2022. január 17. - Antal és Antónia napja
Hétfő
Min:1°
Max:6°
Kedd
Min:0°
Max:4°
Szerda
Min:-1°
Max:3°
Csütörtök
Min:-1°
Max:3°
Péntek
Min:-1°
Max:0°
Civil szféra
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Ajándék konferencia
2010-06-07 - Ajándék konferenciát rendezett a százhalombattai Gólyahír Egyesület fennállásának tízedik évfordulója alkalmából június 3-án a százhalombattai Rendezvényközpontban. Az érdeklődő védőnők, gyermekorvosok, gyámügyi és egyéb szakemberek ingyenesen vehettek részt a rendezvényen.
Az anya- és gyermekmentéssel foglalkozó civil szervezet tevékenysége kimagaslóan példaértékű – fogalmazott Vezér Mihály polgármester. Minden közösség köszönettel tartozik missziójukért, áldozatos, következetes munkájukért.

A válságterhességet átélő nők támogatására alapított Gólyahír az elmúlt tíz év során 471 rászoruló nőnek intézte az anyaotthoni elhelyezését, 34 titkolt terhesnek biztosított szállást és ellátást saját krízisszállóján, 703 kismamának juttatott kelengyecsomagot, 223 nőt támogatott abban, hogy felvállalja nem tervezett gyermeke felnevelését, és 469 gyermek nyílt örökbefogadásában közreműködött.

Munkatársai önkéntes alapon, fizetség nélkül látják el a különösen a kezdetekkor hálátlan feladatot. Ahogyan a tanácskozás egyik előadója fogalmazott: azokban a kórházakban és gyámhivatalokban, amelyekből nyolc évvel ezelőtt kirúgták őket, most kollégaként kezelik. Feladataikat, egyebek mellett az éjjel-nappal hívható krízisvonal működtetését szinte kizárólag az egyszázalékos adófelajánlásokból látják el. Ennek összege évről évre emelkedett, tavaly elérte az 5,5 millió forintot, emellett pedig 3 milliós támogatást gyűjtöttek össze a TeleCom adományvonalának segítségével.

A civilszervezet növekvő elismertsége elsősorban annak a kitartó és önfeláldozó munkának köszönhető, amit önkéntesei végeznek élükön Mórucz Lajosné Gabival, aki szinte az összes országos rádióban, televízióban, újságban megjelent az elmúlt évek során. Megszámlálhatatlan interjút adott, rengeteg segítségre szoruló nővel beszélt és közel kétezer örökbefogadást tervező párral találkozott.

Az országos szakmai tanácskozáson az örökbefogadásról szóló törvények várható változásairól beszélt a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának képviselője. A témával kapcsolatban később úgy vélekedett egy örökbefogadó szülő: egyszerűsíteni kellene a jogi szabályozást, de ehhez talán arra lenne szükség, hogy a döntéshozók is átéljék mindazt a szenvedést és örömet, amit a hiába várt gyermek majd az örökbe fogadás jelent az érintett szülőknek.

Klinikai szakpszichológusok mutatták be saját kutatásaik eredményét és tapasztalataikat azzal kapcsolatban, mit jelent a gyermek számára, ha nem várják, nem akarják, hogyan élheti meg a róla való lemondást, az elszakadást és az új családra találást. Valamennyien hangsúlyozták, fejlődése szempontjából rendkívüli jelentősége van, hogy utóbbi minél korábban megtörténjen.
Több örökbefogadó szülő is megosztotta élményeit, tapasztalatait a hallgatósággal. Mindannyian kiemelték a civil szervezet támogatásának jelentőségét és a nyílt örökbefogadás előnyeit. Ezek közül egyébként nemcsak a lelki tényezők fontosak, hiszen egy-egy betegség megállapításában, gyógyításában óriási szerepe lehet a családi anamnézisnek.    
        
A Gólyahír Egyesület jubileumi rendezvénysorozata hétvégén országos családi találkozóval folytatódik a Csónakházban. A szervezők továbbra is várják az önkéntes segítők jelentkezését a 30-251-7120-as telefonszámon!


AKTUÁLIS
2022-01-06 - Szakasszisztenseket keres több területre a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány a Százhalom Egészségügyi Központ - 2440 Százhalombatta Gesztenyés út 10 szám alatti – szakrendelőjébe.
2021-12-16 - Isten ajándéka - Fazekas István gondolatai  
2021-12-06 - A boldogság nem állapot, hanem életforma - Fazekas István gondolatai.
Az első baba
2022-01-13
Kovács Kitti Sára az idei év első százhalombattai babája; Kitti Sára 3340 grammal és 56 cm-el látta meg a napvilágot január 3-án 18 óra 30 perckor. Az újszülöttet és a szülőket, Mojzer Georgina Zsuzsannát és Kovács Kristófot Vezér Mihály polgármester köszöntötte a Polgármesteri Hivatalban.

Bara környéki fák gallyazásáról II.
2022-01-12
Nemrég tettük közzé, hogy az ELMŰ a saját területén, az áramszolgáltatás biztonsága érdekében, törvényi kötelezettségét teljesítve veszélyes fákat gallyazott.

Örökös Zöld Óvoda lett a Százhalombattai Kipp- Kopp Óvoda
2022-01-12
Örömmel értesültem arról, hogy a Földművelési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt "Örökös Zöld Óvoda" pályázaton az óvoda elnyerte és jogosulttá vált az "Örökös Zöld Óvoda" cím használatára.

Mozgalmas december - polgárőr beszámoló
2022-01-11
A megszokott feladatokon kívül rengeteg tennivaló volt a decemberi hónapban. Sok volt a rendezvénybiztosítás, melyek eseménymentesen zajlottak le.

Legszebb dolog a barátság...
2022-01-10
Süsü énekel a legszebb emberi érzésről, a barátságról, Csukás István történetében. Mi pedig, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatának tanítói és diákjai, szintén barátsággal invitáltuk városunk általános iskoláinak harmadikos tanulóit egy komplex vetélkedőre 2021 őszén.

Tájékoztató a Bara parti fakivágásokról
2022-01-06
Sok tévhit kering a történtekkel kapcsolatban, amely tájékozatlanságból, rosszindulatból fakad.

A jövő hősei
2022-01-04
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumnak évek óta kiemelt feladata - akkreditált kiváló tehetségpontként – egyben küldetése is a gyermekközpontúság mellett, annak részeként a környezeti nevelés.

Előzzük meg a petárdabaleseteket
2021-12-30
Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök durva hang-és fényhatásai a házi kedvencek számára sokkos pánikot okozhatnak. Egy magából kifordult házi kedvenc félelmében akár támadhat - haraphat is, de a leggyakoribb, hogy elszökik, elkóborol. 

Árrobbanás a fővárosi agglomerációban: drágábbak a házak Százhalombattán, mint Budapesten?
2021-12-30
Tavaly novemberhez képest az eladásra kínált házak átlagos négyzetméter árai egy év alatt országosan valamivel több, mint egyötödével nőttek. Megvizsgáltuk Százhalombatta és környékének, valamint a főváros agglomerációjában található települések árváltozásait, ugyancsak 2020 novemberéhez képest. Ön tudja, hogy a közelben mi drágább Budapestnél?

Szelektív hulladékgyűjtés időpontjai a 2022. évben
2021-12-27
A SZÁKOM Kft. honlapján közzétette a 2022. évi szelektív hulladékgyűjtés időpontjait.

Csaló telefonívás egy bank nevében!
2021-12-27
"Egyik reggel a +36 1 636 6666 számról hívott az OTP Bank nevében telefonáló egyik – férfi –csaló. Mivel a beszélgetés nagyon tanulságos volt, megosztjuk annak legfontosabb tapasztalatait.

Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Program a MOL-nál
2021-12-27
A MOL Közgyűlése jóváhagyta a Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Program (KMRP) elindítását: ennek megfelelően a vállalat maximum 180 milliárd forintnyi részvényt értékesíthet a KMRP szervezetek részére, valamint támogatást nyújthat a működési költségekhez. A Program finanszírozása munkavállalói hozzájárulásából és kötvények kibocsátásából valósulhat meg.

Tesla Megapack energiatárolót telepítenek Százhalombattán
2021-12-27
Magyarországon elsőként Tesla Megapack típusú energiatárolót létesít Százhalombattán a MET Csoport, a Dunamenti Erőmű területén megvalósuló innovációs projekt részeként. A most aláírt együttműködés értelmében az energetikai eszközt 2022 nyarán telepítik.

Új számítógépek segítik a fogorvosok munkáját
2021-12-21
Négy korszerű, nagyobb kapacitású, összesen 1,7 millió forint értékű számítógép támogatja a százhalombattai fogászati alapellátást januártól. Az Önkormányzat a gépekhez monitorokat és nyomtatókat is vásárolt, valamint egy új programot is telepítettek az eszközökre, amelyek jelentősen meggyorsítják az adminisztrációs feladatokat.

"Téli Ünnepekre várva"- VII. Román Bál
2021-12-18
"Téli ünnepekre várva" "- VII. Román Bál címmel rendezték meg 2021. december 4-én a hetedik hagyományőrző román bált a Klub Sirályban a Százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében.

Tisztelt Százhalombattaiak!
2021-12-18
Önkormányzatunk az utóbbi időben több megkeresést is kapott a MÁV és a VOLÁNBUSZ menetrendi csatlakozás problémáiról.

Áramszünet
2021-12-18
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombatta több utcájában január 13, 25 és 27-én.

Egyedülálló háziorvosi praxis program Százhalombattán
2021-12-17
Az Önkormányzat új, példa nélküli háziorvos utánpótlási, egyben mentorálási támogatási rendszert dolgozott ki annak érdekében, hogy a fiatal szakorvosok a városban praktizáljanak majd tanulmányaik befejezése után. Első körben két praxis továbbörökítését jelentette be Vezér Mihály polgármester.

Köszönet az áldozatos munkáért
2021-12-16
Pentz Istvánné, a százhalombattai Idősek Gondozóháza vezetője kapta az idei Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet Százhalombattán. Az oklevelet és a virágcsokrot Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át.

Karácsonyi díszítés és ajándékozás
2021-12-16
Folytatva a hagyományt, Szalai Attila idén is feldíszített több köztéri fát Százhalombattán, az Olajmunkás úton, ahol a kutyafuttató kerítésére és a KRESZ táblákra is kerültek díszek. Az önkormányzati képviselő ajándékozást is szervezett.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.