2022. július 04. - Ulrik napja
Hétfő
Min:20°
Max:36°
Kedd
Min:19°
Max:30°
Szerda
Min:16°
Max:30°
Csütörtök
Min:17°
Max:28°
Péntek
Min:15°
Max:20°
Civil szféra
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Ajándék konferencia
2010-06-07 - Ajándék konferenciát rendezett a százhalombattai Gólyahír Egyesület fennállásának tízedik évfordulója alkalmából június 3-án a százhalombattai Rendezvényközpontban. Az érdeklődő védőnők, gyermekorvosok, gyámügyi és egyéb szakemberek ingyenesen vehettek részt a rendezvényen.
Az anya- és gyermekmentéssel foglalkozó civil szervezet tevékenysége kimagaslóan példaértékű – fogalmazott Vezér Mihály polgármester. Minden közösség köszönettel tartozik missziójukért, áldozatos, következetes munkájukért.

A válságterhességet átélő nők támogatására alapított Gólyahír az elmúlt tíz év során 471 rászoruló nőnek intézte az anyaotthoni elhelyezését, 34 titkolt terhesnek biztosított szállást és ellátást saját krízisszállóján, 703 kismamának juttatott kelengyecsomagot, 223 nőt támogatott abban, hogy felvállalja nem tervezett gyermeke felnevelését, és 469 gyermek nyílt örökbefogadásában közreműködött.

Munkatársai önkéntes alapon, fizetség nélkül látják el a különösen a kezdetekkor hálátlan feladatot. Ahogyan a tanácskozás egyik előadója fogalmazott: azokban a kórházakban és gyámhivatalokban, amelyekből nyolc évvel ezelőtt kirúgták őket, most kollégaként kezelik. Feladataikat, egyebek mellett az éjjel-nappal hívható krízisvonal működtetését szinte kizárólag az egyszázalékos adófelajánlásokból látják el. Ennek összege évről évre emelkedett, tavaly elérte az 5,5 millió forintot, emellett pedig 3 milliós támogatást gyűjtöttek össze a TeleCom adományvonalának segítségével.

A civilszervezet növekvő elismertsége elsősorban annak a kitartó és önfeláldozó munkának köszönhető, amit önkéntesei végeznek élükön Mórucz Lajosné Gabival, aki szinte az összes országos rádióban, televízióban, újságban megjelent az elmúlt évek során. Megszámlálhatatlan interjút adott, rengeteg segítségre szoruló nővel beszélt és közel kétezer örökbefogadást tervező párral találkozott.

Az országos szakmai tanácskozáson az örökbefogadásról szóló törvények várható változásairól beszélt a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának képviselője. A témával kapcsolatban később úgy vélekedett egy örökbefogadó szülő: egyszerűsíteni kellene a jogi szabályozást, de ehhez talán arra lenne szükség, hogy a döntéshozók is átéljék mindazt a szenvedést és örömet, amit a hiába várt gyermek majd az örökbe fogadás jelent az érintett szülőknek.

Klinikai szakpszichológusok mutatták be saját kutatásaik eredményét és tapasztalataikat azzal kapcsolatban, mit jelent a gyermek számára, ha nem várják, nem akarják, hogyan élheti meg a róla való lemondást, az elszakadást és az új családra találást. Valamennyien hangsúlyozták, fejlődése szempontjából rendkívüli jelentősége van, hogy utóbbi minél korábban megtörténjen.
Több örökbefogadó szülő is megosztotta élményeit, tapasztalatait a hallgatósággal. Mindannyian kiemelték a civil szervezet támogatásának jelentőségét és a nyílt örökbefogadás előnyeit. Ezek közül egyébként nemcsak a lelki tényezők fontosak, hiszen egy-egy betegség megállapításában, gyógyításában óriási szerepe lehet a családi anamnézisnek.    
        
A Gólyahír Egyesület jubileumi rendezvénysorozata hétvégén országos családi találkozóval folytatódik a Csónakházban. A szervezők továbbra is várják az önkéntes segítők jelentkezését a 30-251-7120-as telefonszámon!


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
2022-05-31 - Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
In memoriam Szél Pál
2022-07-03
Szél Pál 1956-ban látta meg a napvilágot Százhalombattán. Igazi battai volt: Dunafüreden született, és itt is élte le egész életét.

A köztisztviselőket ünnepelték
2022-07-01
A Köztisztviselők Napja alkalmából műsorral egybekötött ünnepségen köszöntötte a százhalombattai önkormányzat a Polgármesteri Hivatal aktív és nyugdíjas munkatársait a Szekeres József Konferencia-és Rendezvényközpontban június 30-án. A rendezvényen elismerő okleveleket is átadtak.

Háromszáz új parkolóhely létesülhet - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-06-30
Százhalombatta Város Képviselő-testülete megtartotta soron következő ülését a Szekeres József Konferenciaközpontban június 29-én.

Az Óvárossal kapcsolatos képviselő-testületi döntések
2022-06-30
A június végén tartott képviselő-testületi ülés legnagyobb részét képezte a Százhalombatta város önkormányzata 2022. évi költségvetési rendeletének módosítása. Számtalan döntés érinti az Óvárost, melyeket a teljesség igénye nélkül az alábbiakban részletezek.

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak
2022-06-28
 A július 1-jei Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi dolgozókat a százhalombattai önkormányzat a Százhalom Egészségügyi Központban. Az idei évben – a képviselő-testület döntése értelmében – Dr. Máté Edit gyermekorvos kapta a "Semmelweis Díjat".

Hősies futás
2022-06-28
Sikeresen teljesítették a rácalmási Szigetfutás 11.2 km-es távját a SZVISE futói június 26-án.

Továbbjutást érő bronzérem
2022-06-28
A harmadik helyet szerezte meg a százhalombattai VUK SE U9-es labdarúgócsapata az Almásfüzitőn rendezett Summer Cup tornán, ezzel kvalifikálta magát a rangos, ausztriai Champions Trophy-ra.

Sport-fogadás
2022-06-27
A százhalombattai sportegyesületeket, köztük a továbbra is az NB I/B-ben játszó SZKE férfi kézilabdacsapatát látta vendégül az önkormányzat a kulturális központban, június 23-án.

Szívtől szívig
2022-06-26
Családias hangulatban, díjátadóval egybekötve ismét megrendezte az Aranyszív Napot a százhalombattai Sérültekért Alapítvány a Gátőrházban június 17-én. Az ünnepi eseményen idén is átadták az "Aranyszív Díjat".

Kiváló tanulók és versenyeredmények
2022-06-25
A hagyományokhoz híven a százhalombattai önkormányzat idén is díjazta a kiemelkedő eredményeket elért diákokat a Polgármesteri Hivatal dísztermében június 23-án. "Kiváló Tanulmányi Eredményért Díjban" 13 diák részesült, "Tanulmányi Versenyekért Díjat" egyéni eredményéért 41, csapatteljesítményéért 78 tanuló kapott, továbbá 40 felkészítő tanár jutalomban részesült. Az elismeréseket Vezér Mihály polgármester adta át.

Évadzáró az Őszidőnél
2022-06-22
Ünnepi rendezvényt tartott a nyári szünete készülve Százhalombatta egyik legnagyobb létszámú nyugdíjas klubja június 17-én. Az Őszidő meghívásának eleget téve, az eseményre ellátogatott Vezér Mihály polgármester is.

Zöldhulladék szállítás rendje
2022-06-22
A Szákom Kft. szerződés szerint városrészenként heti egyszeri zöldhulladék szállítást végez Százhalombattán a lakosság részére, március 1-je és november 30- a között.

Rendőrségi strandkampány és épületbemutató
2022-06-19
Két programmal várja az érdeklődőket az Érdi Rendőrkapitányság az országos bűnmegelőzési, illetve toborzó kampány keretében júniusban.

Kiemelt díjazott lett a százhalombattai Szivárvány Óvoda csoportja
2022-06-19
"Legjobbak a jók között" díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel az Csillag csoport óvodásai az országos "Tégy jót, varázsolj mosolyt!" gyerekpályázaton

Mit tehetünk a szúnyogok ellen?
2022-06-19
"Házi feladat" a nyugalomért

Kiemelt atlétikai fejlesztés
2022-06-13
Diákolimpia megrendezésére is alkalmas atlétikapályát adtak át a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában. A Magyar Atlétikai Szövetség által finanszírozott, 350 millió forint értékű beruházás részeként futókört, távol- és hármasugró, valamint súlylökő pályát alakítottak ki.

Két-két arany- és bronzérem az emlékversenyen
2022-06-11
Forrai Csaba, a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub tagja jóvoltából újból kiírták a Tóth István Modellvitorlás Emlékversenyt a velencei tavon június 4. és 6. között – derül ki a battai egyesület beszámolójából.

Mozgalmas hónap - Polgárőr beszámoló
2022-06-09
A májusi hónapot a Városi Gyermeknap és az 1-jei ünnepségsorozat biztosításával kezdték a százhalombattai polgárőrök, a rendezvények eseménymentesen zajlódtak le.

A nemzetnek nincs határa
2022-06-09
Százhalombattán is megemlékeztek a Magyarország területét megcsonkító, 1920 június 4-én életbe lépett trianoni békeszerződésről. A kormány az évfordulót 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította.

Köszönet a pedagógusoknak
2022-06-08
Díjátadóval és műsorral egybekötött pedagógusnapi ünnepségen köszöntötték Százhalombattán a városi intézmények munkatársait a kulturális központban június 3-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.