2020. február 21. - Eleonóra napja
Péntek
Min:4°
Max:7°
Szombat
Min:1°
Max:8°
Vasárnap
Min:5°
Max:10°
Hétfő
Min:5°
Max:8°
Kedd
Min:3°
Max:10°
Horgászsarok
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
Horgászegyesületi hírek
2010-10-25 -
CSÓNAKHASZNÁLAT
 
1/a A csónakhasználati szabályokkal nincs semmi gond, viszont szigorúbb ellenőrzés kellene.
 
1/b Meg kell oldani a csónakosok folyamatos ellenőrzését.
 
2/a Az egyre szűkülő meghorgászható vízterületünk nem tartja indokoltnak a csónak használatát, mindemellett rengeteg helyet foglalnak. A jövő szezonra nem kellene meghosszabbítani csónakhasználati engedélyeket.
 
2/b Csónakhasználatot meg kellene szüntetni. Meghorgászhatatlan a terület a csónakok miatt, ez főleg a telepítések után szembeötlő. Ilyen létszámú Egyesület is ilyen kevés jó horgászhely indokolja a csónakok megszüntetését.
 
2/c Csónakhasználat betiltása az Egyesület vízterületén.
 
3/a A csónakot továbbra is csak a középső zuhogó és a gát közötti szakaszon lehessen használni magas vízállásnál is ( gát magasságában álló víznél )
 
3/b A déli parton a csónakból való horgászat tilos !
3/c 5 pont kiegészítése: Ha a déli parton már nem horgászik csak a zavarása nélkül lehet kikötni az északi oldalon.
 
3/d 4.pont kiegészítése: A kikötői lánc hosszáig a patakba a tulajdonos csónakját horgászat céljából bekötheti. Más horgász nem.
 
3/e A telepítés utáni első horgásznapon a tilalom feloldása előtt 15 perccel lehet csak kikötni az északi part engedélyezett szakaszán.
 
3/f Telepítés utáni első horgásznapon azokra a csónakosokra akik nem csónakból, hanem a túlparton szárazon szeretnének horgászni ( csak csónakkal mennek át ) ne vonatkozzon a tilalom feloldása előtti 15 perces bemenetel.
 
3/g Csónakot csak napkeltétől napnyugtáig lehessen használni.
 
3/h Csónakok egy sorban legyenek kikötve max 3 méter lánccal, megkönnyítve ezzel a parti horgászok azon lehetőségét, hogy csónakból horgászhassanak.
 
3/i A parti horgászt se közlekedésével, se horgászatával ne zavarja a csónakos horgász. Csónakos horgász ne állhasson olyan helyre amely partról is meghorgászható.
 
4/a Szabályzat 1.pontja egészüljön ki: Rendelkezzék államjeggyel, nincs tagdíjtartozása és ellene csónak használattal kapcsolatban fegyelemi eljárás.
 
4/b Nem értünk egyet azzal a szabállyal, hogy idegenek is horgászhatnak más csónakjából. Nem vigyáznak rá, kirángatják őket a partra. A víz ingadozása miatt fennakadhatnak a kövekre, így kilyukadhatnak.
 
4/c Mindenki feleljen a vele egy csónakban ülőért.
 
4/d Csónakot csak a tulajdonos jelenlétében használhassa más személy. ( max 1 fő vendég )
 
4/e Csónakot igénylő csak egy csónaknál lehet tulajdonos vagy társtulajdonos. Ha a csónakhelyet a bérlő horgász fel kívánja mondani, az el nem adható. A változtatási igényt minden esetben a Vezetőség felé kell jelezni, amely dönt az átírás engedélyezéséről is.
 
5/a Szabályzat 2. pontja egészüljön ki: Csónak rendelkezzen megfelelő evezőkkel, vízmerő eszközökkel, kötéllel, esetleg csáklyával.
 
5/b 3.pont kiegészítés: Csónakot összekötni tilos. ( egymás mellé vagy után )
 
5/c A csónakkikötésre használt lánc vagy drótkötél hossza nem lehet több 10 méternél.
 
 
 
Idejét múlt, Tárgytalan

-    Az Erőmű átépítése miatt várhatóak jóval kevesebb vizet fogunk kapni. Javasoljuk az etetőanyag ideiglenes tiltását, mivel nagyban rontaná a víz minőségét.

-     Az elhanyagolt csónakokat kérjük kitiltani a vízterületről.

-    Amint az Erőmű elkezdi a felső zuhogó javítását és leengedi a vizet, javasoljuk legyünk felkészülve a gödörben rekedt halak kiemelésére..
 
-    A felső zuhogónál kérjük az autóknak " Behajtani tilos " tábla pótlását.

-    A gát javítást régóta várjuk már.

-    Ameddig a gát nem készül el a "lapos" nevezetű szakaszon szüneteltetni kellene a telepítést.

-    A Fegyelmi Bizottság dolgozzon ki büntetési szankciókat a szabálytalankodókkal szemben.

-    A csónak hosszan tartó nem megfelelő állapota ( 2- 3 hó ) miatt a csónak tulajdonosát fegyelmi elé kell állítani és szankcionálni kell. ( büntetés )

-    Felső zuhogói vízterület megtartása.


Horgászrend

1/a Ameddig az Erőmű nem zárja le a felső szakaszt kérjük a halak igazságos elosztását: 1 tartály az Erőmű melletti szakasz, 1 tartály a városi kifolyó, 1 tartály kiszuhogóval szemben.

1/b Ne legyen telepítés az alsó részen az úgynevezett " laposon" , mert a halak jó gát esetén is kimennek a Dunára. Helyette a felső részre az Erőmű zuhogójához kellene telepíteni.

1/c A régi horgászok még emlékezhetnek rá, az Ercsi halászok minden évben egy alkalommal telepítettek több mázsa méretes pontyot a vizünkbe. Tették ezt azért, mert a jó gát ellenére is telepítések alkalmával sok halunk kiment a Dunára. Jó viszonyban voltunk  akkor velük, úgy érezték ennyivel is kárpótolnak bennünket. Miért ragaszkodunk a három helyre való telepítéshez. Mostanra megváltozott a helyzet, rossz a gát, a halászokkal is rossz a viszony. Ellensége vagyunk a pénzünknek? Ilyen feltételek mellett bűn a Bara alsó szakaszára telepíteni. A felső részen kell berakni az összes halat pl: a "Tűzoltócsövek"-nél. Esélyt kell adni ezeknek a tavi halaknak, hogy ezen a hosszú szakaszon észhez térjenek és ne vigye ki a sodrás, ne bukjanak át a gáton.
  
1/d  Alsó zuhogóhoz két rész,a felső zuhogóhoz egy rész hal legyen telepítve.

1/e Összes halat az alsó zuhogóhoz telepítsük.
 
2/a A decemberi telepítést át lehetne tenni a főbb horgászidényre ( nyárra)

2/b A telepítések számán is el kell gondolkodni. Mindig felmerül a kérdés nyáron miért nincs telepítés amikor iskolai szünet van, a családok szabadságon vannak,ilyenkor kéne telepíteni nem a hideg téli hónapokban. Javaslom az évi 8 telepítést : január, február,május és november kivételével , minden hónapban.

2/c Decemberi telepítés áttétele november elejére .
 
2/d Márciusi telepítések helyett júniusban telepítsenek pontyot és kárászt.

3/a A haltelepítés és az első horgásznap között egy nap nem elégséges. A halak nem szóródnak szét.

3/b Telepítéskor legalább három napig ne adjanak ki napijegyet, mert nincs összhangban a jegyár és  a kifogható hal értéke.

3/c Haltelepítés után két nap tilalmi idő legyen.

4/a Kősüllő mérete továbbra is 25 cm ?

4/b Az évenként kifogható ponty mennyisége legyen 50 db, 8 kg feletti nem vihető el.

4/c Egyéb méretkorlátozással védett halakból évente összesen 30 db legyen kifogható.

4/d Süllő kifogható mérete 30-ról 35 cm-re, a szürke harcsáé 50-ről 60 cm-re emelkedjen.

5./ A horgász csak magának foglalhasson helyet,másnak nem

6./ Külföldi állampolgár útlevéllel válthat napijegyet. ( nem kell vizsga, engedély stb.) Javasoljuk, hogy az Egyesület tagjai " vendéghorgászt " fogadhassanak, olyanokat akik amúgy nem horgásznak. Ők a mi engedélyünk alapján válthassanak ki napijegyet. A vendégért a vendéglátó felel. A plusz napijegy alapján fogott ponty ne számítson bele az évi hatvan darabba.

7./ A szemetelőkkel szemben komolyabb fellépés kell.

8./ A horgászok egymás között nem tartják be az ötméteres távolságot, elő kellene írni.

9./ A horgász etikettbe is bele kellene írni, hogy a női horgászok előtt köpködni, vizelni,trágár módón beszélni nem illő.

10./ A horgászok nagy többsége sötétben nincs kivilágítva, csak a cigarettájuk parazsát lehet észrevenni. Szigorítani kellene a szabályokon.

11./ Előkellene írni, hogy tilos a cigaretta csikket a vízbe dobni. Köztudott, hogy öt év  mire lebomlik.

12./ Mivel a Bara patak nincs közvetlen érintkezésben élővízzel és nem tenyéssz víz, vissza kellene állítani az intenzív víz minősítését.

13./ Rögzíteni kellene, hogy a gát közelében hány méterre lehet horgászni.

14./ Kuttyogtatni tilos, radarozni csak a meder állapot felmérése miatt, vagy a vezetőség tájékozódása alapján lehetséges.

15./ A felső zuhogónál a gépjárművek csak az Erőmű által kijelölt helyen a kihelyezett tiltó táblákig lehet közlekedni,illetve parkolni.

16./ Legyen betiltva a rakós botok használata.
 
 
Egyéb javaslatok

l.- 2 kg alatti pontyokat kár megvenni és telepíteni, mert megpucolva nem marad semmi amit érdemes elkészíteni egy négytagú családnak.

2.- Haltelepítés után az első horgásznap munkaszüneti napra essen.

3.- Nagy gondot, bosszúságot okoznak a gát és a vízpart között póráz és szájkosár nélkül sétáltatott ebek. Kérjük, hogy az Egyesület az illetékes hatóságnál tegyen lépéseket.

4.- A gáton egy helyen épült lépcső. Ez nem elégséges. A fűzfáknál is kellene, itt nagyon meredek a gát. ( A Duna felöli oldalon minden utcánál, van.)

5.- Az Egyesület telke előtt parkoló van. Kérjünk ide szemetes tárolót, mivel az autósok rendszerint elhagyják a szemetüket.

6.- Az északi oldalon a nagy tartályoknál 6 év alatt mindössze kétszer vágtál le a füvet, most is derékig ér a gaz.

7.- A horgászterület kiterjesztése a Duna sodorvonaláig

8.- A Duna torkolatánál a vízhatár lentebb helyezése.

9.- A Benta patak északi oldalának a torkolatáig történő horgászhatóvá tétele.

10.- Fölösleges a  rablóhal ivadék  helyett a  keszegfélék telepítése, mer az a halféleség nem olyan igényes a vízminőségre mint az apróhal.

11.- Kérjük a Tisztelt Vezetőséget, hogy a küldötteket a munkájuk lényegéről felvilágosítani szíveskedjenek. Köztudott, hogy a küldötteket csak Önök ismerik, azok akiket képviselnek azt sem tudják, hogy kik azok az emberek. Gondoljuk Önök a tagság véleményére kíváncsiak. A küldöttek azét vannak, hogy a tagság tetszését vagy nem tetszését tolmácsolják Önöknek, de ehhez ismerni kellene Őket.

12.- A Benta pataknál  a vízhatár fentebb vitele a TEHAG kifolyóig.

13.- Nehezen lehet a száraz ágaktól, kidőlt fáktól közlekedni.

14.- Nagyon jónak tartjuk a többször történő takarítást, esetleg a patak belső felére jó lenne szeméttároló.

15.-A fiatalok a tűzoltó csőnél nagyon sok szemetet hagynak és üveget törnek össze, amit a vízbe dobálnak. Egy kis odafigyeléssel esetleg a hatóság igénybevételével meg lehetne akadályozni.

16.- Több apróhalat (keszeg, kárász) kellene telepíteni.

17.- A Horgászrendet a MOHOSZ új országos szabályaival megegyezően ( 2010.01.101.)és a vízterületünkre átültetett rendelkezéssel javaslom. Pl lehessen pergetni spiccen, spiccen továbbra is egy bottal ,lehet horgászni.

18.-Bokrok, fák kivágása a parton tilos.

19.- A oparton tűzet rakni, sátorozni tilos!

20.- A parlagfüvet a parton a tagok irtsák !

21.- A csónakosok kötelesek segíteni a bajba jutottaknak vagy esetleg nagyobb hal behúzásánál, fárasztásánál.

22.- A patak horgászati helyzete sokat romlott a gát miatt.

23.- Ha marad a csónakhasználat, akkor bármely tagnak lehessen csónakja ehhez az Egyesület biztosítson kikötőt

24.- Telepítéskor minden alkalommal keszeg és kárász is kerüljön betelepítésre.

25.- A patak déli alsó szakaszán féder illetve rakós botos versenypálya kialakítása.

26.- Csónakázó tavat Egyesületi vízterületként megszerezni.

27.- Ne üljünk ezn a pénzen, amiért sokáig nem fogtunk halat, ebből a pénzből növeljük a telepítések számát.

28.- Nagyon sok gazdátlan csónak rontja a kikötői helyszínt.

29.- A csónakok ellenőrzésére a halőröknek biztosítani kell egy csónakot.

30.- A telepítéskor 2 fő vegyen részt a mérlegelésnél, ki lehet jelölni nyugdíjas horgászokat is.

31.- Szigorúbb ellenőrzést, pl. harmadik egymást követő napon három darab pontynál ne lehessen többet elvinni. Ezt a halőröknek kell ellenőrizni.

32.- A felső zuhogóhoz történő telepítéshez autó lejárót kell készíteni. Ezt a horgásztársak önkéntes beszervezésével  kell építtetni

33.- Fogási naplók újranyomtatása. Nagyobb rublikákat kell alkalmazni., mer kicsik és rosszul láthatók.

34.-A gond a csónak használati díjjal van. Közel 10 éve, hogy újra lehet használni csónakot és egyszerűen felháborító, hogy még mindig ugyanannyit kell fizetni érte mint akkor. Hogy lehet ez? Legalább az infláció mértékével kellene emelni minden évben a díjakat, vagy   csak ez a területi engedélyre vonatkozik? Mindenkit felháborított az idei területi engedélyemelés. Nem elég, hogy évközben elvették a "Hideg vizet", a torkolat sem a mienk, a vízterületünk felét elvesztettük és ennek ellenére emelni a területi engedély árát, egyszerűen pofátlanság. Tudtommal még mindig érvényben van az a határozat, amely kimondja: a területi engedély ára az 5 kg ponty mindenkori beszerzési ára legyen. Ezt a határozatot azelőtt azét hoztuk, hogy az Egyesületnél maradjon a pénz, ne a MOHOSZ vigye el és inkább a tagsági díjat emeltük a megszokottnál jóval magasabbra. Úgy  látszik a régi vezetőség, mint sok mást, ezt sem tartotta be !

35.- Napijegy ára 2000,- Ft-ról 2500,- Ft-ra emelkedjen.

36.- Az egyesületi tagdíjat 1000.- Ft-tal, a területi jegy árát 2000,- Ft-tal kell emelni. 

AKTUÁLIS
2020-02-21 -
2020-02-20 -
2020-01-20 - Idegenvezető és kézművesfoglalkozás-vezető képzést indít a százhalombattai "Matrica" Múzeum februárban. A képzés végén sikeresen levizsgázó hallgatók alkalmi munkalehetőséget kapnak a "Matrica" Múzeumban és a Régészeti Parkban.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Lehet szavazni a sajtódíjra
2020-02-21
Idén tizenegyedik alkalommal adja át a Helyi Sajtódíjat a szabad sajtó napja alkalmából a március 15-i városi ünnepség keretében Vezér Mihály polgármester Százhalombattán.  

Rendszeresen elkábították idős áldozatukat, majd kirabolták
2020-02-21
A Ceglédi Járásbíróság 2020. február 20-án nyilvános és folytatólagos tárgyalássorozatot követően hirdetett ítéletet azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére folytatólagosan elkövetett rablás bűntettével vádoltak.

Hárman raboltak ki egy idős, fogyatékos nőt Nagykőrösön
2020-02-21
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akiket a Nagykőrösi Rendőrkapitányság erőszakkal csoportosan, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével gyanúsít. K.

Óvodai beiratkozás
2020-02-20
A 2020/2021-es nevelési évre történő óvodai jelentkezésről és beiratkozásról tett közzé tudnivalókat az önkormányzat Százhalombattán. 

Minden ölelés a jövőt építi
2020-02-20
"Örökölt sors – Családi sebek és a gyógyulás útjai" – ezzel a címmel tartott nagysikerű előadást Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus a Nyitott Akadémia százhalombattai sorozatában, a Barátság Kulturális Központban február 18-án.

Szlalombatta.hu
2020-02-20
Bár ritkán halad át vonat a Városkapu úti vasúti átjárón, érdemes a legnagyobb figyelemmel átkelni a közlekedőknek, ahogyan az egy Facebookon közzétett videón is jól látszik.

Eleven mulatság
2020-02-19
Színes, élénk télűző mulatságot rendeztek a Szivárvány Óvodában február 14-én Százhalombattán.

Nem tudta feldolgozni a szakítást
2020-02-19
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít. V.

Bankkártyacsaló bűnszervezetet ítélt el a törvényszék
2020-02-19
A Budapest Környéki Törvényszék – hatályon kívüli helyezés miatt megismételt eljárásban - 2020. február 18-án megtartott nyilvános, folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik egy bűnszervezet tagjaként bankautomatákból bankkártyák adatainak jogosulatlan megszerzésével tettek szert nagy jövedelemre.

Helybenhagyta a másodfokú bíróság az erdőkertesi férfira kírótt elsőfokú büntetést
2020-02-19
A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2020. február 19-én hozott ítéletet, annak az erdőkertesi férfinak az ügyében, akit a Gödöllői Járásbíróság elsőfokon, a 2019. május 30-án tartott nyilvános, részben zárt tárgyaláson folytatólagosan, testi sértés vétségével és becsületsértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettében mondott ki bűnösnek, ezért őt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Áldozatok világnapja
2020-02-19
A tájékoztató letölthető innen! 

Újabb érmek kick-boxban
2020-02-19
Érmekkel megrakodva tért haza Ivancsik Szabolcs (a képen jobbra), a Százhalombattai Kick-Box SE versenyzője a Budaörs Intersport Kupáról február 15-én.

Nagy idők városa
2020-02-19
Ezzel a címmel írt két felvonásos eseményjátékot Százhalombatta várossá válásának ötven éves jubileumára Fazekas István Jókai-díjas drámaíró. Az ősbemutatót április 1-jén láthatjuk a Barátság Kulturális Központban.

Módosultak az óvodai körzethatárok
2020-02-19
Módosította a képviselő-testület a kötelező óvodai felvételi körzethatárokat a 2020-21-es nevelési évre Százhalombattán.

Takarékos gazdálkodás és fejlesztés - Képviselő-testületi összefoglaló
2020-02-18
Elfogadta a képviselő-testület a 2020-as költségvetési rendeletet idei első ülésén, február 14-én Százhalombattán. Takarékos gazdálkodásra készülnek a fejlesztési források előteremtése mellett. Folytatódnak az önkormányzat jól bevált programjai, amilyen az ingyenes oltások biztosítása, de fejlesztésekről is számos döntés született. Új tornaterem, elektromos töltőpont és új parkolóhelyek létesülnek a városban.

Serdülő kézilabda - Nem sokon múlt a bravúr
2020-02-18
SZKE - Gyömrői KA 26–28 (14-15) III. osztályú férfi serdülő mérkőzés, február 14.

Még mindig hiányosak
2020-02-18
Vereséggel zárult a tavaszi szezon harmadik mérkőzése az SZKE III számára a megyei felnőtt férfi kézilabda-bajnokságban február 15-én. SZKE III. – Gyömrő VSK 36:18 (17:10)

Ismét dobogón a battai konyhafőnök
2020-02-18
Az előkelő harmadik helyet szerezte meg a százhalombattai mesterszakács, Balázs Attila az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny döntőjében, amelyet a hagyományoknak megfelelően a SIRHA nemzetközi élelmiszeripari kiállítás keretében tartottak február 6-án Budapesten.

A hónap végéig lehet pályázni a sportkeretre
2020-02-18
30 millió forintos sportcélú támogatási keretet hozott létre a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete az idei költségvetésben.

Életveszélyesen bántalmazta, mert ne vitte el bulizni
2020-02-18
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsít.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.