2019. augusztus 24. - Bertalan napja
Szombat
Min:22°
Max:31°
Vasárnap
Min:20°
Max:30°
Hétfő
Min:21°
Max:27°
Kedd
Min:19°
Max:30°
Szerda
Min:20°
Max:31°
Szolgáltatás
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
Változik a helyi közlekedés
2009-11-30 - December 13-tól megszűnnek a helyi járatok Százhalombattán, és a feladatukat helyközi, illetve „ráhordó” buszok veszik át. Módosulnak az útvonalak és a menetrend, 2010. január 1-jétől pedig a tarifarendszer is.
Az autóbuszjáratok továbbra is ütemes menetrend szerint (minden óra meghatározott percében) érkeznek Budapest, illetve Érd felől a százhalombattai vasútállomásra, biztosítva a vasúti csatlakozást, majd a településen belül az Erőmű úti körforgalomig egy nyomvonalon (az Erkel Ferenc körúton megtartva azt a néhány járatot, mely ellentétes irányba közlekedik), Dunafüred érintése nélkül közlekednek.

Dunafüred és Urbárium településrész új autóbuszvonallal kapcsolódik a helyközi közlekedéshez. A 714. és 716. számú járatok Dunafüreden a Vasút utcán, Urbáriumban a Borostyán, illetve az Iskola utcán át járnak.
A járatok munkanapokon a kora reggeli és a késő esti időszakban, illetve hétvégén a jelenlegi útvonalon változatlanul közlekednek.

A VOLÁNBUSZ Zrt. és a százhalombattai önkormányzat felmérései azt mutatták, hogy a lakosság a helyi közlekedést is számos esetben a helyközi közlekedés részeként vette igénybe. A ténylegesen helyben utazók száma a település lakosságához viszonyítva kifejezetten alacsony – olvasható a közlekedési társaság közleményében.

Az önkormányzat részéről Rajkai Béláné, a Műszaki Iroda munkatársa adott tájékoztatást:
- 2009-ben a városnak 57 millió forintjába került a tömegközlekedés. 2010-től ennek az összegnek közel a dupláját kellett volna kifizetni, ha a korábbi konstrukcióban működtetjük tovább a helyi közlekedést. A helyközi közlekedés részeként viszont a Közlekedési Minisztérium dotálja, így a megtakarított összeget a város egyéb működési költségeire fordíthatja.
Az új városi menetrend kidolgozására létrejött munkacsoport tagjai körültekintően tanulmányozták a városlakók utazási szokásait, beleértve az iskolába, munkába, illetve a város különböző pontjaira edzésekre járók szempontjait is.

A Százhalombattán is alkalmazott egyesített ütemes menetrend egyik fontos eleme a komplex átszállási rendszer, azaz jelen esetben a vasúti-autóbusz átszállópontra való "ráhordás" a VOLÁNBUSZ Zrt. járataival. Autóbusz-átszállási pontok Százhalombattán belül a Vasútállomás, a Móricz Zsigmond köz, a Jókai köz és az ABC áruház.

Az új közlekedési hálózat megtekinthető a mellékelt térképen, a menetrend megtalálható a www.volanbusz.hu weboldalon, illetve a járművezetőknél és az érdi autóbusz-pályaudvaron.
2009. év végéig még megmarad a jelenlegi díjrendszer a településen belül, azaz egyenáras – 165 forintos - vonaljegyek kaphatóak majd az új 714, 716 számú vonalakon is.
2010. január 1-jétől azonban a Százhalombatta településen közlekedő járatok helyközi jegyekkel és bérletekkel vehetők igénybe. 

Ötven és kilencven százalékos kedvezménnyel vásárolható menetjeggyel utazhatnak többek között a tanulók és a nyugdíjasok, és 90 százalékos kedvezménnyel vásárolható bérlettel utazhatnak a tanulók a lakóhely és az oktatás helye között.

A VOLÁNBUSZ Zrt. a Százhalombatta kezdő-, és végállomás között megváltott, 90 százalékos kedvezménnyel vásárolható diákbérleteket Százhalombatta város teljes területén elfogadja.
A helyközi menetjegy-díjszabás kilométer-övezet alapú. Százhalombattán az 5 kilométeres távolság a meghatározó. A teljes árú, 5 kilométeres jegy 135, a 10 kilométeres 210 forint lesz. A dolgozók havi bérlete 5 kilométeren 5310, 10 kilométeren 8500 forint lesz, aminek 80 százalékát az érvényes jogszabályok szerint a munkáltató téríti. A városon belül érvényes diákbérlet 5 kilométeres távra 530, 10 kilométeres távra 850 forint lesz.

A Százhalombatta-Érd, Százhalombatta-Budapest viszonylatra érvényes menetjegy- és bérletárak nem változnak.

A képviselő-testület határozata alapján a város a 65. életévét be nem töltött nyugdíjasok számára kedvezményes utazási lehetőséget biztosít. Az érintettek a Polgármesteri Hivatalban jelezhetik igényüket, aminek elbírálásáról határozatot kapnak. Az első hónapra meg kell váltaniuk a teljes árú bérletet, majd annak lejártakor a határozattal együtt kell felkeresniük a hivatalt, ahol visszakapják a bérlet árának 80 százalékát.
 

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közvilágítási rekonstrukció az Urbáriumban
2019-08-22
A korábbi években megkezdett közvilágítási rekonstrukció az Egészségügyi Központ előtti területtel folytatódik szeptemberben. A Göncz Árpád parkon átvezető sétány ez idő alatt korlátozottan használható.

Új buszjáratok
2019-08-22
Új buszjárat érinti az Ipari Park megállóhelyet Százhalombattán szeptember 1-jétől.

Béke, megegyezés, tolerancia
2019-08-22
Szent István államalapító munkáját, a korszerű közigazgatás és az erős állam megszervezését, valamint a keresztény alapú együttélési normák lefektetését méltatta Vezér Mihály polgármester az augusztus 20-i városi ünnepségen Százhalombattán. Az államalapítás és az új kenyér ünnepére rendezett egész napos családi programokra, az esti gálaműsorra és az azt követő utcabálra is nagyon sokan látogattak ki.

Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.