2020. február 24. - Mátyás napja
Hétfő
Min:6°
Max:10°
Kedd
Min:4°
Max:14°
Szerda
Min:5°
Max:8°
Csütörtök
Min:1°
Max:6°
Péntek
Min:3°
Max:9°
Szolgáltatás
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
Változik a helyi közlekedés
2009-11-30 - December 13-tól megszűnnek a helyi járatok Százhalombattán, és a feladatukat helyközi, illetve „ráhordó” buszok veszik át. Módosulnak az útvonalak és a menetrend, 2010. január 1-jétől pedig a tarifarendszer is.
Az autóbuszjáratok továbbra is ütemes menetrend szerint (minden óra meghatározott percében) érkeznek Budapest, illetve Érd felől a százhalombattai vasútállomásra, biztosítva a vasúti csatlakozást, majd a településen belül az Erőmű úti körforgalomig egy nyomvonalon (az Erkel Ferenc körúton megtartva azt a néhány járatot, mely ellentétes irányba közlekedik), Dunafüred érintése nélkül közlekednek.

Dunafüred és Urbárium településrész új autóbuszvonallal kapcsolódik a helyközi közlekedéshez. A 714. és 716. számú járatok Dunafüreden a Vasút utcán, Urbáriumban a Borostyán, illetve az Iskola utcán át járnak.
A járatok munkanapokon a kora reggeli és a késő esti időszakban, illetve hétvégén a jelenlegi útvonalon változatlanul közlekednek.

A VOLÁNBUSZ Zrt. és a százhalombattai önkormányzat felmérései azt mutatták, hogy a lakosság a helyi közlekedést is számos esetben a helyközi közlekedés részeként vette igénybe. A ténylegesen helyben utazók száma a település lakosságához viszonyítva kifejezetten alacsony – olvasható a közlekedési társaság közleményében.

Az önkormányzat részéről Rajkai Béláné, a Műszaki Iroda munkatársa adott tájékoztatást:
- 2009-ben a városnak 57 millió forintjába került a tömegközlekedés. 2010-től ennek az összegnek közel a dupláját kellett volna kifizetni, ha a korábbi konstrukcióban működtetjük tovább a helyi közlekedést. A helyközi közlekedés részeként viszont a Közlekedési Minisztérium dotálja, így a megtakarított összeget a város egyéb működési költségeire fordíthatja.
Az új városi menetrend kidolgozására létrejött munkacsoport tagjai körültekintően tanulmányozták a városlakók utazási szokásait, beleértve az iskolába, munkába, illetve a város különböző pontjaira edzésekre járók szempontjait is.

A Százhalombattán is alkalmazott egyesített ütemes menetrend egyik fontos eleme a komplex átszállási rendszer, azaz jelen esetben a vasúti-autóbusz átszállópontra való "ráhordás" a VOLÁNBUSZ Zrt. járataival. Autóbusz-átszállási pontok Százhalombattán belül a Vasútállomás, a Móricz Zsigmond köz, a Jókai köz és az ABC áruház.

Az új közlekedési hálózat megtekinthető a mellékelt térképen, a menetrend megtalálható a www.volanbusz.hu weboldalon, illetve a járművezetőknél és az érdi autóbusz-pályaudvaron.
2009. év végéig még megmarad a jelenlegi díjrendszer a településen belül, azaz egyenáras – 165 forintos - vonaljegyek kaphatóak majd az új 714, 716 számú vonalakon is.
2010. január 1-jétől azonban a Százhalombatta településen közlekedő járatok helyközi jegyekkel és bérletekkel vehetők igénybe. 

Ötven és kilencven százalékos kedvezménnyel vásárolható menetjeggyel utazhatnak többek között a tanulók és a nyugdíjasok, és 90 százalékos kedvezménnyel vásárolható bérlettel utazhatnak a tanulók a lakóhely és az oktatás helye között.

A VOLÁNBUSZ Zrt. a Százhalombatta kezdő-, és végállomás között megváltott, 90 százalékos kedvezménnyel vásárolható diákbérleteket Százhalombatta város teljes területén elfogadja.
A helyközi menetjegy-díjszabás kilométer-övezet alapú. Százhalombattán az 5 kilométeres távolság a meghatározó. A teljes árú, 5 kilométeres jegy 135, a 10 kilométeres 210 forint lesz. A dolgozók havi bérlete 5 kilométeren 5310, 10 kilométeren 8500 forint lesz, aminek 80 százalékát az érvényes jogszabályok szerint a munkáltató téríti. A városon belül érvényes diákbérlet 5 kilométeres távra 530, 10 kilométeres távra 850 forint lesz.

A Százhalombatta-Érd, Százhalombatta-Budapest viszonylatra érvényes menetjegy- és bérletárak nem változnak.

A képviselő-testület határozata alapján a város a 65. életévét be nem töltött nyugdíjasok számára kedvezményes utazási lehetőséget biztosít. Az érintettek a Polgármesteri Hivatalban jelezhetik igényüket, aminek elbírálásáról határozatot kapnak. Az első hónapra meg kell váltaniuk a teljes árú bérletet, majd annak lejártakor a határozattal együtt kell felkeresniük a hivatalt, ahol visszakapják a bérlet árának 80 százalékát.
 

AKTUÁLIS
2020-02-21 -
2020-02-20 -
2020-01-20 - Idegenvezető és kézművesfoglalkozás-vezető képzést indít a százhalombattai "Matrica" Múzeum februárban. A képzés végén sikeresen levizsgázó hallgatók alkalmi munkalehetőséget kapnak a "Matrica" Múzeumban és a Régészeti Parkban.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Trianon 100: Szóljanak a harangok
2020-02-24
A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) országos elnöksége felekezettől függetlenül felkér minden Kárpát-medencei egyházközséget és gyülekezetet, hogy 2020. június 4-én magyar idő szerint 16 óra 30 perckor száz másodpercig szólaltassa meg temploma, imaháza harangját mementóként Trianon százéves évfordulójára.

Zárva lesz a gyerekkönyvtár a versmondó verseny miatt
2020-02-24
Zárva tart a százhalombattai gyermekkönyvtár a városi vers- és prózamondó verseny középdöntői és döntői miatt az alábbi időpontokban.

Lehet szavazni a sajtódíjra
2020-02-21
Idén tizenegyedik alkalommal adja át a Helyi Sajtódíjat a szabad sajtó napja alkalmából a március 15-i városi ünnepség keretében Vezér Mihály polgármester Százhalombattán.  

Rendszeresen elkábították idős áldozatukat, majd kirabolták
2020-02-21
A Ceglédi Járásbíróság 2020. február 20-án nyilvános és folytatólagos tárgyalássorozatot követően hirdetett ítéletet azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére folytatólagosan elkövetett rablás bűntettével vádoltak.

Hárman raboltak ki egy idős, fogyatékos nőt Nagykőrösön
2020-02-21
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akiket a Nagykőrösi Rendőrkapitányság erőszakkal csoportosan, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével gyanúsít. K.

Óvodai beiratkozás
2020-02-20
A 2020/2021-es nevelési évre történő óvodai jelentkezésről és beiratkozásról tett közzé tudnivalókat az önkormányzat Százhalombattán. 

Minden ölelés a jövőt építi
2020-02-20
"Örökölt sors – Családi sebek és a gyógyulás útjai" – ezzel a címmel tartott nagysikerű előadást Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus a Nyitott Akadémia százhalombattai sorozatában, a Barátság Kulturális Központban február 18-án.

Szlalombatta.hu
2020-02-20
Bár ritkán halad át vonat a Városkapu úti vasúti átjárón, érdemes a legnagyobb figyelemmel átkelni a közlekedőknek, ahogyan az egy Facebookon közzétett videón is jól látszik.

Eleven mulatság
2020-02-19
Színes, élénk télűző mulatságot rendeztek a Szivárvány Óvodában február 14-én Százhalombattán.

Nem tudta feldolgozni a szakítást
2020-02-19
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít. V.

Bankkártyacsaló bűnszervezetet ítélt el a törvényszék
2020-02-19
A Budapest Környéki Törvényszék – hatályon kívüli helyezés miatt megismételt eljárásban - 2020. február 18-án megtartott nyilvános, folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik egy bűnszervezet tagjaként bankautomatákból bankkártyák adatainak jogosulatlan megszerzésével tettek szert nagy jövedelemre.

Helybenhagyta a másodfokú bíróság az erdőkertesi férfira kírótt elsőfokú büntetést
2020-02-19
A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2020. február 19-én hozott ítéletet, annak az erdőkertesi férfinak az ügyében, akit a Gödöllői Járásbíróság elsőfokon, a 2019. május 30-án tartott nyilvános, részben zárt tárgyaláson folytatólagosan, testi sértés vétségével és becsületsértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettében mondott ki bűnösnek, ezért őt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Áldozatok világnapja
2020-02-19
A tájékoztató letölthető innen! 

Újabb érmek kick-boxban
2020-02-19
Érmekkel megrakodva tért haza Ivancsik Szabolcs (a képen jobbra), a Százhalombattai Kick-Box SE versenyzője a Budaörs Intersport Kupáról február 15-én.

Nagy idők városa
2020-02-19
Ezzel a címmel írt két felvonásos eseményjátékot Százhalombatta várossá válásának ötven éves jubileumára Fazekas István Jókai-díjas drámaíró. Az ősbemutatót április 1-jén láthatjuk a Barátság Kulturális Központban.

Módosultak az óvodai körzethatárok
2020-02-19
Módosította a képviselő-testület a kötelező óvodai felvételi körzethatárokat a 2020-21-es nevelési évre Százhalombattán.

Takarékos gazdálkodás és fejlesztés - Képviselő-testületi összefoglaló
2020-02-18
Elfogadta a képviselő-testület a 2020-as költségvetési rendeletet idei első ülésén, február 14-én Százhalombattán. Takarékos gazdálkodásra készülnek a fejlesztési források előteremtése mellett. Folytatódnak az önkormányzat jól bevált programjai, amilyen az ingyenes oltások biztosítása, de fejlesztésekről is számos döntés született. Új tornaterem, elektromos töltőpont és új parkolóhelyek létesülnek a városban.

Serdülő kézilabda - Nem sokon múlt a bravúr
2020-02-18
SZKE - Gyömrői KA 26–28 (14-15) III. osztályú férfi serdülő mérkőzés, február 14.

Még mindig hiányosak
2020-02-18
Vereséggel zárult a tavaszi szezon harmadik mérkőzése az SZKE III számára a megyei felnőtt férfi kézilabda-bajnokságban február 15-én. SZKE III. – Gyömrő VSK 36:18 (17:10)

Ismét dobogón a battai konyhafőnök
2020-02-18
Az előkelő harmadik helyet szerezte meg a százhalombattai mesterszakács, Balázs Attila az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny döntőjében, amelyet a hagyományoknak megfelelően a SIRHA nemzetközi élelmiszeripari kiállítás keretében tartottak február 6-án Budapesten.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.