2019. szeptember 18. - Diána napja
Kedd
Min:16°
Max:16°
Szerda
Min:9°
Max:16°
Csütörtök
Min:6°
Max:15°
Péntek
Min:4°
Max:16°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Horgászsarok
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
Horgászegyesületi hírek
2010-10-25 -
CSÓNAKHASZNÁLAT
 
1/a A csónakhasználati szabályokkal nincs semmi gond, viszont szigorúbb ellenőrzés kellene.
 
1/b Meg kell oldani a csónakosok folyamatos ellenőrzését.
 
2/a Az egyre szűkülő meghorgászható vízterületünk nem tartja indokoltnak a csónak használatát, mindemellett rengeteg helyet foglalnak. A jövő szezonra nem kellene meghosszabbítani csónakhasználati engedélyeket.
 
2/b Csónakhasználatot meg kellene szüntetni. Meghorgászhatatlan a terület a csónakok miatt, ez főleg a telepítések után szembeötlő. Ilyen létszámú Egyesület is ilyen kevés jó horgászhely indokolja a csónakok megszüntetését.
 
2/c Csónakhasználat betiltása az Egyesület vízterületén.
 
3/a A csónakot továbbra is csak a középső zuhogó és a gát közötti szakaszon lehessen használni magas vízállásnál is ( gát magasságában álló víznél )
 
3/b A déli parton a csónakból való horgászat tilos !
3/c 5 pont kiegészítése: Ha a déli parton már nem horgászik csak a zavarása nélkül lehet kikötni az északi oldalon.
 
3/d 4.pont kiegészítése: A kikötői lánc hosszáig a patakba a tulajdonos csónakját horgászat céljából bekötheti. Más horgász nem.
 
3/e A telepítés utáni első horgásznapon a tilalom feloldása előtt 15 perccel lehet csak kikötni az északi part engedélyezett szakaszán.
 
3/f Telepítés utáni első horgásznapon azokra a csónakosokra akik nem csónakból, hanem a túlparton szárazon szeretnének horgászni ( csak csónakkal mennek át ) ne vonatkozzon a tilalom feloldása előtti 15 perces bemenetel.
 
3/g Csónakot csak napkeltétől napnyugtáig lehessen használni.
 
3/h Csónakok egy sorban legyenek kikötve max 3 méter lánccal, megkönnyítve ezzel a parti horgászok azon lehetőségét, hogy csónakból horgászhassanak.
 
3/i A parti horgászt se közlekedésével, se horgászatával ne zavarja a csónakos horgász. Csónakos horgász ne állhasson olyan helyre amely partról is meghorgászható.
 
4/a Szabályzat 1.pontja egészüljön ki: Rendelkezzék államjeggyel, nincs tagdíjtartozása és ellene csónak használattal kapcsolatban fegyelemi eljárás.
 
4/b Nem értünk egyet azzal a szabállyal, hogy idegenek is horgászhatnak más csónakjából. Nem vigyáznak rá, kirángatják őket a partra. A víz ingadozása miatt fennakadhatnak a kövekre, így kilyukadhatnak.
 
4/c Mindenki feleljen a vele egy csónakban ülőért.
 
4/d Csónakot csak a tulajdonos jelenlétében használhassa más személy. ( max 1 fő vendég )
 
4/e Csónakot igénylő csak egy csónaknál lehet tulajdonos vagy társtulajdonos. Ha a csónakhelyet a bérlő horgász fel kívánja mondani, az el nem adható. A változtatási igényt minden esetben a Vezetőség felé kell jelezni, amely dönt az átírás engedélyezéséről is.
 
5/a Szabályzat 2. pontja egészüljön ki: Csónak rendelkezzen megfelelő evezőkkel, vízmerő eszközökkel, kötéllel, esetleg csáklyával.
 
5/b 3.pont kiegészítés: Csónakot összekötni tilos. ( egymás mellé vagy után )
 
5/c A csónakkikötésre használt lánc vagy drótkötél hossza nem lehet több 10 méternél.
 
 
 
Idejét múlt, Tárgytalan

-    Az Erőmű átépítése miatt várhatóak jóval kevesebb vizet fogunk kapni. Javasoljuk az etetőanyag ideiglenes tiltását, mivel nagyban rontaná a víz minőségét.

-     Az elhanyagolt csónakokat kérjük kitiltani a vízterületről.

-    Amint az Erőmű elkezdi a felső zuhogó javítását és leengedi a vizet, javasoljuk legyünk felkészülve a gödörben rekedt halak kiemelésére..
 
-    A felső zuhogónál kérjük az autóknak " Behajtani tilos " tábla pótlását.

-    A gát javítást régóta várjuk már.

-    Ameddig a gát nem készül el a "lapos" nevezetű szakaszon szüneteltetni kellene a telepítést.

-    A Fegyelmi Bizottság dolgozzon ki büntetési szankciókat a szabálytalankodókkal szemben.

-    A csónak hosszan tartó nem megfelelő állapota ( 2- 3 hó ) miatt a csónak tulajdonosát fegyelmi elé kell állítani és szankcionálni kell. ( büntetés )

-    Felső zuhogói vízterület megtartása.


Horgászrend

1/a Ameddig az Erőmű nem zárja le a felső szakaszt kérjük a halak igazságos elosztását: 1 tartály az Erőmű melletti szakasz, 1 tartály a városi kifolyó, 1 tartály kiszuhogóval szemben.

1/b Ne legyen telepítés az alsó részen az úgynevezett " laposon" , mert a halak jó gát esetén is kimennek a Dunára. Helyette a felső részre az Erőmű zuhogójához kellene telepíteni.

1/c A régi horgászok még emlékezhetnek rá, az Ercsi halászok minden évben egy alkalommal telepítettek több mázsa méretes pontyot a vizünkbe. Tették ezt azért, mert a jó gát ellenére is telepítések alkalmával sok halunk kiment a Dunára. Jó viszonyban voltunk  akkor velük, úgy érezték ennyivel is kárpótolnak bennünket. Miért ragaszkodunk a három helyre való telepítéshez. Mostanra megváltozott a helyzet, rossz a gát, a halászokkal is rossz a viszony. Ellensége vagyunk a pénzünknek? Ilyen feltételek mellett bűn a Bara alsó szakaszára telepíteni. A felső részen kell berakni az összes halat pl: a "Tűzoltócsövek"-nél. Esélyt kell adni ezeknek a tavi halaknak, hogy ezen a hosszú szakaszon észhez térjenek és ne vigye ki a sodrás, ne bukjanak át a gáton.
  
1/d  Alsó zuhogóhoz két rész,a felső zuhogóhoz egy rész hal legyen telepítve.

1/e Összes halat az alsó zuhogóhoz telepítsük.
 
2/a A decemberi telepítést át lehetne tenni a főbb horgászidényre ( nyárra)

2/b A telepítések számán is el kell gondolkodni. Mindig felmerül a kérdés nyáron miért nincs telepítés amikor iskolai szünet van, a családok szabadságon vannak,ilyenkor kéne telepíteni nem a hideg téli hónapokban. Javaslom az évi 8 telepítést : január, február,május és november kivételével , minden hónapban.

2/c Decemberi telepítés áttétele november elejére .
 
2/d Márciusi telepítések helyett júniusban telepítsenek pontyot és kárászt.

3/a A haltelepítés és az első horgásznap között egy nap nem elégséges. A halak nem szóródnak szét.

3/b Telepítéskor legalább három napig ne adjanak ki napijegyet, mert nincs összhangban a jegyár és  a kifogható hal értéke.

3/c Haltelepítés után két nap tilalmi idő legyen.

4/a Kősüllő mérete továbbra is 25 cm ?

4/b Az évenként kifogható ponty mennyisége legyen 50 db, 8 kg feletti nem vihető el.

4/c Egyéb méretkorlátozással védett halakból évente összesen 30 db legyen kifogható.

4/d Süllő kifogható mérete 30-ról 35 cm-re, a szürke harcsáé 50-ről 60 cm-re emelkedjen.

5./ A horgász csak magának foglalhasson helyet,másnak nem

6./ Külföldi állampolgár útlevéllel válthat napijegyet. ( nem kell vizsga, engedély stb.) Javasoljuk, hogy az Egyesület tagjai " vendéghorgászt " fogadhassanak, olyanokat akik amúgy nem horgásznak. Ők a mi engedélyünk alapján válthassanak ki napijegyet. A vendégért a vendéglátó felel. A plusz napijegy alapján fogott ponty ne számítson bele az évi hatvan darabba.

7./ A szemetelőkkel szemben komolyabb fellépés kell.

8./ A horgászok egymás között nem tartják be az ötméteres távolságot, elő kellene írni.

9./ A horgász etikettbe is bele kellene írni, hogy a női horgászok előtt köpködni, vizelni,trágár módón beszélni nem illő.

10./ A horgászok nagy többsége sötétben nincs kivilágítva, csak a cigarettájuk parazsát lehet észrevenni. Szigorítani kellene a szabályokon.

11./ Előkellene írni, hogy tilos a cigaretta csikket a vízbe dobni. Köztudott, hogy öt év  mire lebomlik.

12./ Mivel a Bara patak nincs közvetlen érintkezésben élővízzel és nem tenyéssz víz, vissza kellene állítani az intenzív víz minősítését.

13./ Rögzíteni kellene, hogy a gát közelében hány méterre lehet horgászni.

14./ Kuttyogtatni tilos, radarozni csak a meder állapot felmérése miatt, vagy a vezetőség tájékozódása alapján lehetséges.

15./ A felső zuhogónál a gépjárművek csak az Erőmű által kijelölt helyen a kihelyezett tiltó táblákig lehet közlekedni,illetve parkolni.

16./ Legyen betiltva a rakós botok használata.
 
 
Egyéb javaslatok

l.- 2 kg alatti pontyokat kár megvenni és telepíteni, mert megpucolva nem marad semmi amit érdemes elkészíteni egy négytagú családnak.

2.- Haltelepítés után az első horgásznap munkaszüneti napra essen.

3.- Nagy gondot, bosszúságot okoznak a gát és a vízpart között póráz és szájkosár nélkül sétáltatott ebek. Kérjük, hogy az Egyesület az illetékes hatóságnál tegyen lépéseket.

4.- A gáton egy helyen épült lépcső. Ez nem elégséges. A fűzfáknál is kellene, itt nagyon meredek a gát. ( A Duna felöli oldalon minden utcánál, van.)

5.- Az Egyesület telke előtt parkoló van. Kérjünk ide szemetes tárolót, mivel az autósok rendszerint elhagyják a szemetüket.

6.- Az északi oldalon a nagy tartályoknál 6 év alatt mindössze kétszer vágtál le a füvet, most is derékig ér a gaz.

7.- A horgászterület kiterjesztése a Duna sodorvonaláig

8.- A Duna torkolatánál a vízhatár lentebb helyezése.

9.- A Benta patak északi oldalának a torkolatáig történő horgászhatóvá tétele.

10.- Fölösleges a  rablóhal ivadék  helyett a  keszegfélék telepítése, mer az a halféleség nem olyan igényes a vízminőségre mint az apróhal.

11.- Kérjük a Tisztelt Vezetőséget, hogy a küldötteket a munkájuk lényegéről felvilágosítani szíveskedjenek. Köztudott, hogy a küldötteket csak Önök ismerik, azok akiket képviselnek azt sem tudják, hogy kik azok az emberek. Gondoljuk Önök a tagság véleményére kíváncsiak. A küldöttek azét vannak, hogy a tagság tetszését vagy nem tetszését tolmácsolják Önöknek, de ehhez ismerni kellene Őket.

12.- A Benta pataknál  a vízhatár fentebb vitele a TEHAG kifolyóig.

13.- Nehezen lehet a száraz ágaktól, kidőlt fáktól közlekedni.

14.- Nagyon jónak tartjuk a többször történő takarítást, esetleg a patak belső felére jó lenne szeméttároló.

15.-A fiatalok a tűzoltó csőnél nagyon sok szemetet hagynak és üveget törnek össze, amit a vízbe dobálnak. Egy kis odafigyeléssel esetleg a hatóság igénybevételével meg lehetne akadályozni.

16.- Több apróhalat (keszeg, kárász) kellene telepíteni.

17.- A Horgászrendet a MOHOSZ új országos szabályaival megegyezően ( 2010.01.101.)és a vízterületünkre átültetett rendelkezéssel javaslom. Pl lehessen pergetni spiccen, spiccen továbbra is egy bottal ,lehet horgászni.

18.-Bokrok, fák kivágása a parton tilos.

19.- A oparton tűzet rakni, sátorozni tilos!

20.- A parlagfüvet a parton a tagok irtsák !

21.- A csónakosok kötelesek segíteni a bajba jutottaknak vagy esetleg nagyobb hal behúzásánál, fárasztásánál.

22.- A patak horgászati helyzete sokat romlott a gát miatt.

23.- Ha marad a csónakhasználat, akkor bármely tagnak lehessen csónakja ehhez az Egyesület biztosítson kikötőt

24.- Telepítéskor minden alkalommal keszeg és kárász is kerüljön betelepítésre.

25.- A patak déli alsó szakaszán féder illetve rakós botos versenypálya kialakítása.

26.- Csónakázó tavat Egyesületi vízterületként megszerezni.

27.- Ne üljünk ezn a pénzen, amiért sokáig nem fogtunk halat, ebből a pénzből növeljük a telepítések számát.

28.- Nagyon sok gazdátlan csónak rontja a kikötői helyszínt.

29.- A csónakok ellenőrzésére a halőröknek biztosítani kell egy csónakot.

30.- A telepítéskor 2 fő vegyen részt a mérlegelésnél, ki lehet jelölni nyugdíjas horgászokat is.

31.- Szigorúbb ellenőrzést, pl. harmadik egymást követő napon három darab pontynál ne lehessen többet elvinni. Ezt a halőröknek kell ellenőrizni.

32.- A felső zuhogóhoz történő telepítéshez autó lejárót kell készíteni. Ezt a horgásztársak önkéntes beszervezésével  kell építtetni

33.- Fogási naplók újranyomtatása. Nagyobb rublikákat kell alkalmazni., mer kicsik és rosszul láthatók.

34.-A gond a csónak használati díjjal van. Közel 10 éve, hogy újra lehet használni csónakot és egyszerűen felháborító, hogy még mindig ugyanannyit kell fizetni érte mint akkor. Hogy lehet ez? Legalább az infláció mértékével kellene emelni minden évben a díjakat, vagy   csak ez a területi engedélyre vonatkozik? Mindenkit felháborított az idei területi engedélyemelés. Nem elég, hogy évközben elvették a "Hideg vizet", a torkolat sem a mienk, a vízterületünk felét elvesztettük és ennek ellenére emelni a területi engedély árát, egyszerűen pofátlanság. Tudtommal még mindig érvényben van az a határozat, amely kimondja: a területi engedély ára az 5 kg ponty mindenkori beszerzési ára legyen. Ezt a határozatot azelőtt azét hoztuk, hogy az Egyesületnél maradjon a pénz, ne a MOHOSZ vigye el és inkább a tagsági díjat emeltük a megszokottnál jóval magasabbra. Úgy  látszik a régi vezetőség, mint sok mást, ezt sem tartotta be !

35.- Napijegy ára 2000,- Ft-ról 2500,- Ft-ra emelkedjen.

36.- Az egyesületi tagdíjat 1000.- Ft-tal, a területi jegy árát 2000,- Ft-tal kell emelni. 

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Lehengerlő szereplés a modellvitorlás OB-n
2019-09-16
A dobogó mindhárom fokát százhalombattai versenyzők foglalták el a szeptember 14-15-i modellvitorlás országos bajnokságon F5-E hajóosztályban Ölbőn. Forrai Csaba első, Garay György második, Forró Krisztián pedig harmadik helyezést ért el.

Terepkirálynő
2019-09-16
Hétről hétre dobogós helyezésekkel tér haza a versenyekről Szabó Csabáné Kovács Erika, a SZVISE atlétikaszakosztályának egyik legeredményesebb versenyzője – tájékoztatott Szabó Csilla, szakosztályvezető.

Átadták a Gesztenyés utat
2019-09-16
Megindult a forgalom a Gesztenyés út Vörösmarty és Madách utca közötti felújított szakaszán, Százhalombattán szeptember 16-án. A 200 millió forintos beruházást Vezér Mihály polgármester adta át.

Hajléktalan férfi próbálta meg kirabolni a fiatal nőt Szigethalmon
2019-09-16
A Budakörnyéki Járásbírtóság nyomozási bírója 2019. szeptember 13-án elrendelte annak a hajléktalan férfinak a letartóztatását, akit rablás bűntettének kísérletével gyanúsít a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság.

Elrendelték a letartóztatást lopás gyanúja miatt
2019-09-16
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte S.

Stádium-tábor Szikszón
2019-09-13
Százhalombattai diákok és pedagógusok is részt vettek azon a háromnapos diákkonferencián, amelyet a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, valamint a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap szervezett a Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak augusztus végén Szikszón.

Fegyházbüntetésre ítélte a Törvényszék a kannabisz termesztőket
2019-09-12
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 11-én megtartott nyilvános tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt.

Állami támogatással újul meg a Duna utca
2019-09-12
Harminc millió forint vissza nem térítendő állami támogatással újítja fel a Duna utcát a százhalombattai önkormányzat – jelentette be Vezér Mihály polgármester és Török Sándor, a településrész képviselője. 

Együtt a keresztény gyülekezetek
2019-09-12
Negyedik alkalommal tartottak közös Ökumenikus Családi Napot a százhalombattai keresztény gyülekezetek szeptember 7-én a Kőrösi Csoma Sándor iskolában.

Üzemel az új röntgengép
2019-09-11
Csúcstechnológiás, digitális géppel, új helyen üzemel a röntgenszakellátás a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 9-étől.

Járdarekonstrukció és parkfelújítás - Szebb, szellősebb, komfortosabb
2019-09-11
Befejeződött az Ifjúság úti járdák és zöldfelületek rekonstrukciója, az Ady Endre utcai pihenő parkosítása, és elkészült a mini sportpark a Pannónia utcában Százhalombattán.

Folyamatos a biztonságos átjárás az ipari parkba
2019-09-11
Továbbra is biztosított a gyalogos és kerékpáros átkelés az ipari parkba az elkészült aluljárón keresztül Százhalombattán – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Újdonságok a könyvtárban
2019-09-11
Andy Baron: Kárhozottak városa - Budapest 2038 Péterfy Gergely-Péterfi Novák Éva: A panda ölelése Joanna Goodman: Elveszett lelkek otthona Medgyes Péter-Varga Koritár Pál: Diplomaták mesélik Fodor Ákos: Zene-idő Marnia Robinson: Cupido mérgezett nyila – A megszokástól a harmóniáig a szexuális kapcsolatokban Lackfi János: Kincskereső kisködmön - Móra Ferenc regénye újragombolva Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszervíz Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben Rachel Reée Russsell: Egy Zizi naplója 11. - Egy nem túl barátságos ellenfél meséiHamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.

A Román Diaszpóra Napja
2019-09-11
Közel tíz éve rendezi meg a százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat a Román Diaszpóra Napját. Idén augusztus 31-én tartották az összejövetelt.

Kettlebell - Négy arany, egy ezüst
2019-09-09
A SZVISE öt versenyzője képviselte városunkat a World Kettlebell Sport Federation által szervezett nyílt magyar bajnokságon szeptember 7-én, Cegléden.

Fő a biztonság
2019-09-09
Megújult és a korábbinál biztonságosabb környezet várta a gyerekeket az új nevelési évben a százhalombattai Pitypangos Óvodában. 

Baltával okozott sérüléseket,elítélte a bíróság
2019-09-09
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 6-án nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy baltával okozott sérüléseket barátja rokonának.

0:9-et játszott az U16
2019-09-09
Győzelemmel kezdte az idényt a VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Pest megyei II. osztályú bajnokságban. A szeptember 7-én Hernádon megrendezett mérkőzésen az Újhartyán együttese ellen 9:0 arányban diadalmaskodtak a battai fiatalok.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.