és a vízpart között póráz és szájkosár nélkül sétáltatott ebek. Kérjük, hogy az Egyesület az illetékes hatóságnál tegyen lépéseket.

4.- A gáton egy helyen épült lépcső. Ez nem elégséges. A fűzfáknál is kellene, itt nagyon meredek a gát. ( A Duna felöli oldalon minden utcánál, van.)

5.- Az Egyesület telke előtt parkoló van. Kérjünk ide szemetes tárolót, mivel az autósok rendszerint elhagyják a szemetüket.

6.- Az északi oldalon a nagy tartályoknál 6 év alatt mindössze kétszer vágtál le a füvet, most is derékig ér a gaz.

7.- A horgászterület kiterjesztése a Duna sodorvonaláig

8.- A Duna torkolatánál a vízhatár lentebb helyezése.

9.- A Benta patak északi oldalának a torkolatáig történő horgászhatóvá tétele.

10.- Fölösleges a  rablóhal ivadék  helyett a  keszegfélék telepítése, mer az a halféleség nem olyan igényes a vízminőségre mint az apróhal.

11.- Kérjük a Tisztelt Vezetőséget, hogy a küldötteket a munkájuk lényegéről felvilágosítani szíveskedjenek. Köztudott, hogy a küldötteket csak Önök ismerik, azok akiket képviselnek azt sem tudják, hogy kik azok az emberek. Gondoljuk Önök a tagság véleményére kíváncsiak. A küldöttek azét vannak, hogy a tagság tetszését vagy nem tetszését tolmácsolják Önöknek, de ehhez ismerni kellene Őket.

12.- A Benta pataknál  a vízhatár fentebb vitele a TEHAG kifolyóig.

13.- Nehezen lehet a száraz ágaktól, kidőlt fáktól közlekedni.

14.- Nagyon jónak tartjuk a többször történő takarítást, esetleg a patak belső felére jó lenne szeméttároló.

15.-A fiatalok a tűzoltó csőnél nagyon sok szemetet hagynak és üveget törnek össze, amit a vízbe dobálnak. Egy kis odafigyeléssel esetleg a hatóság igénybevételével meg lehetne akadályozni.

16.- Több apróhalat (keszeg, kárász) kellene telepíteni.

17.- A Horgászrendet a MOHOSZ új országos szabályaival megegyezően ( 2010.01.101.)és a vízterületünkre átültetett rendelkezéssel javaslom. Pl lehessen pergetni spiccen, spiccen továbbra is egy bottal ,lehet horgászni.

18.-Bokrok, fák kivágása a parton tilos.

19.- A oparton tűzet rakni, sátorozni tilos!

20.- A parlagfüvet a parton a tagok irtsák !

21.- A csónakosok kötelesek segíteni a bajba jutottaknak vagy esetleg nagyobb hal behúzásánál, fárasztásánál.

22.- A patak horgászati helyzete sokat romlott a gát miatt.

23.- Ha marad a csónakhasználat, akkor bármely tagnak lehessen csónakja ehhez az Egyesület biztosítson kikötőt

24.- Telepítéskor minden alkalommal keszeg és kárász is kerüljön betelepítésre.

25.- A patak déli alsó szakaszán féder illetve rakós botos versenypálya kialakítása.

26.- Csónakázó tavat Egyesületi vízterületként megszerezni.

27.- Ne üljünk ezn a pénzen, amiért sokáig nem fogtunk halat, ebből a pénzből növeljük a telepítések számát.

28.- Nagyon sok gazdátlan csónak rontja a kikötői helyszínt.

29.- A csónakok ellenőrzésére a halőröknek biztosítani kell egy csónakot.

30.- A telepítéskor 2 fő vegyen részt a mérlegelésnél, ki lehet jelölni nyugdíjas horgászokat is.

31.- Szigorúbb ellenőrzést, pl. harmadik egymást követő napon három darab pontynál ne lehessen többet elvinni. Ezt a halőröknek kell ellenőrizni.

32.- A felső zuhogóhoz történő telepítéshez autó lejárót kell készíteni. Ezt a horgásztársak önkéntes beszervezésével  kell építtetni

33.- Fogási naplók újranyomtatása. Nagyobb rublikákat kell alkalmazni., mer kicsik és rosszul láthatók.

34.-A gond a csónak használati díjjal van. Közel 10 éve, hogy újra lehet használni csónakot és egyszerűen felháborító, hogy még mindig ugyanannyit kell fizetni érte mint akkor. Hogy lehet ez? Legalább az infláció mértékével kellene emelni minden évben a díjakat, vagy   csak ez a területi engedélyre vonatkozik? Mindenkit felháborított az idei területi engedélyemelés. Nem elég, hogy évközben elvették a "Hideg vizet", a torkolat sem a mienk, a vízterületünk felét elvesztettük és ennek ellenére emelni a területi engedély árát, egyszerűen pofátlanság. Tudtommal még mindig érvényben van az a határozat, amely kimondja: a területi engedély ára az 5 kg ponty mindenkori beszerzési ára legyen. Ezt a határozatot azelőtt azét hoztuk, hogy az Egyesületnél maradjon a pénz, ne a MOHOSZ vigye el és inkább a tagsági díjat emeltük a megszokottnál jóval magasabbra. Úgy  látszik a régi vezetőség, mint sok mást, ezt sem tartotta be !

35.- Napijegy ára 2000,- Ft-ról 2500,- Ft-ra emelkedjen.

36.- Az egyesületi tagdíjat 1000.- Ft-tal, a területi jegy árát 2000,- Ft-tal kell emelni. 

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.