A váltást Vezér Mihály indítványára fogadta el a Képviselő-testület, a döntés értelmében naponta közel 3000 adag ételt készítenek, biztosítva az étkeztetést az óvodákban, az iskolákban és a szociális ellátó intézményekben. A polgármester kiemelte, hogy rövid idő alatt sikerült megszervezni a nagyon összetett, az előírásoknak megfelelő, közízlést kiszolgáló ellátást. Örömét és köszönetét fejezte ki minden érintett munkatársnak a pozitív változás nyomán, amit a visszajelzések is igazolnak. Az iskola vezetése, a pedagógusok és a diákok megelégedésére jelentősen javult az étel minősége, változatosabb, egészségesebb lett. A bőségesebb adagokat is elfogyasztják a gyerekek. A városvetetők szerint is nagyon ízletes volt a menü: finomfőzelék, pirított fűszeres csirkemell fehér kovászos kenyérrel, desszertként pedig házi készítésű almás kevert sütemény.
Vezér Mihály szólt arról is, hogy a közétkeztetés teljes körű biztosítása érdekében az Önkormányzat évente több mint 100 millió forinttal járul hozzá a feladat ellátásához, ami azért is szükséges, mert sokan kedvezményesen, akár teljes támogatással vehetik igénybe a szolgáltatást.
Till Erika a VCSGK vezetője elmondta, nehéz feladat volt a közétkeztetés megszervezése során, hogy a 4 főző- és a tálalókonyhákban biztosítani kellett az összesen 43 fős személyzetet. A visszajelzések alapján sikerül megfelelő minőségű és mennyiségű ételt készíteni.
Dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó az Arany iskola intézményvezetője megerősítette a pozitív változást, a diákok, a pedagógusok és saját tapasztalata alapján.