2019. április 24. - György napja
Kedd
Min:10°
Max:10°
Szerda
Min:8°
Max:20°
Csütörtök
Min:11°
Max:23°
Péntek
Min:14°
Max:25°
Szombat
Min:8°
Max:16°
Szolgáltatás
Változik a helyi közlekedés
2009-11-30 - December 13-tól megszűnnek a helyi járatok Százhalombattán, és a feladatukat helyközi, illetve „ráhordó” buszok veszik át. Módosulnak az útvonalak és a menetrend, 2010. január 1-jétől pedig a tarifarendszer is.
Az autóbuszjáratok továbbra is ütemes menetrend szerint (minden óra meghatározott percében) érkeznek Budapest, illetve Érd felől a százhalombattai vasútállomásra, biztosítva a vasúti csatlakozást, majd a településen belül az Erőmű úti körforgalomig egy nyomvonalon (az Erkel Ferenc körúton megtartva azt a néhány járatot, mely ellentétes irányba közlekedik), Dunafüred érintése nélkül közlekednek.

Dunafüred és Urbárium településrész új autóbuszvonallal kapcsolódik a helyközi közlekedéshez. A 714. és 716. számú járatok Dunafüreden a Vasút utcán, Urbáriumban a Borostyán, illetve az Iskola utcán át járnak.
A járatok munkanapokon a kora reggeli és a késő esti időszakban, illetve hétvégén a jelenlegi útvonalon változatlanul közlekednek.

A VOLÁNBUSZ Zrt. és a százhalombattai önkormányzat felmérései azt mutatták, hogy a lakosság a helyi közlekedést is számos esetben a helyközi közlekedés részeként vette igénybe. A ténylegesen helyben utazók száma a település lakosságához viszonyítva kifejezetten alacsony – olvasható a közlekedési társaság közleményében.

Az önkormányzat részéről Rajkai Béláné, a Műszaki Iroda munkatársa adott tájékoztatást:
- 2009-ben a városnak 57 millió forintjába került a tömegközlekedés. 2010-től ennek az összegnek közel a dupláját kellett volna kifizetni, ha a korábbi konstrukcióban működtetjük tovább a helyi közlekedést. A helyközi közlekedés részeként viszont a Közlekedési Minisztérium dotálja, így a megtakarított összeget a város egyéb működési költségeire fordíthatja.
Az új városi menetrend kidolgozására létrejött munkacsoport tagjai körültekintően tanulmányozták a városlakók utazási szokásait, beleértve az iskolába, munkába, illetve a város különböző pontjaira edzésekre járók szempontjait is.

A Százhalombattán is alkalmazott egyesített ütemes menetrend egyik fontos eleme a komplex átszállási rendszer, azaz jelen esetben a vasúti-autóbusz átszállópontra való "ráhordás" a VOLÁNBUSZ Zrt. járataival. Autóbusz-átszállási pontok Százhalombattán belül a Vasútállomás, a Móricz Zsigmond köz, a Jókai köz és az ABC áruház.

Az új közlekedési hálózat megtekinthető a mellékelt térképen, a menetrend megtalálható a www.volanbusz.hu weboldalon, illetve a járművezetőknél és az érdi autóbusz-pályaudvaron.
2009. év végéig még megmarad a jelenlegi díjrendszer a településen belül, azaz egyenáras – 165 forintos - vonaljegyek kaphatóak majd az új 714, 716 számú vonalakon is.
2010. január 1-jétől azonban a Százhalombatta településen közlekedő járatok helyközi jegyekkel és bérletekkel vehetők igénybe. 

Ötven és kilencven százalékos kedvezménnyel vásárolható menetjeggyel utazhatnak többek között a tanulók és a nyugdíjasok, és 90 százalékos kedvezménnyel vásárolható bérlettel utazhatnak a tanulók a lakóhely és az oktatás helye között.

A VOLÁNBUSZ Zrt. a Százhalombatta kezdő-, és végállomás között megváltott, 90 százalékos kedvezménnyel vásárolható diákbérleteket Százhalombatta város teljes területén elfogadja.
A helyközi menetjegy-díjszabás kilométer-övezet alapú. Százhalombattán az 5 kilométeres távolság a meghatározó. A teljes árú, 5 kilométeres jegy 135, a 10 kilométeres 210 forint lesz. A dolgozók havi bérlete 5 kilométeren 5310, 10 kilométeren 8500 forint lesz, aminek 80 százalékát az érvényes jogszabályok szerint a munkáltató téríti. A városon belül érvényes diákbérlet 5 kilométeres távra 530, 10 kilométeres távra 850 forint lesz.

A Százhalombatta-Érd, Százhalombatta-Budapest viszonylatra érvényes menetjegy- és bérletárak nem változnak.

A képviselő-testület határozata alapján a város a 65. életévét be nem töltött nyugdíjasok számára kedvezményes utazási lehetőséget biztosít. Az érintettek a Polgármesteri Hivatalban jelezhetik igényüket, aminek elbírálásáról határozatot kapnak. Az első hónapra meg kell váltaniuk a teljes árú bérletet, majd annak lejártakor a határozattal együtt kell felkeresniük a hivatalt, ahol visszakapják a bérlet árának 80 százalékát.
 

Nyári táborok
2019-04-11 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
AKTUÁLIS
2019-04-23 -
2019-04-23 - A NAV Érd, Budai út 24. szám alatti kirendeltségén 2019. április 24-én (szerdán) 8 órától 12 óra 30 percig áramszünet lesz.
2019-04-18 - "Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben"BKT-ZOOM Egyesület Rajzpályázat – meghosszabbított beadási határidővelvárjuk az alkotásokat
LEGFRISSEBB HÍREINK
Kigyulladt egy autó
2019-04-23
Menet közben kigyulladt egy személyautó szombaton este Százhalombattán, a Csenterics Sándor úton. A törökbálinti és az érdi hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd hűtötték vissza a felhevült fém alkatrészeket.

Húsvétvárás Óvárosban
2019-04-18
Tojáskereső versenyre és kézműves foglakozásokra várták a családokat április 14-én délelőtt a Zenálkó Etel közösségi házban, Százhalombattán. Ez volt az első program az intézményben, amelyet a Korshak Kft. munkatársai szerveztek.

Elkezdődik a Gesztenyés út felújítása
2019-04-18
Elkezdi a Gesztenyés út teljes felújítását a százhalombattai önkormányzat április 23-án, kedden. Lezárják a Csokonai és Vörösmarty utcák közötti szakaszt július elejéig. A kivitelezés alatt a Volánbusz-járatok is más útvonalon közlekednek.

Független Diákparlament
2019-04-18
Véget ért a Független Diákparlament tavaszi plenáris ülésszaka. A testület elkészítette azt a javaslatcsomagot, amelyet eljuttattak az Emberi Erőforrások Minisztériumához. A tartalmáról Mészöly Marcell, a szervezet képviselője, a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium diákja beszélt a Halom Tévének.

Teke - Győzelem idegenben
2019-04-18
Idegenben aratott győzelmet a Battai Gurítók tekecsapata 4:2 arányban a Suhanó Golyó ellen április második hetében, Budapesten.

Polgármesteri fogadóóra
2019-04-17
Vezér Mihály polgármester következő fogadóórája április 23-án, kedden lesz a Polgármesteri Hivatal Vezetői Titkárságán. Időpontot ezen a telefonszámon lehet kérni: 23/542-196.

Online foglalás a nőgyógyászaton
2019-04-17
Online betegelőjegyzési rendszert vezet be a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány a nőgyógyászati szakrendelésen májusban. Számítógépről vagy telefonról is lehet majd foglalni és lemondani vizsgálati időpontokat.

Kutató diákok
2019-04-17
Tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája országos tanulmányi verseny régiós fordulóját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium április 11-én.

VanBaj Kupa
2019-04-17
Bár a felnőtt női és férfi kategória eredményei alapján azt hihetnénk, házi verseny zajlott, valójában közel félszáz falmászót vonzott az ország minden területéről Százhalombattára április 6-án a Batta Extreme Sport Club tavaszköszöntő boulder versenye, a VanBaj Kupa.

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel
2019-04-17
Bozsik Yvette is részt vesz a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes legújabb produkciójában, amely a fogyatékkal élők társadalmi elfogadására szeretné ráirányítani a figyelmet. A versenykoreográfia címe Felhőjárók lesz.

Húsvéti készülődés a VCSGK-ban
2019-04-16
Idén is megtartotta húsvéti kézműves készülődését a Városi Családsegítő és Gondozási Központ az Idős Klub és a Cseverészde Klub tagjai számára Százhalombattán.

Ez már nem játék
2019-04-16
Tizedik alkalommal futotta le Soós Elek, százhalombattai triatlonista a nyolcvan kilométeres Dobogókő-Százhalombatta távot április 12-én. Ami kezdetben "jó bulinak" tűnt, mostanra komoly elhivatottsággá vált.

Húsvétváró úszóverseny
2019-04-16
Több mint száz versenyző érkezett a Százhalombattai VUK SE 2008-asok és fiatalabbak részére rendezett "Húsvétváró" úszóversenyére a Városi Sportuszodába április 13-án.

Idei első győzelem
2019-04-16
Kovács Zsombor szerezte meg a Max Senior kategória első helyét a CEE Rotax Max Challenge bajnokság első fordulójában az olaszországi Adria Raceway-en április 11-14-én.

Úszó diákolimpia
2019-04-16
Nagyszerű eredményekkel zárták a VUK SE úszói az idei Országos Úszó Diákolimpiát Győrben április 12-14-én.

Nincs más dolgunk a szeretésen kívül
2019-04-15
Az emberben előbb-utóbb felmerülnek kérdések. Merre tartunk, hova? Az nem lehet, hogy sehonnan sehová. Vagy mégis? Ezekre a fel-felbukkanó dilemmákra kereste a választ a Felhőjárók Mozdulatszínház idei költészetnapi műsora. Az estéről és az előzményekről Rédli Évával beszélgettünk.

Kerekasztal-beszélgetés: A Budapest Környéki Törvényszék bemutatta Szakmai Gyakornoki Programját
2019-04-15
2019. április 12-én a Budapest Környéki Törvényszék elnöke, dr. Gerber Tamás kerekasztal-beszélgetés keretében egyeztetett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviselőivel a BKT és a felsőoktatási intézmények közti kapcsolatok erősítéséről, az együttműködési megállapodások megújításáról.

Osztrák és szlovák modellregatták
2019-04-15
Harmadik lett Forrai Csaba az ausztriai Pichlinger-regattán. A rádió távirányítású vitorlás hajómodellverseny 42 hajó részvételével zajlott F5 - E/IOM osztályban április 11-12-én. További battai eredmények: VII. Forró Krisztián, XIV. Lendvai Gábor, XVIII. Illés Zoltán, XXXVIII. Horváth István.

Szalagkorlátnak ütközött
2019-04-15
Szalagkorlátnak ütközött, majd felborult egy személyautó vasárnapra virradóra a 6-os főút 33-as kilométerénél, Ercsi közelében.

Áramszünet az ipari parkban
2019-04-15
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz az alábbi helyszíneken Százhalombattán május 8-án, szerdán 8 órától 12.30-ig – tájékoztatott az ELMŰ Hálózati Kft.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.