2024. június 19. - Gyárfás napja
Szerda
Min:20°
Max:32°
Csütörtök
Min:21°
Max:29°
Péntek
Min:20°
Max:31°
Szombat
Min:20°
Max:29°
Vasárnap
Min:19°
Max:30°
Karácsonyi blokk
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
A cipős-dobozból kiáradó öröm - írta: Dr. Farkasné dr. Patakfalvi-Vigh Katalin
2009-12-18 -
Úgy álltunk ott, - az ötéves, a már nagykorú lányom és én, - az írószerbolt közepén, mint akik nagy cselekedetre szánták el magukat. Izgalommal emelgettük a csomagoló-papírokat, válogattunk és hol hangos szóval, hol csak magunkban találgattuk, hogy AZ a kisgyermek vajon melyik mintázatú, milyen színű papírtól lesz még boldogabb, ha megkapja az általunk neki szánt ajándékot.
 
Bár a csomagoló-papír nem az ajándék maga, - legalábbis nyilván nem csak ezt szántuk ANNAK a kisgyermeknek, - de a csomagolás mégis az ajándék olyan része, ami képes az ajándékozás örömét mindkét oldalról – mind az ajándékozó, mind a megajándékozott – részéről fokozni. A szép csomagolású ajándék ünnepibb, izgalmat hordoz, szebb is és tetszetősebb is, és az is fontos, hogy ki kell bontani, és ezzel is hosszabbodik a várakozás bizsergése. Mi is kifejezetten ezért mentünk el a szép csomagolópapírokat megvásárolni. Az ajándékokat már kiválogattuk, a kis játékok, finom-tapintású pluss-állatkák, a majdnem vadonat-új de már kinőtt ruhácskák mind ott sorakoznak a nappali asztalán, csak a becsomagolásra várnak, no meg arra, hogy AZ az izgalomtól remegő kezű kisgyermek elkezdje őket kibontani...
 
A gyermekeimmel elképzeltük, hogy AZ a kisgyermek hogyan fog gyönyörködni az ünnepi csomagolásban, hogyan fog a kicsi kezecskéjével szöszmötölni a szép külsejű csomagon, és milyen izgalommal fogja azt kibontani.
 
Mi is, hányszor megállunk egy szépen felöltöztetett kirakat előtt, képesek vagyunk lakóhelyünktől távolabbi helyekre is elutazni, hogy az ünnepet várandó szépen csomagolt városokat, helységeket lássunk, az ünnepi villogást, az utcai fákon tekervényben tündöklő villanyégőket, a csillogó fényeket a kora sötétedésben, vagyis azt a szívet-melengető csomagolást, amelynek már a látványától is jobb kedvre derülünk. Fontos a csomagolás (is).
 
Miután az összes cipős-dobozok felöltöztetéséhez szükséges szép papírokat kiválasztottuk, a jó meleg otthonunkban örömmel kezdtünk neki annyi csomag elkészítésének, ahányan a családban vagyunk. A tervünk szerint mindannyian megajándékozunk egy-egy kisgyermeket. Először a szép kicsi ruhácskákat tettük bele vasalt, illatosan a dobozokba, majd a kis játékokat, és rá egy Mikulás-zacskóba pedig az édességeket.
 
Néztük a gyermekeimmel a padlón egymás mellé helyezett, még lezáratlan dobozokat, és ismét örültünk.
Lefedtük, becsomagoltuk őket a ropogós, színes, ünnepi papírokba, leragasztottuk, és egy-egy mozdulatnál – amint egymásnak segítettünk a csomagolásban, - összefonódott a tekintetünk, és ismét örültünk, szó nélkül is.
Szép, csillogó bekötőszalag került minden csomagra, alatta kis lapocskával, amelyre felírtuk, hogy kinek szánjuk a csomagot (kisfiú vagy kislány), hány évesnek, és mi van benne. És kész voltunk.
 
Feküdtek a csomagok egymás mellett a padlón, felöltöztetve, kicsínosítva, és árasztották magukból az ÜNNEPET. Elégedettek voltunk. Jó valakinek örömet szerezni, még úgy is, hogy nem ismerjük őt, de tudjuk, örülni fog a mi szándékunknak, a mi ajándékuknak. És ezáltal bejön az ő életébe is egy kicsi CSODA, hiszen az ajándék nem csupán tárgyaiban okozhat örömöt, hanem ezáltal kiderül, őrá is gondolt az Angyalka, a Jézuska, ő is jó gyermek volt. Ez viszont szintén nagyszerű megerősítést kapni arra, hogy mi is jók vagyunk!
 
Mióta leadtuk a cipős-dobozainkat a gyűjtőhelyen, azóta is többször szóba-kerül, hogy vajon megkapta-e már Az a kisgyermek a mi ajándékunkat, és ha igen, akkor mit érzett, volt-e ezáltal igazi öröme, meglepetése, igazi ünnepe. És titkon, és kimondatlanul mindannyian ezt reméljük.
Boldogságos ünnepeket nagy és kisgyermekek!

AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
Szünetel a gázszolgáltatás
2024-06-18
Az FGSZ Földgázszállító Zrt. karbantartási munkálatokat végez Százhalombattán, Tárnokon, Sóskúton, Pusztazámoron, Diósdon és Érden, ezért szünetel a gázszolgáltatás június 19-én 9 és 17 óra között.

Modernkori történetek - Közel 50 interjú egy kötetben
2024-06-15
A 95. Ünnepi Könyvhétre jelent meg Fazekas István "Beszélgetés a mi időnkről" című interjúkötete az Üveghegy Kiadó gondozásában, Százhalombatta Város Önkormányzatának támogatásával. A szerzővel könyvbemutató keretében Véghelyi Balázs kiadóvezető beszélgetett a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az est díszvendége Balogh Júlia szerkesztő, rendező, Csoóri Sándor özvegye és hagyatékának gondozója volt.

Aranyszívek
2024-06-15
A Sérültekért Alapítvány a hagyományos Aranyszív Ünnepen mondott köszönetet támogatóinak, segítőinek, illetve idén is átadták az Aranyszív Díjat, amelyet olyan személyek kaphatnak, akik sokat tesznek a sérült emberek társadalmi integrációjáért. Külön elismerést vehetett át több foglalkoztatott fiatal, illetve egy alapítványi munkatárs, továbbá támogatók átadták az alapítvány számára gyűjtött adományokat.

Egészségnap az eredmények tükrében
2024-06-14
Ahogy korábban megírtuk, szinte a teljes létszámot kihasználva, mintegy 180 páciens regisztrált az Önkormányzat és a Százhalom Egészségügyi Központ által szervezett második, ingyenes májusi egészségügyi szűrőnapra. Vezér Mihály polgármester közösségi oldalán tájékoztatott az eredményről.

Squash Országos Bajnokság Százhalombattán
2024-06-13
A junior OB után a Százhalombattán az Omega Sportcentrum adott otthont a Magyar Squash (fallabda) Szövetség XXXVI. Felnőtt Egyéni Országos Bajnokságnak június 8-9-én.

A könyv ünnepe
2024-06-11
Csodás napot töltöttünk együtt a Battai Könyvünnep alkalmából június 7-én. Köszönjük! A könyveket, a történeteket, a meséket ünnepeltük, a közös élményt, ami összehoz bennünket – kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az időjárással is megküzdöttek
2024-06-10
A tervezett teljesítési időn belül futott a célba Nagy Orsolya és Hajduné Bukó Judit a SZVISE színeiben, a BSI ALDI Női Futógála 10 km-es távján.

Egyértelmű megerősítés - Helyi Önkormányzati Választások 2024
2024-06-10
Vezér Mihályt, az ÉSZKE színeiben induló jelenlegi polgármestert 6798 választópolgár erősítette meg szavazatával, hogy a 2024-2029 ciklusban is vezesse a várost – a Nemzeti Választási Iroda nem jogerős adatai alapján.

Könyvből soha nem elég - Felajánlás a Családsegítőnek
2024-06-08
Széles műfajpalettát felölelő könyvcsomagokat adott át a Városi Családsegítő és Gondozási Központnak, illetve az ott működő nyugdíjas klub javára az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület tagjai.

Megcsonkított ország
2024-06-07
104 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, ami nyomán Magyarország elvesztette területének és lakosságának mintegy kétharmadát, továbbá súlyos csapást mért a gazdaságra a természeti kincsek nagy részének szomszédos országokhoz kerülésével.

Megújult az 1-es iskola udvara
2024-06-06
A 26 millió forintos önkormányzati támogatással megvalósult beruházás keretében műfüves borítást helyeztek le, új eszközöket szereztek be és telepítettek, valamint felújították az atlétikai pályákat.

Tavaszi nagyüzem a teniszezőknél
2024-06-06
Számos érmet szerezett a VUK SE Teniszszakosztálya a tavaszi hazai és országos rendezésű versenyeken – tájékozatott Dénes Tibor vezetőedző.

Értékteremtő fiatalok
2024-06-06
A Városi Gyermeknapon adták át a Barátság Kulturális Központ által alapított Janikovszky Éva Művészeti Díjakat az amatőr művészeti tevékenységet folytató gyerekeknek.

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM - SZEKRÉNYMESE
2024-06-06
Egyszer volt, hol nem volt, volt két szekrény, akik még az elmúlt században láttak napvilágot. 

Jani Bácsi!
2024-06-06
Emlékszem, amikor a jelenlegi otthonunkba költöztünk, egy Erkel körúti lakásba, Jani Bácsi volt az első lakó, aki érdeklődve tekintett ki a lépcsőházba, majd gyorsan be is mutatkozott. 

Három érem a modellvitorlás kupán
2024-06-06
Egy ezüst- és két bronzérmet nyert a Dunamenti Energia Modellező Klub a május 31. és június 2. között rendezett Kanizsa Kupán – tájékoztatott Kunvári Sándor az egyesületi tagja.

Alapkőletétel - Új otthon épül az időseknek
2024-06-04
A legmodernebb körülményeket biztosítja majd az a gondozóház, amelyet az egykori Százszorszép Óvoda épületéből, bővítéssel alakítanak ki. Az önkormányzati beruházásban megvalósuló intézmény alapkövét június 4-én tették le.

Eskütétel
2024-06-04
Vezér Mihály polgármester előtt, június 3-án letették esküjüket a szavazatszámláló bizottságok szervezetek által megbízott tagjai, akik a június 9-i helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és az európai parlamenti választások lebonyolításában vesznek részt. Százhalombatta 8 egyéni választókerületében mindenhol 2-2 szavazókörben lehet leadni a voksokat 6 és 19 óra között. A 16 szavazatszámláló bizottság hatóságnak, tagjai pedig hivatalos személynek minősülnek.

Megújult körülmények között folytatódhat a gyermekek fejlesztése
2024-06-03
Önkormányzati támogatásból újították fel a Szülők Fóruma Egyesület Kodály Zoltán sétányon található központi helyiségét.

Útlezárás
2024-06-03
A Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda tájékoztatása szerint a Csokonai utca 11-12. között az úttest teljes szélességében forgalomlassító küszöb építése történik, ezért a Csokonai utca 2024. június 3. és június 5. között mindkét irányból zsákutca lesz.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.